Какво още мога да добавя?

21.05.08
20:28

В момента пия креатин, и протеин (някакви български измислени, но имам 2 кг. протеин и 1 кг. креатин и мисля да ги доизпия). Пих ги 3 месеца и грам не качих, само малко се пооформих. На 19 год. съм, 174 см. 72 кг. Сега си взех Таурин и БЦАА (на Powerfoods) и Глутамин (на P&B;Labs). Идеята ми е така или иначе съм се набутал с тези български суплементи и ще ми се наложи да ги изпия, какво още мога да добавя към тях поне малко да се позасили ефекта. Ориентирал съм се към NOW Foods, да речем Tribulus Terrestris и Calcium Caseinate Protein. Дали това ще ми помогне да позасиля ефекта и да кача някой килце.
Благодаря предварително!

21.05.08
20:31

Трибулуса на НАУ е перфектен! Мисля че ще ти свътши работа!

21.05.08
20:59

Тъпо си се овътрил с тези продукти мейд ин БГ... С какъв стаж си?

Д-

21.05.08
21:18

казано от Стоянчо на 21.05.08, 20:59:

Ще се намеся тук, за да изкажа едно мое мнение за БГ продуктите, към които няма респект в този форум. Ще Ви обясня защо в БГ не се правят продукти като в САЩ! Значи и аз не харесвам БГ продуктите, НО не заради това, че са от БГ, а за това, че са ограничени от към инвестияция, разработики, излследвания и оновативност, както и от към съставки (по евтина суровина) и количество на съставки.

В нашата РОДИНА БЪЛГАРИЯ не се правят продукти като в САЩ, понеже не могат да си позволят да направят такива излседвания и прочувания като в САЩ, а и да можеха няма смисъл понеже закона не позволява да се направят добавки от рода на тези в САЩ!
Законите за количествата на допустимите съставки в EU са много по ниски от тези в САЩ. Законите тук ограничават производителите в много аспекти.

Все пак Европа не мисля, че някога ще навакса пред САЩ при добавките. Все пак индустрията се е зарудила в САЩ, в САЩ са парите, съответно и големите инвестиции за разработки, а и законите при тях им позволяват много волности, специално от към добавките.
Дори и да се промени закона за количествата на съставките, няма да се промени много, много производството в България. Не, че няма умове в България, които могат да направят невероятни добавки, но все пак производителя се съобразява с възможностите на хората в страната, а и няма да тръгне от България да прави такива разработики, че да се опитва да гони онези в САЩ.

Мнението беше редактирано от Даниел - Трибоеца на 21.05.08 21:24.

21.05.08
21:44

казано от Даниел - Трибоеца на 21.05.08, 21:18:

казано от Стоянчо на 21.05.08, 20:59:

Ще се намеся тук, за да изкажа едно мое мнение за БГ продуктите, към които няма респект в този форум. Ще Ви обясня защо в БГ не се правят продукти като в САЩ! Значи и аз не харесвам БГ продуктите, НО не заради това, че са от БГ, а за това, че са ограничени от към инвестияция, разработики, излследвания и оновативност, както и от към съставки (по евтина суровина) и количество на съставки.

В нашата РОДИНА БЪЛГАРИЯ не се правят продукти като в САЩ, понеже не могат да си позволят да направят такива излседвания и прочувания като в САЩ, а и да можеха няма смисъл понеже закона не позволява да се направят добавки от рода на тези в САЩ!
Законите за количествата на допустимите съставки в EU са много по ниски от тези в САЩ. Законите тук ограничават производителите в много аспекти.

Все пак Европа не мисля, че някога ще навакса пред САЩ при добавките. Все пак индустрията се е зарудила в САЩ, в САЩ са парите, съответно и големите инвестиции за разработки, а и законите при тях им позволяват много волности, специално от към добавките.
Дори и да се промени закона за количествата на съставките, няма да се промени много, много производството в България. Не, че няма умове в България, които могат да направят невероятни добавки, но все пак производителя се съобразява с възможностите на хората в страната, а и няма да тръгне от България да прави такива разработики, че да се опитва да гони онези в САЩ.

