Един въпрос за кардиото

Прескочи до:

25.05.08
10:26

Тоест +500ккал. над нуждите на тялото, но едните от въглехидрати, а другите от мазнини ще се натрупат в тялото по различен начин?

Примерно, както и 500 ккал над нуждите от шоколад ще се натрупат по (малко по-)различен начин от 500 ккал от пълнозърнест ориз, както и всякакви други вариации. И не е wrong, защото калориите са едва малка част от сметката, не съвсем пренебрежима ако се гонят оптимални резултати, но пък и далеч не най-важната. Други по-важни от нея неща са точния баланс на момента на прием на храна и момента на засилен енергоразход (иначе казано по време “метаболитния прозорец” след тренировката една “инсулинова бомба” ще причини по-малко вреда, отколкото същата по друго време на деня), както и хормоналния баланс като цяло(който зависи от нивата на инсулина). Аз съм на горе-долу 500-600 ккал средно на ден над нуждите си според една таблица (а според друга съм на около 900, така че е относително, но досега такава която да ме е изкарала на минус не съм намерил) и примерно не се омазнявам забележимо вече доста време, докато някои хора за същото време на толкова калории в плюс стават като бременни жени в коремите (всъщност такива съм наблюдавал основно в залата, където тренирам и не ги познавам лично, ама като им гледам режимите дето ги обсъждат ми е горе-долу ясно за какво става дума).

Мнението беше редактирано от G33K на 25.05.08 10:28.

25.05.08
10:40

Е как така ‘’малко по-различен начин’‘. Къде си чел, че излишните ккал. стават на нещо друго освен мазнини?

А иначе това последното ( за ‘’бременните’’ ) вече зависи от активността, спорта и т.н. през деня. Ти си мислиш, че ядеш +700ккал. на ден, но дали вобще ядеш толкова много? Не говоря за сметките в храната, а за това, че може просто тези ккал. да ги изразходваш през деня. И като казвам ‘’може’’ имам предвид, че ги. Обратното е обаче положението при ‘’бременните’ явно.

От около два месеца вече може да се каже, че си правя ‘’експеримент’‘. То не бяха кръчми, балове, купони, алкохол, бири, вино и квото се сетиш ‘’вредно’‘. Хранaта през деня ми е няколко готови полуфабриката ( сандвичи някви ), вечер - я кръчме, я купонче някаде, ако съм си в нас - два-три сандвича с хляб, също така хапвам и немалко сладко. Тоест може да се каже, че съм на много въглехидрати, като нямам почти никакъв качествени протеини ( освен като съм на кръчма, там хапвам пилешко или свинско ) или мазнини в храната! В същото време обаче не съм си прекъснал тренировките, а през деня търча като луд надолу/нагоре из града по задачи, кафета и т.н. Не съм смятал колко ям или колко изразходвам, обаче за последните два месеца съм приблизително -4/5кг. Как става тоя номер.. не знам (sarcasm)..

Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 31.05.08 15:50.

25.05.08
11:18

А иначе това последното ( за ‘’бременните’’ ) вече зависи от активността, спорта и т.н. през деня. Ти си мислиш, че ядеш +700ккал. на ден, но дали вобще ядеш толкова много? Не говоря за сметките в храната, а за това, че може просто тези ккал. да ги изразодваш през деня. И като казвам ‘’може’’ имам предвид, че ги. Обратното е обаче положението при ‘’бременните’ явно.

Ще използвам формулата в сайта, защото само нея знам. Ако искаш, ще пробваме и с някоя друга после. Аз поне този неделен следобед време имам. Калориите също ги вадя от таблицата в сайта, освен за маслото, което гледам от опаковката.
66 + (13.7 X тегло в кг) + (5 X височина в см) - (6.8 X възраст в години) = 66 + 13,7 х 80 + 5 х 178 - 6,8 х 20 = 66 + 1096 + 890 - 136 = 1916. Това е BMR в ккал.

