ЗА размерите, мазнините, тежестите и лъжите.....

Прескочи до:

03.01.05
11:24

колкото повече чета в нета или в списанията толкова повече виждам как културистите твърдят че са по натурални и същевременно по обемни и релефни. как така? питам аз и точен отговор не намирам!

една глава (човешка ) е в диапазона 52-56см. виждал съм много двойни бицепсови пози и не съм видял ръка по голяма от главата на позиращия. е питам как така някой има 55см ръка която е по малка от главата му. явно много лъжи се носят в размерите на билдерите.
според артур джоунс който е измерил ръката на Арнолд - та той твърди че ръката му е 49см. серджо олива 51. как така ръката на арнолд е 57см не ми е ясно. така и за всички други културисти. не вярвам франк зейн да има 48см ръка споре мен макс 44. грег ковач също е по малък ама....... .
според Джак скалак един натурален билдер може да постигне макс 43 см ръка и то при много добра генетика. как тогава Скип ла кур има 50 не знам. според скалак обаче става въпрос за 43 ръка при телесни мазнини около 5%. иначе баба пена и тя е с 50 ръка . говорим за 43 ръка при 5 % телесни мазнини и напълно чист без грам би,ди,ре и други ол,ил и т.н. без грам хормон и стероид или диуретик.
и така питам аз: какво ще стане ако накараме рони във върхова форма да вдига макс си тежести ????? мисля че ще се скапе. тогава културизма (състезателния ) реален спорт ли е всъщност реалеен критерий ли е за формата и силата на представеното тяло. като гледам фотоси на стари натурални билдери ги виждам слабички и обикновени - НО мноооооооого корави копелета. е тва са мъже на силата които са надхвърлилио и рамките на обикновеното тяло но по чист начин. та предлагам в състезанията по културизъм да вкарат и по три четери силови дисциплини та да видим кой до къде е стигнал наистина?!!!!!!!

явно много ни мамаят профитата. а натуралния културизъм е доста ограничен от телесните ни рамки. все пак аз лично го предпочитам. какво мислите вие по тези разстждения??????

03.01.05
11:57

Арнолд с ръка 49 ? Не ми се вярва. Може в някой период от кариерата му да е била толкова, но в най-добрите му години със сигурност е била 50-и нещо. А и визуално е трудно да се определи реалният размер на даден мускул. Например на мен ръката ми е 1 см. по голяма от врата, но при позиране или в отпуснато състояние вратът изглежда значително по-обемен.
Не вярвам 43 см. ръка да е максималното в натуралният билдинг, все пак има хора и хора. Някои започват от 29-30 см. , други от 35-36, трети от 40 см.,защото размерът зависи много и от дебелината на костите и генетиката като цяло. 
Прав си, че прекомерната експлоатация на стероиди през последните 20 г. убиха красотата в този спорт. Но от друга страна широката публика,повечето от която през живота си не е хващала желязото,  иска да гледа шоу и все по-големи мускули,а спонсорите и състезателите трябва да се съобразяват, ако искат да останат в бизнеса.
На мен ми е интересно колко ще вдигнат Рони и другите ако ги оставят няколко месеца без химия,но никога няма да разберем  :wink:

03.01.05
12:56

затова пък предлагам на посетителите на този великолепен сайт за хора като нас - натурални и т.н. да се вклучим във фототурнирът на ББ-тийм, четете в рубрика състезания и снимково състезание, и да докажем волята си и желанието за успехи с добавки, храна и тренировки! Да се посветим на натуралното!  :wink:
иначе за размери на ръце там ще си говорим  :)

03.01.05
13:06

Как 43 бе човек. Това ме събори от стола. Аз от 6 месеца (няма) тренирам и ми е 41+, Емо с готиния аватар му е 47 (!!!), а е на 17 (мисля). Може да поглъщат повече химикали от капацитета на  френски завод профитата, но това не значи че са дребни  :lol:

