20-30 литра вода на ден?!?

02.01.05
23:30

Дълго се чудих къде да я сложа тази тема защото въпроса е малко сложен! Четох в едно интервю със Светомир Андреев и той спомена за един режим с 20-30 л вода на ден!!! Нормално ли е, възможно ли е?Това беше май предсъстезателен режим, но не съм сигурен. Някой да знае какво представлява и как се изпълнява?

03.01.05
00:09

Сори, че няма да ти дам конкретен отговор, но ми се струва, че такова количество вода на ден натоварват жестоко сърцето и бъбреците. Това значи на всеки 1 час да пиеш 1,25-2л вода!!
Сигурно такъв изродски прием (ако изобщо е по силите на някой) действа изчистващо, но не знам на какво точно...

03.01.05
00:31

Не отричам че натоварването е огромно, ама наистина огромно!!! Сигурно приема е съобразен с килограмите на трениращия, но варира между 20 и 30 литра на ден!!! Предполагам също, че приема е не повече от няколко дена, дори един ден може да е, защото е непосилно според мен. Аз съм пробвал до 12 литра вода, но е отвратително. Сега 6-7 литра спокойно ги пия.

03.01.05
01:53

малииии, то кашалотите не пият толкова вода бе!!!
Аз знам тази статия, тя е от брой на Олимп от месец аввгуст 2004! Става въпрос за висок прием на вода, но до 10-11 литра на ден.
Тази система първи я налага Ивайли Стоилов - абсолутен републикански за 2001-002 година от клуб Мусаши. Той я предлага, а понеже той е кумир за Светомир, та и момчето и то решава да следва стъпките на шампиона.
Аз съм пробвал да се наливам - стигал съм до 5 литра мин вода, но ми адски гадно, щото по 20 стотинки за градски кенефи.....или пък през 30 минути у вас си в офиса :))
Това е което знам за въпросният прием! Имам го броя, мога да го услужа на някои куражлия  :P
А за килограмите - Иваило е мисля към 100 в момента, а светомир е в категория до 90, така че и той сега да е 100те, значи прави сметка за колко телесно тегло става въпрос!!!!

BO

03.01.05
02:09

Добре де, YODA, 6-7 литра на ден... кажи има ли наистина разлика и в какво точно я усещаш като пиеш толкова вода? В тия 6-7 литра всички течности ли смяташ или само истинската вода? Темата не е лоша и ако може някой по-научно да докаже тука защо толкова много вода е необходима. За какво точно? Мускулите в голяма степен са вода ще каже някой... ок... водата пречиства и забързва метаболизма... да ама и издува корема... после не ти се яде много а идва време за хапването.. въобще как става тая работа с 6-8 хранения, 8-10 литра вода на ден и т.н. Не моааа да го осмисля, камо ли да го изям и изпия това...?!

03.01.05
02:23

Знам колкото теб за водата - пречистването, метаболизма! Смятам само изпитата вода на ден. Не е хубаво да се пие много вода по време на хранене, защото разрежда стомашните сокове. Не мога да преценя колко течности приемам извън водата, но тя не ми е проблем (не е толкова трудно 7-8 литра да изпиеш на ден - след време непрекаснато почва да ми се пие! Дали я усещам Бобтош - по-принцип не, но въпроса е много общ. Аз и ЗМА не усещам, ама май работи. По принцип е важно като подобриш цялостната система на хранене, възстановяване, тренировки! Аз като започнах по-сериозно да тренирам (включая и водата) започнах да усещам огромна разлика!

ВН

03.01.05
02:59

20-30 литра? Загубата на соли е значителна (опасна), не съветвам никой да опитва това! Поне не безплатно! Рискът от бъбречна криза прави опита да не си струва!

03.01.05
03:42

Точно за това искам съвет - да не правя опасни и безмислени глупости!!! Благодаря Имидж!!!

X_

03.01.05
11:26

20-30 литра вода :shock:
доколкото съм чувал някои култористи започват постепено да повишават приема на вода предсъстезателно,като всичко е добре разчетено във времето до състезанието...целта е по-голям прием на вода и следователно по-голямо отделяне на течности,няколко дни преди датата на състезанието те рязко намаляват приема на вода,но вече свикналият организъм продължава да отделя голямо количество течности и в крайна сметка се достига едно много ниско ниво на водата в организма,а знаеш това е добре за представянето на култориста на подиума.Възможно е някой да е стигал до 20-30 литра на ден ,но .... :roll:

03.01.05
11:38

интересно ми е този голям прием на вода не ускорява ли чистенето на организма от химията ?

03.01.05
11:58

не съм супер компетентен по темата, но мисля че състезателите пият толкова много вода за да намалят задържането на вода. Колкото повече вода пиеш, толкова по-малко вода задържаш, което за състезателите е толкова важно, че могат да си позволят неща, които може би не са мн добре за здравето.
Според мен 6-7л, са си много добре за всеки, но трябва полека да се достигне до такова ниво. Има и неудобства - честото посещаване на двете нули, но се свиква.
Минимумът обаче за де се избегне дехидратацията, която има ред вредни ефекти, е 3-4 литра за спортисти, и аз се придържам към него...

X_

03.01.05
12:04

Pars :D точно затова става въпрос,целта им е да извадят водата от организама за даденото състезание и наистина не мисля,че е здравословно

SA

04.01.05
00:57

а защо водата натоварва бъбреците ?

ВН

04.01.05
06:09

Защото се налага да работят извънредно. Ако паметта не ме лъже бъбреците нормално филтрират до 170 литра за ден (сумарно). Внасяш ли повече вода цифрата не просто се прибавя, а се логаритмува.

04.01.05
16:21

20-30 литра??? на ден  :?:  тва възможно ли е ? Аз когато “зареждах” с креатин гледах да пия много вода.по изчисления съм пил по 4-5-6 литра на ден вода.беше ми супер гадно... пък и съм ученик ... всяко междучасие задължително в кенефа.Пък и трябваше да внимавам докато бягах кам кенефа да не се попикая :D .сега сериозно - с такова количество вода на ден  е  възможно някаква болест или увреждане както пишете горе.Аз лично не смятам да го пробвам заради рисковете и екстремните условия на които бих подложил организма си и защото не искам да се местя да живея в тоалетната :D поздрави и внимавайте с водата.

05.01.05
14:30

Бих го пробвал преди състезание, ако се състезавам разбира се, иначе само питах!  :wink:

®N

10.01.05
22:18

Ако човек пие прекалено много вода, може и да се отрови:
http://www.google.com/search?hl=en&lr=&q=Water+intoxication+news

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1