Какво ще ми стане ако изяждам по 20 яйца на ден???

03.06.08
18:05

:lol: Е, едва ли ще умра, но все пак да питам??? 20 големи яйца са към 140 грама протеин. За 4 лева си е оферта. Като добавим и 100-200грама дроб, го докарвам към 160 грама протеин. Толкова ми трябва. Майка ми взе да ме бъзика и вика: “Ще започнеш да кудкудякаш”???

03.06.08
18:49

Много се е спорило по въпроса, потърси във форума.

03.06.08
18:50

Ами всъщност от личен опит мога да ти кажа че нищо няма да ти стане ако ги ядеш без жълтъците, ако ги ядеш цели може да се натровиш. колкото до белтъците- да много добър източник на протейн ,  30 белтъка на ден ми идват супер :) и освен че не кудкудякам се чувствам страхотно :) Успех

03.06.08
18:52

Моят съвет: не повече от 8 яйца на ден, от които не повече от 3 жълтъка. Рисковете - непоносимости от типа на алергиите, от жълтъците - покачване на холестерола.... въпреки че за всеки е индивидуално.

03.06.08
19:40

За холестерола не се притеснявай, за другото - не знам, сам си прецени как ти понасят. Познавам хора, които ядат по толкова и са си живи и здрави (доста здрави всъщност).

03.06.08
20:01

Ами Петко, имал съм дни в които съм изяждал по 12-13 яйца (разпределени в 3 хранения), но 20 не съм стигал. Добре ми понасят. Дори взех да си ги ям варени, защото бъркани ми писна да ги ям. Като видех тая жълта пихтиеста маса и ми призляваше по едно време.  :lol:

Сварени са ми по-вкусни. С шарена солчица и една салатка покрай тях са екстра.

Мнението беше редактирано от swim_fan на 03.06.08 20:08.

03.06.08
20:07

опа, сорка - обърках бутоните “Цитат” и “Редакция”  :-P

Мнението беше редактирано от swim_fan на 03.06.08 20:09.

04.06.08
01:16

Стигал съм до 30-35 на ден и ми няма нищо.Разбирасе спазвам правилото на 5 яйца 1 жълтък.А 20 цели яйца незнам.Това са си доста жълтъци и може да ти стане нещо, особоне ако е за продължителен период от време.Но нали знаете при всеки всичко е строго индивидуално така че може и нищо да не ти стане.Пробвай и ще видиш.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1