19.05.08
08:49
Какво правите, когато кардиото не помага? Зимата качих десетина килограма (омазних корема, гърдите и бедрата) и още април започнах интензивно кардио (като казвам интензивно, значи наистина по много :)). Преди се получи, но сега не! Спазвам РВД, нямам пари за добавки. Ходя на фитнес 2-3 пъти седмично, правя разделно мускулите малка с голяма мускулна група. Усещам обаче как кардиото не помага, а спешно ми трябва да се орефеля. Готов съм дори да взема някоя добавка (пил съм Л-карнитин преди няколко цикъла - абсолютно плацебо). Дайте някой съвет.
Замисли се върху това, какво ядеш, също може да помислиш над тренировката с тежести. Като последен вариант може да се замислиш дали наистина кардиото е толкова интензивно, колкото ти се струва - примерно 40 минути въртене на педали НЕ Е интензивно кардио, макар че много хора си мислят че правят кой знае какво с него. Но като цяло кардиото изобщо не е задължително за изгаряне на мазнини, добавките също.
Мнението беше редактирано от G33K на 19.05.08 09:12.
Кардиото наистина е много малък процент от общия успех, но си е важно. Ако няма ефект, значи нещо бъркаш при храненето. Какво означава “спешно да се орелефя”? Не търси повече от 1кг мас на седмица и това е в най-добрия вариант. Какво кардио правиш, дай малко подробности.
казано от G33K на 19.05.08, 09:10:
Замисли се върху това, какво ядеш, също може да помислиш над тренировката с тежести. Като последен вариант може да се замислиш дали наистина кардиото е толкова интензивно, колкото ти се струва - примерно 40 минути въртене на педали НЕ Е интензивно кардио, макар че много хора си мислят че правят кой знае какво с него. Но като цяло кардиото изобщо не е задължително за изгаряне на мазнини, добавките също.
Комбинирам 15 обиколки на пътеката на стадиона бягане и 40 минути велоелгометър (двете общо 4 пъти седмично според настроението) по програмата Guerella Cardio (тоест 20 секунди по-бавно темпо, 20 секунди спринт). По интензивно от това здраве му кажи. А да не говоря, че тотално свалям мускулна маса дори и при тези граници на кардио, да не говоря за повече. Ами видяло се е, че пак ще се яде целодневно салата от маруля със варени яйца и кисело мляко, ами айде... :D :D :D :D :D Мерси за включването.
Мнението беше редактирано от AcTivE на 19.05.08 09:35.
казано от AcTivE на 19.05.08, 09:32:
Комбинирам 15 обиколки на пътеката на стадиона бягане и 40 минути велоелгометър (двете общо 4 пъти седмично според настроението) по програмата Guerella Cardio (тоест 20 секунди по-бавно темпо, 20 секунди спринт). По интензивно от това здраве му кажи. А да не говоря, че тотално свалям мускулна маса дори и при тези граници на кардио, да не говоря за повече. Ами видяло се е, че пак ще се яде целодневно салата от маруля със варени яйца и кисело мляко, ами айде... :D :D :D :D :D Мерси за включването.
От повече кардио няма нужда, така си е напълно достатъчно. Проблема не е там, явно. Така че остава храненето, няма начин :)
19.05.08
14:39
казано от AcTivE на 19.05.08, 09:32:
Еми мисля че кардиото е екстра дори мое само по 3 пати ..тия кисели млека ти пребават работата имат нишесте добавено а тренировката според мен трябва да е кратка много интензивна с големи тежести и малки почивки 1!
15 обиколки на пътеката на стадиона ...по програмата Guerella Cardio (тоест 20 секунди по-бавно темпо, 20 секунди спринт).
Възможно е да не съм разбрала добре. Моля някой да ме поправи. 15 обиколки на стадиона са 15х400м. Ако съвсем грубо приемем че правиш средно по 1.5 - 2 спринта на обиколка излиза че имаш поне 20-30 20-секундни спринта. Да? Как го правиш? Приемам съвети. Щото аз след 8 спринта табата (20:10) имам неистовото желание да легна на асфалта и да почина.
