За Яйцата

08.09.06
00:37

Знаете ли....чудех се дали при ядене на голямо количество яйца не се стига до изриване?Не съм опитвал с повече от 3 яйца на ден,но като гледам тук във форума някой спокойно си взимат и по 8 ! WoW

CR

08.09.06
01:01

[quote author=“Scatman”]Знаете ли....чудех се дали при ядене на голямо количество яйца не се стига до изриване?Не съм опитвал с повече от 3 яйца на ден,но като гледам тук във форума някой спокойно си взимат и по 8 ! WoW

няма никакви грижи
тва за изриването и натравянето са бабини деветини
нещо като алергия от консумация на риба с яйца или риба с млечни

08.09.06
08:00

По-скоро да взимат по 8 белтъка, едва ли са много хората, които комсумират цели 8 яйца всекидневнно.

SI

08.09.06
10:40

Няма никакъв проблем, само не яж повече от 3 жълтъка на ден...

JI

08.09.06
11:18

бе проблеми съм нямал по 4- 5 желтъка и 15 белтъка на ден ..

08.09.06
11:55

[quote author=“JiVk0”]бе проблеми съм нямал по 4- 5 желтъка и 15 белтъка на ден ..

Правил ли си си изследвания или просто така си мислиш  :?:  :wink:

FI

08.09.06
19:22

Проблема е в жълтъците, при белтъците можеш да консумираш и повече, но с жълтъците трябва да внимаваш.

SK

10.09.06
19:41

Здравейте. От известно време се занимавам сериозно със фитнеса. Имам въпрос за яйцата. По идея на един мой приятел, който има доста повече опит от мене пия едни шейкове (той също ги пие)
Шейка се състой от мин 6 яйца (слагал съм 10), кисело мляко, банан, ядки и мед.
Въпроса е, че яйцата тоест само белтъците са сурови, а сме чували, че така се хващало Салмунела.. той пие това от 3 месеца и му няма нищо. Това със салмунелата вярно ли е или някаква измислица?

14.09.06
00:17

Ами аз съм чувал за случай с Салмунела след термична обработка, но все пак предпочитам да не са сурови и от магазин с печат. Защото тоя вирус може да убие човек буквално за часове след приема му. Имам познат на баща ми, които след омлет около 30 мин след ядене е почнало да му се гади, след още толкова повръщане, след което става кървене през носа и устата, въобще много е коварно това нещо, разяжда тъканите на червата и корема, а болеста се лекува с месеци. Знам че предварително трябва яйцата да се киснат с оцет, да се мият, също и ръцете да се мият добре, съдовете. В фермите знам че се мият яйцата в вани. Всъщност вируса е от лайната на кокошката, а не вътре в яйцето. Затова никога не купувайте непроверени яйца от на баба съседката за по ефтино.

14.09.06
20:08

[quote author=“Scatman”]Знаете ли....чудех се дали при ядене на голямо количество яйца не се стига до изриване?Не съм опитвал с повече от 3 яйца на ден,но като гледам тук във форума някой спокойно си взимат и по 8 ! WoW

Незнам за изриването баце ,но ако имаш младешки пъпки мисля ,че яйцата дразнят  :roll:.Или аз нещо се оманячвам.Вие как мислите??!

14.09.06
20:58

[quote author=“fstR”]
Незнам за изриването баце ,но ако имаш младешки пъпки мисля ,че яйцата дразнят  :roll:.Или аз нещо се оманячвам.Вие как мислите??!

аз ям по 7 и нищо ми няма
повече от сладкото ми излизат пъпки

14.09.06
22:05

Салмунела аз както знам се получава не от много ядене на яйца , а от някое развалено яйце и не е хубаво да се ядат сорови , а да се варят защото така се убиват вредните бактерии (ако има такива в това яйце) , бе деда знам и аз ям само белтък и понякога по 1-2 жалтъка , но рядко жалтък , туй по горното дето уж го знам вообще има ли нещо общо с истината  :oops:  ?

Мерси ви!

