05.06.08
08:42
Погледнете цените на тези протеини http://www.primarynutrition.net/Products.htm възможно ли е това:
80%-ни протеини за по 25 лв килограма.Някой знае ли нещо повече за тази фирма. Ползвал ли е продуктите и.
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 03.01.12 13:47.
05.06.08
15:34
ами аз съм пил декстрозата им но до там вс. декстрозата си е декстроза така че немога да ти помогна с повече :S
05.06.08
18:27
Това ако не греша са продуктите на Николай Калчев собственик на магазин “Жълто” Варна.
06.06.08
07:18
За съжаление - не е възможно. Сайта не е обновяван от 2 години, за което се извинявам.
А това са актуалните цени на Праймъри нутришън в момента:
PRIMARY NUTRITION опаковка продажна цена
протеини
100% Whey Protein Concentrate (78% protein) - натурален вкус 500г 16,00 лв
WPC (65% protein) - ягода, мл. шоколад, банан, ванилия сметана 750г 20,50 лв
Total Milk Protein (82% protein) – изчерпани наличности 500г 00,00 лв
Caseinate (90% protein) – шоколад, ванилия, банан 500г 22,00 лв
100% Egg Protein (80% protein) - натурален вкус 500г 16,50 лв
100% Soy Protein (92% protein) – ванилия-карамел 500г 7,00 лв
въглехидрати
Декстроза 1кг 4,00 лв
Fast Carbs (декстроза + малтодекстрин, 1:1) 0,750кг 5,00 лв
мускулна маса и сила
Creatine monohydrate 100г 8,70 лв
Creatine monohydrate 200г 16,00 лв
Creatine monohydrate - икономична опаковка 500г 23,50 лв
Creatine-T (креатин с таурин, 5:1) - изчерпани наличности 100г 9,50 лв
Creatine-T (креатин с таурин, 5:1) - изчерпани наличности 200г 17,90 лв
Creatine-T (креатин с таурин, 5:1) 500г 26,00 лв
Crea-GTI (5г креатин, 4г глутамин, 2г таурин и 1г инозин) 96г 11,50 лв
Crea-GTI (5г креатин, 4г глутамин, 2г таурин и 1г инозин) 192г 20,00 лв
Taurine 100г 11,50 лв
L-Glutamine 60г 8,50 лв
L-Glutamine 120г 16,00 лв
L-Glutamine 250г 30,00 лв
L-Glutamine - икономична опаковка 500г 54,00 лв
BCAA (леусин, изолеусин, валин, 2:1:1) 66г 13,50 лв
BCAA (леусин, изолеусин, валин, 2:1:1) 132г 24,50 лв
BCAA (леусин, изолеусин, валин, 2:1:1) - икономична опаковка 400г 65,00 лв
AMINO STACK - 20 дози х (1200мг глутамин, 1200мг ВСАА, 1200мг аргинин, 500мг инозин, 450мг таурин, 450мг креатин) 100г 16,90 лв
AMINO STACK - 40 дози 200г 31,00 лв
стимулатор на растежния хормон
GH Stack - 15 дози х (2000мг аргинин, 1000мг орнитин, 1000мг лизин, 900мг глутамин, 100мг Л-допа) 75г 17,50 лв
GH Stack - 30 дози - изчерпани наличности 150г 31,50 лв
горене на мазнини
L-Carnitine-L-tartrate 500mg , 100 капс. 23,50 лв
L-Carnitine base - прах 50г 23,50 лв
Acetyl-L-Carnitine 500mg , 60 капс. 29,00 лв
Лецитин - гранули 90г 7,50 лв
Fat Burner - капсули, 30 дози х (400мг АЛК, 400мг тирозин, 350мг инозин, 20мг таурин, 150мг кофеин) - изчерпани наличности 90 капс. 25,50 лв
енергия и издръжливост
INOSINE - прах, 40 дози х 2500мг 100г 27,00 лв
INOSINE - капсули, 500мг 100 капс. 30,00 лв
Апивитал - 100% натурален пчелен продукт - 20 дози х ( 7,5г мед, 5г полен и 100мг млечице) - изчерпани наличности 250г 15,90 лв
Здрави стави - 30 дози х (3000мг хидролизиран колаген, 500мг глюкозамин, 300мг хондроитин, 600мг лецитин, 100мг витамин С) 135г 17,50 лв
06.06.08
13:10
Да - nkalchev@abv.bg, а най-добре на тел. 052 / 61 49 81 (Център за спортни продукти ЖЪЛТО).
