Протеинови вафли?

27.05.08
18:33

Здравейте, тренирам от 2 години сериозно без прекъсване, не съм употребявал нищо. От време на време се замислям дали не правя грешка ,че не взимам някакви добавки,дори и витамини, просто да се подсилвам малко.. Днес във фитнеса видях ,че се предлагат протеинови вафли и се чудя дали има смисъл от тях? Какъв би бил ефектът от употребата им? По-добре ли е да изям 2 кисели млека околкото една такава вафла? ПО-добре ли би се чувствало тялото ми ,ако ям протеинови вафли?
Нуждая се от вашето мнение за тези вафли по принцип като продукт. Благодаря!

27.05.08
18:41

Витамини си вземи, те не се усещат, но са нужни.Търси някоя дейли формула.
Протеиновата вафла ти доставя предимно две неща:
протеин и въглехидрати
Може да я използваш като заместител на хранене, когато нямаш време да се храниш(някакъв ангажимент).
2 пъти досега съм ял такива и то просто от любопитство да им видя вкуса какъв е.

27.05.08
18:44

Като заместител на някое хранене тези вафли за отлични. Принципно споменаваш витамините, да добре е да взимаш такива. Иначе личното ми мнение е, че поне 1 доза суроватъчен протеин след тренировка е задължително - това е минимумът. Взимах такива вафли в продължение на месец, месец и половина като заместител и ми вършеха работа.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 27.05.08 18:46.

27.05.08
18:49

Благодаря ти за отговора!
Аз също сега си взех една да я пробвам, че пред мен си взеха и ми стана любопитно.
Знаеш ли, имал съм периоди, когато съм се чувствал малко уморен, нямам сила и си взема от най-постите витамини и бързо се възстановявам...явно ще трябва да си взема някакви витамини горе-долу за постоянна употреба...
ще се радвам и на други мнениея:)

Във вафлите е важен вида на въглехидрата и марката на самата вафла.

30.05.08
09:56

казано от Иван Шишманов на 27.05.08, 19:55:

Във вафлите е важен вида на въглехидрата и марката на самата вафла.

Марката е DANutrition, която не ми се вижда много добра май,поне аз не съм я чувал.Струва към 3 лева 65 грама

ето това
silabg.com/bg/product/detail/bid/59/id/1585/page/2
Какво ви е мнението?
Кои са хубавите?Каква марка?

Мнението беше редактирано от vergo на 30.05.08 09:57.

Аз не бих употребявал вафла с 22 грама захар в нея.

30.05.08
18:16

Аз не бих уоптребявал български продукт :)

03.06.08
22:30

Ми повечето вафли не струват(на широко рекламираните промакс въглехидратите са основно захар вътре). Преди си бях взел от гигантските на Ви Пи Екс(хванах ги на промоция от нетришън, вървяха с кутия протеин и не излизаха толкова скъпи). Калорични, достатъчно протеин(смесен), малко захар нисък ГИ на въглехидратите. Екстра си бяха.

04.06.08
01:29

Вафлите не са лош избор за заместване на някое хранене през деня.Лошото е че бг цените на качествените барове са доста високи.Аз сега понеже съм в Сащ и мога да кажа че ситуацията тук е доста различна.Голям избор и ниски цени.Качествен бар и можеш да си вземеш за около долар и нещо.И не само с баровете положението е така.Просто тука е рай за такива като нас.Не е като в бг да не можеш да си намериш свястна храна.

Мнението беше редактирано от Aquiles на 04.06.08 02:28.

04.06.08
05:03

Като източник на белтък за възстановяване, протеиновите вафли са скъпо и далеч не най-доброто решение.
Повечето са високовъглехидратни, а на високобелтъчните в даден момент протеина ти се изсипва в устата и си го дъвчеш.
Щом ще ги купуваш в залата - по-добре си купи два протеинови шейка или доза аминокиселини - по-евтино и много по-белтъчно.
В моя фитнес протеинови вафли НЕ продавам, именно понеже нежелая да лъжа клиентите си.

04.06.08
06:58

Аз по едно време си зимах след или преди фитнес. Тези които ги има в моя фитнес са на Нутрим, незнам за тези които си видял. По-добре си взимай след трен доза аминота които ги продават във фитнеса.

04.06.08
15:32

Благодаря на всички ви за мненията. В крайна сметка успях да достигна до правилно според мен решение- реших въобще да не си ги купувам- това противоречи на моята стратегия - употреба на естествени храни с максимално съдържание на протеини и разумно количество въглехидрати и мазнини ...в тази насока, за тези пари по-добре да си купувам пилешко или нещо друго по-добро от някакви си вафли. ВСИЧКО ХУБАВО! :)

Равносметката е следната:
една нормална вафла съдържаша 20 гр. протеин и приблизително толкова въглехидрати е 4 лева
една нормална доза качествен протеин съдържащ 20 гр. качествен протеин е около 2,50
за 2,50 взимаш приблизително 300 гр пилешка пържола която има приблизително 50 гр. протеин също с добро качество
Аз на работа си нося протеина в шейкъра в сухо състояние като му дойде момента, слагам вода разбърквам и пия.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1