Ако вашият начин на живот е екстремално активен (спорт всеки ден заедно с тежък физически труд или двуразови тренировки) е индексът на активността Ви е 1,9

Смятам, че това ми е индекса, дори го пиша 2, за по-кръгло. Което прави 3832 калории дневно. Закръгляваме на 4000, за още по-кръгло. Кратка справка с дневника ми за храненето показва следното:
07.04.2008 : за деня имам 12 яйца, около 600 грама свинско, 2 пакетчета и половина масло по 100 грама пакетчето, 3 свински кюфтета по 100 грама. Това според мен са отвсякъде погледнато са около 1020 калории от яйца, около 1750 калории от масло и около 2000 калории от свинското (смятам по 222 ккал, макар че това е за бут, а месото което аз ям е доста по-мазно), или иначе казано 4770 калории от храна (не смятам сиренето, киселото мляко и зеленчука за храна, те са по-скоро баласт).
09.04.2008: 12 яйца, 2 пакетчета масло, 1100 грама свински бекон (по-мазен е от бута, ама и него ще го пишем бут). Това са отново 1020 калории яйца, 1400 калории от масло и колко, да го кажем пак 2000 калории свинско. Излизат общо 4420 калории. Без зарзавата.
01.05.2008: 12 яйца, 2 пакетчета масло, 500 грама кюфтета, 300 грама бекон. Иначе казано - 1020 калории яйца, 1400 калории масло, 1776 калории свинско, общо 4196.
Сега, за да не стане безкраен поста мисля да спра дотук. Интелигентно момче си, показвал си го в много постове и мисля схващаш тенденцията в храненето, то не е сложно и без това. Изключваме екстремните изпълнения по Великден с по над 6000 калории на ден, горе долу винаги съм между 4000 и 4500, средно. Както и да го гледаме съм над, не с много, но винаги над. Теглото ми не е мръднало (абе всъщност по едно време беше леко надолу, но пак се законтри на 80 кила). Не е само калории, както казах по-горе и мисля че съм добро доказателство за тезата си.
А за останалата част от поста не мога да кажа нищо друго, освен че -3 кг телесно тегло далеч не са -3 кг мазнини, нито пък гарантират положителен ефект върху визия и качества, но ако е важна цифрата килограми, то явно си се справил добре. Което не доказва теорията ти обаче,а и никъде не съм казал че няма да сваляш килограми с такова хранене. Единственото което казах е, че ще мъчиш организма си и че няма да гориш мас (а може и да добавяш, ако не си си мерил % подкожни мазнини няма как да знаеш) ;)
edit: Човек, с този пост ми отне почти 5 минути от живота. Дано повече обаче поне не се налага да водим спора за и против боготворенето на сметките за калории, поне ще е имало смисъл от тези 5 минути.

Мнението беше редактирано от G33K на 25.05.08 11:25.

25.05.08
13:35

Ти хубаво смяташ колко си ял, а смяташ ли колко си изгорил? Или да го кажем така: ял си ~4500ккал. на ден, запазил си си килограмите даже си и свалил, значи си и горил по 4500 на ден ( RMR + активност/спорт ) или повече. Ако не, имам логичен въпрос и очаквам логичен отговор - какво е направило тялото с тези +700 излишни ккал., къде са отишли? За 30 дена това са +3кг. мазнини, ако не си ги качил, значи просто не си ял +700 над това което си изразходвал! :)

Иначе в см на мускулите не съм мръднал, при огледалото е същата работа - показва подобрения. Тоест -3кг. освен мазнини не знам какво друго да са. Сега просто периода е такъв ( времето се затопля, почваш да излизаш по заведения, да се заглеждаш по жените, купони, балове ала бала ), планувам юни, юли и август да изчиста от менюто всички ‘’вредни’’ храни и да се хвана по-сериозно, че има още какво да се желае пък и не казвам, че чистата и натурална храна е лоша, даже напротив, много по-добре се чувствам като ям ‘’хубава’’ храна, но си трябва и cheating малко, то не може. :)

Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 25.05.08 13:37.