А откъде се получава голямата разлика в цените, защото тези продукти са доста евтини в сравнение с останалите вносни добавки, например на Optium Nutritium и разни други фирми.
06.06.08
17:23
Естествено за сметка на качеството. Ха-ха-ха - ангийски хумор.
А сега сериозно.
Първо - набутах се с наистина сериозно количество суровини за да получа добра цена.
Второ - Опаковката е минималистична - нали се сещаш че всичко се включва в крайната цена - лъскавата опаковка, луксозните каталози, рекламата в списанията (много скъпо удоволствие), високата отстъпка (разбирай надценка) за дистрибуторите, транспорт и т.н.
Трето - производството в България все още е доста евтино (най-вече заради ниските заплати), в сравнение с другите страни от Европейския съюз и САЩ
Четвърто - доста “изпилих” цените (ограничих печалбата) за протеините - иначе трябваше да са на цени като на Биогейм, Пауър фууд и Нутрим. Протеините поскъпнаха драстично за последните 18 месеца и за да запазя приемлива цена за най-употребяваните продукти (протеиновите концентрати) прибегнах до тази мярка. Моята идея е Праймъри нутришън да е марка за масовия потребител, който се нуждае от най-важните основни (и незаменими) компоненти на хранителния режим за спортисти :
- достатъчно количество качествен протеин
- “бързи” въглехидрати - за възстановяване на гликогеновите запаси в мускулите и черния дроб и оптимизирано усвояване на креатина и аминокиселините
- креатин и аминокиселини (глутамин и ВСАА) - най-ефективните и достъпни добавка за билдърите
Ако не стана много алчен ще продължавам да поддържам “човешки” цените на Праймъри нутришън. Обаче ако си намеря млада любовница или ми се прииска нов Мерцедес - ще прощавате;).
.
.
.
.
Деветнайсто - предпочитаната от мен форма е пудра (прах) вместо таблети и капсули - не само, че е по-ефективно се усвоява прахообразната форма (тя е на една стъпка от течната форма, но без никакви консерванти и стабилизатори), но и таблетирането и капсуловането сериозно оскъпяват продукта. Примерът е с GH Stak - разкошен продукт за стимулиране на секрецията на растежен хормон - той е такъв защото всяка доза съдържа ефективно количество от съставките (5г - аргинин, орнитин, глутамин, лизин, л-допа). Обаче вкусът му е отврат (напомня за гъби, семенна течност, белина и още нещо) - труден е за преглъщане. Алтернативата беше капсули или таблети - това означава около 10 таблети/капсули (по 0,5г активна субстанция) за една доза. Веднъж опитах да преглътна 6 капсули (мисля че бяха с ВСАА) с чаша вода - останах с чувството, че зад гръдната ми кост са заседнали шепа кремъчета - нямаше сила която да ги разкара от там (дори и втората чаша с вода). Тогава за себе си реших ако ще се мре то поне да не е от капсули и таблети. Предпочитам да стисна зъби за 2 секунди и да глътна каквото ми е необходимо. Пък и който е пробвал трибулус на прах трудно ще се впечатли от нещо гадно.