Даниеле, това, дето си го написал е истина, но не е цялата истина :)
Българските марки хранителни добавки (ако изобщо можем да ги наречем български, при условие че те само се опаковат тук), са насочени към две категории потребители:
1. Начинаещи момчета, които хал хабер си нямат от фитнес, хранене и добавки
2. Непросветени химици, за които добавките са лукс, който не заслужава да му се отделят много средства.

В първия случай имаме потребители, с ограничени познания, които тепърва навлизат в този спорт. Нещеш ли, виждат в кварталния супермаркет щанда с шарените опаковки и се хвърлят да си дават последните парички, с надеждата, че за 1 месец ще качат 10 килограма мускули.
Във втория случай имаме момчета, на които им трябва някое евтино креатинче и протеинче, да ги мушнат така покрай метана, понеже са чували от приятели, че е хубаво. Миналата седмица, гледам двамата телохранители на кварталния бизнесмен - доста яки момчета, излизат от диетичния магазин с по един буркан Про Голд. Преди няколко дни, в залата едно доста едро момче пък ми обясняваше, как е достигнал до заключение, че същия тоя Про Голд си е най-добрия протеин, “щото не е скъп, а е протеин като протеин”
Перлата в короната обаче беше, когато мой познат ми каза “За какво да ги давам тия 200лв за разните там анимал пакове и стакове, като метана ми струва 100лв за два месеца и с него ще имам сигурен ефект. Ще си взема там някое българско креатинче с него и готово”.

А ние сме седнали да се чудим, що българските добавки не са качествени и иновативни... ми що... щото няма смисъл - те и така се  продават добре.

21.05.08
22:29

Специално за Трибестана защо не си вземеш на Софарма(този на Now e 1000 мг, а този на Софарма е 250, ама това няма да ти пречи, ще пиеш просто по повече). Ако не се лъжа на Now е 35 кинта, на Софарма не знам колко е, но може да провериш май ще ти излезе по-евтино. А за качество - най-малкото този на Софарма го продават в Netrition.com :) .

22.05.08
06:09

Това което съм го направил вече така или иначе съм го осъзнал като грешка.
Към Стоянчо: Със 6 месеца стаж съм.
Въпроса ми е да добавя нещо качествено към тия български боклуци, които така или иначе съм купил.
Благодаря предварително.

22.05.08
09:01

Трибестана на Софарма е китайски и е боклук според мен(лично мнение). Ultimate си вземи или NOW.

22.05.08
11:36

а да речем някакъв добър казеин или пък аминокомплекс? С какво да го комбинирам?

22.05.08
13:33

казано от msrebrov на 22.05.08, 06:09:

Това което съм го направил вече така или иначе съм го осъзнал като грешка.
Към Стоянчо: Със 6 месеца стаж съм.
Въпроса ми е да добавя нещо качествено към тия български боклуци, които така или иначе съм купил.
Благодаря предварително.

С този стаж НЕ ти трябват НИКАКВИ добавки!

@Даниел - Трибоеца—> благодаря ти, че си пояснил какво имах предвид, като казах, че момчето се е “овътрило”. Само не разбрах дали поста ти има и друг смисъл (упрек, съвет)?

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 22.05.08 13:36.

Д-

22.05.08
15:21

Исказах си мнението просто и поясних защо БГ добавките не са на уважение. Това е. Задни помисли нямаше ;)

25.05.08
21:48

Даниел - Трибоеца
Напълно си прав ...

Да така е ... Просто в САЩ са иновациите и парите и е един голям бизнес . Както трудно европеец и който и да е друг би станал Мр Олимпия , так е  и при добавките. В България парите в тази област са малко , тепърва се тръгва и е по изгодно да се пакетира , отколкото да се произвежда.Но за цените си,смятам че бг продуктите са нормални и подходящи за клиенти с по-малък бюджет.

А относно трибулуса наистина на Bulgarian Tribulus на Ultimate Nutrition е супер, при мен имаше много добър ефект. Но все пак зависи на колко години си , защото ако си под 25 ... няма да има голям смисъл да го приемаш ...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1