Плуване-издържливост?

19.05.08
21:27

Привет!
Надявам се да ми помогнете, добри хора!Имам на разположение около две седмици и ще се наложи да покрия норматив при плуване 50m.А аз се изморявам на 28m, моля д аме посъветвате за издържливост, защото моята техника е отлична.С това съм се занимавал доста време, но просто съм изгубил тренинг.
Благодаря!

Темата беше редактирана от speed133 на 19.05.08 22:19.

20.05.08
05:58

Здравей, моят съвет е да бягаш бягането ще ти подобри издръжливоста малко или много за 2 седмици но ще има ефект... Бягай всеки ден по 4-5 км кросово темпо естествено с правилно дишане, дишането е най важно както при бягането така и при плуването. Пробвай убеден съм че ще има ефект. Успех. А и да добавя ако пушиш цигарите ще са проблем...

Мнението беше редактирано от sheeby на 20.05.08 06:10.

20.05.08
06:32

Ако искаш да бягаш бързо прави спринтове, ако искаш да си добър на тласкане на гюле, тласкай гюле, ако искаш да имаш силен удар, удряй по стената........АКО ИСКАШ ДА ИЗДЪРЖАШ НА ПЛУВАНЕ - ПЛУВАЙ МНОГО.

20.05.08
13:36

Да, благодаря ви.А нещо не трябва ли да пия, за да се подсиля.Иначе през живота си цигара не съм палил и алкохол не пия.

20.05.08
17:13

знам че има едни хапчета дето ти “отварят” белите дробове, едни фр бягаше и ми беше споменал, ама им забравих името..спокойно може да си ги купиш, не са някви вредни работи..иди в някоя аптекаи питай, или някой тука от форума ако зане нека да каже... а между другото за какъв стил трябва да ги плуеваш? и как така имаш супер техника,а  се измаряш на 28 метър-това трябва да е една дължина,нали? на колко “загребвания” си поемаш въздух?

Мнението беше редактирано от n_sko на 21.05.08 08:08.

20.05.08
20:22

Кроул .Принципно две загребвания.

23.05.08
14:17

казано от speed133 на 19.05.08, 21:27:

Привет!
Надявам се да ми помогнете, добри хора!Имам на разположение около две седмици и ще се наложи да покрия норматив при плуване 50m.А аз се изморявам на 28m, моля д аме посъветвате за издържливост, защото моята техника е отлична.С това съм се занимавал доста време, но просто съм изгубил тренинг.
Благодаря!

Тренирай гърба и рамената.  Тичането също ще ти е от полза.

NA

28.05.08
09:05

Най -после тема, по която да съм компетентен.Един странен факт е как имаш добра техника а можеш да изплуваш само 28 метра !?!Аз като бях 6ти клас (представи си с каква сила ) с горе долу добра техника(а твоята казваш била отлична) плувах без проблеми половин километър без почивка.Огледай някои деца в басейна ,къфдето ходиш оббзалагма се че те могат повече от половин километър..
Добрата техника се прави с плуване и поправка на грешките..така че приеми че техниката ти не е добра.За да изплуваш 50 метра не ти трябва особено сила колкото правилно дишане.Всеки човек има силата да го направи ако плува що годе добре.Пробвай да дишаш на всяко загребване с дясната ръка(надявам се знаеш че като плуваш крол главата ти е потопена).Друго за да си по издържлив :
влизаш в басеина и плуваш докадето стигнеш.после се връщаш почиваш 2 минути и пак същото...Това е.

Мнението беше редактирано от nachinae6t на 28.05.08 09:08.

28.05.08
10:38

Само 1 въпрос - казваш че не пиеш и не пушиш, а и плуване си тренирал... Пич - брат ми пуши по кутия на ден и пие мин 2 литра бира, но плува по 500м без да се измори...

28.05.08
11:19

хахах аз съм футболист от 8 години и съм избягал толкова колкото ти сигурно няма да изходиш през целия си живот а аз съм на 19 години ;) по принцип съм много съвестен и дори тренирам допълнително в фитнеса 4 пъти в седмицата. Да ти кажа аз повече от 30 метра трудно плувам.... имам 1 приятел който през живота си не се е занимавал с вид спорт но преплува ламанша като бяхме на море който е около 15 километра... беше към 24:00 часа и се бяхме хванали на бас че не може да плува толкова много време + тва бяхме пияни...
аз ходих по брега а той плуваше... до 5:00 часа вече беше приключил....
познавам го от много време и мога да кажа че баща му ни научи да плуваме на плажа самоче на него му се отдава повече.
а ти щом си се знаимавал с това и преди.... а ся не можеш да направиш 50 метра....
еми има и други спортове... шах, карти, пиано (макар че последното не е спорт... ти го предлагам ако имаш дълги пръсти ) ;)

Мнението беше редактирано от f1sh на 28.05.08 11:21.

ГЕ

29.05.08
15:35

Хм,и на мен ми стана странно как може плувец с отлична техника да не може да изплува 50 м :)
Мисля обаче,че той няма предвид това,т.е. че не може да издържи 50 м,а че трябва да ПОКРИВА НОРМАТИВ-дистанция за време и така за определеното време да изминава само 28 м.
Нека все пак поясни.
Ако е така ,то бих могъл да препоръчам йога техники за подобряване на дишането-основен проблем-и тренировка на суха апнеа.Занимавал съм се с гмуркане-това помага.
За сила и издръжливост-друг :)
Все пак времето е съвсем кратко и едва ли могат да се очакват сериозни резултати.

29.05.08
15:44

Според мен не е зле отново да се погледне и техниката

ГЕ

29.05.08
16:02

казано от Ива Павлина на 29.05.08, 15:44:

Според мен не е зле отново да се погледне и техниката

Вярвай ми ,ако няма добро дишане и ако прави спринт,то и сдобра техника няма да стане

29.05.08
16:12

Хм, ами не е ли техниката на дишане именно част от правилната техника като цяло?

01.06.08
14:58

Искам да искажа острото си недоволство от съветите да бягаш!За технично плуване се препоръчва  без фитнес и бягане, защото трябва да си отпуснат в раменния пояс и глезените а горните две ги стягат(отпуснат т.е. не схванат,стегнат.., не провиснал)
50m ако е за спасителския курс трябва да ги “бягаш” за 45 секунди
Трябва да наблегнеш на правилното дишане, според мен тренирай на загребване и половина+дишане, не цели скорост а изминато разстояние като е хубаво да си редуваш тренировките издражливост-скорост
Аз преди моя изпит едно корни +редбул 30тина минс преди изпита, че ме зореше извличането

успех

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1