Въпрос и от мен :)

04.06.08
22:37

Здравейте! Аз предимно чета, а не пиша във форума, но реших да променя това... и не само него а и рутината, в която сама се вкарах :)
Та, вече 3 месеца минаха, откакто започнах прословутия режим на Пиер Дюкан (предполагам сте запознати... има и такава тема). От известно време много мисля за това, че може би това все пак не е най-добрият вариант и след дълги колебания се реших да се откажа от него, макар да не съм го довършила... и да мина на ВМ-НВД. Издържах през цялото време на липсата на въглехидрати и мазнини и тегави тренировки във фитнес залата, но вече съм твърде изтощена от всичко това.
Въпросът ми е как да стане това, което съм решила: чрез постепенно включване на храни или... изведнъж?! Горе-долу съм запозната с принципите на НВД, четох доста. Но това, че досега съм лишавала организма си от доста вещества, ме притеснява. Загубих доста мазнини и не толкова мускулна маса (надявам се), но се чувствам като парцал... Извинете, като се разпиша, не знам кога да спра :)

05.06.08
04:02

То си е нормално да се изтощи организма при положение, че движи на изпарения :) Но не си мисли, че и при НВД няма да се изтощи в 1 определен период . Иначе щом си изтощена вече си почини 1 седмица според мен, като през тази седмица не се отпускай много-много  и не спирай тренировките естествено :) Така ще имаш и време да си съставиш 1 хубав хранителен режим :)

05.06.08
04:26

Един refeed - http://www.ironmagazineforums.com/diet-nutrition/25250-refeeds-leptin.html и започни НВДто, но според мен ако си постигнала желаното тегло започни ротация на въглехидрати.

Мнението беше редактирано от emzo на 05.06.08 04:26.

05.06.08
07:18

Ооооо, в никакъв случай изведнъж. Кажи до кой етап си стигнала? Колко кила си свалила? От колко време си го спряла? Какви въглехидрати ядеш.. С тоя Дюкан, ако го спреш, както ти си направила по средата и продължиш да си хапваш както е било преди това, рискуваш да наваксаш мълниеносно килата... Тогава става много лошо. Дай подробно информация.

05.06.08
10:29

Ако се чувстваш като парцал, значи калориите ти са малко. Нормално е да се чувстваш така, щом не ядеш нито въглехидрати, нито мазнини. С какво го храниш този организъм - с нищо.

05.06.08
10:55

Нито въглехидрати,нито мазнини...А кво ядеш?Абе защо се фащате на тия псевдо диетолози и откачалници,и шарлатани...

05.06.08
11:16

казано от Flask на 05.06.08, 07:18:

Ооооо, в никакъв случай изведнъж. Кажи до кой етап си стигнала? Колко кила си свалила? От колко време си го спряла? Какви въглехидрати ядеш.. С тоя Дюкан, ако го спреш, както ти си направила по средата и продължиш да си хапваш както е било преди това, рискуваш да наваксаш мълниеносно килата... Тогава става много лошо. Дай подробно информация.

Ами, стигнала съм до края на втори етап и сега би трябвало да започна да включвам някои храни. Не съм свалила много килограми за тези 3 месеца - всъщност само 5 :)... свалила съм най-вече обиколки - може би защото не съм спирала фитнеса.
Режима сега го спирам, затова реших да се посъветвам с вас какво да направя.
Въглехидратите са ми от овесените трици, зеленчуците и киселото мляко. А днес като едно ново начало включих 50гр. сурови бадеми към закуската си. Дано не съм сбъркала.

Постигнала съм целите си и ще разуча въглехидратната ротация. Би била доста добър вариант, защото много ми липсват някои храни, съдържащи повечко въглехидрати. :) Но все пак съм объркана и още не съм сигурна какво точно ще направя.

Благодаря на всички, които ми отговориха досега. :)

05.06.08
11:43

казано от emzo на 05.06.08, 04:26:

Един refeed - http://www.ironmagazineforums.com/diet-nutrition/25250-refeeds-leptin.html и започни НВДто, но според мен ако си постигнала желаното тегло започни ротация на въглехидрати.

Току що прочетох цялата статия. Доколкото разбрах, при refeed-а включвам доста въглехидрати, но не и мазнини. Това е добре, обаче аз съм се оляла с тези бадеми значи. Освен това точно преди малко хапнах варени яйца с краве масло (мъничко, но все пак нещо). Май доста избързах.

05.06.08
12:05

Няма да имаш никакви проблеми с мазнините и протеините, но трябва много да внимаваш с въглехидратите. Щом си готова с втория етап, значи почти си завършила всичко, а и щом не си правила рязко отслабване, значи не е толкова зле. Внимавай с бързите въглехидрати, включвай ги постепенно и няма да имаш никакви проблеми. Плодовете и зеленчуците са добър избор ;)

05.06.08
13:39

Такаа, сега пиша това мнение за 3-ти път... дано се изпрати :)
Дали ще ми навреди да си почина от фитнеса за няколко дни? Вече 2 дни не съм ходила, а явно и днес няма да отида, защото съм твърде уморена (спах 4 часа тази нощ).
Между другото все пак съм много заинтересована от refeed-a и въглехидратната ротация, за които Emzo написа. Може би просто си търся начин да хапна “забранени” храни... :)

05.06.08
15:17

Почини си колкото ти трябва. Внимавай със забранените храни, след такава липса на въглехидрати, най-лошото, което може да направиш е да се нахвърлиш на тях..

05.06.08
16:53

казано от Adolf Hitler на 05.06.08, 12:21:

Предпочитам цял живот да съм дебел  и нерелефен,но да карам без въглехидрати и мазнини-НИКОГА!

Така е все но от Пиерчо нема се  стане и без тва  релефен ... но искам да спомена  нещо дето бях  видял в  блога на Белчо за тая диета  - от тея само протеини  и липса на фибри и  въглехидрати повечето  протеина не мое се  усвои  затва  отслабвате  тоест  калориите са  много по малко отколкото си мислите че  са ...

Мнението беше редактирано от Wrestling_pro на 05.06.08 16:54.

05.06.08
17:12

Още един глас за въглехидратната ротация.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1