Мнението беше редактирано от Phoebe на 19.05.08 19:05.
Според мен, HIIT на стадион не става. Там точността на пулса е много важна. Я пробвай само стандартно кардио за 1 месец и да видим дали няма да имаш резултат.
Taka e, правил съм ХИИТ навън и е много трудно да уцелиш пулса.На велото става много лесно.
казано от Phoebe на 19.05.08, 19:04:
15 обиколки на пътеката на стадиона ...по програмата Guerella Cardio (тоест 20 секунди по-бавно темпо, 20 секунди спринт).
Възможно е да не съм разбрала добре. Моля някой да ме поправи. 15 обиколки на стадиона са 15х400м. Ако съвсем грубо приемем че правиш средно по 1.5 - 2 спринта на обиколка излиза че имаш поне 20-30 20-секундни спринта. Да? Как го правиш? Приемам съвети. Щото аз след 8 спринта табата (20:10) имам неистовото желание да легна на асфалта и да почина.
Всичко е до тренировката. Аз преди две години си бях пухкав и правех страшни кардио дейности - почти всяка вечер на стадиона по 20-25 обиколки джогинг в продължение на 4-5 месеца :) Тогава свалих 15 килограма за този период без да се лишавам от нищо за хапване. Сега дългите разстояния са ми адски лесни, дори и да не съм във форма.
казано от AcTivE на 22.05.08, 14:51:
Всичко е до тренировката. Аз преди две години си бях пухкав и правех страшни кардио дейности - почти всяка вечер на стадиона по 20-25 обиколки джогинг в продължение на 4-5 месеца :) Тогава свалих 15 килограма за този период без да се лишавам от нищо за хапване. Сега дългите разстояния са ми адски лесни, дори и да не съм във форма.
Говорим за различен тип натоварване. 15 обиколки са фасул, но 15 обиколки във формат Guerilla Cardio са меко казано рекорд. Ако съумяваш да тичаш по табличката от 6-та страница тук http://www.cs.unm.edu/~wneumann/files/guerilla_cardio.pdf
с 20 вместо 10 сек почивка цели 15 обиколки (25-30 спринта) или дефиницията ни за спринт се разминава (моята е - да си изплюеш дробовете) или си супермен ;)
Виж сега... хубаво е да се каже, че спринтът е различен при различната фаза на натоварване... разбирай не може да правиш спринт на 15-тата обиколка също толкова мощно и бързо както този след първата ;) Аз лично не искам да съм от роботизираните хора, които броят секунди докато бягат, има по-важни неща като това да си оправяш дишането, щото то също е много важно, ако желаеш да бягаш на дълги разстояния. Имам предвид, че правя Guerella Cardio ОРИЕНТИРОВЪЧНО. Може би моят спринт се различава с твоя, защото аз лично след 10-тата обиколка се поизморявам и за да компенсирам разликата между джогинга и спринта, забавям джогинга и фактически спринта след 10-тата обиколка ми е колкото джогинга преди 10-тата :) Извинявам се, че малко сложно се изразих. В края на краищата най-важното, което исках да ти разясня беше, че все пак не е хубаво да се товари сърцето тежки спринтове на границите на нормалното. А конкретно в Guerella Cardio, за този процес трябва да си се готвил с месеци, за да бягаш по тази програма. Дефинициите ни за спринт вероятно се градят на едно и също, но аз лично залагам на по-умерената бързина на бягане. Може би и там ми е грешката, но за мен лично по-екстремният вариант е равен на самоубийство. Все пак да не забравяме, че сърцето ни е програмирано за определен брой удари ;)
Сам си отговори на въпроса защо кардиото не помага... Мани го тоя HIIT. Побрвай стандартно кардио 40 минути, нормално темпо на около 140 пулс и да видим дали няма да има резултат.
22.05.08
18:14
Няма как кардиото да не работи .... а пак интервалите пак савсем проблема е в хранането сиурно или трябва да мине време все пак последните мазнини се махат трудно