06.06.08
18:07
значи пих протеин за защото исках да кача още малко но си имах пак маса.Обаче си имам коремче от мн.време и искам да го изчистя.Протеина който пих беше Power Mass Gain.Тренирам 3 пъти в седмицата.Понеделник-гърди и трицепс Сряда-Гръб и бицепс и Петък-Рамена,Трапец и Крака.Почнах да правя по 10-15 минути колело и някои път правя коремни преси.Ако може да ми кажете някакав режим за хранене ще съм ви мн.благодарен.Имам и още 2въпроса да пия ли протеина защото аз го спрях понеже искам да чистя а той е за Маса? и какво ще кажете за програмата ми как я намирате ?
06.06.08
18:53
а ще коментирате ли тренировката ми протеина да продалжам ли да го пия кардио колко пъти да прая
Тренировката е добре, кардио гледай 2-3 пъти в седмицата и да е продължително 30-40 мин.
Относно протеина колко въглехидрати съдържа в 100гр ?
06.06.08
19:22
Наистина 10-15 минути кардио са крайно недостатъчно. Топенето на мазнини започва след 30-40-та минута.
казано от Ива Павлина на 06.06.08, 19:22:
Наистина 10-15 минути кардио са крайно недостатъчно. Топенето на мазнини започва след 30-40-та минута.
Тук вече не съм съгласна! Мисля, че това правило е вече доста остаряло и не е непременно точно. Кардио натоварването може да бъде достатъчно добро както, когато се изпълнява с висока интезивност за кратко време, така и когато се практикува с ниска интезивност за по- продължително време. Всичко зависи от възможностите, здравословното състояние и храненето на трениращия.
Значи, аз по принцип уважавам железните нерви на хората, които могат да изпълняват 30-40 минути монотонна и непредлагаща грам предизвикателство дейност. Но не мога да се съглася, че ТРЯБВА да е така. 15 минути (че и по-малко) кардио може да доведе до изгарянето на огромно количество мазнини и буквално да те накара да си плюеш дробовете, просто трябва да знаеш как да го правиш ;)
G33K, явно не само сме на едно мнение, но го и излага ме по едно и също време. :-)
06.06.08
20:28
значи да прая повече време колело аз постепено мислех да овеличавам обаче ма е страх да не не ми спадне раката демек да загубя Мускулна маса.
казано от buhtata на 06.06.08, 20:27:
G33K, явно не само сме на едно мнение, но го и излага ме по едно и също време. :-)
Доста добро съвпадение стана :cheese:
казано от Beckhamchy на 06.06.08, 20:28:
значи да прая повече време колело аз постепено мислех да овеличавам обаче ма е страх да не не ми спадне раката демек да загубя Мускулна маса.
Ръката (наблягам - Ъ) може да ти “спадне” и без да губиш мускулна маса, съмнява ме да е идеално изчистена ;)
На мен Power Mass Gainer ми звучи повече като гейнър. Сигурен ли си че това е суроватъчен протеин, защото с гейнирче само си усложняваш работата ако целта ти е да сваляш!
07.06.08
04:28
казано от G33K на 06.06.08, 20:24:
Значи, аз по принцип уважавам железните нерви на хората, които могат да изпълняват 30-40 минути монотонна и непредлагаща грам предизвикателство дейност. Но не мога да се съглася, че ТРЯБВА да е така. 15 минути (че и по-малко) кардио може да доведе до изгарянето на огромно количество мазнини и буквално да те накара да си плюеш дробовете, просто трябва да знаеш как да го правиш ;)
И аз така мисля
07.06.08
04:30
Ми значи явно единствената полза е, че само и единствено си тренирам “железните нерви”:)
Хаха, много сте странни, може да ядете работи, които не ви харесват и да се ограничавате от 1/2 храни на света, но като стане дума за 3 пъти в седмицата за по 30 минути е монотонно и непредлагащо предизвикателство. Действа си супер добре стандартното кардио, който има желание да го прави. Хората са измислили телевизори, музика и тн. Особено сега като има тенис ми е супер яко да се метна на велото и да си гледам и да си въртя, въртя, въртя....
казано от Flask на 07.06.08, 09:00:
Хаха, много сте странни, може да ядете работи, които не ви харесват и да се ограничавате от 1/2 храни на света, но като стане дума за 3 пъти в седмицата за по 30 минути е монотонно и непредлагащо предизвикателство. Действа си супер добре стандартното кардио, който има желание да го прави. Хората са измислили телевизори, музика и тн. Особено сега като има тенис ми е супер яко да се метна на велото и да си гледам и да си въртя, въртя, въртя....
