15.05.08
12:33
здравейте, занимавам се с фитнес от 5 месеца, висок съм 179 см в момента тежа 93 кг.интересувам се как да сваля още 5-6 килограма с минимална загуба на мускулна маса и по точно какви добавки да взимам за тази цел.ходя на фитнес 4 пъти седмично,освен това карам велосипед и играя футбол 2 пъти седмично.каква е подходящата комбинация от добавки?
Благодаря предварително...
Темата беше редактирана от Георги Гайдов на 20.05.08 14:24.
Ако съчетаеш добавките протеин, ВСАА, глутамин и комплексни аминокиселини ще загубиш възможно най-малко.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 15.05.08 13:53.
благодаря ти...аз смятах да си взема комплексни аминокесилини + л-карнитин и и по интензивни тренировки...:)
15.05.08
17:31
казано от kopri на 15.05.08, 12:33:
здравейте, занимавам се с фитнес от 5 месеца, висок съм 179 см в момента тежа 93 кг.интересувам се как да сваля още 5-6 килограма с минимална загуба на мускулна маса и по точно какви добавки да взимам за тази цел.ходя на фитнес 4 пъти седмично,освен това карам велосипед и играя футбол 2 пъти седмично.каква е подходящата комбинация от добавки?
ако си натурален не виждам как ще сваляш с минимална загуба на така трудно качена м.маса :ohh:
казано от FZKTWGS на 15.05.08, 17:31:
ако си натурален не виждам как ще сваляш с минимална загуба на така трудно качена м.маса :ohh:
С подходящо хранене и тренировки.
15.05.08
19:22
казано от Петко К на 15.05.08, 19:04:
за тебе знам , че го можеш :)
15.05.08
20:37
казано от FZKTWGS на 15.05.08, 19:22:
казано от Петко К на 15.05.08, 19:04:
за тебе знам , че го можеш :)
Всеки без изключение го може !!!.Въпрос на воля е всичко, а физичните и природни закони са си еднакви за всички.
15.05.08
21:34
Хубаво де,ако се свали мускулна маса нали после ще се върне?Ако се изгори малко саркоплазмена хипертрофия - голям праз.Плюс това може да ви се струва,че мускулната маса пада,защото изглеждате по-слаби,но това е просто реалността - 38 ръка мазна не е 38 ръка,115 мазен гръб не е 115 гръб и т.н. (само давам пример).
Аа и нещо,което съм забелязъл е,че когато отслабвам изглеждам много слаб в тениски.
В крайна сметка това,което ще ви даде кардиото освен топене на мазнини (отървете се от излишния багаж :) ) си заслужава жертвата.
казано от DeadManWalking на 15.05.08, 21:34:
Плюс това може да ви се струва,че мускулната маса пада,защото изглеждате по-слаби,но това е просто реалността - 38 ръка мазна не е 38 ръка,115 мазен гръб не е 115 гръб и т.н. (само давам пример).
Всъщност, изглеждаме по-големи :) Релефните мускули винаги изглеждат по-релефни. 38 релефна ръка ще изглежда много повече от 38 или даже от 42 мазна.
казано от Стоянчо на 15.05.08, 13:52:
Ако съчетаеш добавките протеин, ВСАА, глутамин и комплексни аминокиселини ще загубиш възможно най-малко.
Бих добавил и казеин преди лягане.
16.05.08
21:23
Мне. Започни въглехидратно въртене. Опитай прием на:
Екстракт от Трибулус (тестостеронов оптимизатор). На ден 7 след началото на трибулуса започваш ЗМА (не го приемай с млечни храни и суроватъчен протеин заради калция). Още от ден 1 си подсигури комплексни аминокиселини за преди закуска, по време и след тренировка. Взимай ги с по 5 гр. кафява захар всяка доза дори и в НВД дните. Трябва ти и матричен протеин, нещо за поне 5 часа усвояване (докато спиш). Изчисли си диетата с дефицит равен на не повече от -10% от калорийния оптимум. Изпреварващ въпрос: Ама защо само с 10%?, ми защото се скапваш от спорт, а това не се харесва на мускулите при сериозен дефицит. Пресмятай си диетата за всеки загубен килограм, ако си маниак :) , а ако не си за всеки 3 загубени кг. При твоите цели и режим на спорт 150 ккал. имат значение. Не изпускай хранене. Ще повторя. НЕ ИЗПУСКАЙ ХРАНЕНЕ. Да си вземеш липотропици (лецитин, л-карнитин) е само в твоя полза. Джаскай витамини в схема 3 седмици със, две без и така. Успех! :О:
казано от Петко К на 16.05.08, 05:29:
казано от DeadManWalking на 15.05.08, 21:34:
Плюс това може да ви се струва,че мускулната маса пада,защото изглеждате по-слаби,но това е просто реалността - 38 ръка мазна не е 38 ръка,115 мазен гръб не е 115 гръб и т.н. (само давам пример).
Всъщност, изглеждаме по-големи :) Релефните мускули винаги изглеждат по-релефни. 38 релефна ръка ще изглежда много повече от 38 или даже от 42 мазна.
Петко К извинявай ама 38 релеф не може да изглежда като 42 мазно , няма такова нещо като такова животно друг е въпроса че който не може да ги направи тези размери се успокоява по този начин.
Мнението беше редактирано от playgodg на 20.05.08 05:27.
Ти извинявай, но е точно така, както казвам.
