26.05.08
19:35
Ами незнам до колко ще имам време да пиша тука но това наистина е много добра идея да има някъде където можеш да си водиш бележки и така да следиш как се развиваш. Както каза един мои познат най добре е да си водиш бележки и да си правиш снимки за да следиш как се развиваш и да се мотивираш сам. Както и да е спирам с тези празнословия. Надявам се ако някой все пак си загуби времето да чете тука ще съм много багодарен ако ми помага със съвети тъй като аз съм новобранец все още и се лутам в тази толкова много информация. Наистина незнам кое е по добре както е било преди години малко информация и просто си тренираш по всеизвестните принципи и понякога губиш време да разбересх правилното или както е сега има много информация коят ти помага да се развиваш правилно но ти отнема също толкова време да я разбереш. Е аз засега съм буквално изгубен.
Ок ето и малко инфо за мене
29 год.
178 см.
66 - 69 кг.
Ще напиша и мерките ми (надявам се да не предизвикам смях, все пак тренирам от един месец)
и това са мерки взети в самото начало.
За съжаление в кг не съм мръднал. Бицепса ми е с 1 см пове4е в стегнато състояние.
Korem D 83 / G 77
Gyrdi 93
Biceps stegnat 30,5
Biceps otpusnat 28
bedro 49
hansh 89
Храна ( това е което обикновенно ям ):
За закуска ако имам време в 6.20 ч.
Овесени ядки с прясно мляко
За закуска обикновенно в 10 ч.
Сандвич с шунка и кашкавал
Банан
Ябълка
Плодово кисело млекце ( 125 гр. )
За обяд:
Сандвич с шунка и кашкавал
Банан
Круша
Плодово млекце
(ко съм имал време време нещо готвено също)
Вечеря:
Обикновено нещо с пиле и ориз и зеленчуци, пица, риба, или нещо от този род
и протеинов шеик.
Ядки
за упражненията малко хаос:
Изтласкване на щанга от лег 3 х 10
Изтаскване на дъмбели от полулег 3 х 10
Издърпване на вертикален скрипец 3 х 10
Издърпване на скрипец зад врат 3 х 10
За бицепс сгъване с крива щанга 3 х 10
сгъване с дъмбели 3 х 10
вдигане на щанга в изправено положение пред врат 3 х 10
гребане с дъмбел 3 х 10
за крака ползвам предимно машини ( тъй като имам проблеми с колената )
Коремни преси 3 х 20
е сега си взех размери и май има минимален напредък
Бицепс стегнат 32 см.
Бицепс отпуснат 29,5
Гърди 95-96
Корем долна част 79
Ханш 90
26.05.08
20:25
Не се мери сега в началото редовно. Тренирай си и си яж без много да го мислиш, сега ще качваш най-лесно. С времето и без това ще се зарибиш много.
Успех.
27.05.08
04:15
OuttaControl има право, нека следващият ти пост с мерките да е на 26.11.2008. Препоръчвам ти да направиш и един баланс на режима си за ориентир.
Много багодаря за съвета, мисля че сте прави. Благодаря и за съвета за баланса. В интерес на истината ми се струва че от всичко ще ми е най трудно с храненето.
Мненията за честото мерене по принцип са верни,но не съвсем.Зависи за кого става въпрос.За човек,който започва с по-слаба физика всеки сантимвтър е важен.Едно измерване и констатиране,че има растеж е с голям психологически ефект.Действа надъхващо за по-редовни и добри тренировки.Освен това се вижда кои упражнения имат най-добър ефект за растеж на мускулите.Всичко това е без значение за по-атлетичните и за по-напредналите.1-2 см за тях не са кой знае какво.
Идеята на High за дневника е добра.Започнах със същите физически данни като теб.Добре е да си записваш с какви тежести правиш упражненията.Може да не ги отпечатваш тук,но да ги знаеш за да можеш да сравняваш.
