22.05.08
16:15
забележете умазняването на върха на гърдите... дали това ще се оправи единствено с диета
даите мнения и съвети
ето снимка: http://img.data.bg/i.php?show=966327&ctrl_id=dxnnf9#img
22.05.08
16:22
Да беше дал по изчистена снимка, тука нищо не се вижда. Гинекомастия ли имаш?
22.05.08
16:26
и аз за това си мисля но не съм сигурен, ако можеш да ми кажеш това дали ще се оправи в периода на чистене,в кои влизам скоро, снимката е отпреди няколко месеца натрупал съм още маса в гърдите но проблема си остава затова съм леко притеснен и моля за съвет
Чудна снимка. Преди имал ли си го това омазняване. Ако си го нямал - качвал ли си килограми през зимата? Не е задължително да е гинеком. Започни да чистиш и мини на съответния хр.режим и сам ще разбереш топи ли се мазното.
23.05.08
09:12
Направо да си каже, анаболни стероиди вкарвал ли си ?
Брех, такова май и аз имам (доколкото се вижда от снимката де). И то без да съм поемал химия, така че надали е от това. Казваш “проблем” защото ти създава някакви проблеми или просто не те кефи (да знам, защото по принцип ми е все тая дали ще го има или няма, но пък ако има тенденция да създава проблеми в бъдеще и аз ще се замисля)?
24.05.08
17:32
не зимам стероиди :) от прочетеното в форума мисля че не става въпрос за гинекомастия а за мазнини тъи като е меко на пипане
прав ли съм..
И при мен го има, оказа се че е проблем на доста хора... Не мога да разбера обаче дали е само мазнина или е по сериозния вариянт. На пипане е меко. На 23 години съм не съм приемал никакви стероиди дори и хранителни добавки не съм използвал. Започнах кардио и диета в началото на месеца и ще поизчакам да видя дали ще има ефект, но като цяло съм понатрупал мазнини и на други места по тялото, тъй като до скоро не тренирах. Обхванала ме е някаква парaнoя и ако до 2-3 месеца няма промяна ще ходя при някой добър лекар на преглед, когато се прибера лятото. Ако имате някакви предложения казвайте...
Мнението беше редактирано от racing на 25.05.08 17:56.
racing гинекомастията се оправя само с пластична операция. По принцип хората с наднормено тегло са предразположени към гинекомастия , така че не е само от стероидите.
Мнението беше редактирано от topeto на 25.05.08 18:46.
Ясно ми е да. От това което четох обаче разбрах, че основно е два типа. В единия случай пред пекторалиса се натрупват мазнини и тогава е възможно да се коригира като се стопят мазнините както на останалите места по тялото. Във втория случай пред пекторалиса се натрупва някаква жлеза като помежду също има някакво количество мазнина. Пластичните хирурзи всъщност изрязват жлезата и след това премахват мазнините извършвайки нещо като липосукция. До колкото схващам това което не може да се премахне без операция е самата жлеза. Не знам дали съм прав, ако има някой по-вещ да ме поправи. Останалото са мазнини както навсякъде другаде по тялото. В моя случай не усещам да има някаква твърда бучка под кожата или нещо от сорта. Затова питам какви са варияните, но все пак ще е добре да го погледне и доктор.