25.05.08
14:32

Crazy_With_Razor бате не е  вярно че  + калориите се  трупат като мазнини винаги - мусколите се трупат пак с + калории ама разликата е откаде  идват!! Тия  калории не ги гледаи много нито пак  таблиците те  са много приблизителни гледаи по добре да !!Ако не влияе инсулина пробваи вместо ориз  вафли да  ядеш и си бъди на - калории и кажи дали няма да  се омазниш .Тва че инсулина не  влияе е  абсурдно ако бе така  дали ядем баничка или овесени ядки нема да има разлика !!

25.05.08
15:08

Мускулите не се правят с + калории, нещо много си се объркал. А за инсулина - G33K го обясни, аз няма да го повтарям.

Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 25.05.08 15:08.

25.05.08
16:33

Аби стига с тия калории, що във всяка тема се мъчиш да ни убедиш, че само калориите били важни? А инсулина не само, че има значение, той има основно значение за горенето на мазнини!

AS

25.05.08
16:47

Защото тоя крейзи е един дървен философ , дето във всяка тема повтаря едно и също , а разбира колкото баба ми !

25.05.08
17:29

казано от asdfg на 25.05.08, 16:47:

Защото тоя крейзи е един дървен философ , дето във всяка тема повтаря едно и също , а разбира колкото баба ми !

Еми леко грубо го каза  ама  си прав  !!

25.05.08
17:33

казано от Crazy_With_Razor на 25.05.08, 15:08:

Мускулите не се правят с + калории, нещо много си се объркал. А за инсулина - G33K го обясни, аз няма да го повтарям.

ЗА да се качват мусколи трябва да си на +  калории  а ако си на  - калории не мое просто  и тва се изкушавам да го тура при бисерите ама няма !!НЕ съм казал че влияе  пряко!!

25.05.08
18:16

казано от Wrestling_pro на 25.05.08, 17:33:

ЗА да се качват мусколи трябва да си на +  калории  а ако си на  - калории не мое просто.

А факта, че хората свалят мазнини ( отрицателен ккал. баланс ) и едновременно с това качват и мускул как си го обясняваш?

казано от Петко К на 25.05.08, 16:33:

Аби стига с тия калории, що във всяка тема се мъчиш да ни убедиш, че само калориите били важни? А инсулина не само, че има значение, той има основно значение за горенето на мазнини!

Kакво тялото прави с излишните ккал.? Какво става когато си на -? Инсулина е много важен нали? Обясни ми как свалих 3кг. мазнини за един месец на джънк фууд? Или ми обясни как една приятелка свали 15кг. за няколко месеца? Почна работа. И то каква - по цял ден хвърчи наляво/надясно из едно заведение. Яде на крак и винаги някакви боклуци ( мак доналдси и т.н. гадости ), в момента е 175см., на 43кг. и изглежда страхотно... и още бол примери мога ти дам. Вече на тия ‘’глупости’’ за инсулин, въглехидрати и т.н. не вярвам. Не защото съм го чел някаде - видял съм го. И върху мен и при други хора. Повечето храна от необходимото и заседналия начин на живот те правят дебел, по-малкото храна и повечето движение/спорт те правят слаб - it’s that simple. И вобще нямам предвид, че трябва да се яде джнък, напротив, винаги заставам зад натуралната, полезна и здравословна хранa. Но и тя ще те направи дебел, ако ядеш повече отколкото изразходваш ( колко хора знам пухащи се със ‘’здравословна храна’’ и правещи кардио 2-3 пъти на седмица, прогреса е страшен - 1кг. на месец макс, някои вобще и не свалят докато не разберат, че си трябва просто по-малко храна и повече спорт )!

Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 25.05.08 21:19.

25.05.08
18:40

казано от Adolf Hitler на 25.05.08, 18:32:

Да сваляш мазнини и да качваш ММ?Това става много рядко и всичко зависи от метаболизма!