Ами и това си мислех че е така. Като пълен новобранец и аз исках едва ли не от на4алото да видя резултат. Всъщност първите мерки са взети след първите дни, а вторите след месец и половина. Това да видя че и без тва хилавия ми бицепс е пораснал със 1,5 см ме изкефи много. И наистина ме мотивира да ходя и тренирам още по здраво очаквайки още по големи резултати. Тука ми изкачат естествено два въпроса - дали това сега ме мотивира и ме надъхва още повече че ще имам реален успех, или това е нож с две остриета - сега ме мотивира а сле време когато започне по бавния период ще ме разколебае и ще си помисля че всъщност нещо греща защото видиш ли в началото е имало много бърз напредък а сега съм спрял. От друга страна не съм и тръгнал с идеята да ставам кои знае какво. По скоро да си уплътнявам времето тука на Острова (живея в Англия)и да придобия някаква що годе добра форма. В крайна сметка ще направя нещо средно между двата съвета, че и двата ми се струват логични. Благодаря за идеята за тежестите. :) Нема да ги спомена че ме е срам :))
Днес направих кратко пазаруване - добавих някои нови неща в храненето - два пъти на седмица за вечеря телешка пържола с варени картофи, грах и карфиол. Сандвичите ще ги правя с варено пилешко месо, яйце и кашкавал. Мислех с пуешко - ама нема такава цена на това месо ;) Сутрешната закуска в 6,30 ч. ще се опитам да я направя задължителна. Гледах и цените на протеин. Тука има един сайт www.myprotein.co.uk в който го продават на добра цена. В смисъл сега ще задам един може би глупав въпрос. Гледах съдържанието - на 100 гр. прах се пада 80 гр. протеин. Това е добре, нали? Трябва ли да взема нещо което да помага за усвояването на протеина от организма?
Още полезна информация от скромния ми едногодишен опит в залата.Добре е да измериш още прасеца на краката и врата си.Обиколките на крайниците са най-малки сутрин към 6ч,а най-големи-вечер към 22.Да не се чудиш откъде идва разликата.Внимавай със скотовото сгъване и раменните преси.В началото не ги прави щото стават травми.Минават след месеци и губиш време.Нататък тая обща тренировка става все по-интензивна и продължителна.Тогава трябва да разделиш мускулните групи в няколко дни.Редуват се периоди на растеж и застой,това е нормално.С повече упоритост бързо ще направиш бицепсите 37-38 см.След това е по-трудно.Това е засега от мен.
Вече наближава навършването на 2 месеца откакто запо4нах да посещавам фитнеса. Естествено и за мое съжаление напредъка не е особено голям. В крайна сметка за непостоянниа ми характер да посещавам фитнеса два месеца си е направо постижение колкото и малко да изглежда в очите на някои. В крайна сметка без да лъжа себе си тежестите които вдигам за определените упражнениа не са се вдигнали с много или въобще. Незнам дали е нормално? Интересно ми е горе долу на колко време трябва да се увеличават тежестите - трябва ли да се мъча да ги вдигам постоянно или тялото ми ще усети :) малко глупав въпрос. Последните две седмици установих нещо като топлата вода. :) Въпреки че навсякъде пише че трябва да се загрява предварително аз не го правех. Естествено после се чудех защо всичко ме боли. Забелязах че когато тръгна да правя примерно гърди усещам че имам силата да вдигна щангата а не мога защото ме болят рамената. Естествено след като започнах да разгрявам това се промени. Или поне на мен така ми се струва. При всички положения ще загрявам. :)
Напоследък добавих по разнообразна храна в смисъл горе долу храненето ми е същото, sамо че разнообразих с телешко, риба и разни други. Гледам задължително да има пресни зеленчуци за салата или просто за боцкане отстрани. Иска ми се май и да променя програмата упражненията но засега нямам идея с какво. иска ми се да тренирам по сериозно за крака, но с тези колена гледам да не се пъна.
Мнението беше редактирано от High на 04.06.08 21:26.
04.06.08
17:57
Избирай винаги тежест,с която неможеш да направиш над 8 повторения и си ти. :) 2 месеца е малко време,когато минат 4-5 пак ще си говорим,а всъщност при повечето хора,особено тези които тренират за маса им отнема 7-8 месеца да вдигнат значително килограмите.
Хмж мина доста време откакто последно писах тука с цел съвети и водене на дневник. Все още не съм се отказал да ходя на фитнес макар и да не тренирам с темпото и резултатите коието ми се искат. Прекалено заета програма. :( Все пак минаха три месеца откакто започнах и за съжаление резултатите не са такива каквито трябва да са. Най големия ми проблем е храненето :(. Въпреки всичко обаче започнах да увеличавам работната тежест за което съм доволен. :) Все още е на таова ниво че ме е срам да го спомена тука :) Ако някой все пак 4ете това ще се радвам ако ми помогне с идеи за нова програма аз все още продължавам да трнирам по тази която съм написал най в началото но мисля че искам да пробвам с нещо друго. Иска ми се сега да наблегна основно и само на гърди, рамо и гръб на разделно некво а не всеки ден едно и също тъй като наистина нямам време да правя всичко наведнъж. Имам супер тесни рамене :( Също така ако някой знае добър фитнес инструтор в Бургас който мога да ползвам за единия месец в който съм там за отпуска ще съм ви много благодарен ако ми дадете некви координати.