20.05.08
14:56
Наскоро разбрах много итнересен метод (в итнерес на истината от баба ми :D ). Просто разбивате сурови яйца със захар (на едно айце 2 лъжици захар) преди тренировка или тежко физическо натоварване. Веднъж го пробвах вместо протеинов шейк и ефекта наистина е добър :) всъщност звучи малко акто крем - карамел, но яйцата са в сурова форма и заради това разликата е доста голяма. Малко е тегаво само за ядене :D , като се има впредвид да речем за 3 яйца и 6 лъжици захар, но не е невъзможно. Просто ми беше интересно да споделя и ако някой друг знае подобни неща нека да си каже :)
Сурови яйца не бих ял никога.Файда няма.Чиста захар също,най-малко пък преди тренировката.
Като цяло не виждам нещо специално в рецептата.
20.05.08
15:54
казано от vatchev на 20.05.08, 15:12:
Сурови яйца не бих ял никога.Файда няма.Чиста захар също,най-малко пък преди тренировката.
Като цяло не виждам нещо специално в рецептата.
И защо да няма файда от суровите яйца ? Иначе за оцета преди тренировка не съм чувал . . .
Мнението беше редактирано от Apollonius на 20.05.08 15:55.
20.05.08
16:10
казано от Apollonius на 20.05.08, 15:54:
казано от vatchev на 20.05.08, 15:12:
Като цяло не виждам нещо специално в рецептата.И защо да няма файда от суровите яйца ? Иначе за оцета преди тренировка не съм чувал . . .
Защото можеш да ги ядеш сготвени - затова!
Файда има - колкото по-натурално, толкова по-хранително. Работата е там, че се изправяш пред риска да обереш всички бактерии, които не са унищожени при затоплянето, мръсотията от черупката на самото яйце + факта, че са малко хората, които ги понасят сурови. Аз лично не мога да ги ям.
За захарта вече съм против. Захарта не е храна, нито пък някаква полезна добавка към храненето. Виж, ако е мед или плодов сок (натурални).А като цяло е по-здравословно сладкото ядене да е след тренировка, а не преди нея.
20.05.08
16:45
казано от Калоян Янкулов на 20.05.08, 16:23:
Файда има - колкото по-натурално, толкова по-хранително.
Точно това имам впредвид. Иначе за останалите неща съм съгласен, все пак не казвам, че трябва да се прави непрекъснато така, прсото казвам, че е интересно. Колкото до захарта, тя дава доста ценна енергия преди тренировката, която 100 % след това ще изразходиш. Много спортисти ядат сладко преди важен старт или сътезание и т.н. Иначе си прав, че ще е доста добре също така със мед пр.
По-добре яж варени яйца пък като ти се яде толкова захар си я яж без сурови яйца,можеш дахванеш птичи грип или някая друга болест.
20.05.08
17:01
казано от Калоян Янкулов на 20.05.08, 16:23:
Файда има - колкото по-натурално, толкова по-хранително. Работата е там, че се изправяш пред риска да обереш всички бактерии, които не са унищожени при затоплянето, мръсотията от черупката на самото яйце + факта, че са малко хората, които ги понасят сурови. Аз лично не мога да ги ям.
За захарта вече съм против. Захарта не е храна, нито пък някаква полезна добавка към храненето. Виж, ако е мед или плодов сок (натурални).А като цяло е по-здравословно сладкото ядене да е след тренировка, а не преди нея.
Бе какво натурално,какво хранително.Аз ще се посера като нз какво... : ) Съгласен съм,известно ми е,обаче...защо да рискуваме.Да не говорим,че е гадно.
20.05.08
17:06
Че е гадно - гадно е ! :) А и все пак става дума за бабешки методи, те хората преди не са имали много алтернативи, а и не е имало днешните зарази и т.н
Мнението беше редактирано от Apollonius на 20.05.08 17:07.
20.05.08
17:10
казано от Apollonius на 20.05.08, 17:06:
Че е гадно - гадно е ! :) А и все пак става дума за бабешки методи, те хората преди не са имали много алтернативи, а и не е имало днешните зарази и т.н
Слава богу,че сега разполагаме със сложната технология да сваряваме яйцата!
20.05.08
19:16
Имаше се друго впредвид, но явно се иска висше образование . . .
20.05.08
19:20
Салмонелата не е от вчера!