03.01.05
16:41

Абе и мойта е 43 см, ама при 15, а не при 5% мазнини :) Реално 43 см релефна ръка изглежда доста голяма. Че повечето културисти лъжат с някой и друг сантиметър, това е вярно. Артур Джонс е мерил ръцете на културистите по специален начин - използвал е хартиена лента от вестник, понеже стандартните шивашки метри са дебели и могат да дадат доста голямо отклонение (в плюс), като я е обвивал максимално плътно. При това ръцете не е трябвало да са загрети или напомпани. Та почти възможно е 57 - те сантиметра ръка на Арнолд да се превърнат в 49. Ако той самият е прибавил 2 - 3 сантиметра, за престиж, ако не е бил в максимални килограми, когато са го мерили, и ако е била премерена ръката му при горните условия, напълно възможно е да е била 49 см. Което не значи, че не е постигал и повече. А и странното е, че повечето културисти не дават да им мерят ръцете, явно ги е страх, че метъра ще покаже нещо различно, от това, което те твърдят, или че стойностите ще са доста малки :). Обикновенно се измъкват с оправданието, че не е важно колко са им обиколките, а е важно как изглеждат. Все пак скоро срещнах снимка на Грег Ковач, където ръката му беше обвита с метър, и стойността си беше доста голяма :) Ако я намеря, може да я покажа.
GEORGIO, Скип Ла Кур не е натурален, все пак приема прохормони, и какво ли не още. Това, че не взема стероиди, нищо не значи. Пък и кой може да докаже, че не взима? Не знам какви фотоси си гледал, ама за да намериш натурален културист, трябва да се върнеш поне в 30 - те и 40 - те години на 20 - ти век. Защото през 50 - те вече започват да навлизат малко или много стероидите, и повечето са ги употребявали.
За силовите постижения, не си избрал правилния пример :) Рони си е бая якичък, даже и в състезателен период. Гледал съм му двата филма. Клек и тяга от по 300 - 400 кг ги няма за нищо. Всички професионални културисти, които са заемали призови места, са били силни, макар и не колкото паурлифтерите или трибойците. Все пак при културизма се цели максимална хипертрофия, като силата е вторична, докато при другите силови спортове се цели максимална сила, при минимална хипертрофия.
А мойто мнение е, че и без химия може да се постигне много, макар и не до физиката на днешните професионални културисти. Преди време в една тема бях пуснал снимка на Рег Парк. Не съм 100% убеден, че не е взимал нищо през живота си, но неговата физика може да се достигне и без стероиди. Или нещо подобно на неговата. Но 43 ръка е доста малко, като горна граница при натуралния културизъм. Според мен по - скоро горната граница е 46 - 47 см (при 5% мазнини), и това е за хора със среден ръст. Ако си примерно 180 см и 95 кг, такава ръка ще е нормална. Ако си много висок и с по - здрави кости, тези 47 см са малко. За доказателство виж снимките на DJiorgio - Astor. Той тежи 140 кг и е с 56 см ръка. При 5% мазнини, мислиш ли, че ръката му няма да е над 50 см? Не съм сигурен, де, той ще каже.
Не трябва да си поставяме граници, защото виждате ли, не взимаме химия. Това ни ограничава допълнително. Може да се постигне много и без химия. Защото аз редовно виждам в залата хора, коита са на химия, и не са кой знае какво, даже ако ги бях срещнал на улицата, нямаше и да предположа, че тренират. Та освен химията, явно има и други фактори в случая :) ;)

03.01.05
16:59

Петко К е изложил доста добре нещата и ми е взел повечето работи от устата.Не съм съгласен само с това

При това ръцете не е трябвало да са загрети или напомпани. Та почти възможно е 57 - те сантиметра ръка на Арнолд да се превърнат в 49.

щото ми се вижда голяма разликата а пък и арнолд е споменавал че е лапал стероидите като бонбони,не са знаели колко са вредни и просто са имали късмет в онези времена (На арнолд преди 3-4 години му направиха двоен байпас на сърцето,едва оживя и после каза СЪЖАЛЯВАМ ЧЕ СЪМ ВЗЕМАЛ СТЕРОИДИ но прекалено късно)
А доколкото това

За доказателство виж снимките на DJiorgio - Astor. Той тежи 140 кг и е с 56 см ръка. При 5% мазнини, мислиш ли, че ръката му няма да е над 50 см? Не съм сигурен, де, той ще каже.

