30.05.08
07:11
Ще започвам да чистя корема и се чудя какви кардио упражнения да правя :? След тренировка въртя 20тина минути колело, но определено е не достатъчно и за това мисля да почвам да бягам...Въпросите ми са следните:
1.Бързо или бавно е по добре да се бяга?
2.По равното или е по-добре с нагорнище?
3.Има ли смисал всеки ден да бягам?
Това е от мен!
10х предварително!
ХИИТ Кардио се казва,че е най-ефективното за горене на мазнини(при него редуваш спринт със баааавно бягане).Погледни тук- http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32503/ .
АКо правиш това спроед мен по нагорнище изобщо няма смисъл да бягаш.Всеки ден недей да бягаш-3-4 пъти на седмица е добре.
Мнението беше редактирано от tra^la^la на 30.05.08 07:15.
30.05.08
07:42
Значи всички почваме:) Между другото, преди известно време правен по 500 преси на ден, но не си обръщах много внимание на храненето. Сега пресите са доста по-малко, но режимът е по-скоро НВД, при което съм много по-доволна от резултата по отношение на корема.
казано от Ива Павлина на 30.05.08, 07:42:
Значи всички почваме:) Между другото, преди известно време правен по 500 преси на ден, но не си обръщах много внимание на храненето. Сега пресите са доста по-малко, но режимът е по-скоро НВД, при което съм много по-доволна от резултата по отношение на корема.
Ако искаш релефен корем прави всеки ден коремни преси...
Ако искаш мускулите на корема да ти растът ги тренираи 3 пъти в седмицата...
Не прави повече от 350 коремни преси...
Най ефективното кардио за коремна преса е бягането...
След 30-тата минута почваш да гориш мазнините от корема.. сам пресмятай колко ще бягаш.
Тва е моето мнение по въпроса.
Мнението беше редактирано от f1sh на 30.05.08 08:04.
казано от f1sh на 30.05.08, 08:04:
казано от Ива Павлина на 30.05.08, 07:42:
Ако искаш релефен корем прави всеки ден коремни преси...
Ако искаш мускулите на корема да ти растът ги тренираи 3 пъти в седмицата...
Не прави повече от 350 коремни преси...
Най ефективното кардио за коремна преса е бягането...
След 30-тата минута почваш да гориш зверски мазнините от корема.. сам пресмятай колко ще бягаш.
30.05.08
08:06
Екстра.Оства сега да включа и бягане, въпросът е къде и кога, ама ще го измисля.
Релефен корем = плочки, направени с тежки упражнения, след което нисък процент мазнини, който пък зависи от правилното хранене. Това е цялата философия.
Всички тия коремни преси, продължителни бягания и т.н. са безсмислена загуба на време и усилия. И при това са с ниска ефективност.
30.05.08
09:37
Хайде нещо и за жени да кажете, а?:)
казано от Петко К на 30.05.08, 09:23:
Релефен корем = плочки, направени с тежки упражнения, след което нисък процент мазнини, който пък зависи от правилното хранене. Това е цялата философия.
Всички тия коремни преси, продължителни бягания и т.н. са безсмислена загуба на време и усилия. И при това са с ниска ефективност.
по голяма глупост не бях чувал.....
30.05.08
09:59
Само да отбележа, че Петко К е последният човек в този форум, който би казал нещо глупаво!
казано от Ива Павлина на 30.05.08, 09:59:
Само да отбележа, че Петко К е последният човек в този форум, който би казал нещо глупаво!
Но пък с няколко поста f1sh доказа, че е сред фаворитите да го направят ;)
Съвет : f1sh, чети повече. После чети още повече. И едва тогава се изказвай по темата, засега тя определено ти е мътна. Ти дори бъркаш понятието “релеф” с понятието “малко подкожни мазнини” (до този извод стигнах от някои други твои постове), а си тръгнал акъл да даваш - осъзнай се!
Мнението беше редактирано от G33K на 30.05.08 10:12.
казано от G33K на 30.05.08, 10:12:
Съвет : f1sh, чети повече. После чети още повече. И едва тогава се изказвай по темата, засега тя определено ти е мътна. Ти дори бъркаш понятието “релеф” с понятието “малко подкожни мазнини” (до този извод стигнах от някои други твои постове), а си тръгнал акъл да даваш - осъзнай се!
Наистина чета и пиша в този форум защото не знам много неща за фитнеса, но ако някой ми каже че разбира всичко за фитнеса...
тогава мога да му се изсмея мощно.
И все пак никой не може да ме убеди че без тичане и без коремни преси можеш да направиш коремни плочки.
30.05.08
10:57
[
След 30-тата минута почваш да гориш мазнините от корема.. сам пресмятай колко ще бягаш.
поредната дивотия ... ха ха а след 22ата гориш на лявото коляно ...
30.05.08
10:59
казано от f1sh на 30.05.08, 10:26:
казано от G33K на 30.05.08, 10:12:
Съвет : f1sh, чети повече. После чети още повече. И едва тогава се изказвай по темата, засега тя определено ти е мътна. Ти дори бъркаш понятието “релеф” с понятието “малко подкожни мазнини” (до този извод стигнах от някои други твои постове), а си тръгнал акъл да даваш - осъзнай се!Наистина чета и пиша в този форум защото не знам много неща за фитнеса, но ако някой ми каже че разбира всичко за фитнеса...
