Амино сутрин на гладно?

28.05.08
16:36

1000 мнения чух по въпроса все от хора, които разбират. Гласувайте, който има да каже нещо да казва

Темата беше редактирана от emzo на 29.05.08 05:04.

28.05.08
17:16

Не се изключват двата отговора. С оглед поста ти в този раздел, ако си решил сутрин да правиш кардио, с антикатаболни намерения може да вземеш амините на гладно, съответно може да се вземе още доза глутамин и ВСАА. Иначе след закуска.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 28.05.08 17:18.

28.05.08
17:19

Зависи от аминокиселините.Има много видове.

28.05.08
19:11

аз темата се мъчих в често задавани въпроси да я пусна ама  там  само богоизбраните могат да пускат теми. Става дума за UNI-liver na Universal и      аз вече веднъж пробрах да пия сутрин и след това колело и после пак пих.От някой чух, че на гладно дразнали стомаха и можело да причинят да не казвам какво

казано от BOR на 28.05.08, 19:11:

аз темата се мъчих в често задавани въпроси да я пусна ама  там  само богоизбраните могат да пускат теми.

Не, просто там само преместваме теми, не се създават нови.

28.05.08
20:20

казано от BOR на 28.05.08, 16:36:

1000 мнения чух по въпроса все от хора, които разбират. Гласувайте, който има да каже нещо да казва

както всеки хап изпит на гладно не са добре дошли за стомаха ти :)

29.05.08
05:03

Има разлика от хап до хап, няма да му навредят аминотата ако го пие на гладно.Предвид раздела, в който е пусната темата ти трябват бързо усвояващи се амино, затова писах, че зависи.

12.06.08
19:34

Качествените аминота попринцип не дразнят стомаха. Аз имам язва и ги пия сутрин 10-на минути преди закуска с една голяма чаша вода и досега не съм имал болки от това. Аминотата, които пия са 2700 на Universal.

СБ

13.06.08
05:38

казано от emzo на 29.05.08, 05:03:

Има разлика от хап до хап, няма да му навредят аминотата ако го пие на гладно.Предвид раздела, в който е пусната темата ти трябват бързо усвояващи се амино, затова писах, че зависи.

Моят личен избор е не хап а капсула... пиа аминки сутрин на гладно от как се помня и проблем с това никога не съм имал!!

BO

13.06.08
06:36

сутрин на гладно си ги пия и не мисля, че кой знай какво значение на гладно или след ядене.

ВН

13.06.08
08:56

Разбира се че има значение. Да пият се сутрин на гладно с малко прости захари (10 гр. захар за 30 гр. комплексни аминокиселини, вече кой колко ще вземе е личен избор). Причината? Сутрин катаболните процеси в тялото са най-силни, а потокът на аминокиселини от храносмилателната система отдавна е пресъхнал, понеже сме прекарали поне 7 часа в сън. Няма храна, която да отдава толкова бавно и дълго аминокиселини. Като закусваме храна, която можем да смелим и започнем да усвояваме за поне 2 часа (не изцяло, а начало на процеса по усвояване на АК) се оказва, че сме гладували (да се разбира, излезли сме от аминокиселинно плато) 7 - 2 (средно 2 часа се задържа протеиновото плато)+ 2 (за смилане и усвояване на закуската) = 7 часа живот без гарантиран материал за мускулен растеж. Ами ако изберем да спим 10 часа? :) Разбира се, за някой от Вас това са сметки на маниак. Скромният ми опит на спортен нутриционист, ми подсказва че за ектоморфи и хора спящи по 8 часа средно това има значение. Алтернативата е среднощно събуждаме за изпразване на резервоара и ново напълване с протеинов шейк (матричен протеин). Повече от едно събуждане не е оферта.

Мнението беше редактирано от Владимир Недков на 13.06.08 08:59.

14.06.08
05:30

@Владо, предвид раздела, в който е анкетата тези захари нямат място ако спазва НВД.Поне аз така мисля :)

14.06.08
07:11

Аминокиселините винаги сутрин на гладно(разбирасе има изключения).Владимир Недков даде перфектно обяснение защо.Аз мога да допълня и че тогава се усвояват най-добре, както и след тренировка.Така че ако имате аминота точно там им е мястото. :)

Мнението беше редактирано от Aquiles на 14.06.08 07:15.

ВН

14.06.08
09:01

Причината да препоръчам взимането им с монозахариди е, нуждата на тялото от допълнителна енергия за да задържи свободните аминокиселини, в сравнение с тези добивани след протеиново смилане.

14.06.08
14:30

Имам един въпрос. Вечерта освен пиле ,яйца... като ям 200 гр извара преди лягане и пия сутрин на гладно амино колко часа притокът на аминокиселини е спрян?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1