Това с яденето не го разбрах, аз такъв проблем нямам, може би си имал друго предвид ;) Докато ти е супер яко се намираш в комфортната зона. Докато си в нея резултатите винаги ще са далече от оптималните (естествено резултати все пак ще има, от всяко действие има някакъв резултат, но зависи кой колко го устройва).
07.06.08
11:29
казано от Flask на 07.06.08, 09:00:
Идеята на краткото и интензивно кардио е че то е по ефективно влие повече на метаболизма ;изгорените мазнини са много за сметка на изгорените мускули!!Наисина ако ти е леко начи не е като хората трябва да е тегаво задъхващо все както е и при силовата тренировка - без тежки тренировки няма да има добри резулати!!
Мнението беше редактирано от Wrestling_pro на 07.06.08 11:31.
07.06.08
13:03
Ми аз леко кардио не съм правила:)
07.06.08
13:48
Ще седна на велото вкъщи на майка ми,ще гледам телевизия,ще въртя на 8-ма степен,ще въртя с хъс и бързо и не само ще си мисля,че имам корави крака,ами и че горя страшно много мазнини.Това за мен са глупости.Неможе да се занимаваш с нещо друго и грижата за тялото ти да е между другото.Промени в тялото може да има САМО ако се промени начинът на живот.Или си атлет или не,половинчатата работа не е красива,нито качествена.
3 пъти седмично,30 минути бягане без цел,без стремеж за усъвършенстване и единствената гола амбиция за козметични промени...това ли наричате спорт?
Иве, мисълта ми и съответно тази на G33K е че не е задължитенлно непременно кардиото да бъде с голяма продължителност за да е ефективно. Най- добрия вариант е разнообразната кардио атака. Редуване на дни с високо интезивна, средно интезивна и ниско интезивна тренировка, съответно с малка, средна и дълга продължителност. Има обаче редица индивидуални фактори, които определят точно каква схема е подходяща за даден човек: цел, физическа възможност,здравословно състояние, ежедневно натоварване, схема на хранене и т.н.
07.06.08
13:57
Съгласна съм:)
07.06.08
15:35
значи пресметнах ОКБ то е 2108,5.Протеин 924 калорий и въглехидрат 462 калорий.и става 2108- (924+462) / 9 =80,2гр=739,8 калорий.Можете ли да ми изградите НВД за тея данни
07.06.08
23:33
казано от Толио на 07.06.08, 15:54:
Шегуваш се ? Имаш чувсто за хумор :)
за кое да се шегувам е ?
08.06.08
06:23
Ами мислиш ли , че някой ще седне да се занимава с теб :)
Никой няма да седне и да ти направи НВД, http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32063/ четеш тая тема, после сядаш и си измисляш нещо сам.
На много места съм, чел че кардиото не трябва да е с по-голяма продължителност от 30 до максимум 40мин иначе започва да се гори мускул и съм склонен да се съглася от личен опит :) Но 10-15мин кардио са си малко според мен, така повече товариш мускулите отклоклото сърцето, ако говорим за 15 мин усилено въртене на максимална степен ...А това за монотоноста аз съм си го решил като си визмам с мен PSP-то изигравам 2 мача на Pro Evolution и 30мин са минали :D
Beckhamchy ръката ще ти спадне на обиколка, но пък по-изчистена ще иглежда по-добре :)
Това си е мое мнение ...
08.06.08
07:53
....или плейъра с музика...:)
Абе човек трябва да си намери занимавка :D Помня преди каква скука беше като трябваше 30мин да гледам Animal Planet :D
08.06.08
12:26
туи кардио по 30 мин колко пъти в седмицата да го правя ?
казано от Flask на 08.06.08, 11:39:
А докато цъкаш на PSP-то, пулсчето кой го следи?
Еми при мен си знам горе долу :) На уреда който обикновено правя кардио на 7-ма степен при 100-105 оборота в минута пулса ми е 130-140 ...Повече не смея да го вдигам поради здравосолвни причини :) Мен ме устройва, свалям си добре, до момента (от 7 Април) 12 санта от корема :)
Мнението беше редактирано от Lenks на 08.06.08 13:13.
08.06.08
14:07
Според мен това е остаряло схващане за кардиото че трябва да е 30 мин
08.06.08
14:49
остаряло не значи погрешно ;)
08.06.08
14:54
казано от Wrestling_pro на 08.06.08, 14:07:
След тренировка 30 е достатъчно. Сутрин след сън гледам да спазвам интервала 60-90 минути въпреки че никога не съм стигал до 90 минути, поради недостиг на време.