И последно - за качеството. Суровините ги купувам от Германия - част от тях са европейски, други - китайски, глутаминът е японски (не можете да намерите по качествена суровина) - и всички те са преминали щателна проверка за да получат разрешение от германските власти за продажба в европейския съюз. Голема изненада за мен беше като разбрах, че повечето немски фирми (дори най-големите) използват китайски суровини! (За българските няма смисъл да коментираме).
Малко се отплеснах ама ще ме прощавате.
Ако мога да ви бъда полезен с някаква информация за добавките - само попитайте.
Желая ви успех
06.06.08
19:02
За сурватката мога да кажа единствено, че е с добър вкус и разтворимост. Нямам други наблюдения, тъй като изпих само 1,5 кг.
Само заради хубавия отговор на Николай Калчев си заслужава да опитаме от продуктите на Примари!
06.06.08
21:03
Аз съм опитвал доста от протеините им. Казеинът им е на е на много добро ниво. Суроватката не е зле въпреки че натуралният вкус не е много приятен. Яйчният протеин си е чист яйчен - по мирис, консистенция и всичко. Напоследък са овкусени добре. Наскоро си бях купил казеин (приличаше ми на млечен протеин, а не казеин, защото не бяха малките гранулки/топченца както преди), който беше много добре овкусен.
06.06.08
21:15
казано от Николай Калчев на 06.06.08, 17:23:
Обаче вкусът му е отврат (напомня за гъби, семенна течност, белина и още нещо)
Това сравнение издави рибата :) Само не разбирам, как имаш база за сравнение в случая :-)
Шегата настрана - цените на протеиновите пудри са доста интересни. Дори мисля, че ще пробвам по-нататък по половин килограм от 78%-овата сурватка и казеината.
И разбира се един въпрос - този 100% Whey Protein Concentrate (78% protein) - натурален вкус същия онзи новозеландския протеин ли е? (или е фирмена тайна :) )
07.06.08
07:05
Този WPC-78% също го купих от Германия и хитрите германци са го препакетирали - на чувала пише дата на производство, трайност, партиден номер но не и производителя - дори и сертификата е от тяхната фирма, а не от производителя. Теоретично би могъл да е от всякъде този протеин.
За мен е по-важно че протеина е наистина 78%. И вкусът му не поражда съмнения за обогатяване със соя (за съжаление не мога да си позволя течна хроматография за да определя аминокиселинния профил и от там да разбера има ли добавени растителни протеини), и досега никой от моите клиенти с непоносимост към соевите продукти не се оплакъл от този WPC (за разлика от Про ЗЛАТЕН 90 на Нутрим).
Във Варна може да се проверява белтъчното съдържание на две места - РИОКОЗ (бившо ХЕИ) и НВМС (бившо ДВСК - долу на гарата, срещу БНБ), като само лабораторията на НВМС е акредитирана).
Ех, ако беше и инстантен - но тогава цената щеше да бъде друга.
А специално за emzo - ако не си вярваме - ще започнем да се съмняваме, като започнем да се съмняваме - ще започнем да се проверяваме, като започнем да се проверяваме - ще започнем да се хващаме в издънки ;)))
Майтапа на страна - не е добра идея просто да се довериш на сладкодумния търговец (дори това да съм аз, честната калутка;))- провери, консултирай се с някой, който е ползвал продукта, дай на котката да опита първа - живеем в демократична държава където всичко това е позволено.
И само параноиците ще оцелеем!
Калчев,
разсмя ме искрено, в добрия смисъл :) Как седи въпроса с доставките извън Варна? :)
Мнението беше редактирано от vlade на 07.06.08 07:54.
Хах, значи в момента съм на 1/2 от предвиденото време за “чистене”.
Да дам там 30-40лв /кг за протеин с неясен профил/произход(самия ти го каза) или да дам 70-80лв/кг доказан US протеин ? Това е дилемата.
При условие, че си скъсвам г**а от кардио тренировки и давам луди пари за месо(повече от обикновено) да рискувам пак го казвам с протеин с неясен произход.Е няма как да стане това.Само при мисълта, че може да има и нещо от сорта на нишесте/брашно и прочие въглехидратни източници ......