Ще видим след месец два сега започнах да чистя сигурен съм че няма да направя нещата добре но ще съобщя крайният резултат.
А културистите освен че вземат някой (единици) са много силни Рони например е бил лифтер в началото и си обича силовите тренировки както каза Петко К клекна с  300 и нещо и от лег с 210 направи 6-7 не е малко.А за Дориан да спомена че е правил PowerOver с 140 кг  :!:  :!: Иначе българските Ивайло Стоилов май беше макс тежест от лег каза 140
[quote author=“nodude!”]Как 43 бе човек. Това ме събори от стола. Аз от 6 месеца (няма) тренирам и ми е 41+, Емо с готиния аватар му е 47 (!!!), а е на 17 (мисля). Може да поглъщат повече химикали от капацитета на френски завод профитата, но това не значи че са дребни

Eмо е зобил от 14 годишен :idea:  :D (Малка корекция, надявам се не възразявате. :wink:  Mr_Muskul)

03.01.05
17:19

Темата може да бъде доста разностранна за обсъждане.Наистина и на мене ми се струва доста странно това понятие “натурален”културист.Може натурално без кой знае колко добавки и химия да се достигнат 50см ръка,както и 150-170кг лег.Говорим за хора около средния ръст и около90кг.Нагоре нещата без помощ не стават просто.От мои наблюдения всеки първо започва с ръцете.Специално в бб мисля че са по-важна цялостната симетрия а не обема на ръцете,защото съм виждал хора с гърди като вафла”Боровец”,а ръката му сигурно 52см.Грозотия :x От отдавна съм чел че ръката на Арнолд е стигала 61см,а релефна е била 57см, да ама при гръдна обиколка 147см.Грег Ковач е огромен наистина,в основен период гръдната му обиколка е стигала до 180см.Не съм убеден обаче че наистина натурален човек може да стигне до 5-6% мазнини и да ги поддържа и същевременно да е 120кг.

03.01.05
17:24

Нямах предвид, че разликата между напомпаната и студената ръка е толкова, а просто, че ако примерно при тегло 114 кг Арнолд си е премерил примерно 56 - 57 ръка (напомпана), а после Артур Джонс му я е премерил при тегло примерно 100 - 105 кг, без да се помпи и с хартиена лента, а не с шивашки метър, е възможно да е била 49 см. :) И аз смятам, че му е била над 50 см със сигурност. Релефните мускули изглеждат много по - големи, особенно на сцената, като са намазани с масло и има специално осветление.

03.01.05
17:49

ами не знам кое е реално , обаче със собствените си очи и см видях 55см ръка на един пич който яко зоби. е честно тя просто изглежда като деформирана. ръста му е към 175см. не е обаче много релефен - поне не е като за състезание така че допускам дори на химия да падне на 50 и това ще бъде нещо огромно наистина. затова като ги гледам по списания и филми нещо не ми се вярва толкова подвижни и добре оформени ръце да са по 55-65 см.
иначе по въпроса за натуралните - ами лично още на съм срещнал някой - както посочих с 5% мазнини релефна талия с всички  редове плочки, назъбен и нацепен задник и релефни бедра и да ми изкара 43 см супер релефна ръка. просто не съм видял - ПОНЕ АЗ не съм видял та щще ми е интересно да видя подобен екземпляр. това ще е доста впечатляващо - както казва джак скалак - като от комиксите изкаран. та не виждам много билдери които поне да се доближават до това. затова мисля че скалак е прав за 43 те см. лично съм виждал супер релефен билдер който знам че не взема нищо(химия) но така или иначе ръката му е едва 38см. но пък е със сигурност дори под 5% мазнини.