Не претендирам за точност на цифрите, защото и между две ръце с еднакъв размер има много голяма разлика.
Петко К да те питам ти от практически опит ли го казваш или от прочетена теория или пък си го чул от някъде.Него приемай като заяждане ама е така.
Не е само теория, има много практически потвърждения. На състезанията никой не печели с абсолютни размери. Размера е просто цифра, а как изглеждаш вече при дадени размери е доста относително нещо и зависи от десетки фактори - костна структура, процент мазнини, обезводняване, напомпване, светлината дори влияе доста. По състезанията има доста хора с ръце под 40 см, които печелят. В залите пък има доста хора с мазни ръце над 42 см, които не са нищо особенно.
Навремето имах 44 мазна ръка и не изглеждаше кой знае колко голяма, после имах 41 и 42 см релефна (не като за състезание, но все пак) и доста хора ми казваха, че ръцете ми изглеждат като да са повече, някои ми даваха 45 см.
Сега примерно ръката ми не много релефна, и е май 43 см (не съм я мери скоро) и изглежда доста по-внушително от предишните мазни 44 см.
Напълно възможно е дори губене на мазнини + качване на маса.Без химия и без добавки!От личен опит го казвам.Вкарваш 6-7 хранения с умерен брой въглхехидрати ( за предпочитане бавни, а след трен бързи ) + 35-40гр протеин на всяко ядене.Правилната храна + правилната тренировка.. ще ти дадът желаният ефект, дори смятам, че кардиото не е нужно.
казано от kopri на 15.05.08, 12:33:
Дай някакви данни за себе си , с какво и по колко се храниш на ден и на колко си години.Начин на тренировка и по колко и каква.
Мнението беше редактирано от playgodg на 20.05.08 13:52.
казано от RedWalker на 20.05.08, 11:51:
Напълно възможно е дори губене на мазнини + качване на маса.Без химия и без добавки!От личен опит го казвам.Вкарваш 6-7 хранения с умерен брой въглехидрати ( за предпочитане бавни, а след трен бързи ) + 35-40гр протеин на всяко ядене.Правилната храна + правилната тренировка.. ще ти дадат желаният ефект, дори смятам, че кардиото не е нужно.
:-) Е по-принцип всичко е възможно , по този начин сигурно е възможно според мене при 1 към 10000 човека.Само не разбрах този начин на хранене и трениране при тебе ли е станало или някой ти го е казал.Като вариант е много добре но е много труден за изпълнение и за дълъг период от време.
казано от playgodg на 20.05.08, 14:05:
казано от RedWalker на 20.05.08, 11:51:
Напълно възможно е дори губене на мазнини + качване на маса.Без химия и без добавки!От личен опит го казвам.Вкарваш 6-7 хранения с умерен брой въглехидрати ( за предпочитане бавни, а след трен бързи ) + 35-40гр протеин на всяко ядене.Правилната храна + правилната тренировка.. ще ти дадат желаният ефект, дори смятам, че кардиото не е нужно.
:-) Е по-принцип всичко е възможно , по този начин сигурно е възможно според мене при 1 към 10000 човека.Само не разбрах този начин на хранене и трениране при тебе ли е станало или някой ти го е казал.Като вариант е много добре но е много труден за изпълнение и за дълъг период от време.
Предполагам визираше себе си. Аз пък съм прибирал корем и съм наддавал на общо тегло с кило и половина за 2 месеца и нещо, при това с коренно различно хранене. Което показва, че засега има 100% успеваемост при пробвалите, при това всеки с различен метод. Което пък от своя страна ме кара да си мисля, че не е толкова голяма философия, не ще да сме толкова пък изключителни в този форум ;)
Мнението беше редактирано от G33K на 20.05.08 14:19.
Е чак пък толкова дълъг ;) Не е като от от днеск за утре, но то такива неща по принцип няма. А и аз нямах предвид твоето мнение, а беше насочено по-скоро към автора на темата последното изречение :)
Мнението беше редактирано от G33K на 20.05.08 14:35.
казано от playgodg на 20.05.08, 14:26:
нали точно това казвам , че става бавно във времето и на килограми.
аз съм на 33 години, ходя на фитнес 4-5 пъти седмично,карам колело всеки ден , играя футбол 3-4 пъти седмично, и вече се чувствам доста изтощен...по ринцип съм свалил 8 кг. от януари месец ,когато започнах да тренирам.В момента не ям хляб и тестени изделия и почти нищо сладко,само солта ми е трудно да спра.Притеснявам се да не си докарам някой проблем с това натоварване и този начин на хранен...
казано от kopri на 21.05.08, 09:38:
казано от playgodg на 20.05.08, 14:26:
нали точно това казвам , че става бавно във времето и на килограми.
аз съм на 33 години, ходя на фитнес 4-5 пъти седмично,карам колело всеки ден , играя футбол 3-4 пъти седмично, и вече се чувствам доста изтощен...по принцип съм свалил 8 кг. от януари месец ,когато започнах да тренирам.В момента не ям хляб и тестени изделия и почти нищо сладко,само солта ми е трудно да спра.Притеснявам се да не си докарам някой проблем с това натоварване и този начин на хранен...
приемаш ли някакви витамини или други енергийни напитки , защото организма си има определен лимит , а той свършили започва умората и нежеланието да тренираш затова е необходимо да се зарежда човек от време на време.Ако искаш включи и L-карнин и малко аминокиселини и повече витамини.