Добавки ли? Натурален бодибилдинг ли? Глупости на търкалета!!!

Прескочи до:

05.06.08
06:54

Пускам тази тема защото за пореден път се убеждавам, че всичките тия напомпени говеда дето рекламират добавки, нямат нищо общо с тях:

http://life.dir.bg/2008/06/04/news3071831.html

“Нина Никол ще се оплаче пред Азис, че в момента с Митьо не правят секс, тъй като той се готви за световно първенство по културизъм и подобни удоволствия са му забранени. Освен това ще стане ясно, че скоро няма да има “малки крикчета”, тъй като Митьо вземал вещества, от които не може да има бебе”

05.06.08
07:25

Само така - за какво са ни още крикчета?:)

BU

05.06.08
07:55

Това за веществата се знае отдавна,а това че се подготвял за състезание...ако той не оправя жена си някой друг ще върши неговата работа,накъде е тръгнал светът питам аз?

05.06.08
07:59

Крика на световно по културизъм? За коментатор може би...

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 05.06.08 07:59.

05.06.08
08:00

Уф, абе нямям думи:)

05.06.08
08:02

Е, не приемай толкова лично, една чисто и просто ‘жълта’ статия, чиято цел е те накара да гледаш някакво си ТВ-шоу.

“Малки крикчета”  :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Мнението беше редактирано от 6th на 05.06.08 08:04.

05.06.08
08:03

Крика на световно!  :lol:
А тази Нина Никол не беше ли дето нахлу на стадион “Локомотив” и прекъсна една контрола на Локо София за да търси кой от играчите я е зпушил с колата?  :lol:

TO

05.06.08
08:32

Ама верно, Крика кво ще прави на това световно по културизъм? Корем и цици ли ще показва??? :)

FZ

05.06.08
08:45

На какво световно по културизъм ще ходи , за натурални билдери ли ?  :roll:

05.06.08
09:23

казано от FZKTWGS на 05.06.08, 08:45:

На какво световно по културизъм ще ходи , за натурални билдери ли ?  :roll:

О, да определено ще е за най-натурални :)

05.06.08
09:34

Айде, моля, прочетете някои МЕДИЦИНСКИ материали и ще видите, че с течение на времето “самолето” става, ама друг път:)

FZ

05.06.08
09:42

казано от Ива Павлина на 05.06.08, 09:34:

Айде, моля, прочетете някои МЕДИЦИНСКИ материали и ще видите, че с течение на времето “самолето” става, ама друг път:)

Ива Павлина като медицинско лице би ли разяснила на аудиторията  на форума как стероидити след време оказват влияние на това да имаш потомство .
Ако имаш желание разбира се  ;-)

05.06.08
10:02

“Стероидите и допингът увреждат половата система: ползването на допинг или на анаболни стероиди спират растежа, което е много прецакващо за млади хора, които бързат да направят мускули и остават ниски на ръст” - предупреждава д-р Любомир Младенов, който преподава спортна медицина в Националната спортна академия. Най-страшното обаче не е това, а фактът, че стероидите и допингът увреждат половата система и на мъжете, и на жените, предупреждава докторът. В някои случаи може да се наблюдава увеличаване на млечните жлези, да се усеща болезненост и дори да се отделя секрет. Причините за такова състояние могат да бъдат много. Това са и нарушения в ендокринната система, и системни занимания със спорт, при които се приемат анаболи. Това е и увеличаване на теглото, и болести на черния дроб и простатната жлеза. Патологията на семенната течност, водеща до безплодие, може да е причинена от различни фактори: възпаление на тестиса, травма, приемане на анаболни или наркотични средства, злоупотреба с алкохол, хормонални проблеми и др. ........дотук само няколко разнопосочни примера. Обещавам след работа да се поровя в чужди статии по-щателно и да ви напиша по-подробните молекулни механизми на увреждане от стероидите.

05.06.08
10:25

http://www.nida.nih.gov/PDF/Infofacts/Steroids07.pdf

05.06.08
10:30

http://www.t-nation.com/readTopic.do?id=856980

Цялото интервю е доста интересно, но можете директно да прехвърлите на часта, където пича си е правил изследвания на спермата и какво са му показали резултатите :) .

FZ

05.06.08
11:52

А някой знае ли да ли Любчо  ще участва на тава световно по културизъм  ? :smirk:

Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 11.08.08 09:09.

