08.05.08
17:43
Какви начини използвате за справяне с големите хапове на аминокиселините:дъвчене, рязане с нож, стриване в хаванче или незнам и аз още какво.Все пак вземам два приема по 7 хапа и доста ми се струва ще натежи на черния дроп да ги смила всеки ден освен това и пия и други хапове и се чудя как да ги приемам.Не са много приятни за хрускане....
Темата беше редактирана от bobi_benetton на 08.05.08 17:44.
Здравей,
Каква доза е запиписана като препоръчителна на етикета? Ако не я надвишаваш и не си прекалено малак не би трябвало да имаш проблеми с черния дроб.
Стомаха е оргъна, който ‘смила’ хрананта, а не ч. дроб, не би трябвало да имаш проблеми и с двете, ако не надвишаваш дозите.
Иначе, ако ти пречи големината при преглъщане... може би да опиташ да ги срежеш с нож.... незнам. И аз в началото имах малко проблеми, но с времето свикнах как точно да ги гълтам и даже сега по 2-3 големи хапа мога да взема на екс, но не го правя, няма смисъл.
Опитай внимателно, важна е и позицията на главата при преглъщане, не трябва да я накривяваш силно назад нито напред, просто изправена вертикално глава. И ги приемаш с течност, не би трябвало да ти е проблем, все пак те са направени нарочно с цел да не ти е трудно това.
Ако все пак имаш проблеми, сигурен ли си, че нямаш някакво стеснение на гърлото? Защото имам една позната с такова неща...
08.05.08
19:37
Не ги режи с нож, защото остават остри ръбове, които могат да ти продерат гърлото (от собствен опит го казвам).
С повече вода се пият безпроблемно дори Optimum 2222. С времето ще свикнеш. Аз докато пиех Animal Pump се бях научил да ги гълтам всичките 9 капсули наведнъж :)
08.05.08
20:28
ами препорачителната е 4 капсули аз пия 13, все пак като попаднат в стомаха и той отделя ензими или по точно стомашните сокове ги разграждат, но мисалта ми беше постояно като се тапчеш с всякакви видове хапове...
Опитах да ги режа ама нестава, вдигам главата и с повечко вода и това е :)мерси все пак
Мнението беше редактирано от bobi_benetton на 08.05.08 20:29.
09.05.08
11:47
13 на доза? Прекаляваш. 10 на ден стигат.
Аз ги дъвча точно тези на ОН 2222. Сдъвквам ги и с 250 мл. вода ги преглъщам. Черният дроб абсолютно по никакъв начин не се товари.
09.05.08
13:34
Пия по повечко, защото не сам си взел протеин освен това пия и в тренировачните дни по 20гр. БЦАА....
09.05.08
17:52
A така. Добро количество БЦАА и аз съм така. Иначе си взимай БЦАА на прах, доста по лесно е, когато става въпрос за големи количества.
09.05.08
18:06
да, на прах са на Now foods, но ги пия само в тренировачните дни по 10 грама преди и след тренировка, а в не тренировачните си пия обикновените...
казано от bobi_benetton на 08.05.08, 17:43:
Какви начини използвате за справяне с големите хапове на аминокиселините:дъвчене, рязане с нож, стриване в хаванче или незнам и аз още какво.Все пак вземам два приема по 7 хапа и доста ми се струва ще натежи на черния дроп да ги смила всеки ден освен това и пия и други хапове и се чудя как да ги приемам.Не са много приятни за хрускане....
Моят съвет е да си купиш течни! И на мен ми беше много трудно да ги гълтам (с кисело мляко най-често) и реших да си взема течни аминота. Доколкото знам май се усвояват и по бързо от тия големи хапове... Лично при мен е така и съм много доволен...