Сурово яйце+кисело мляко и бисквити (въпрос)

23.05.08
17:05

Искам да питам дали този всеизвестен шейк може да замести приема на нощен протеин, мерси ;).

BU

23.05.08
17:06

За какво са ти тези бисквити?!

23.05.08
17:56

Ами аз попринцип с бисквити си го правя, за вкус и за повече калории, като слагам и 1 лъжица мед. Препоръчваш ми да ги махна ли ?

AN

23.05.08
18:11

Какво точно целиш с този шеик??

23.05.08
18:22

Целя качване на маса (проблема е че бавно качвам 0.5~ на месец, без добавки), а шейка си го правя по няколко пъти на ден, като 1 от тях е със сурово яйце (пия го като десерт на обяд и вечеря и между яденетата и мога да кажа че има ефект, главния ми въпрос е дали може да се приема като нощен протеин, защото знам че млечно-яйчен протеин се взима преди лягане).

23.05.08
18:38

О.5 за месец не е толко малко не става таи като тва са прости въглахидрати

23.05.08
18:45

Мерси, комбинацията с бисквитите ще я оставя за през деня тогава, пък вечер преди лягане само млякото и яйцето 10х.

23.05.08
18:47

Мое  но бих предложил яице + извара

23.05.08
18:55

Мерси, тия дни и без това започнах да включвам и извара в хранителния режим ;) .

23.05.08
19:08

Според мен е екстра за нощен протеин и добър начин за покачване на маса. Но бисквитите не са много подходяща част от шейка поради две причини: 1. не са хранителни, дори и да търсиш въглехидрати. 2. неблагоприятни са за спящата храносмислателна система и ще нарушиш биологичния ритъм на организма ти. По-добра алтернатива, ако търсиш вкус и въглехидрати, според мен е смлян банан или друг още по-лек плод.

23.05.08
20:04

А попринцип какво количество извара е подгодящо за преди лягане? 100 - 150 гр би трябвало да са достатъчни, или се лъжа ? А иначе наистина, тези 0.5 на месец не са толкова малко. Само сметни, че това са 6 кг на година ;)

23.05.08
20:15

Вече сменям рецептата банан+кисело мляко+извара ;). Ами не е зле да, за миналата година бях качил 4.5, като не съм спазвал стриктно режими, ама от 3 месеца някаде съм стриктен и всичко е ОК, само дето за мойте години и ръст 19,177,70кг не ми се струва добре, ще търся начин да увелича до максимум растежа, ще включа и добавки скоро. Иначе да не правя нова тема - Как мислите за след тренировка 1литър боза+1 банан. Тренирам 6 дни в седмицата по 2 пъти на ден и откакто взимам тая комбинация (някъде 2-3 седмици), се чувствам по-добре от обикновено, а допреди това хапвах вафли.

23.05.08
21:21

казано от Viktor на 23.05.08, 20:15:

Вече сменям рецептата банан+кисело мляко+извара ;). Ами не е зле да, за миналата година бях качил 4.5, като не съм спазвал стриктно режими, ама от 3 месеца някаде съм стриктен и всичко е ОК, само дето за мойте години и ръст 19,177,70кг не ми се струва добре, ще търся начин да увелича до максимум растежа, ще включа и добавки скоро. Иначе да не правя нова тема - Как мислите за след тренировка 1литър боза+1 банан. Тренирам 6 дни в седмицата по 2 пъти на ден и откакто взимам тая комбинация (някъде 2-3 седмици), се чувствам по-добре от обикновено, а допреди това хапвах вафли.

6 дни , двуразово?! :ohh:

ЕDIT: 0,5 кг месечно не било малко...?

Мнението беше редактирано от DaMp370 на 23.05.08 21:23.

24.05.08
07:35

НЕ е малко таи като истинския мускол се трупа бавно се изгражда бавно  които ти вика  качих 5 кила мусколи  за  1 месец  не знае кво говори или употребява  стероиди

24.05.08
07:57

Да така е, ама какво ядене и ср*не пада :D. Мисля да ходя на спортен доктор да ми направи програма с добавки за качване. Иначе дайте си мнението за след тренировка боза+банан, нещо да променя, да добавя...

26.05.08
10:39

И защо яйцето да е сурово?????

26.05.08
11:05

Лично според мен тая тема за яйцето дали да е сурово или не е много спорна. Чел съм книги, които отричат напълно подобна консумация и такива, които я препоръчват. Познавам хора, които не могат въобще да понасят сурово яйце (като мене) и такива, които се хранят от години с голямо количество сурови яйца и са в най-доброто си здраве, откакто са родени - типичен пример са разни западни поддръжници на суровия тип диети, които се хранят от десетилетия така, чел съм им мнения и съм комуникирал с доста такива и в повечето случаи съм чувал основно позитивизми. Изглежда след период от време сурова консумация се привиква. Има и трети, които имат непоносимост към яйца, за които суровото яйце е направо бомба за организма.

Идеята да се подражава на културисти и да се тъпче със сурови яйца, за да може да се изтипоса с мускули overnight e малумна според мен (да ме извинят много потребители, които практикуват подобно нещо). Като се правиш дадена промяна в хранителния режим трябва да знаеш какви ще са последсвията и с каква цел го правиш. И например да си зададеш въпроса - защо ям сурови яйца и да направиш равносметка на позитивните и негативни страни.

Мнението беше редактирано от Калоян Я. на 26.05.08 11:06.

26.05.08
13:09

Ами така съм чувал, че точно тоя шейк се прави със сурово яйце и че суровото е по-добре от вареното (макар и да не знам причината)....не че не може да е и с сварено. А иначе ги ям сурови, главно защото селото ми е близо до софия и мога да ходя по-често да взимам пресни :).

