Съвет за хранителен режим

28.05.08
21:35

Здравейте , от отдавна се каня да започна хранителен режим, който да ми помогне да кача маса тъй като съм доста слаб, от около 2 месеца ходя редовно по фитнес залите и по съвет на тренера правя цикъл от упражнения за всички мускулни групи  + кардио (колело или пътечка) ще съм благодарен ако ми помогнете  с изготвяне на подходящ за мен хранителен  режим ,
който обаче да мога да изпълнявам и докато съм на училище  ;\... 

ето инфо за мен :
-ръст-188см
-тегло-64 кг
-възраст- 16г.

-спортувате ли - Да, фитнес 3 пъти седмично , плуване ,
-спазали ли сте досега хранителни режими - Не
-имате ли моментни, хронични заболявания или предразположеност към такива - До колкото знам - не
-в какво се състои работата Ви (активно физически натоварена ли е или се занимавате с интелектуален труд) - Ученик
-одобрявате ли употребата на спортни добавки (ще употребявате ли и какви ще ползвате) - НЕ
-какви препарати сте ползвали (как оценявате ефекта им) - Никакви освен протеинови барчета ;D
-каква сума сте готови да отделите за хранене и спортни добавки за месец - без значение е
-употребявате ли (употребявали ли сте) стероиди и други хормонални препарати (вкл. Инсулин) - НЕ
-желаете да понижите подкожните мазнини, да покачите мускулна маса или да оформите (преформирате) тялото си (с колко и за колко време, желаете ли траен ефект) - да покача мускулна маса

29.05.08
06:42

казано от mi6o911 на 28.05.08, 21:35:

ето инфо за мен :
-ръст-188см
-тегло-64 кг
-възраст- 16г.

ти май си по-зле от мене с теглото...аз съм 190см ама пък съм и 70 кила,а пък съм и на 15…иначе и аз се стремя към същото ;)

П.П. Иначе на мене ми казаха да ям повече (поне 4-5 пъти на ден),да наблягам на яйцата , месото , рибата , да включа извара...изобщо от всичко по много...казаха ми също че е хубаво да си зема някакви витамини (ама не от тия разтворимите...Центрум или някакви такива...също така може и бирена мая защото била много полезна особено на тая възраст...)

общо взето такива работи...трябва да се храниш (храниме :D ) добре , често , и в менюто да участват горе-споменатите продукти...

П.П.П. Другото което искам аз да попитам е дали има смисъл да си взимам протеин сега или малко по-нататък (като се има напредвид че не съм начинаещ ами просто съм си изгубил формата...както съм споменавал тренирах гребане...)
Та кажете да си взимам ли някакъв протеин или по-късно...

Мерси предварително!!!

Мнението беше редактирано от DaMp370 на 29.05.08 06:53.

29.05.08
15:15

Още ти е рано.

29.05.08
15:31

http://www.bb-team.org/articles/1542/ Чети и избирай.

01.06.08
17:25

Така добре ли е :

8,30 -  1-2 круши или ябълки , 150гр мюсли с прясно мляко ,2 яйца
13,00 -  120 гр(преди да го сваря) ориз , 200гр пилешко (гърди) + салата (кълнове,моркови)
16,00 - 1 кофичка кисело мляко + 1 филия хляб
20,00 - пиле с ориз или картофена яхния +салата (кълнове,моркови)
21,00 - 200гр извара

??

01.06.08
17:57

и още един въпрос -  Да изпълнявам ли режма в дните в които не тренирам , и ако да кое да намалявам и по колко ... ?

02.06.08
14:06

Естествено,че трябва да го изпълняваш

05.06.08
17:21

казано от mi6o911 на 01.06.08, 17:25:

Така добре ли е :

8,30 -  1-2 круши или ябълки , 150гр мюсли с прясно мляко ,2 яйца
13,00 -  120 гр(преди да го сваря) ориз , 200гр пилешко (гърди) + салата (кълнове,моркови)
16,00 - 1 кофичка кисело мляко + 1 филия хляб
20,00 - пиле с ориз или картофена яхния +салата (кълнове,моркови)
21,00 - 200гр извара

??

Никой не каза да ли режима е подходящ  моля за мнения ...

05.06.08
18:03

Закуската ти е бедна на белтъци, можеш да вкючиш още едно хранене межу 8,30 и 13,00.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1