03.01.05
23:09

А счита ли се че си натурален билдър при положение че вземаш протеини , аминокиселини , креатин и т.н. :oops:

04.01.05
01:04

[quote author=“master”]А счита ли се че си натурален билдър при положение че вземаш протеини , аминокиселини , креатин и т.н. :oops:

Ех мастер ако не се изцепиш нещо неможе  :) разбира се че ако е приемал гореспоменатите неща е НАТУРАЛЕН това са вещества извлечени от храни неможе да не се яде и да се расте и да си натурален вече там прохормони и стероиди са други неща

А между другото може да ме имате за пример без стероиди съм постигнал ръка вече 56 (мазна,ненапомпена) ръст 190 и тегло 140 мазен по кръста съм

04.01.05
10:58

Гледам гавра си праите с мене а ? :)) Та да кажа ,че зоба от 15 почти 16 годишен. На 15 постигнах близо 100 кила и 46,5 ръка без стероиди -ха нали само до 43 санта могло ? С зоб постигнах 48,3 санта на 17 години ,еее не ви е точно инфото . Иначе да кажа по темата та наистина културизма не е обективен спорт ,но 43 санта на ръката не са много аз съм виждал момчета на 15-16 с толкова.
по-здрави

Мисля, че е правилно когато говорим за истински натурален културизъм, и хранителните добавки да са аут... А специално за разните там трибестани и креатини.... Те според мен следва да са аут даже и протеините да са допустими. Но всеки си защитава своето :)
Всъщност, темата е добра. И мисля да кажа две думи по нея...
Това, че хората лъжат с мерките, може и да лъжат. Може и да са по - малки. И какво от това ????????
Арни си мерил ръката в основен, та на 20% мазнини и казал - 60 санта. Добре. Излъгал. Или било вярно. И какво?
Според мен тея хора не трябва да са ни цел.
Съвременния културизъм създава шампиони, които са пряк продукт на определени фармацевтични компании и целят преди всичко да продават продуктите им. Туй е дереджето. Рони, Мони, Маркус... Всичкото е яло каквото му падне и е тъпкано със синтол. Изглежда подвижен и красив, но отвъд залата често го превозват с линейка(то как и другояче, братя... подир 10 години шампионът при височина 1,70 в основен ще тежи сигурно 200, 200+ кг...). И после приказва: е, аз съм натурален, аз на Уидър протеина, на Юнивърсъл Аминото, на незнам си кой витамините, аз таковата... Фанелки с него, авторски права....
Нашата цел трябва да е собственото ни здраве и това да се чувстваме и изглеждаме добре. Тея нека си бъдат големи колкото си искат. До някоя година може да изкарат и ръка 90 сантиметра. И какво? Не е ли ясно, че целият шум, всичките пари, изсипани в едно и в друго са всъщност инвестиция, зомбиране на масите за да гонят някакви алабала резултати и да се купуват продуктите???
Бодибилдингът изведнъж много нашумя....
Спортът беше здраве. Сега спортът е пари.
Да го съхраним поне ние за себе си като здраве.

04.01.05
15:54

евала на дзвер.много добре казано.често се мръщя когато баща ми ми разправя как по неговото време спортът бил здраве и не са знаели нищо за протеини, стероиди и т.н.Много вярно казано че спортът (като цяло) вече е пари.Изчезна идеята за здравето.Спортът вече е пари и състезателите са пионки.Само си спомнете , ако не се лъжа през последната 2004 год. на футболното игрище починаха около 5 фитболиста и то по на 22-25 години от сърдечен удар.Моля???? Сърдечен удар на такава възраст? от какво???Кой знае какво им дават???И то това са футболисти които трябва да изиграват по 50-60 мача на година.Според вас един нормален човек на такава възраст може ли да постигне това ей така с ядене.Представете си тогава “добавките” на професионалните билдери.Сега пиша на изуст ама ако не се лъжа в списъка на забранените медикаменти фигурират около 100 анабола :!: .Мускули , релеф тва онва ама ще доживее ли 60 :?:  :!:  :?:  Спортът вече е бизнес.

