Няколко въпроса свързани с храненето и качването на килограми

21.05.08
08:22

Здравейте!Преди бях редовен посетител на сайта и доста се интересувах от всичко което се пишеше тъй като бях спортист.Тренирах гребане но  вече от година и половина (почти две години) не тренирам...Въпроса е че винаги съм бил висок и слаб!Когато отидох да тренирам бях около 50 килограма и бях на около 13 години.Преди да се махна от спорта бях на 15 години и вече бях 75 килограма.Мисълта ми е че всеки спортист качва килограми когато спре да тренира,докато при мен стана обратното...сега съм под 70 килограма!
Докато тренирах също така ходех на фитнес но не много често-за тонус през събота и неделя...
Хранителни добавки мога да кажа че не съм пил,имам един приятел който пиеше разни неща и няколко пъти и аз съм пил (става въпрос за амино-киселини и няколко пъти пих креатин)
Мога да кажа че се храня добре обаче май не го правя редовно => за да кача килограми трябва да се храня редовно но искам да ми кажете на какво да наблягам и горе-доло през колко време да се храня...
След като вече не съм спортист и от много време не съм полагал почти никакъв физически труд , наскоро реших че ще ходя на фитнес , обаче не знам като какъв да се определя защото определено не съм начинаещ , но при положение че не съм тренирал от много време...
А другото което искам да споделя е че пушеХ но вече мога да кажа че от около две седмици не пуша.Пушех в продължение на много време но това не оказваше затрудняване на тринировките ми (по гребане) или поне не съм го усещал...От както реших да кача сравнително килограми за да заприличам на човек реших че ще се откажа и от този порок...
Доста съм висок...190 см...а за този ръст смешните ми има няма 70 килограма са нищо!

Накратко просто искам да ми кажете каква програма да си избера от сайта (за начинаещ или за малко по-напреднал) , когато си правя диета за качване на килограми на какви храни най-много да наблягам и колко често да ям и на края искам да си взема някакви добавки който да ми помагат както за качването на килограми така и за изграждане на мускули-какви да са?

П.П. Извинявам се за километричното си мнение!

Ще съм много благодарен ако ми помогнете в избора на горе споменатите неща и ме светнете за нещата които не разбирам!

Мерси предварително!!!

21.05.08
10:50

сега на колко години си,17 ли?
за програма си избери някоя от посочените в сайта, стаж до 6 месеца, в удобни за тебе дни, не ти трябват добавки, само протеин на прах ако имаш пари си вземи, хапваи поне 4 пъти на ден...гледай да има яйца и мляко на масата, не се притеснявай да ядеш от всичко по много..след 6-8 месца (или като понаедрееш малко ще започнеш да ограничаваш въглехидратите) купи си Виатмини,ама да са хубвави.. не от тия разтворимите ...
успех

Мнението беше редактирано от n_sko на 21.05.08 10:58.

21.05.08
21:49

казано от n_sko на 21.05.08, 10:50:

сега на колко години си,17 ли?
за програма си избери някоя от посочените в сайта, стаж до 6 месеца, в удобни за тебе дни, не ти трябват добавки, само протеин на прах ако имаш пари си вземи, хапваи поне 4 пъти на ден...гледай да има яйца и мляко на масата, не се притеснявай да ядеш от всичко по много..след 6-8 месца (или като понаедрееш малко ще започнеш да ограничаваш въглехидратите) купи си Виатмини,ама да са хубвави.. не от тия разтворимите ...
успех

в момента съм на 15 години!та ето казваш да си взема витамини ама като не знам какви...?програма вече съм си харесал...та кажете и какъв протеин да си взема...(не ми се дават кой знае колко много пари...нещо до към 30-40 лева примерно...аз лично се спрях на TOBA...кажете какво ви е мнението за този протеин или ми препоръчайте нещо друго...)

Мерси предварително!!!

22.05.08
05:56

ами Центрум са хубави, или някакви от техния клас да ти препоръчат в аптеката,незнам с колко пари разполагаш.купи си и бирена мая също,тя е винаги полезна,особено на твоите години :)  за протеина незнам какво да ти кажа, не съм пробвал тая марка...бих те посъветвал в началото да хапваш повече, пии мляко,сварени яйца и всичко което ти се яде..след тренировка може да пиеш прясно мляко(+глюкоза)+мед...не бързай с протеина,ти в  момента си в тая възраст дето, както казват старите хора “хормоните ви тресът” което е много хубаво, защото имаш шанс да “пораснеш” по бързо..само трябва да ядеш(~през 3ч) и да спортуваш активно..намери си патрниор с който да вдигате заедно, така ще минава времето по неусетно, и ще напреднеш по-бързо..чети какво пишат хората по тези теми..тук всеки втори това го интересува - как да наедрее :)
и накрая, нещо мн важно: ако искаш наистина да наедрееш, трябва да се товариш добре в залата... това означава да си даваш зор, да се потиш яко, и да усещаш мускула ти да работи когато вдигаш... ако си на прав път,ще разбереш за какво точно ти говоря...прави задължително набирания,кофи и клекове, ако не си чул да Светата Мътрва тяга,значи досега си живял напразно :-D намери някой да ти я покаже как се прави правилно, внмавай да не се контузиш..в началото недей слага много големи килограми да не стане белята..след 2-3 месеца като посвикнеш с упражненията може да започенш да се товариш по серизно... успех
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/29044/ - info za proteina

Мнението беше редактирано от n_sko на 22.05.08 21:36.

22.05.08
12:19

По аптеките на Doppel Herz са много готини витамините. По-добри от центрум.

22.05.08
18:19

както казах съм (бях) гребец :) докато тренирах правех 3 главни упражнения (влияещи на силата и издръжливостта докато греба) , 2 от които са кляканията и мъртвата тяга ;)

ЕDIT:

казано от armando на 22.05.08, 12:19:

По аптеките на Doppel Herz са много готини витамините. По-добри от центрум.

кажи къде се намира някоя от техните аптеки и евентуално някои от витамините за които да попитам (дето казваш че са по-добри от центрума)

Мнението беше редактирано от DaMp370 на 22.05.08 18:21.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1