15.09.06
01:27

[quote author=“Ayo”][quote author=“fstR”]

аз ям по 7 и нищо ми няма
повече от сладкото ми излизат пъпки

Ами незнам баце.. при всеки е различно.Каквото ядеш и както ти се чувства тялото отвътре така е и отвън ..  :P

15.09.06
13:58

Аз ям по 9 белтъка и 2 жълтъка на ден вече 3 месеца и нямам проблеми

24.09.06
20:56

[quote author=“Niki_1300”]Аз ям по 9 белтъка и 2 жълтъка на ден вече 3 месеца и нямам проблеми

Аз само от ядене на яйца ще се разоря финансово... 8)

06.10.06
23:39

Аз лично напоследък ям около 9-10 яйца дневно и не съм забелязала никакви отрицателни ефекти, освен, че кудкудякам малко повече ;)

Яж си яйцата, пийвай повечко водичка и нямаш грижи :)

Е, сега има хора, които не ядат яйца - не им се ядат, не им понасят и т.н., но теоретично няма проблеми да ядеш колкото ти се яде.

10.10.06
15:16

[quote author=“larousse”]Аз лично напоследък ям около 9-10 яйца дневно и не съм забелязала никакви отрицателни ефекти, освен, че кудкудякам малко повече ;)

Е, сега има хора, които не ядат яйца - не им се ядат, не им понасят и т.н., но теоретично няма проблеми да ядеш колкото ти се яде.

Пусни си едно изследване на кръвта за холестерол и ако ти е в нормата - тогава може да кажеш, че ти няма нищо. Всъщност мила с някакъв силов спорт ли се занимаваш и колко килограма си - това 9-10 яйца(ако са цели - с жълтъците) на ден направо ме шокира :shock:

10.10.06
16:30

Стига с тоя холестерол. Никой ли не чете, скоро пак имаше такъв въпрос.

10.10.06
16:50

[quote author=“Niki72”][quote author=“larousse”]Аз лично напоследък ям около 9-10 яйца дневно и не съм забелязала никакви отрицателни ефекти, освен, че кудкудякам малко повече ;)

Пусни си едно изследване на кръвта за холестерол и ако ти е в нормата - тогава може да кажеш, че ти няма нищо. Всъщност мила с някакъв силов спорт ли се занимаваш и колко килограма си - това 9-10 яйца(ако са цели - с жълтъците) на ден направо ме шокира :shock:

Благодаря за обръщението, мили ;)

Пускам си редовно изследвания на кръвта, благодаря за загрижеността. Скоро пак ще си правя и ще си публикувам резултатите. Обикновено всичко е в норма. Току-що закусих с три яйца. С никакъв спорт не се занимавам, като изключим разни упражненийца вкъщи. 56кг съм може и по-малко, че напоследък са ми широки панталоните. Обикновено ям по 9-10 яйца на ден, пиле и останалите калории си ги набавям от масло/зехтин и/или ядки.
Както каза Петко - стара ви е информацията.
BTW аз се храня така от около година - трябваше вече да съм получила инфаркт, нали? :P

10.10.06
19:27

[quote author=“Scatman”]
Аз само от ядене на яйца ще се разоря финансово... 8)

Да ама единствено от яйцето се усвоява почти 100% от получения протеин,при пилешкото и другите процента е по-нисък.

14.05.08
06:36

добре аз набързо ще кажа че ям по 6 яйца (цели) на ден в продължение на седмица,после спирам за 2-3 дни и пак почвам, и така от около 3 месеца и не съм забелязал никакви проблеми да имам с здравето...пия много вода,и съм забелязал единствено промени в цвета на урината ми...в границите на нормалното е..относно холестерола-наскоро четох едни изледвания в кото се твърдеше че холестерола от яйцето е от “добрия” холестерол, които затваря пътя на “лошия” и не е проблем да хапваме цели яйица..

14.05.08
07:04

Сега-Salmonella не е “СалмУнела”, второ - това е бактерия, а не вирус..... дълга тема, писано е специално за суровите яйца - абсолютно ги забравете!Първо-няма смисъл, второ - опасно е!

14.05.08
07:10

казано от Ива Павлина на 14.05.08, 07:04:

Сега-Salmonella не е “СалмУнела”, второ - това е бактерия, а не вирус..... дълга тема, писано е специално за суровите яйца - абсолютно ги забравете!Първо-няма смисъл, второ - опасно е!

Тематае бая старичка  %-P
Обаче аз бих се радвал да чуя твоето мнение по въпроса дали може да се ядат по много цели яйца на ден(10 и нагоре).Може вече да си го писала някъде,но аз съм пропуснал  :)

14.05.08
07:25

Здравей!При всички положения говорим за термично обработени яйца:най-добре варени.10 и повече ЦЕЛИ яйца на ден е много.Белтъци - да, но жълтъци не повече от 3 на ден.