Това става при всеки който с отслабването ( диета + кардио ) реши и да вдига тежестите в залата, виждал съм го стотици пъти ( и върху мен включително ).

25.05.08
20:57

43кг на 175см е анорексия...

25.05.08
21:00

казано от Crazy_With_Razor на 25.05.08, 18:16:

А факта, че хората свалят мазнини ( отрицателен ккал. баланс ) и едновременно с това качват и мускул как си го обясняваш?

Става, не е невъзможно. Но точно тук идва момента с вида на калориите и че не е само въпроса да си на плюс или минус ;)

казано от Crazy_With_Razor на 25.05.08, 18:16:

в момента е 175см., на 43кг. и изглежда страхотно... и!

На мен тези данни и страхотния изглед не ми се връзват. Може би имаме различни критерии :) И нека приятелката ти да си измери процента мазнини.

Такива примери и аз мога да дам много, включително и със себе си. 
Дай ми пример за човек с 5% мазнини, прилична мускулна маса, който да не е на химия и приключваме спора.

25.05.08
21:08

казано от Flask на 25.05.08, 20:57:

43кг на 175см е анорексия...

Не е..  :P

казано от Петко К на 25.05.08, 21:00:

На мен тези данни и страхотния изглед не ми се връзват. Може би имаме различни критерии :) И нека приятелката ти да си измери процента мазнини.

Такива примери и аз мога да дам много, включително и със себе си. 
Дай ми пример за човек с 5% мазнини, прилична мускулна маса, който да не е на химия и приключваме спора.

Какъв % мазнини бе човек, тя е ‘’кожа и кости’‘, :P опитвах се да я ‘’захранвам’‘, ама не става, квото и да яде/пие ( вечер пред компа обича да порка по 50/100гр. уиски ) не й се лепи по простата причина, че по цял ден е като фурия на работата. Но стига толкова за нея, виждал съм я ‘’дебела’‘, гледам я и сега и определно сега повече ми харесва, иначе и аз съм на мнение, че +3-4 килца няма да й се отразят зле, ама на тая работа няма как да ги качи просто.

А примера с човека, не му разбрах нещо смисъла. :roll:

Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 25.05.08 21:20.

26.05.08
05:33

Това е анорексия при всички положения.По СЗО поне:)BMI със сигурност й и под 17 или даже 16 при норма 22!!!!!!!!!!!

26.05.08
05:51

Абе стига с тази анорексия бре, вобще не е това. Мацката яде и пие квото й се яде и пие, нищо общо с анорексията. Пък и 43кг. на 175см. не са толкова зле, даже обратното. :P

Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 26.05.08 06:29.

26.05.08
06:38

Мисля, че тук липсват някои основни познания в областта на здравето.Прочети за нормите и границите на Body Mass Index.Това са СВЕТОВНО приети здравни стандарти!!!При тази височина момичето трябва да е поне 57-8 кг най-малко.Аз съм 174 см на 55 кг и личната ме кара да кача 3 кг.Щом се храни “нормално”....не знам..нещо не е както трябва, нека си направи пълна кръвна картина момичето, да не излезе нещо сериозно.

26.05.08
09:07

Стига, хора, не слагайте просто така диагнози. Анорексията е сериозна болест на психическа основа. Не е задължително случаят да е непременно такъв. Crazy, 43кг на 175см са безумно малко. По никакъв начин не можеп да ме убедиш, че това може да изглежда добре. Освен ако идеалната за теб визия не е тип “тапициран скелет”. Съвсем отделен въпрос е здравословната страна-за това изобщо не искам да се замислям. Обаче....виж какво с тия 43кг...я вземи ми я прати насам. Търся си от доста време някого с когото да правя лег, тяга и клек, когато ми липсва щанга.  :cheese:

Мнението беше редактирано от Tralfamadorian на 26.05.08 09:08.

