01.06.08
20:32
Въпросът ми е малко глупав, но се чудех дали при вземане на кръв се разбира, че човекът пие протеин или ? Аз лично мисля, че не би трябвало, защото това си е хранителна добавка, не стероид.. но спорихме с един приятел и искам да знам кой прав, кой крив :)
01.06.08
20:52
Не. То дори стероиди не се откриват с обикновено кръвно изследване.
Понякога се изследва тъй наречения общ белтък в кръвта.Който предполагам се покачва от прекомерна консумация на месо и прием на протеини.Това изследване се предписва много рядко при едни пълни изследвания на венозна кръв.Знае се за креатинина в кръвта,че зависи от количеството мускули което човекът има.
01.06.08
21:36
казано от Георги Гайдов на 01.06.08, 20:52:
Не. То дори стероиди не се откриват с обикновено кръвно изследване.
Мерси :)
Миро и на теб благодаря за информацията :)
02.06.08
06:35
И кръвни, и уринни изследвания могат да хванат повишено съдържание на белтък.
Но е абсурд да разберат какво точно си пил. И че въобще си пил нещо . Ако ти не им кажеш.
По - скоро могат да го отдадат на болестно състояние на бъбреците или метаболизма и да почнат да те изследват в тази насока.
казано от D3BEP на 02.06.08, 06:35:
И кръвни, и уринни изследвания могат да хванат повишено съдържание на белтък.
Но е абсурд да разберат какво точно си пил. И че въобще си пил нещо . Ако ти не им кажеш.
По - скоро могат да го отдадат на болестно състояние на бъбреците или метаболизма и да почнат да те изследват в тази насока.
Съвсем точно.Може да се засече завишен белтък,но по каква причина лекарят само ще гадае.Болест или повишен прием на протеини е трудно да се определи без разширени изследвания,които доказват че спортистът е здрав.
03.06.08
05:19
:) Стероидите, момчета, са хормони.
Те се хващат с хормонални изследвани, даже само с урина. А може и с кръв.
Но изследванията се различават от нормалното ДКК, при което основата е да се преброят бели, червени телца, видове, хемоглобин, транспорт и други. Така че не бъркайте нещата. Целта при ДКК е друга, да отчетат отклонения във функциите на кръвта и лимфната система, ДКК търси възпалително заболяване чрез реакцията на организма върху него.
На хормоните организмът не реагира с имунната система, той ги възприема като свои а и няма механизъм кръвта да ги елиминира. Концентрацията им, даже и когато е висока, е ниска за броене, а и не се разпознават лесно.
Така че няма причина да ги смесваме. За нас вземането на протеини и вземането на хормони са две нива в спорта. За организма обаче не е така и нямат нищо общо.
Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 03.06.08 05:20.