14.05.08
07:37

казано от Ива Павлина на 14.05.08, 07:25:

Здравей!При всички положения говорим за термично обработени яйца:най-добре варени.10 и повече ЦЕЛИ яйца на ден е много.Белтъци - да, но жълтъци не повече от 3 на ден.

Съгласен - 10 е много. Поне за закуска днес ми дойдоха в повече (в смисъл - стана ми тежко  :lol: ) - май ще продължа да закусвам с 8, а останалите до 15 да ги ям следобед  :cheese:

Мнението беше редактирано от G33K на 14.05.08 07:37.

14.05.08
08:01

казано от G33K на 14.05.08, 07:37:

Съгласен - 10 е много. Поне за закуска днес ми дойдоха в повече (в смисъл - стана ми тежко  :lol: ) - май ще продължа да закусвам с 8, а останалите до 15 да ги ям следобед  :cheese:

:lol:  :lol:  :lol:  :lol:
Тебе те знаем,че си машина.Но защо по 8 на закуска...това не е ли прекалено много протеин?Не мислиш ли,че го “прахосваш”?
Аз сега си вкарвам по 5 цели яйца на закуска всеки ден и ми е добре(Където 3 жълтъка там и 5).Понякога като ми се прияде стигам до 10 яйца на ден,но това не е всеки ден.

14.05.08
08:07

Доста вероятно е част от храната, която изяждам да не може да се усвои ( голяма част, може би). Ама глад ме мъчи, какво да го правиш  :) Иначе 5 яйца са си чук, хубаво е че нямаш предрасъдъци ;)

14.05.08
08:52

казано от G33K на 14.05.08, 08:07:

Доста вероятно е част от храната, която изяждам да не може да се усвои ( голяма част, може би). Ама глад ме мъчи, какво да го правиш  :) Иначе 5 яйца са си чук, хубаво е че нямаш предрасъдъци ;)

А колко си голям(в смисъл едър :) )? Че аз съм пробвал така да ям, ама нещо нещо после ми става тежичко, доспива ми се и ме домързява да живея.

FZ

14.05.08
09:04

Най-добре на 5 яйца само белтъка и най-много един жълтък .

За предпочитане е яйцата да бъдат от Турбо Кокошки  ;-)

BU

14.05.08
09:21

казано от FZKTWGS на 14.05.08, 09:04:

Най-добре на 5 яйца само белтъка и най-много един жълтък .

За предпочитане е яйцата да бъдат от Турбо Кокошки  ;-)

И да заносвам жълтъците?Да-да. :) Защо всички ви е страх я от мляко,я от жълтъци,я от фъстъци...

14.05.08
10:07

Ами мен като микробиолог не ме е страх,защото познавам проблематиката и спазвам правилата.Тези продукти наистина са опасни, ако не се консумират както трябва или са с изтекъл срок на годност.

Салмунелата се отстранява на 100% след термична обработка. Копешките яйца би трябвало да се иследват за тази бактерия, но всички знаем как е в БГ, друг е въпросът, че да срешнеш тази бактерия е 1:1 000 000, затова има толкова много хора които набиват сурови яйца и много рядко има случеи на заразени, Аз лично също съм ял много сурови яйца, но гледам до го избягвам.Това какво количество яйца си язал не е фактор за заразяване, Аз днес мога да изям образно казано 20 сфарени яйца и няма никакъв шанс да се заразя, но ако изям едно сурово вече шансът го има! Моят съвет е да преминават през термична обработка.

Мнението беше редактирано от Николай Маринов на 14.05.08 10:39.

14.05.08
12:32

казано от Cherniq_Konan на 14.05.08, 08:52:

А колко си голям(в смисъл едър :) )? Че аз съм пробвал така да ям, ама нещо нещо после ми става тежичко, доспива ми се и ме домързява да живея.

Не съм някое огромно животно аз. 81-82 кила, 180на сантиметра, прилично сложен :) Апетита си е до човек, някои хора нямат наяждане и това си е.

26.05.08
19:43

Здравейте имам въпрос. От почти два месеца ям яйца от 5 до 8 в дните когато тренирам, само белтъка. Но няколко пъти ме заболява стомаха, та въпроса ми е възможно ли е да е от яйцата. Всичкте пъти когато ме е болял корема съм консумирал яйца и натурален сок. Кажете си мнението. Забрави х да отбелеза че съм доста едър 186см/88кг.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1