Протеини и Аминокиселини :)

__

27.05.08
14:53

Днес тръгнах да смятам колко протеин приемам за деня и се сетих,че преди време имаше една тема,в която се обсъждаше животинския и растителния протеин.В нея повечето от дискутиращите казваха,че неброят растителния протеин защото аминокиселинния състав не е пълен и още нещо но несе сещам какво беше точно(ако някои се сеща за коя тема говоря нека да даде линк защото аз изобщо несе сещам как беше озаглавена темата).Та мисълта ми беше такава,ако се вземат аминокиселини отделно дали растителния протеин ще бъде почти толкова полезен колкото животинския?!?!?! Знам,че няма да е като животинския протеин но мисля,че ще може да се “вписва” като приет протеин за деня или греша?!. :)

ПП:Може да има правописни грешки необръщаите внимание когато имам повече време ще ги пооправя :)

Деликатен въпрос. Има доста любители на растителните белтъци, но аз не съм от тях. Има логика в това което казваш, но понякога тя не е достатъчна. Аз лично не знам точно кои аминокиселини се съдържат в повечето растителни храни, но ще се опитам да науча. Засега съм против твоята логика - месото над всичко! :)

__

27.05.08
16:00

казано от Георги Гайдов на 27.05.08, 15:02:

Засега съм против твоята логика - месото над всичко! :)

И аз съм съгласен,че месото е над всичко това е неуспорим факт,но просто ако е възможно това което си мисля ще бъде доста полезно (поне за мен :P)защото ако се включва и растителния протеин в “приет протеин за деня” мисля,че ще е по евтино дори в смисъл,ако си купиш едни аминки и някакви ядки ще ти излезе по евтино отколкото да си вземеш месо и кисело мляко примерно :)
ако греша поправете ме :)

27.05.08
16:13

Малко вманиачено звучи... Принципно дали ще добавиш аминокиселини или не зависи от теб и само може да бъде в плюс. Към която и храна да добавиш амино ще ти се отрази по-добро :). Ще усвоиш аминокиселините от растителния протеин и приетите амини - това ще е ефекта.

__

27.05.08
16:33

казано от Стоянчо на 27.05.08, 16:13:

Малко вманиачено звучи... Принципно дали ще добавиш аминокиселини или не зависи от теб и само може да бъде в плюс. Към която и храна да добавиш амино ще ти се отрази по-добро :). Ще усвоиш аминокиселините от растителния протеин и приетите амини - това ще е ефекта.

Знам че изглежда вманиачено но не е ;) просто до сега небях смятал каквото и да е и ми беше интересно да видя какво ще излезе :) а това беше просто една идея която ми доиде наум.И да ако ги добавя(амино.) ще е плюс при всички случаи,но понеже забелязах,че повечето хора несмятат растителния протеин,а само животинския и затова исках да разбера дали е възможно като добавя амино киселини не заради нещо друго,а като елемента който ще допълни растителния протеин и така да се смята и растителния.

28.05.08
19:24

Maлко ме съмнява, приемането на ‘аминокиселини’ да направи растителните белтъчини по-усвояеми, но..какъв ти е проблема всъщност?
Ако искаш да те успокоим, че растителните белтъчини ще се ‘броят’.. ОК, ама не виждам практически смисъл в това нещо.

Ако те успокоява - брой ги. :)

__

29.05.08
18:32

Нямам проблем с нищо :) нужния протеин си го набавям от млечни продукти и месо растителния него смятам (честно казано изобщо неме интересуват сметките,грамовете и тн) реших да споделя мнението си за да видя дали има нещо умно в него ;) А междодругото за да не пускам друга тема бих искал в тази да попитам хората които работят тежък физически труд и хората който са от село примерно когато са на тренировка и след това им се отвори работа при която пак се използват доста муслули и енергия с какво се възтановяват или какво как се хранят при положение че работата им трае примерно 3-4 часа без спирка(примерно прибрали са се в 15ч. след трен и им се отваря работа примерно до към 20-21ч.)

29.05.08
19:46

казано от ___ZOB___MACHINE___ на 29.05.08, 18:32:

А междодругото за да не пускам друга тема бих искал в тази да попитам хората които работят тежък физически труд и хората който са от село примерно когато са на тренировка и след това им се отвори работа при която пак се използват доста муслули и енергия с какво се възтановяват или какво как се хранят при положение че работата им трае примерно 3-4 часа без спирка(примерно прибрали са се в 15ч. след трен и им се отваря работа примерно до към 20-21ч.)

Еми по принцип какво правя аз. Сутринта си отивам на фитнес, тренирам разумно, с оглед на това каква работа ме чака - ако има 2 тира мебели примерно се тренира по един начин, ако е едно бусче алуминиева дограма - по друг. После ям, яко - само веднъж се случи да не остане време, от тогава не повтарям тази грешка. После 5-6 часа, да разтоварим тира (или тировете, то всеки път различно..), после пак ям, яко. И вечерта си ходя на тренировка, там бокс, джудо - каквото има. И после пак ям :) И така весело си живея и нямам проблеми. Не вярвам в претрениране от физическа работа, освен ако не работиш на доковете в Бургас.

30.05.08
04:23

В растителния протеин също има разни аминокиселини.Но не всички,само някои и в по-малки количества.Идеята ти за растителен протеин+аминокиселини не е лоша по принцип.Зависи какво количество може да се приема на хапчета.И достатъчно ли е то да замени съответното количество месо.

ИВ

01.06.08
07:32

Соята например има пълен аминокиселинен профил. Бобът нямар но има страшно много фибри - предпочитам го пред пържолките :P.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1