31.05.08
18:16
Някой да знае от къде мога да си купя колан на който могат да се слагат тежести ? Някакъв сайт ? От Пазарджик съм.
31.05.08
18:45
Защо не си купиш нормален колан,да прекараш едно въже през него и там да закачаш тежестите? По-евтино излиза. :)
31.05.08
19:01
Е, те за такъв колан за първи път чувам...и каква му е точно функцията - на него закачаш тежести ли, не трябваше ли просто да ти крепи кръста?!:)
31.05.08
19:14
Аха, изглежда впечатляващо.....леле, какво си причиняват хората:)
31.05.08
21:14
казано от Ива Павлина на 31.05.08, 19:14:
Аха, изглежда впечатляващо.....леле, какво си причиняват хората:)
Еми точно защото ти изглежда впечатляващо,затова си го причиняват. :) Засрами се!
Коланът изглежда готино,иска ми се и аз да имах един...аз просто взимам стандартните колани,връзвам едно въже,една кукичка и тежеста за нея.
01.06.08
09:59
Ако тежестта е по - поносима не ви трябват такива работи. Викате някой от залата да ви сложи един дъмбел между краката в долната част и си правите перфектно. От личен опит го казвам. Няма да е като с колана, но си е тренировка с допълнителна тежест следователно по - ефективна отколкото ако кажете “Нямам колан за тежести - затова ще си се набирам така.”
За обстоятелствата вече не отговарям... (”тренирам вкъщи”, “обикновено няма кой да ми го даде дъмбела в залата”) :) Дерзайте. Понякога трябва да се търси възможният начин, а не най - удобният.
С дъмбел е най-лекия вариант, в смисъл - кило, две, 5..и после е шумно.
Друг вариант е да използваш раница, но ако намериш достатъчно здрава. Мойта се спраска..а беше доста здрава. От други сблъсквали се с тоя проблем, научих че трудно се намират здрави раници.
В момента съм решил проблема по друг начин(след кратка и-нет консултация). Не си закупих колан за тежести - купих си верига(даже 2бр - една 4-метрова и една 2метрова, щото с тая дългата..голямо омотаване пада) и по технологията ‘направи си сам’ - прекарвам веригата през кръста си и я фиксирам с 2 карабинера към обикновен кожен колан. Върши работа, даже ми се струва по-сигурен от ‘фабричните’, заради фиксираното положение към корема.
Естествено, това може и да се ъпгрейдва - да се използва колан с някакви омекотители към него, да се приспособи класически широк колан и т.н....могат да се праснат и едни електрикови тиранти за да е по-фешън. :lol:
Мнението беше редактирано от 6th на 01.06.08 14:19.
01.06.08
16:35
а веригата и карабинерите от къде ги взе ? снимка можеш л ида покажеш?А мойта раница на 20 кг се скъса :(
01.06.08
16:49
Виждал съм снимка на Пудзиановски дето прави кофички също с вериги, само че си ги слага на врата. Егати 30-40 кг. ланец :P
Ако имате здрави вратове и това не е проблем ;)
Вериги и карабинери могат да се намерят в железарията или пазара едни цигани съм виждал да продават... но едва ли ще ти се идва до Троян за вериги :)