03.01.05
20:45
Пичове днеска си открих в килера едно гейнерче което си бях донесъл от Щатите и не съм го пил. “Mass Power” на “American Muscle” ама срока на годност му е изтекъл през Август тази година. Дали е добър за пиене. Питах в жълтия магазин на Пиротска 12 и там ми казаха че нямало проблем защото там само това и чакали да изтече срока на годност на нещо и да си го пиинат продавачите. Та имали опит с изтекли продукти, ама аз и вас да си ви питам
03.01.05
23:18
Е айде де кажете бива ли го тва или не
Аз не бих пил нищо с изтекъл срок на годност, но ти си решаваш. От август до сега е минало много време, не е като да е 1 седмица или 1 месец.
Продавачите вероятно пият продуктите ВЕДНАГА след като им изтече срока на годност, защото много добре знаят, че всеки продукт на практика е годен малко повече от написания срок (фирмите се презастраховат), а и трябва да е съхраняван при подходящите условия.
Аз лично не те съветвам да го пиеш щом е минала почти половин година.
sry за рекламацийката ама по бозави и трудно усвоими протеини от Американ Масъл не съм употребеявал досега ...
Навремето си бех навил на акъла да изпия докрай един гейнер на същата фирма независимо от противия му вкус , и тай карах около 3 седмици . Все се чудех шо ми се вие свят и зако постоянно ми е кофти , докато не се сетих че човек не се дехидратира единствено след като се издрайфа ами и като сере вода а не квото трябва ...
Скоро едва ли бих се докоснал до подобен протеин , пък било то и с изтекъл срок на годност брррр :evil:
и все пак дано съм единствения с подобни впечатления от тая марка ...
Принципно срока на годност трябва да се спазва. Нормално продуктите които се изнасят са с по-високи изисквания и спазват стандарти за качество. Така, че е много вероятно да е годен дори и след изтичане на срока на годност.
Ако ти е жал да го изхвърлиш опитай с малко количество от генъра и ако до другият ден не получиш разстройство/обрив (т.е. натравяне) си го пий..
Като цяло разбира се не ти препоръчвам да си правиш ексеприменти 8)