Хора, особено тези, които сте на диета, по-добре си дайте парите за яйца, месо и извара, ако не можете да си позволите качествен протеин.
07.06.08
09:18
Николай Калчев, с какъв произход е соевият протеин (92%)? И ако е възможно да ми кажете процентите соеви изофлавони в него. Интересува ме, защото мисля да си купя. Може дори да направя едно независимо изследване :).
07.06.08
17:18
Емзо, много си прав. Ако някой ще си купува нещо само защота е по-евтино и постоянно да се вълнува дали всъщност не се набутал - по добре да не си дава парите и да спи спокойно. Добрата стара храна все още е №1.
Обаче параноята не бива да се ограничава, оставете я да се развива на воля. Как да си сигурен, че пилешките гърди, които си купил от супермаркета, имат 20% протеин, а не 15%? Не си ли чувал за съоръжението тумблер? Ето накратко идеята - цилиндър като бетонобъркачка, но с хиляди игли на вътрешната повърхност - месото се джурка вътре и се инжектира с подходящ разтвор, позволяващ му да задържи доволно количество вода (заедно със сол, множество Е-та и други функционални благинки) - това не е водата, която изтича от тарелката след размразяване - тя ти е “бонус”, за който плащаш по 7-8-9лв/кг (за сравнение 1 кубик вода, 1000л, е около 1 лев). Ял ли си скоро домашно пиле? Имам предвид от село, расло на двора, едно такова жилаво и атлетично. Бялото месо не можеш току-така да го сдъвчеш и глътнеш - то е сухо, на конци и влиза между зъбите, изисква здраво варене или задушаване във фурната - забрави за тиган без мазнина. Та в хранителните таблици точно това пилешко се има предвид.
Сега да се върнем към белените пилешки гърди от магазина (разбирай всичко, което излиза от птицекланици и месокомбинати). Че това месо ли е? Пилешките гърди са крехки и сочни като пастет - само визуална прилика с истинското месо. Горките животни са умрели без да видят слънцето, порастват два пъти по-бързо, и са по-назобени от възпитаниците на Абаджиев. И това е най-доброто което можеш да си купиш от магазина - няма да коментираме колбаси, пастети и консерви - все пак големи хора сме, пък може и някой със слабо сърце да чете - да не стане беля. Никой производител не може да си позволи да пусне “чисто”, не-хидратирано месце - цената ще бъде смъртоносна и той ще фалира скоротечно.
Дидо Коня от Варна познавате ли? Той се урежда с истинско и евтино месо - купува изгодно куц кон/магаре или кривогледо теленце, коли си го като пич, разфасова го и тъпче във фризера. Купувал съм си от него конско няколко пъти - голямо варене падна и има един такъв тънък дъх, но с малко подправки стана като телешко варено. И иска дъвчене - иначе не става, пробвах - задавих се;).
От друга страна повечето билдъри имат сериозни финансови ограничения, които не им позволяват да изяждат по 2кг месо на ден, налага се да ядят извара, скумрия и кремвирши. В този случай такива добавки като протеините на прах са добър компромис. Нямам предвид само учениците и студентите, които чакат на мама и тате, но и тези които работят и вземат 400-500-600лв на месец и имат семейство, изплащат апартамент, плащат сметките за вода/ток/парно и т.н. То верно че България е страната в Европейския съюз с най-висок дял на месечните разходи за храна (ниски заплати - европейски цени на храните), ама все пак да даваш и по една шапка пари всеки месец за добавки - не е човешко.
Иначе древните са казали: “С голям х*й и много пари е много лесно!”. И още: “- Беден ли си, дядо попе - да те е*а в гъза.” - в смисъл, че на дядо поп може пак да му се наредят нещата, ама по трудния начин.