26.05.08
15:01

Имаше отделна тема за суровите яйца и рисковете, които носят-главно инфекция със Salmonella.От друга страна многократно съм отбелязвала, че белтъчното съдържание си е същото, няма какво да се мъчите да преглъщате сурови яйца-смисълът е нулев:)

26.05.08
15:59

http://en.wikipedia.org/wiki/Raw_foodism
http://www.healingdaily.com/detoxification-diet/raw-eggs.htm
http://www.regenerativenutrition.com/content.asp?id=268
http://www.rawpaleodiet.org/Observations-on-Fundamentalism-in-RVAF.html
http://whatscookingamerica.net/Q-A/EggPasturization.htm

Дискусии -  прочетете, ако решите да ядете сурови яйца
http://curezone.com/forums/fm.asp?i=812855#i
http://www.newmediaexplorer.org/chris/2003/08/22/more_on_raw_eggs.htm

Ако информацията в онази тема е базирана на проучвания FDA, отказвам дори да виждам линк към нея :)

Мнението беше редактирано от Калоян Я. на 26.05.08 16:10.

26.05.08
16:16

http://www.healingdaily.com/detoxification-diet/raw-eggs.htm
Е тук направо ми позволете да не се съглася-първо статията не е от медицински източник и крещящо очевидно не е написана от медицинско лице, за каквото и да се представя и както и да иска да извърти нещата, не знам от какви съображения.Изумена съм от това с каква лекота и нехайство се подминава салмонелозата като нещо безобидно и твърдението, че може да се пребори с пробиотици, когато се налага антибиотичен удар, като и към някои антибиотици дори има развита резистентност и са неефективни.Друго-не знам за САЩ какви са тия данни от 0,003% или там каквото беше за заразени със Salmonella яйца, но за България са много по-различни: почти всяко трето яйце е заразено, просто защото фецесът на кокошките нормално съдържа тази бактерия, а “родовият” канал на яйцето сещате се къде е:)

26.05.08
17:25

Всички линкове, които постнах са от сайтове на анти-традиционна медицина. Повечето автори са хомеопати, алтернативни медици, билкари, гуру диетолози и прочие. Ако тръгнем да търсим конвенционални източници като FDA и личния ни лекар знаем отговора. Но от същите тези знаем и отговора, че червеното месо е вредно и причинява рак... Принципно за статистиките четох на други места, че дори и в САЩ са големи, а не както е споменато 0,003 процента, което от една страна показва, че всеки явно споделя статистики от различни проучвания. И до колкото тези 0,003 процента може да са грешни, толкова и другите :) Аз лично не виждам как можем да бъдем сигурни. По-предпазливите консуматори като мен не биха яли сурови яйца, но статистиката ми показва, че не са малък брой лудите глави, които консумират сурови яйца в промишлени количества и не се оплакват.

Друг начин да избегнем подобно притеснение е като си дръпнете 2-3 книжки за фитнес шейкове от мулето. Случайно ми се намираше една на харда и интересен е факта, че от всичките 13 (или май повече) шейкове за трупане на маса нито един не включваше яйца. В Бг изглежда се въртим около тенденцията яйца-мляко и не достигат слухове за друг тип шейкове :D

П.п Извинете за неграмотните грешки в последните ми постове, но бързам и затова... :)

Мнението беше редактирано от Калоян Я. на 26.05.08 17:27.

26.05.08
17:50

Извинен си......:)Ама от такива гурута, хомеопати и бай Димитър билкаря какви запуснати случаи пациенти ни идват в Националния Център по Заразни и Паразитни болести......да не ти разправям, в края на краищата ние трябва да оправяме хомеопатските гафове и да измъкваме пациентите от здравословната каша, в която са се забъркали:)

26.05.08
19:21

Е, виж сега.. има разлика между бай Димитър билкаря и бай Shelley например (askshelley.com - то Shelley е жена всъщност, но образно казано :D :D). Най-малкото на запад хората, както във всяка област, и в тази са пред нас. Например curezone.com, чието мото е “образование вместо лекарства” има хиляди посетители онлайн във всеки един момент, което трябва да ни говори, че не са малко хората, които се интересуват от подобен тип медицински подход.

..впрочем тва с гуру диетолозите беше бъзик горе :D

26.05.08
19:29

Бе, то си е бъзик, ама аз съм се нагледала на реални такива случаи с живи (все още) пациенти и хич не ми е до смях, защото доверието на хората е базгранично, наивността още повече, а ние се намираме все пак в България-да не го забравяме и спекулации всякакви!Има постижения естествено, и в тази област-никой не го оспорва,все пак най-мощните лекарства са се базирали поне в началото на природен произход.Но една пневмония например, ако развие някой твой близък, едва ли ще го посъветваш да си пийне/хапне морски корал, а ако искаш да оживее, ще го настаниш в болница, където да се лекува с венозен антибиотик.Иначе нищо не отричам,пази Боже!:)

27.05.08
09:29

Определено!
Ето затова, както споменах вече, далеч по-безопасни шейкове за маса бол има.. Тва е интересна тема и мисля да постна тези дни, когато намеря. Ще споделя няколко шейка в секцията за рецепти.

27.05.08
09:35

Супер, а ако стават и за женки-екстра:)

27.05.08
10:47

Мерси за коментарите, от сега натъка сурови яйца - НЕ! А за рецептите, ще е много хубаво да ги дадеш да пробваме :).

27.05.08
11:00

нямам търпение:)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1