тогава мога да му се изсмея мощно.
И все пак никой не може да ме убеди че без тичане и без коремни преси можеш да направиш коремни плочки.
може !!! :p:p
30.05.08
11:04
Вярно е, че като жена сигурно ще предпочета да продължа с пресите и да потичвам, но просто защото целя прибиране по принцип, а не допълнително трениране и увеличаване масата на плочките. Но това не означава, че единствената стратегия е именно тази.
казано от f1sh на 30.05.08, 10:26:
Нищо нямам намерение да те убеждавам, оправяй се както знаеш.
Ок! Аз си знам как съм постигнал моите си резултати (сигурно много от вас ще кажат че са нулеви ) и пак казвам не смятам да се карам с никой от тук. Знам че някой хора от години пишат в форума и са давали безброй добри съвети, а аз съм тук само от няколко месеца и както изглежда всички са срещу мен.... но продължавам да твърдя че коремните преси,бягането и ритмиката са най-важни за чистенето и изграждането на хубав корем.
PEACE BROTHERS AND SISTERS!!!
31.05.08
07:00
Никои не е казал че са нулеви и метода ти не става ..но и без бягане става
31.05.08
08:25
Тва за многото упражнения и тичане не е много вярно все пак и всичко си зависи от човека имам приятели които не спортуват редовно и ядат каквото им падне а нямат почти никакви мазнини и имат супер релеф не само на корем но и на всякаде.Но според мен за хубав релеф наи вече трябва да ти е дълбока пресата а за това мисля че става с тежки упражнения но се пак си зависи и от човека.
казано от Preslav на 31.05.08, 08:25:
Тва за многото упражнения и тичане не е много вярно все пак и всичко си зависи от човека имам приятели които не спортуват редовно и ядат каквото им падне а нямат почти никакви мазнини и имат супер релеф не само на корем но и на всякаде.Но според мен за хубав релеф наи вече трябва да ти е дълбока пресата а за това мисля че става с тежки упражнения но се пак си зависи и от човека.
Релеф или нисък процент мазнини? Защото всеки втори с нисък процент мазнини изтъква, че имал “голям” релеф, което не е така. За релеф трябват 2 неща - мускулна маса + нисък процент мазнини.
31.05.08
10:12
Еми имаше една тема за релеф кадето си пише 3те начина за релеф или с малко подкожни мазнини или маса и там още 1 начин не помня.Но е хубаво да имаш дълбока преса за която наистина ти трябва маса но и малко мазнини ест. :)
31.05.08
10:18
Съвсем сте се отклонили от темата, момчето пита дали с бягане може да чисти корема - може. Може да пробва и с колело и най-вече с плуване!
Аз лично за чистене на корема правя през ден велоергометър (всеки ден, в който не тренирам в залата). Ако обиколиш спортните магазини може да намериш едни колани от неопрен и гума (вътрешна страна), които като си ги сложиш докато правиш кардиото (с изключение на плуване) дават доста добри резултати за кратък срок. Естествено, ако същата вечер излезеш и се направиш талпа от ядене и пиене, няма да има положителен ефект... ;)
31.05.08
11:16
Тц тц тва с колана са глупости много има дестки теми в които сме говорили за него ... плуването помага до една степен таи като тялото си пази мазнини малко затва плувците не са с толко дълбок релеф като бегачите
31.05.08
13:38
и дума не съм казал за релеф :)
чистене на корема !не е = плочки, ако иска плочки вече може да си наблегне и на упражненията за коремните мускули - било то в залата или у дома. Защото за да се появят тея плочки, трябва мускулите на корема да са тренирани. Хранителният режим е изключително важен, защото може да се стигне до някои парадокси. :)
31.05.08
16:48
При мен като че ли все пак най-резултатен се оказа хранителният режим в крайна сметка.
31.05.08
16:59
Вижте какво,вие балетисти виждали ли сте?Плоски кореми,плочки...
А кечистите и те имат плочки...ухааа
Спринтьорите и те...
Баскетболисти
Футболисти
Ръгбисти
Тенесисти
.....
...
..
.
Идва ви на акъла,че начини за релефен корем,нисък % подкожни мазнини,здраво тяло колкото ви душа иска!
Мнението беше редактирано от BusyMan на 31.05.08 16:59.
31.05.08
17:09
казано от DeadManWalking на 31.05.08, 16:59:
Вижте какво,вие балетисти виждали ли сте?Плоски кореми,плочки...
А кечистите и те имат плочки...ухааа
Спринтьорите и те...
Баскетболисти
Футболисти
Ръгбисти
Тенесисти
.....
...
..
.Идва ви на акъла,че начини за релефен корем,нисък % подкожни мазнини,здраво тяло колкото ви душа иска!
ЕЕЕЕИИ ТВА НЕ ГО ЗНАЕХМЕ ... добре че каза !!