05.01.05
00:30

Незнам колко е ръката на Арни,но като видях тази снимка се уплаших.

http://mishkin2004.hit.bg/arni.jpg

Ако не ви се отвори от първия път,пробвайте пак hit bg sux

05.01.05
00:33

Ще се  затегне положението след някоя година в европейския съюз както стана и в щатите със стероидите който рспространява стероиди глоба при повторно нарушение глоба + затвор и ще си седнат на г..а в щатите заради некви недоказани случай и предозирали с Ефедрата видяхте какво стана и тука няма да са вечни тези стероиди

Незнам колко е ръката на Арни,но като видях тази снимка се уплаших

Тука му е 57 преди олимпия иначе някъв там я беше мерил 59 имам и снимка с меренето уж

19.01.05
11:12

Понеже сте си казали почти почти всичко, ще дам един линк, където можете да видите някои натурални тела.
www.sandowplus.co.uk

20.01.05
01:31

diksi, някои хора просто не знаят, че не са за химия, имат си по рождение проблеми със сърце, черен дроб, бъбреци, които стероидите “изкарват” и задълбочават и ето ти на 20 г. инфаркт. Наскоро четох, че на Матарацо му правили троен байпас, имал запушени артерии на 100%, това за какво ти говори ? И то при условие, че е профи и не тъпче разни боклуци като бионабол и пр,взима протектори и може да си позволи сто докторчета да се грижат за него.
Спортът през 21в. се промени дотолкова, че всеки иска бързи резултати и бързи пари. Даваш пример с футбола, а там на 18 трябва да си звезда, да тичаш като кон цяла година, иначе ще ти бият шута. И като знам какъв им е допингконтрола,нищо чудно че масово се употребяват стероиди. Някъде бях чел, че в долните дивизии на Италия 88% от играчите взимат забранени вещества. Даже се чудя как толкова малко  са гушнали букета до сега  :?:  :!:  :shock:

20.01.05
01:34

[quote author=“Martin”]Понеже сте си казали почти почти всичко, ще дам един линк, където можете да видите някои натурални тела.
www.sandowplus.co.uk

то сравнение с тези аз съм си направо културист  :lol:  :lol:
шегата настрана, ама вярно си е постижение да изградиш тяло в началото на 20в.,когато никой около теб е нямал понятие от упражнения,програми,методики

20.01.05
09:41

Тези на снимките никога не са имали за цел да имат огромни мускули. Те са се състезавали в силови дисциплини и са участвали в цирка. Тяхната цел е била силата, а не напомпаните, релефни мускули. Те не са били билдери (поне повечето от тях), но са били силни. Някои от тях са поставили силови рекорди, дето и сега малко хора могат да ги бият ;) :) Нямали са стероиди, затова не са били много големи. Така че, не е правилно да ги сравняваме с днешните културисти. А създадените тогава методики се използват с успех и днес ;)

20.01.05
09:52

[quote author=”Петко К”]Тези на снимките никога не са имали за цел да имат огромни мускули. Те са се състезавали в силови дисциплини и са участвали в цирка. Тяхната цел е била силата, а не напомпаните, релефни мускули. Те не са били билдери (поне повечето от тях), но са били силни. Някои от тях са поставили силови рекорди, дето и сега малко хора могат да ги бият ;) :) Нямали са стероиди, затова не са били много големи. Така че, не е правилно да ги сравняваме с днешните културисти. А създадените тогава методики се използват с успех и днес ;)

Ами виждам Сендоу или както го наричат някои Сендов.Той се смята за основоположник на културизма и мисля че е първия който е показвал тялото си а не само силата си.Не знам или поне не мога да позная да ли там е още един-Ед Зарчар.Чували сте за този вид клек,който лично аз никога не можах да направя като хората.Най-малкото се изисква голяма сила и концентрация.Наистина те са били първо силни и тогава с красиви тела.По онова време е била страшна рядкост да се срещне талия под 90-95 см.Но поне не е имало “външна” намеса :wink:

20.01.05
10:20

А да сте се замисляли - дали тези демонстрации на нечовешка сила, тези тежести, които са се вдигали тогава не са една бутафория?
Все пак спортът тогава е бил доста непопулярен, а и тези демонстрации са се правили предмно в цирковете  :wink:

20.01.05
13:30

SGK ама много си прав.съглсен съм че може да напраиш инфаркт просто от лошо здраве.дабе ама наистина вече всеки иска “бързи мускули” с малко тренировки.Арни е казал :”пътят към успеха е 10% желание и 90% изпотяване”. иначе най-яките културисти са от времето на Лари Скот и Арни.

