Жени+ силови постижения

31.05.08
17:41

Пускам темата като продължение на дискусията от темата “колко вдигате”.
Обявих се в защита на жените в предната тема, тъй като в масовия случай никоя жена не се интересува от силовите си възможности. Жените ходят на фитнес да кльощавеят, а мъжете да качват, това е на пръв поглед. Но, съгласете се има и много нюанси!
Аз мога да кажа за себе си, че повишаването на силовите ми възможности е любимото ми занимание. Поставям си цели и тренирам за да ги постигна. Успоредно с това изграждам телосложение, което не бих казала че има второстепенно значение.  Да не казвам, че е много яко да достигнеш работните килограми на някой младеж, че даже и да го надминеш :-)  :-)  ;-P И все пак това е просто сила и нищо повече! Една жена може да изглежда супер и като кляка с 20 кг. и като кляка с 100 кг.

Темата беше редактирана от buhtata на 31.05.08 17:43.

BU

31.05.08
17:58

Прости ме...не схванах идеята на темата? :)

31.05.08
18:02

Аз само ще се усмихна ..засега ,че темата е обширна много  ;-)
п.п.
а пък за това,че 15 годишен ъ-ъ-ъ.....младеж ( в другата тема) да дава оценки кой как тренира-аре нема нужда  ;-)

31.05.08
18:06

Добра е темата, ще е интересно да се види мнението на повечко хора по въпроса.

Жените ходят на фитнес да кльощавеят, а мъжете да качват, това е на пръв поглед.

Май напоследък налага тенденцията е и двата пола да целят кльощавеене, ама дано не съм прав или ако съм - да е кратковременно ;) Иначе поне според мен в залата пол няма - и жените и мъжете са там за да тренират. Както много мъже се интересуват от визия и игнорират силовите постижения, така това е и нормално за много жени. Обратното също е вярно - има доста жени, които целят силов напредък и надминават много от мъжете. Аз лично уважавам и двете страни и не мисля, че едното е по-долу от другото - просто са различни цели. И двете са трудни за постигане и изискват много.
Само с изказвания от рода на “И все пак това е просто сила и нищо повече!” не мога да се съглася, но може би е заради моя начин на виждане на нещата ;)

Мнението беше редактирано от G33K на 31.05.08 18:06.

31.05.08
18:06

Коментари, върху конкретни постижения, мнения дали жените трябва тренират с големи тежести и всичко, което се изказа в другата тема.... Щом диалога предизвика включването на различни мнения нека се обособят в отделна тема ;-)

31.05.08
18:15

Само с изказвания от рода на “И все пак това е просто сила и нищо повече!” не мога да се съглася, но може би е заради моя начин на виждане на нещата wink

И той е?

31.05.08
18:23

казано от buhtata на 31.05.08, 18:06:

, мнения дали жените трябва тренират с големи тежести

Това какво трябва или не трябва решам само и единствено аз ! ;-)  Как реагирта околните на силовите ми постижения ,дали ги амбицирам,подтискам и т.н -това не е моя грижа ;-)
Ще следя темата де,  силно се надявам, че ще пишат разумни хора и няма да се изроди спора...както се получва винаги когато има намесени жена +сила :lol:
Тук не е тийн проблем.ком!

31.05.08
18:28

казано от buhtata на 31.05.08, 18:15:

Само с изказвания от рода на “И все пак това е просто сила и нищо повече!” не мога да се съглася, но може би е заради моя начин на виждане на нещата wink

И той е?

Еми за мен това как изглеждаш е .. как да го кажа, маловажно,третостепенно... Примерно, това да направя 40-и-еди-колкоси релефна ръка не би могло да ме мотивира да се занеса до залата, а живея на 2 минути от нея. Това като цяло е и по принцип в отношенията ми с хората - външния вид рядко ме вълнува. Важно е какво представляваш. В частния случай с тренировките - какво можеш да правиш. Пак казвам - това си е лично моя гледна точка за нещата, не задължвам никой с нея и уважавам изцяло другите възможни гледни точки.