Митьо вземал вещества, от които не може да има бебе

:cheese: Молекулни механизми :)
Просто много тестостерон в организма води до нов хормонален баланс, в който естественото производство на тестостерон намалява. Следва хипофункция и намалена възпроизводителна способност. Казвам намалена, защото тестостерона влияе, но не е пряко обвързн със сперматозоидите и качествата им например.
Към това следва да добавим и повишената ароматизация на тестостерона, в следствие на повишените му дози в организма. Преминава например в женски хормони, като естероген.
А изцепката на професора е много весела :)
“Стероидите действат много  :cheese: прецакващо на младите хора.”

Но вие колеги открихте топлата вода... Че кой културист не рекламира добавки? Всичките го правят.
И какво от това? Да не би да не вземат стероиди?
Митьо Крика пък кога не е вземал стероиди да питам аз? Даже знаем отде ги вземаше...

Единствено стероиди може да не е взимал Митю Пищова :) :) :)
Той взема други работи.

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 05.06.08 13:34.

казано от Стоянчо на 05.06.08, 07:59:

Мда, с Любо Лежанката двамцата може да ги сложат да коментират :)

казано от D3BEP на 05.06.08, 13:33:

Той взема други работи.

Ти за моя съгражданин така няма да говориш. Той е спал с 3000 жени, има жакузи и обича в жакузито да се чипка с две мацки, ама само ако са под 45 кг, иначе не! Има си принципи в тия неща  :-P

FZ

05.06.08
14:53

казано от Ради Хаджирадев на 05.06.08, 14:47:

Той взема други работи.

Ти за моя съгражданин така няма да говориш. Той е спал с 3000 жени, има жакузи и обича в жакузито да се чипка с две мацки, ама само ако са под 45 кг, иначе не! Има си принципи в тия неща  :-P

И на всичкото отгоре отслабна ,така че имайте малко уважение !

Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 05.06.08 14:57.

05.06.08
17:27

Хубаво е да се появяват от време на време такива темички, които да ни припомнят колко вредни са стероидите, ако някой случайно е започнал да се разколебава...
А между другото може ли по-компетентните лица да драснат някой коментар и за тези прохормони и простероиди, които напоследък се появиха на БГ пазара :)

05.06.08
19:01

казано от Ради Хаджирадев на 05.06.08, 14:47:

Той взема други работи.

Митю и 2 мацки в жакузи  :cheese: Жакузито ше ги хване ли ?  :cheese:

Натурален състезателен СПОРТ (не само бодибилдинг) не съществува от десетки години.

казано от Иван Шишманов на 05.06.08, 19:13:

Натурален състезателен СПОРТ (не само бодибилдинг) не съществува от десетки години.

Според мен съществува, дори е един от най-скъпите - голф.

05.06.08
19:24

Когато фактите говорят...  :lol:

05.06.08
19:43

Ахахахахаххахаааааа! Уеуеуеее, егати бележчето........оххх, стегнах си пресата повече, отколкото трябваше:)

05.06.08
19:45

Да му подарят едно РС и принтер, че смешна работа такива “бележки” да оставя :D

казано от Димитър Михайлов на 05.06.08, 19:19:

казано от Иван Шишманов на 05.06.08, 19:13:

Според мен съществува, дори е един от най-скъпите - голф.

Едва ли е толкова натурален колкото си мислим.Бих казал същото за спорта Шах ама там допинга си е част от подготовката.Иначе бележката си е типична за Крика, направо е като за Световно.

Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 05.06.08 19:49.

И трябва да е “магазинът”, но аре... ;)

Забранени медикаменти винаги е имало и ще има в почти всеки състезателен спорт. Просто в нашия се забелязват прекалено. Това е. Част от спорта са. Хората не им е интересно да гледат постижения които са близки до техните или реално постижими с малко повече тренировки. Хората искат да гледат нещо което изглежда така, че сякаш човек не може да го направи никога.

05.06.08
20:23

Пълен член, да... “магазинът”:) Ама едва ли това му е най-големият проблем на човека в момента - на Световно е все пак, прр това с 3 удивителни!!!:))))

05.06.08
20:35

казано от vlade на 05.06.08, 19:24:

Когато фактите говорят...  :lol:

Е тва ме разби! Чудно ми е все пак по какво е на световно...някой знае ли

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 05.06.08 20:35.

