27.05.08
18:33
Здравейте, тренирам от 2 години сериозно без прекъсване, не съм употребявал нищо. От време на време се замислям дали не правя грешка ,че не взимам някакви добавки,дори и витамини, просто да се подсилвам малко.. Днес във фитнеса видях ,че се предлагат протеинови вафли и се чудя дали има смисъл от тях? Какъв би бил ефектът от употребата им? По-добре ли е да изям 2 кисели млека околкото една такава вафла? ПО-добре ли би се чувствало тялото ми ,ако ям протеинови вафли?
Нуждая се от вашето мнение за тези вафли по принцип като продукт. Благодаря!
Витамини си вземи, те не се усещат, но са нужни.Търси някоя дейли формула.
Протеиновата вафла ти доставя предимно две неща:
протеин и въглехидрати
Може да я използваш като заместител на хранене, когато нямаш време да се храниш(някакъв ангажимент).
2 пъти досега съм ял такива и то просто от любопитство да им видя вкуса какъв е.
Като заместител на някое хранене тези вафли за отлични. Принципно споменаваш витамините, да добре е да взимаш такива. Иначе личното ми мнение е, че поне 1 доза суроватъчен протеин след тренировка е задължително - това е минимумът. Взимах такива вафли в продължение на месец, месец и половина като заместител и ми вършеха работа.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 27.05.08 18:46.
Благодаря ти за отговора!
Аз също сега си взех една да я пробвам, че пред мен си взеха и ми стана любопитно.
Знаеш ли, имал съм периоди, когато съм се чувствал малко уморен, нямам сила и си взема от най-постите витамини и бързо се възстановявам...явно ще трябва да си взема някакви витамини горе-долу за постоянна употреба...
ще се радвам и на други мнениея:)
27.05.08
19:55
Във вафлите е важен вида на въглехидрата и марката на самата вафла.
казано от Иван Шишманов на 27.05.08, 19:55:
Във вафлите е важен вида на въглехидрата и марката на самата вафла.
Марката е DANutrition, която не ми се вижда много добра май,поне аз не съм я чувал.Струва към 3 лева 65 грама
ето това
silabg.com/bg/product/detail/bid/59/id/1585/page/2
Какво ви е мнението?
Кои са хубавите?Каква марка?
Мнението беше редактирано от vergo на 30.05.08 09:57.
30.05.08
14:26
Аз не бих употребявал вафла с 22 грама захар в нея.
Ми повечето вафли не струват(на широко рекламираните промакс въглехидратите са основно захар вътре). Преди си бях взел от гигантските на Ви Пи Екс(хванах ги на промоция от нетришън, вървяха с кутия протеин и не излизаха толкова скъпи). Калорични, достатъчно протеин(смесен), малко захар нисък ГИ на въглехидратите. Екстра си бяха.
Вафлите не са лош избор за заместване на някое хранене през деня.Лошото е че бг цените на качествените барове са доста високи.Аз сега понеже съм в Сащ и мога да кажа че ситуацията тук е доста различна.Голям избор и ниски цени.Качествен бар и можеш да си вземеш за около долар и нещо.И не само с баровете положението е така.Просто тука е рай за такива като нас.Не е като в бг да не можеш да си намериш свястна храна.
Мнението беше редактирано от Aquiles на 04.06.08 02:28.
Като източник на белтък за възстановяване, протеиновите вафли са скъпо и далеч не най-доброто решение.
Повечето са високовъглехидратни, а на високобелтъчните в даден момент протеина ти се изсипва в устата и си го дъвчеш.
Щом ще ги купуваш в залата - по-добре си купи два протеинови шейка или доза аминокиселини - по-евтино и много по-белтъчно.
В моя фитнес протеинови вафли НЕ продавам, именно понеже нежелая да лъжа клиентите си.
Аз по едно време си зимах след или преди фитнес. Тези които ги има в моя фитнес са на Нутрим, незнам за тези които си видял. По-добре си взимай след трен доза аминота които ги продават във фитнеса.
Благодаря на всички ви за мненията. В крайна сметка успях да достигна до правилно според мен решение- реших въобще да не си ги купувам- това противоречи на моята стратегия - употреба на естествени храни с максимално съдържание на протеини и разумно количество въглехидрати и мазнини ...в тази насока, за тези пари по-добре да си купувам пилешко или нещо друго по-добро от някакви си вафли. ВСИЧКО ХУБАВО! :)
04.06.08
16:01
Равносметката е следната:
една нормална вафла съдържаша 20 гр. протеин и приблизително толкова въглехидрати е 4 лева
една нормална доза качествен протеин съдържащ 20 гр. качествен протеин е около 2,50
за 2,50 взимаш приблизително 300 гр пилешка пържола която има приблизително 50 гр. протеин също с добро качество
Аз на работа си нося протеина в шейкъра в сухо състояние като му дойде момента, слагам вода разбърквам и пия.