31.05.08
17:11
Ми... даде ни надежди човека:)
казано от Wrestling_pro на 31.05.08, 11:16:
... плуването помага до една степен таи като тялото си пази мазнини малко затва плувците не са с толко дълбок релеф като бегачите
Пълна глупост. Ако плуваш колкото да се държиш на повърхността съм съгласен...
05.06.08
16:34
казано от Chrisich на 03.06.08, 18:39:
казано от Wrestling_pro на 31.05.08, 11:16:
... плуването помага до една степен таи като тялото си пази мазнини малко затва плувците не са с толко дълбок релеф като бегачите
Пълна глупост. Ако плуваш колкото да се държиш на повърхността съм съгласен...
Някаде бях гледал 1 статия която един професор по спортна медицина или спортни тренировки или не помна кво питаше струдентите защо култирситите не правят кардио плуване а като разивиа гръдния кош и има сравнително голям калорииен разход и отговора бе заради водата тялото си пази мазнини ...Твоето е пълна глупост идеята не е в калориите и в калорииния разход и тва дали е активно или не !!!!
казано от Wrestling_pro на 05.06.08, 16:34:
Твоето е пълна глупост идеята не е в калориите и в калорииния разход и тва дали е активно или не !!!!
И в кое е идеята?
Че водата е студена и тялото ти има нужда от запас, за да му е топло? По тази логика пролетно време при 20 градуса, като тичам по тениска и шорти тялото ми също има нужда от запас, за да му е топло.
Покажи ми снимка на професионален плувец с висок процент мазнини.
Влез в басейна, тренирай 1-2 месеца и тогава пак ела.
казано от Chrisich на 05.06.08, 17:49:
Твоето е пълна глупост идеята не е в калориите и в калорииния разход и тва дали е активно или не !!!!
И в кое е идеята?
Че водата е студена и тялото ти има нужда от запас, за да му е топло? По тази логика пролетно време при 20 градуса, като тичам по тениска и шорти тялото ми също има нужда от запас, за да му е топло.
Много зависи къде фиксираш висок и нисък. Ако приемем за нисък процент под 7,5 - 8, то плувците определено няма да се класират, поне болшинството. Ако нисък го сложиш да значи под 11-12 сигурно ще са с нисък. Но наистина нисък процент подкожни мазнини (6-7 примерно) с плуване не можеш да направиш.
казано от G33K на 05.06.08, 19:31:
Много зависи къде фиксираш висок и нисък. Ако приемем за нисък процент под 7,5 - 8, то плувците определено няма да се класират, поне болшинството. Ако нисък го сложиш да значи под 11-12 сигурно ще са с нисък. Но наистина нисък процент подкожни мазнини (6-7 примерно) с плуване не можеш да направиш.
Аз не съм съгласен. Мазнините са функция на храненето.
казано от jalokin на 05.06.08, 19:58:
Аз не съм съгласен. Мазнините са функция на храненето.
Това ясно, ама нали за трениране подпомагащо храненето ставаше дума.. Може би малко неправилно съм сложил “не можеш”. Говоря, че ако при идентично (правилно) хранене се разглеждат плуването и тичането, резултатите ще са коренно различни (накрая може би ще се стигне до едно място, ама в единия случай ще е многократно по-бавно и то заради неоптималност). Дори може да се каже, че в единия случай ще си постигнал нисък процент мазнини с хранене въпреки плуването, а в другия ще си постигнал ниския процент с хранене и тичане (тоест правилното хранене така или иначе побеждава, колкото и крива да е тренировката, ама защо пък да не му помагаш вместо да му пречиш с нея?). Иначе за това, което ти си казал възражения нямам, аз съм точно на същото мнение.
Мнението беше редактирано от G33K на 05.06.08 20:10.
06.06.08
10:51
казано от Chrisich на 05.06.08, 17:49:
И в кое е идеята?
ЛЕЛЕ ... не казаха че има висок процент мазнини но направи сравнение - спринтиор и плувец и погледни релефа !!На плувеца калорииния разход не муе по малък просто това е заради водата а разликата между телесната температура и тази на водата винаги има 25 градуа е много под телесната ти темепратура !!
06.06.08
11:02
Лелелеееееее, ама каква беше темата, бре хора!:)
Toва ме подсеща за една статия “Никога няма да имаш малко коремче”.
Идеята беше, че плувците не били толкоз слаби, защото плували в студена вода и по аналогия с това, жените имали проблем с коремчета/паласки, заради голите пъпчета. Та...да не забравите да си носите шапките през зимата, че ще ви надебелеят главите. :)
06.06.08
13:33
казано от Ива Павлина на 06.06.08, 11:02:
Лелелеееееее, ама каква беше темата, бре хора!:)
Е да ама все ще се намери балък които да твърди друго и я отклони
казано от Wrestling_pro на 06.06.08, 13:33:
Ей момче, я си мери приказките!
06.06.08
14:19
казано от jalokin на 06.06.08, 13:54:
казано от Wrestling_pro на 06.06.08, 13:33:
Ей момче, я си мери приказките!
Извинявам се много ..... нещо неска не ми е ден