казано от Иван Станков на 08.06.08, 14:54:
казано от Wrestling_pro на 08.06.08, 14:07:
След тренировка 30 е достатъчно. Сутрин след сън гледам да спазвам интервала 60-90 минути въпреки че никога не съм стигал до 90 минути, поради недостиг на време.
Между 60 и 90 минути можеш да тичаш ако се готвиш за маратон (тогава ще ти трябва дори повече всъщност). Ако нямаш такива амбиции реално си губиш времето. Чудно ми е - подтичваш 60 минути или въртиш педали? Ако е второто - ще споделиш ли с каква средна скорост го правиш това изпълнение? Силно ме съмнява да е с каквато трябва ;) Дори да правиш монотонно кардио, пак трябва малко от малко поне да си даваш зор, не става да гледаш сутрешния блок и да си пиеш кафето повъртявайки някакви педали.
С кардиото е същото както при тренировките с тежести - някои хора си мислят, че като отидат в залата и седят (почти буквално “седят”) час и половина - два правят повече от някои, които за 30 минути тренират яко. Напредва се с ИНТЕНЗИВНОСТ, а не с ОБЕМ на тренировката.
edit: Ако греша и единственото, което те спира да направиш 90 минутно навиване на педали със средна скорост 35-40 км/ч (доколкото си спомням от единственото си качване на вело това е що-годе прилична скорост) на умерена трудност е времето приеми възхищението ми, както и извиненията за горенаписаното.
Мнението беше редактирано от G33K на 08.06.08 16:12.
Добре, не мога да разбера за какво натоварване, обороти и тн говори, като най-важното е пулса, при всеки се покачва различно. Аз като въртя с около 31-32км/ч ми е достатъчно, за да държа над 130 и под 150 пулса, което си ми е и таргета така или иначе..
Аз винаги гледам нещо.
Мнението беше редактирано от Flask на 08.06.08 17:16.
казано от Flask на 08.06.08, 17:14:
Добре, не мога да разбера за какво натоварване, обороти и тн говори, като най-важното е пулса, при всеки се покачва различно. Аз като въртя с около 31-32км/ч ми е достатъчно, за да държа над 130 и под 150 пулса, което си ми е и таргета така или иначе..
Аз винаги гледам нещо.
Пулса не е най-важното. Ти въртиш, поддържаш този пулс, гориш каквото гориш, слизаш от колелото, евентуално гориш още 20-25 минути и това е. Край. Каквото изгорил - изгорил, за повече трябва още въртене. Докато по-интензивната тренировка (тежки щанги, интервално кардио и т.н.) ще гори много след като пулса ти е отново в нормалните граници, дори след като вече си забравил за сутрешното тичане. И в крайна сметка ще си бил с висок пулс много по-малко време (физически е невъзможно интервалното и монотонното кардио да са с еднаква продължителност), а ще си постигнал повече като разход. Отделно вече е и колко по-малко мускул ще е “зян”, защото спринта примерно има много от характеристиките на работа с щанги, тоест не е като да “гори мускули”. Пак казвам - не отричам 30 минути въртене на педали като начин, просто съм против изказвания, категорично казващи че това е единствения начин. Та то дори не е най-ефективно, камо ли единствено.
08.06.08
20:24
G33K, благодаря ти за разясненията. Моята кардио тренировка протича сравнително интензивно. Пулсът ми понякога е надвишавал 160, а ако карам така, че да не надвишава 150 например не мога да усетя натоварването. Спирам за буквално 4-5 секунди, за да си наместя четирибуквието на неудобната седалка. Карам бързо на степен 7 (от 10). За съжаление моят Кетлер не засича с колко km/h карам.
G33K, говорим за 35-40 минути кардио, не за HIIT. Да не говорим, че тази теория за горенето в продължение на целия ден след HIIT още никой не я е доказал. Другото тъпо е, че доста трудно уредите, които измерват пулса отчитат необходимата за теб разлика в пулса за интервал от 30 секунди. Казано по-просто, показва ти, че ти е 160 пулса, ти гониш 180 и се напъваш за още, а то всъщност пулсът ти е 183, в резултат на което ти причернява и ти се доповръща да кажем, защото със свръх натоварването си го качил още. Сега кажи и че при HIIT не е важен пулът :)
08.06.08
22:31
Пулс?Минути?Интензивност?А къде остана простата концепция за движение?Когато нещата се усложнят прекалено нещо определено не е наред.Това е моята философия. :)
Ето тук,в този форум давам думата си,че през живота си няма да меря пулс,докато тренирам с цел да го правя “правилно”!
Ми жив и здрав, то не случайно се казва кардио тренировка, а не бягане или скачане. Модерните хора са измислили машини дето го мерат докато въртиш педалите :)