26.05.08
09:41

Извън майтапа-това момиче трябва да си обърне внимание, защото проблемът е сериозен

26.05.08
10:48

Айде да разтуряме седянката. :P

Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 26.05.08 10:49.

26.05.08
10:51

айде-добре-още един тъжен факт от нашата действителност,отминат с нехайство

26.05.08
10:57

казано от Ива Павлина на 26.05.08, 10:51:

отминат с нехайство

Не е така.

26.05.08
10:58

Странно, но никой не погледна факта че тя пие по 50-100 мл уйски всяка вечер...
По научна гледна точка алкохола денатурализира и може това да е един от факторите, че момичето не може да качи някой друг килограм.
От житейска гледна точка обаче една приятелка като започне да пие по на често и надебелява( до колкото знам алкохола също така е и калоричен)...
Джънк фууд, алкохол, непрекъснато движение, малко сън(предполагам) и недостатъчно възстановяване, какви изводи може да си направи човек... не е анорексия, просто е нарушен баланс на живот :S
Както и да го погледне човек, не е добре...

26.05.08
10:58

Така си е - според теб момичето си е много добре в момента!!

26.05.08
11:02

казано от Ива Павлина на 26.05.08, 10:58:

Така си е - според теб момичето си е много добре в момента!!

Чети на предната страница, и според мен трябва да качи 3-4кг., няма как да стане на този етап обаче.

No_WaY

Не е всяка вечер.

Както и да е, примера го добавих в съвсем друг контекст, да се придържаме към него.

Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 26.05.08 11:03.

26.05.08
11:04

Алкохолът носи празни калории.Алкохолният метаболизъм е в пряка връзка с мастния.Изключваме червеното вино

26.05.08
11:07

А за момето, крайно недостатъчно е да качи само 3-4 кг.Между другото да очаква спиране на менструацията си, ако вече и това не е станало!Спешно пълна кръвна картина - може да има анемия.Също и на ендокринолог.

26.05.08
11:15

За сега няма такива проблеми.

26.05.08
14:57

Добре, ама не е зле да мине на един профилактичен преглед

26.05.08
15:26

казано от Crazy_With_Razor на 26.05.08, 05:51:

Абе стига с тази анорексия бре, вобще не е това. Мацката яде и пие квото й се яде и пие, нищо общо с анорексията. Пък и 43кг. на 175см. не са толкова зле, даже обратното. :P

И аз има такава съученичка ама тя не се движи много я  мързи  яде  яко и е 40 кила  ама не я намирам за  секси  тя е 1.73 некаде

26.05.08
15:28

Не мое си свалил 3 кила мазнини с  джънки фууд !!

26.05.08
15:54

Просто е свалила мускули, а мазнините си ги къта около вътрешните органи. А относно сексапил и кльощавост - стърчащи и бодящи тазови кости и слаб, но мек корем, както и хиксообразни крака с луфт плюс мършав задник..... ми...сами преценете:)

26.05.08
16:08

Лол за последния пост..  :lol:

26.05.08
16:21

Ми то аз съм си лол от бая време по тая тема:)Само дано момичето погледне сериозно на здравето си, докато крачи по сервитьорски между масите.Имам една приятелка, която работи като сервитъорка за месец-два в едно заведение на 2 етажа и си прецака колената по тия стълби.Една рентгенова снимка набързо я отказа......само пример.

26.05.08
16:52

казано от Ива Павлина на 26.05.08, 16:21:

Само дано момичето погледне сериозно на здравето си.

Мислиш, че не съм й го казвал ли? Глас в пустинята..

26.05.08
17:24

Трябва някой да й говори много

26.05.08
17:52

Бой трябва :)

26.05.08
17:55

бе на тия 43 кила, по-ок некое и друго шамарче само;)

26.05.08
17:58

казано от Ива Павлина на 26.05.08, 17:24:

Трябва някой да й говори много

Това точно никога не помага, досадата идва бързо, като говориш много едно и също и раздразнението и досадата са на една ръка разстояние, на всеки му писва.

Варианта с бой също не става.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1