16.05.08
11:51
През нвд мое ли да се консумира панирано месо например
Направо МcDonald’s? По някой път нещата не се свеждат само до ккал и въглехидрати...
16.05.08
14:00
казано от Flask на 16.05.08, 13:52:
Направо МcDonald’s? По някой път нещата не се свеждат само до ккал и въглехидрати...
Напълно съгласен! Панираните и супер мазни храни трябва да се избягват максимално!
Но за Макдоналдс ще спорим! Със сигурност не е най-диетичната храна на пазара, но ако тренираш за маса или за поддържане тяхните бургери ако разгледаш съдържанието съвсем не са чак толкова неподходящи. Нещо повече - през последтните 4 дена съм свалил 1 кило, на строга диета съм, а съм ял два пъти в Макдоналдс! И то не съм пристъпил диетата си - като си сметна съставкитена бъргерите, ми идваха тъкмо на място, кантара и огледалото са съгласиха с мен.
Както вече казах, някой път не става дума само за ккал и въглехидрати. От генетична гледа точка е почти невъзможно да свалиш 1кг мазнина за 4 дена, но това е друга тема.
16.05.08
15:10
Георги Николаев препоръчвам ти да гледаш филма “Супер сайз ми” там подобробно се описват хранителните качества на въпросното заведение за бързо хранене.А по темата мазнините би следвало да са в определено количество и ненаситени есенциални.
Ми то основния проблем на панирането е именно това - панира се с олио, най-често. Доколкото знам, с масло не може. А за яка термична обработка трябват животински мазнини, ненаситените просто съкс. Подлагането на растителна мазнина на високотермична обработка е едно от най-лошите неща, които може да си причини човек. А макдоналдс в “период за маса” (леле колко тъпо звучи това, не е истина) може и да става (зависи пак каква “маса” се цели, но ако не си особено претенциозен..), но в “период за здраве” определено няма място.
16.05.08
17:08
паниран кашкавал за НВД ставали на обяд??
Че къв е проблема ако е пържено със зехтин ? Само че става мазнинна бомба от която едва ли имаме нужда.
Пържено със зехтин бива, значително по-добре от пържено с олио, но пък и по-зле от пържено с масло. И то не заради прословутата ми любов към наситените мазнини, а просто защото маслото е по-стабилно при висока температура. Но и със зехтин бива, няма да споря.
16.05.08
18:37
Еми на мене самите калории не са ми проблем ..само калориите ли са проблема или се прецаква горенето на мазнините
16.05.08
19:25
Може да се панира. Панирай със фини овесени ядки/овесено брашно + трици, яйца и кокосово масло. :) Успех в намирането на продуктите!
16.05.08
20:31
казано от Георги Николаев на 16.05.08, 14:00:
казано от Flask на 16.05.08, 13:52:
Напълно съгласен! Панираните и супер мазни храни трябва да се избягват максимално!
Но за Макдоналдс ще спорим! Със сигурност не е най-диетичната храна на пазара, но ако тренираш за маса или за поддържане тяхните бургери ако разгледаш съдържанието съвсем не са чак толкова неподходящи. Нещо повече - през последтните 4 дена съм свалил 1 кило, на строга диета съм, а съм ял два пъти в Макдоналдс! И то не съм пристъпил диетата си - като си сметна съставкитена бъргерите, ми идваха тъкмо на място, кантара и огледалото са съгласиха с мен.
Тези 4 дни проста така се получи - 2 пъти тежко кардио и една тежка тренировка с тежести, средно 2000 калории, 300 гр протеин 40 грама въглехидрати, 60 мазнини. От 82 на 81 кг. Може и половитата да са били мускули, но за повече не вярвам. А за абсолютното тегло - толкова е, и не е въпрос на дехидратация. Свалял съм и повече и по-рязко, без обезводняване, сигурен съм.
здравейте аз съм нов във форума но работя като готвач и искам да ви кажа че може да се панира и със краве масло
както и със палмова мазнина също и със зехтин ,палмовата мас е супер евтина издържа на температури по високи от 220 градуса на които олиото издъхва повечето заведения я използват за пържене във фритюрник но, не знам дали е вредна за нашите диети някой ако може да изрови нещо да каже ,кравето масло се слага в тенджерка на 150
градуса или на по слаба температура и започва да ври докато не му изври сурватката в него и остане само мазнината или от
мътно стане бистро тогава издържа на температури на които и олиото издържа маргаринът не понася много високи
температури но той, тук някой може да ми се смее но се прави от остатъчни нефтени продукти свързани с растителни масла учил съм го в техникума по хранителна технология ;-) а кашкавал може да се направи по следния начин
нарязвате го на правоъгълни плочки с дебелина 2 сантиметра или каквато форма може слагате две капки мазнина каквато пожелаете във един тефал иначе залепя/ кашкавала се поръсва със брашно каквото пожелаете като преди това се намокря с вода
и го слагате във загрятия вече тиган след две три минути обръщате като кашкавала трябва да е хванал червена коричка отгоре
и така още толкова време и ето ти за нула време печен кашкавал вкуса му е почти същия като пането в момента е актуален по кръчмите по същия начин се прави печено сирене само че то може да се поръси със орехи и после малко мед ,както и синьо сирене
но се слага сладко от боровинки е такива работи правим по кръчмите сега надявам се да съм ви помогнал ;P
Че аз на обяд доста често си ям панирано и съм на НВД и си свалям, но задължително поне 5 минути оставям храната в салфетка мазнината да се попие и да се махне :) Естествено всичко прекалено е вредно :) А откактко преди време гледах “Super Size Me” повече в Макдоналдс няма да стъпя !
Мнението беше редактирано от Lenks на 17.05.08 04:07.