20.01.05
16:36

[quote author=“Bosalini”]А да сте се замисляли - дали тези демонстрации на нечовешка сила, тези тежести, които са се вдигали тогава не са една бутафория?
Все пак спортът тогава е бил доста непопулярен, а и тези демонстрации са се правили предмно в цирковете  :wink:

Възможно е все пак в цирковете се правят номера нали

20.01.05
17:31

къде сте виждали най-много фокуси, ако не в цирка :D

21.01.05
14:29

Само да спомена, че ако поровите внимателно в сайта, ще откриете, че при  около половината личности си става въпрос за културизъм. Неслучайно, заглавията на книгите в сайта преливат от “bodybuilding”. Ясно е, че става дума за друг вид културизъм, но все пак.
СГК - ако смяташ, че изглеждаш по-добре от тези хора (не съм те виждал), то аз мога само благородно да ти завидя  :D
А че техните методики работят....Петко е напълно прав, аз дори бих стигнал по-далеч, но да не се отклонявам. Все пак ще ви кажа, че така популярните 20 клякания са измислени през.....1901г.  :shock:  :D
от един немски борец на име Курт.....и паметта ми изневери, ама няма значение.
За Лари Скот и Арни.... телата от тяхното време и на мен много ми се нравят като красота...., но ... да ядеш стероиди като бонбони, благодаря, аз съм настрана от подобен културизъм и той не представлява интерес за мен. (ох, извинявам се за лиричното отклонение)
Поздрави!

21.01.05
15:03

Да не се отдалечаваме от темата все пак едва ли има някои който не знае че Арни е бил пълен със стероиди...
въпроса е че наистина все повече и повече млади хора предпочитат по ‘лесния’ начин да изглеждат яки, а именно стероидите като мислят че дългите часове здрави тренировки в залата без тях са напразни може би ?? :?:  Истината е че наистина с времето резултата е налице и повярвайте ми 43см ръка релефна изглежда много добре особено ако е на някой по нисък човек  :lol:  :lol:

21.01.05
17:00

ще стана досаден - НО ПРЯМ!!! - покажете  ми един билдер който да има 43 ръка и 5 % мазнини и да е натурален . това беше идеята ми - къде е този екземпляр. всеки казва че е възможно но не съм видял още такъв.?????

21.01.05
17:29

Тези с 43 ръка са много но с 5% мазнини...... не съм виждал и аз все още, но със сигурност все някъде из България трябва да има поне един  :lol:  :wink: 
и реално погледнато е напълно възможно :roll:

21.01.05
19:07

Това предизвикателство ли е, какво? Аз лично познавам един човечец с 22+ години стаж, който на 190+ сантиметра има 45 (почти) ръка, а е по-чист от филе от акула (7 дни има чистене на гладно сутрин, след 6-7 часа има поддържане. Беше с 52-3 (пак доволно чист) ръка, преди около година).

JI

23.01.05
00:14

абе аз ако не друго им гледах никкролозите на тея е бяха средно към 70 години живели и повече е тва е здраве сила и здраф дух .
офффтоппиккк :
Абе кат ги гледам сичките се ми изглеждат доста ниски под 170 не мислите ли че днешните поколения стават се по големи ? :roll: и високи или на мен така ми се струва щото съм 1 7 4 а съм един от най ниските в даскало поне от моя випуск ( не най ниските ама златната среда но имах предвид че повечето са 180+)
http://www.sandowplus.co.uk/Competition/Park/park.htm ами вижте му рожденната дата вижте му тялото какво искаме повече аз лично нищо !!! е на тва му вкам ген ако тоя е можел да се назоби чудя се дали няма да е по голям от рони  :roll:  (  мисля че така изглежда доста по добре от рони )

23.01.05
00:32

Растат защото са им празни главите.. Забелязвам, че по-малдите поколения стават все по-простички - доста жалка картинка.

23.01.05
02:11

[quote author=“GEORGIO”]ще стана досаден - НО ПРЯМ!!! - покажете  ми един билдер който да има 43 ръка и 5 % мазнини и да е натурален . това беше идеята ми - къде е този екземпляр. всеки казва че е възможно но не съм видял още такъв.?????

