бягане с тежести?

MA

29.05.08
09:02

здравейте!реших парво да питам преди да пробвам,че да няма нежелани последици :)
какво ще кажете за бягането с тежести,да речем по 2 кг на крак?
как ще се отрази на краката и коя част ще се натоварва най-много?и ще се увеличи ли обиколката или просто ще се стегнат повече?
предварително БЛАГОДАРСКО!

29.05.08
09:27

Можеш ли да издържиш с 2кг.
Като цяло тичането влиза целия крак.

29.05.08
11:04

Излишно товариш ставите по този начин. Тичай си “начисто”.

29.05.08
12:44

Имам такива лепкащи се тежести унас.
1во: не ти е удобно да тичаш с тях, защото постоянно глождят и се изхлузват
2ро: ожулват краката, а това не е приятно
3то: по-трудно се тича с тях, а ефекта е същия както и без тях.
Предназначението им е за баскетболисти и с тях си подобряват отскока, но за кардио или камо ли пък за качване на маса на краката са безполезни.
Както каза Стоянчо, тичай си “на чисто” ;)

MA

29.05.08
18:57

мерси много за инфото...общо взето значи с 20 лв. назад :)

30.05.08
06:03

Имам 1 познат той тича с тежести на краката но той е кик-боксьор и за него не е проблем :”).

30.05.08
08:49

Зависи какво искаш да постигнеш с подобно бягане. Аз като тренирах футбол съм използвал такива тежести и смея да твърдя, че имат ефект върху самата бързина. Като направиш няколко обиколки с тях и след това като ги свалиш имаш чувството, че ше литнеш. Така, че според мен зависи какво целиш, ако искаш да подобриш бързина, пъргавина, според мен ще има ефект.

31.05.08
16:48

Според мен супер много се натоварват ставите. Още повече за жена, мисля, че е много кофти идея.

31.05.08
16:50

Ще отидат глезените....

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1