20.05.08
20:39
Не че имам нещо против обаче аз и братми като малки сме яли на ден сигорно по 5,6 сурови яица и на никои от двамата ни няма нищо,обаче тва се отнася за яица от кокошки които баба е гледала ,тези кадето ги продават не се знае от кога са за това не е препорачително да се ядат сурови апак и до колкото знам не се усвояват ама за това не мога да споря.
Oт както почнах да спортувам ям по 5-6 сурови яица всеки ден. Точно след 4 месец ще ви е все тая дали са гадни и трудно за понасяне. Истината е че като ядеш сурови корема не се чувства наситен и няма опасност по време на трен да ти стане лошо. Но пък е вярно,че има бактерий и болести , които може да си спестите на тялото. А колкото до захърта . След приема й в големи дози,човек става по щастлив и енергичен , защтото тя отклучва хормон на щастието и още некви други неща . Ако не сте забелязали на изпити всички ходят със шоколади , жените преди секс същото ядът шоколад. А ако искате верно някаква яка рецепта—— 5-6 лъжици мед , едни шоколад , сметана . 4акате 30 мин и отивате на трен . Ще ядете железа ! По-Здрави
С тая “рецепта” е по-вероятно да не успееш да си довършиш тренировката и минути след започването и да си отпаднал,поради факта,че инсулинът ти ще се повиши,тъй като си приел голямо количество прости въглехидрати.
По-добре остави някои от тях за след тренировка/напр. мед/
казано от Zlatina на 21.05.08, 08:22:
С тая “рецепта” е по-вероятно да не успееш да си довършиш тренировката и минути след започването и да си отпаднал,поради факта,че инсулинът ти ще се повиши,тъй като си приел голямо количество прости въглехидрати.
По-добре остави някои от тях за след тренировка/напр. мед/
Права си но има вече мн различни фактори . От продължителноста на тренировката до видът и вече организма на трениращият. Мн препарати правят имено това - увелечаване на инсолина. Аз съм го пробвал, останах доволен. Има хора, които лошо ще им понесе.
21.05.08
11:55
Заговорихте тука за инсулина които влиае 3 пати повече на мазнините отколкото на мусколите ...няма смисал от толко злобене със сладко
казано от Sha6ma на 21.05.08, 09:30:
казано от Zlatina на 21.05.08, 08:22:
По-добре остави някои от тях за след тренировка/напр. мед/Права си но има вече мн различни фактори . От продължителноста на тренировката до видът и вече организма на трениращият. Мн препарати правят имено това - увелечаване на инсолина. Аз съм го пробвал, останах доволен. Има хора, които лошо ще им понесе.
Сигурен ли си,че тези препарати се приемат преди тренировка,тъй като отделянето на инсулин преди тренировка пречи на отделянето на хормона на растежа?
Я дай примери за такива препарати,че ми се струва,че има някакво объркване тук?
Инсулинът е хормон, който се произвежда от панкреаса (задстомашна жлеза). Той е с хипогликемично действие, противоположно на това на епинефрина, глюкокортикоидите и растежния хормон, които повишават нивото на кръвната захар и се означават като контраинсуларни хормони. Инсулинът повишава отлагането на липиди в мастната тъкан, понижава концентрацията на свободните мастни киселини и инхибира метаболизма на белтъците, способства за усвояване на глюкозата от клетките на тъканите, по-специално в черния дроб и мускулите, и превръщането ѝ в гликоген.
Инсулинът е единственият хормон в организма, който понижава нивото на кръвната захар. При недостиг на инсулин в организма настъпва болестно състояние.
Колкото до препаратите така съм чувал и така знам ;)
Мнението беше редактирано от Sha6ma на 21.05.08 15:39.
21.05.08
19:14
казано от Sha6ma на 21.05.08, 15:38:
Инсулинът е хормон, който се произвежда от панкреаса (задстомашна жлеза). Той е с хипогликемично действие, противоположно на това на епинефрина, глюкокортикоидите и растежния хормон, които повишават нивото на кръвната захар и се означават като контраинсуларни хормони. Инсулинът повишава отлагането на липиди в мастната тъкан, понижава концентрацията на свободните мастни киселини и инхибира метаболизма на белтъците, способства за усвояване на глюкозата от клетките на тъканите, по-специално в черния дроб и мускулите, и превръщането ѝ в гликоген.
Инсулинът е единственият хормон в организма, който понижава нивото на кръвната захар. При недостиг на инсулин в организма настъпва болестно състояние.
Колкото до препаратите така съм чувал и така знам ;)
Наи - елементарния пример за препарат е тва дето си бият диабетиците !! Аз лично не откривам голям смисъл от високия инсулин освен след тренирвока или сутрин много рано !!