Качвам по един килограм на месец,струва ли си да си взема добавки?

01.06.08
09:42

Зравейте! На 17 години съм ,висок съм 1.82,тежа 62кг(преди една година бях 52 и бях 1.80).Лятото бях на село и там качих 3 кг но не тренирах сериозно,след това почнах фитнес и януари спрях,тренирах вкъщи ,купих си дъмбели 2х10кг и вече ми се струват леки. Ръката ми е едва 29(не напомпена) и е такава от преди 4 месеца,във фитнеса бях качил 3 сантиметра,но след това не забелязах напредък в обема.можех да дигам 10 кг на ръка за бицепс 2-3 пъти а сега-10-12.На лежанката в началото вдигах 35 и стигнах до 52.5 когато спрях фитнеса.Имам малко мазнини,мога спокойно да се набирам с широк хват.Доста съм се ровил в интернет за хранителни добавки и не мога да взема решение какви да си купя,не мога да си позволя скъпи.Най вероятно нещо на Нутрим или П&Б Лабс.И друго което може да ви ориентира:преди много се задъхвах като бягах например а сега мускулите ми се уморяват по-лесно(мисля че е защото не тренирах много много за крака).Последен въпрос:мога ли да взимам някакви хранителни добавки без да ходя на фитнес,а на лостовете или вкъщи с гири и собствена тежест?
Съжалявам че си сложих темата тук,но не мога да я преместя.

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 19.04.11 14:18.

01.06.08
16:19

Абе хубаво,че качваш по кило и дигаш по-тежко.Що се оказа от залата,скъпо ли е в Шумен?

01.06.08
16:38

Ами има голямо разнообразие от зали,от 10 до 40лв за месец,аз ходих на една за 15 лв.Колкото и малко да ви се вижда точно заради парите спрях фитнеса.
Ако ходя на фитнес и не вземам добавки по-добре ли ще е отколкото да тренирам вкъщи и на лостовете и да пия нещо сравнимо с карта за фитнес за 1 месец?

01.06.08
16:55

Не ти трябват добавки на този етап. Щом финансите са проблем, наблегни на храненето.

01.06.08
18:28

Фитнеса не е евтино, но имаш ли желание и хъс ще имаш резултати.
Хранителни добавки взимай, само ако се храниш много добре, те не са заместител само малка част от необходимите вещества.

01.06.08
18:51

Ходи на фитнес и се храни добре.. Много по-голяма полза ще имаш, отколкото да пиеш евтини добавки и да тренираш у вас и на лостове..
Така мисля аз :)

01.06.08
19:04

казано от UltraVisioN на 01.06.08, 18:51:

Ходи на фитнес и се храни добре.. Много по-голяма полза ще имаш, отколкото да пиеш евтини добавки и да тренираш у вас и на лостове..

Съгласен съм с по-горното мнение... Просто в къщи не можеш да имаш такова натоварване, че да стресираш тялото и да го подтикнеш да расте. Оттам и всякакви добавки в такъв случай са излишни!

01.06.08
20:41

казано от nikolaBULL на 01.06.08, 19:04:

казано от UltraVisioN на 01.06.08, 18:51:

Съгласен съм с по-горното мнение... Просто в къщи не можеш да имаш такова натоварване, че да стресираш тялото и да го подтикнеш да расте. Оттам и всякакви добавки в такъв случай са излишни!

Да, в неговия случай е така, защото има само два дъмбела :) Иначе, ако си има фитнес у тях ( като мен ) ще му е екстра.. Но до тогава да дава 15 лв за фитнес и другите за храна ;) Айде успех

01.06.08
20:49

Благодаря много!Ще си тренирам,ще си ям,ако намеря с кого и фитнес ще почна.

Аз от личен опит съм забелязъл, че най важното в този спорт, не са добавките или храненето колкото постоянството.Тренираш ли постоянно дори с не толкова добро хранене или без добавки пак ще имаш резултати.Бо тренираш ли 2-3 месечно годишно с добро хранене и добавки пак ще си същия.Затова наблегни на фитнеса с останалото ще си дойде от самосебе си .

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1