BU

31.05.08
18:35

Йо,паднаха ми изсухлените гащи,чакай да запаля цигарката,да подрънча с ланеца и да изпия една бира...Като съм на 15 какво?Кога съм ви казвал как да тренирате?Защо правиш прибързани заключения и какви са тия стереотипи?Ако ще казваш нещо-кажи го.Стига се усмихва,аз усмивки достатъчно съм виждал...

казано от tigra на 31.05.08, 18:23:

казано от buhtata на 31.05.08, 18:06:

, мнения дали жените трябва тренират с големи тежести

Това какво трябва или не трябва решам само и единствено аз ! ;-)
Тук не е тийн проблем.ком!

Ах,сакън!Да не пропуснеш да се защитиш?Току виж някой ти казал какво да правиш.Никой няма право да ти дава акъл,дерзай си!

Ще си повторя въпроса: Какъв е смисълът на темата?Резултати ли се пишат/обсъждат или идеята жени да тренират с тежести?Дали губят женствеността си,когато хванат щангата?Кой е измислил тази концепция?Аз кекави,пищащи женички не търпя...

Tigra,забрави предубежденията си и ни говори като на хора не като на мъже и момченца....

казано от tigra на 31.05.08, 18:02:

Аз само ще се усмихна ..засега ,че темата е обширна много  ;-)
п.п.
а пък за това,че 15 годишен ъ-ъ-ъ.....младеж ( в другата тема) да дава оценки кой как тренира-аре нема нужда  ;-)

Я,поредната ъ-ъ-ъ....жена отстояваща позиция просто ей така,да се види ,че има право,аре нема нужда. ;)

Мнението беше редактирано от BusyMan на 31.05.08 18:37.

31.05.08
18:49

Уф, малко на тийнейджърия изби май:)

BU

31.05.08
19:09

Тя започна!  :lol:

31.05.08
19:12

хахаххахахах - пак създадохме работа на модераторите:)

31.05.08
19:20

buhtata, интересна тема, има какво да се каже. Според мен жените трябва да тренират, а килограмите, които използват в тренировкатра си са без значение. Целта на едно момиче, жена (на каквато и да е възраст) не съвпада с тази на младежите, мъжете. Мъжкия фитнес е “мъжкарски” спорт, има едно къде скрито къде явно съперничество и надпревара, а някой тренират и заради физическата доминация. Това последното мисля, че жените определено не целят, а и не им трябва, те влизат в залата с обратни мотиви (в повечето случаи) - цел: сваляне, стягане на бедра и седалище и т.н. Мъжката грандоманщина я отписваме от женския фитнес (не говоря за състезателките). От тук нататък личното ми мнение е, че жените влизат в залата най-вече заради себе си и на второ място заради околните. Разбира се и мъж и жена влизат в залата понякога от сходни комплекси (дебел, слаб). Силовите постижения неизменно са свързани най-вече с килограмите, като средство, начин, способ за по-голяма хипертрофия или сила. Хипертрофията мисля, че много рядко е цел на жените, остава силата. От тук нататък, колкото по-силна иска да стане жената, толкова повече повишава работните си тежести. И в крайна сметка никой не може да държи сметка от другия колко вдига и защо не вдига повече. Всичко опира до личен избор. За финал ще цитирам “килограмите не трябва да са цел, а средство” и да се използват по рационален начин с оглед целите на трениращия.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 31.05.08 19:48.

31.05.08
22:34

Темата е малко в стила на спора трябва ли аджеба като си напомпан и изглеждаш силен да си силен на практика. Въпрос на вкус и приоритети.

За мен тежкото трениране(по важност):
Доставя удоволствие, носи носи самочувствие.
Дава възможност  да прогресираш, да се предизвикваш и надскачаш себе си.
Прави тялото  здраво и функционално.
Развива силата, експлозивността и координацията.
Съчетано с добър режим на хранене носи и бонус – супер визия.

И вскичко в пакет. А с тренировка насочена само към визията получавате 1 от 5. Тук всеки си прави сметката.

Мнението беше редактирано от Phoebe на 31.05.08 22:34.

01.06.08
08:33

Според мен тренировките с тежко са  по добри и при 2та  пола  поради простата  причина че стимулират тялото повече било  то за изгаряне на мазнини  или мусколна маса !!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1