Недей така, че ще ме амбицираш до лятото да направя 43 см релефна ръка, само за да докажа, че може ;)

Растат защото са им празни главите.. Забелязвам, че по-малдите поколения стават все по-простички - доста жалка картинка.

Да бе. Такива изказвания чувам от пенсионерите пред блока, когато обсъждат клюките. Има си хора и хора - от всяко поколение. Да се поставят цели поколения или групи от хора под общ знаменател е неправилно и винаги ме е дразнело.

JI

23.01.05
17:39

перлсите много си критичен не мисля че сички са кухи има доста интелигнтни както и човечни от младите поколения .
П.С и аз сам от това поколение .
8)

31.01.05
11:36

искам да ти кайа че това за 43 см ръка.. е глупост..
брат ми е надарен. яко с генетика.. и почти без да тренира
има 42 ръка.. е има мазнини но съката му не е мазна
раментата му са с по окол 5 см по широки от моите..
от всяка страна..
за него мога да се закълна че не взима никакви добавки а анаболи
изобщо..  (аз взимам добавки)
обаче за неговото тяло това не изглежда много.
той е около 180 см.. 95 кг и изглежда като Попай
тънък кръст.. мноого широки рамене..
виждал съм го с ръка 48 преди .. когато тренираше сериозно
това с мазнините е много трудно. защото..
не добавяш че културистите .. са не само изчистени но и
невероятно обезводнени !!!!
КОЕТО е изключително вредно... !!!
изобщо не се връзва с здраве и натурален...
Аз бях се разболял от някакъв стомашен вирус..
и 7 дена.. почти нищо организма ми не поемаше като вода и грана..
изглеждах като култиристите фибри... на гърдите.. плочки..
ама се чуствах ужасно.. !!!

31.01.05
11:41

Ами и на топ културистите не им е добре доброто здраве при тях е Химера

07.02.05
14:26

е в крайна сметка ДЖАК СКАЛАК се оказва желязно прав когато твърди че 43 ръка и 5% мазнини са тавана за един натурален билдър.
явно поне в бг няма такъв феномен. всички казвате че да - ама явно практиката показва че НЕ!

според мен 43 ръка и 5% мазнини все ще се намери, но ако добавим да е пропорционален и вдругите групи или да има не само 43 ръка ама и 43 прасец , 130 гръб, 68-70 бедро нещата още повече ще се усложнят.

само че българина е винаги ГОЛЕМИЯ съветник и експерт и винаги ще оспорва подобни твърдения макар че не може да покаже противното. самия скалак е билдър от голяма величина обаче защо ли да му вярваме на него ??? затова тъпи американци, германци и т.н. ще ни газят и побеждават в този спорт. понеже у нас експертите са МНОГО!!!, а при тях единици и все доказани. вижде крис айсето или чарлз глас - диетолози и треньори които с телата си доказват това което пропагандират. а тук - все хилки и експериментатори които обаче са големите маниаци на желязото и това им дава вече правото да са спецове - хехехехе. призовавам всички да споделят това което са преживели и опитали а не да теоретизират чрез статитйките или книгите които са чели.

07.02.05
17:24

Не се сърди за брат ми не говоря глупости.
Когато тренираше пушеше и цигари !!!
и имаше 48 ръка.
тежеше около 97 килограма.
на ръст 183 см.
не е взимал даже и протеини по натурален не може
така че тези .. сравнения без оглед прекалено категорични.

07.02.05
17:58

Абе за ръцете лесно аз даже съм повече доста и от брат ти но човека иска с 5 % мазнини да е но е напълно достижимо той казва да не вярвяме на книжки и статии а самият той ни декларира статия на ДЖАК СКАЛАК ами противоречиво е не мислиш ли адаш ?

07.02.05
18:01

Здравко Петров на 80клг е имал около 47см. натурално постигната ръка
по-здрави

07.02.05
21:23

Съгласен съм с Джорджио. Ако на някой натурален си му вървят ръцете ще стигне 43 без проблем при 5%. Но за да и пропорционален в гърди,гръб,рамене, талия и крака трябва да си “облагодетелстван” по рождение

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1