Ще ви шокна още малко... -> http://www.slava.bg/news/286.html
Това е от преди време. Обсъдихме го тук в Gohard -> http://www.gohard.org/forum/viewtopic.php?t=3109&postdays=0&postorder=asc&highlight;=крика&start=0

06.06.08
03:35

казано от Ива Павлина на 05.06.08, 10:02:

“Стероидите и допингът увреждат половата система: ползването на допинг или на анаболни стероиди спират растежа, което е много прецакващо за млади хора, които бързат да направят мускули и остават ниски на ръст” - предупреждава д-р Любомир Младенов, който преподава спортна медицина в Националната спортна академия. Най-страшното обаче не е това, а фактът, че стероидите и допингът увреждат половата система и на мъжете, и на жените, предупреждава докторът. В някои случаи може да се наблюдава увеличаване на млечните жлези, да се усеща болезненост и дори да се отделя секрет. Причините за такова състояние могат да бъдат много. Това са и нарушения в ендокринната система, и системни занимания със спорт, при които се приемат анаболи. Това е и увеличаване на теглото, и болести на черния дроб и простатната жлеза. Патологията на семенната течност, водеща до безплодие, може да е причинена от различни фактори: възпаление на тестиса, травма, приемане на анаболни или наркотични средства, злоупотреба с алкохол, хормонални проблеми и др. ........дотук само няколко разнопосочни примера. Обещавам след работа да се поровя в чужди статии по-щателно и да ви напиша по-подробните молекулни механизми на увреждане от стероидите.

Тия неща не стават ей така след 1-2 цикъла.Трябва доста доста време да се употребяват(ако всичко се прави както трябва разбирасе и не се злоупотребява) стероиди за да се прояват най-тежките им странични ефекти.Иначе нали се сещате че доста народ щяха да са безплодни и с увредена полова система.
За Крика без коментар.

Мнението беше редактирано от Aquiles на 06.06.08 03:38.

06.06.08
05:06

Вижте, Aquiles, не съм сигурна, че някой, който се вече се е решил да прибегне до подобен род препарати в спортната си практика, ще се ограничи с 1-2 цикъла:) Освен това, въобще не е нужно “доста време”, за да прояви един хормон ефекта си върху клетките в организма...още повече, става въпрос за полови хормони. Само ще ти дам пример с действието им по ринцип в други сфери: вземи едни противозачатъчни: те започват да действат веднага и още същия месец жената се “сдобива” с липса на овулация. Друг пример - светкавичните промени, настъпващи с тийнейджърите по време на пубертета.....и така нататък. Хормонът по принцип представлява сигнална молекула, която се свързва с определен, специфичен за нея рецептор на повърхността на прицелната клетка. Това събитие задейства сложна каскада от  взаимно свързани и обусловени процеси с крайна цел транскрипционни фактори в ядрото на клетката. Последните повлияват експресията на определени гени в ДНК, свързани с анаболитни процеси най-вече, откъдето и съответните ефекти в клетката, както и върху организма като цяло. И тази система е толкова съвършена и сложна, че дори само едно малко намесване (да не говорим за голямо) може да й “разбъзика” целия механизъм. Освен това, след като в тялото постъпва чужд синтетичен тестостерон например, то не намира смисъл да си изразходва капацитетите за производство на свой....... Ами не знам, помисли как ти се струва всичко това.

06.06.08
05:08

Между другото: “доста народ са безплодни и с увредена полова система”

06.06.08
05:26

Повечето “зобещи” почти не се увреждат от АС и се хвалят с това. Има, обаче и други случаи. За съжаление.
Лично аз познавам 4 души с 0% живи сперматозоиди в резултат на зоб.
Единия се е прецакал от 1 цикъл.
Кофти ген или стечение на обстоятелства или просто лош късмет да го наречем, но е факт, че НИКОЙ ползващ стероиди не е застрахован от неговата съдба.
Познавам десетки хора с проблеми в резултат на употреба на АС:
-унищожени стави
-медикаментозен хепатит
-увредено сърце
и т.н и т.н.
Това не са състезатели!!!! А момчета, или бивши момчета, на които някой глупак им е казал, че без зоб няма напредък и е изкарал по някой лев засметка на тяхното здраве.

За “крика” - сигурно неговия приятел Я.Тачев организира поредния кръг от купа “???”, към някаква федерация, при това е за жени, но защо пък и да не вреди и някой приятел да се води “световен” “шампион” (кавичките не са случайни).
За да не се повтарям, ще постна мненията си от ГО-ХАРД-а:

Ами май аз съм виновен за таз простотия ...
Преди време, като си направиха Ан-Джи “световна” шампионка (или “европейска” или “балканска” не помня точно), дадох идеята на екипа на Кирчо (изгонения от Мусаши) да си направят по едно турнирче за всеки от тях и да се титлуват “световни” шампиони. А не като сега, да пишат Лежанката цитирам “международен и интернационален” шампион...
И те взеха, та ме послушаха!
Очаквайте скоро и Кирчо да стане я световен, я галактически “шампион”.
Вселената тръпне от задаващата се мощ ...
А това турнирче е във федерацията на Янислав Тачев - организатор, и главен съдия (по традиция) си е той. Той си се титлува в същата федерация няколко пъти за световен шампион и дори си повярва колко е велик, та взе та излезе на европейско в IFBB. И не се класира в петнайската. Иначе “световен” шампион.
Ще взема да си регистрирам едно дружество с идеална цел “ФББФМ” - федерация по ББ и фитнес на Митака.
Ще си направя устав и ще организирам световен шампионат с участници от 8 страни за начало. И без това във фитнеса ми идват хора от 4 държави, братовчед ми стана испанец, имам приятел със сингапурски паспорт, жена му е китайка, като викна и един румънски циганин докарвам бройката. може и да си е наш мангала, ама не мож го различиш от “романския”, особено като задърдори на “майчин” език. Като тръгне бизнеса ще викна още чужденци.
И най-важното - ще имам поне 100 категории.
От 40 до над 140кг, през килограм. На всяка категория - ШАМПИОН. Световен !!!
На първо време ще изкарам 100 световни шампиона. после, като напълня бройката ще сменя устава и ще утроя категориите - през 333,333 грама.
И най-готиното е, че всичко си е законно. Ще издавам грамоти, купи и медали. Само златни, разбира се. Няма да се излагаме с някакви си сребърни и бронзови “тенекета”...
Остава да уточня цената за “спечелване” на титлата, но ще гледам да не е висока. Колкото да си избия разходите и да си купя едно ферари, нищо повече.
Даже няма да взимам пари от ДАМС.

Да-а-а, изпревари ме Яниславчо. Ама нали е прост дава 3 места (всеки участник да спечели). Аз ще съм по-хитър и само първи места ще раздавам !
Като гледам снимките и се чудя да се смея ли или да плача ...
Добре че нямаше някой трениращ в публиката, защото току-виж се качил на сцената и ги размазал
Жалка пародия на състезание, ама те Кирчовите работи са все такива. Лежанката как не се пусна? Можеха да му направят и на него категория и да имат 2 “световни” шампиони ...
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТИЯ ХОРА СРАМ НЯМАТ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Последното изречение изчерпва за мен темата.

Световна купа Dionisiopolis… А тва е старото име на Балчик. Който даже не е сред средните български градове...

И ко ся? Митьо е станал световен шампион на Долно Уйно? В тъй популярния световен шампионат там?
Кекекекеке :) :) :)
Ужис... Пропуснахме ли че стероидите водят и до ментални увреждания?

06.06.08
06:29

Хм......за такива точно май не съм чувала, но ще се разровя,.....налииии таковаааа.,.... изключваме менталните увреждания, налични преди употребата? Ха-ха:)

06.06.08
06:53

Ива Павлина, съгласен съм с теб.Но практиката показва точно това, което казва Митака 101,а имено:

казано от mitaka101 на 06.06.08, 05:26:

Повечето “зобещи” почти не се увреждат от АС

;-) Аз съм на мнение, че ако стероидния цикъл се прави както трябва и с акъл страничините ефекти могат да се сведат до минимум, даже и въобще да ги няма и смятам че по-голямата част от тези които имат негативни последици от АС не са си напривали цикъла както трябва и са допуснали грешка(най-често като злоупотребяват с количествата).Разбирасе както при всяко нещо и тук има изключения.Ако гена ти е лош и ти е писано дори и Рони Колман да ти направи системата си обречен и нищо чудно да получиш негативни последици като момчето от примера на Митака 101.

ПС:Тука стана време за лягане(23:00).Лека нощ! :)

Мнението беше редактирано от Aquiles на 06.06.08 07:13.

06.06.08
06:58

Митака каза и много други, далеч по-стряскащи неща, но ти си вадиш цитата, който те устройва:). Стига с тоя лош ген, тялото е достатъчно интелигентна система и разчита и на интелигентен мозък, който да го управлява. Само това мога да кажа в заключение, както и: Никой не може да ти навреди така, както сам можеш!

FZ

06.06.08
08:53

казано от Adolf Hitler на 05.06.08, 15:08:

С 10кг,сега е”само” 150

150 кг. натурално направена маса без никакви суплементи и медикаменти . Тая маса е правена на маса , с печени аганца и баница с 20-25 яйца . Ся трябва само да изчисти и орефли и може да се пусне на някое състезание  по културизъм  ;-)

Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 06.06.08 08:53.

06.06.08
09:16

Или по гребане.......с лъжица, свободен стил:)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1