Отговор на въпроса на Иван Станков:
Произхода на соевия изолат е растителен ;). Честно - не съм сигурен - или е супро или някаква друга европейска марка. А за изофлавоните даже не смея да предполагам. Ако ти трябват точно изофлавони най-добре си купи нещо на капсули - сигурен съм че NOW имат подходящ продукт - в такива подукти им е силата, не са скъпи и са много качествени.
Аз що го кажа по друг начин, просто пример:
Започнал съм кето диета.Въгл. не приемам.Е как да рискувам с неясен протеин ? Докато месото от магазина ще има или 15% или 20% протеин, но няма да има въгл. нали ?
Просто не ми се занимава, не си заслужава загубата на време, средства и нерви да направя изследване на някой от протеините.Убеден съм, че ще има разминаване и то не в рамките на допустимите грешки.
Както и да е, няма да коментирам повече т.к. никога няма да изпробвам продуктите и безсмислено да пиша повече.
Който чел навремето темите(които изчезнаха ...) чел и си е направил изводи, който не - да е чел :coolgrin:
07.06.08
19:39
Честно, много се забавлявам като я чета тази тема :-)
07.06.08
21:18
:) Аз направо се размях на глас след “С голям х*й и много пари е много лесно!” и “- Беден ли си, дядо попе - да те е*а в гъза.”.
Ако някой ден американските добавки ми дойдат на нагорно определено първо ще пробвам твоите. направо онемях от искрените и добре аргументирани отговори. Добър търговец си :).
08.06.08
06:51
Първият ми (и най-брутален) сблъсък с протеиновата действителност беше 1992г. Тогава открих за себе си протеините на Атлетик - Пазарджик (картонени кутии по 400г), чийто горд производител е г-н Петко Гайтанджиев. Бяха изключително атрактивни - 90% млечен протеин и още 3-4 вида високобелтъчни концентрати. Един колега от ТУ-Варна, родом от Пазарджик, ме снабдяваше с тях - той беше единствен официален и законен представител за Варна. Освен за мен вземах и за други момчета от залата. Майката на единия пич от залата обаче работеше в ХЕИ. И той да вземе да провери белтъчното съдържание на 90% milk pro. Един ден го виждам в залата и той ме пита възможно ли е този протеин да е 45% - представяте ли си - този човек има резултати от изследването, но разумът му отхвърля като невъзможно това да е истина. По същият начин разсъждавах и аз тогава (хората по принцип не са лоши, доброто винаги побеждава и т.н. ). Мисля, мисля и не мога да измисля приемливо обяснение - кутиите не бяха отваряни - тоя колега от Пазарджик е много гъст семеен приятел с Гайтанджиеви и по принцип не е далавераджия, няма как някой по пътя да е разредил протеина, от друга страна - ето изследването, майка му няма интерес да го лъже за белтъка, и т.н. Въобще - студио хикс. Чакай да се обадя на Гайтанджиеви, да им кажа за нелепата ситуация - може пък те да измислян някакво приемливо обяснение, все пак те са в този бизнес от години. (Между другото - колегата от Пазарджик беше ме водил на гости на Гайтанджиеви. Тогава все още произвеждаха техните продукти в гаража на двора на къщата им в Пазарджик - честна дума, вътре бяха успели да съберат някакво примитивно съоръжение за смесване и две бабички. В момента техните продукти се произвеждат в с. Калугерово - Гален фарма - както и на P&B;Lab, нутрим, Алтернатрив нутришън и др.). Та обаждам се аз в пазарджик и се свързвам с г-жа Гайтанджиева - как си, какво правиш и т.н., абе така и така - така и така. И отговорът и утрепа всичко детско в мен, трябваха ми няколко часа да го асимилирам и да приема, че така стоят нещата. А ето и обяснението: ” - Ами да, 45% е наистина”. Добре де, ама как да го продавам като знам, че не е 90% ами 45% - в такъв случай това въобще не е изгоден продукт (освен това има и въглехидратен “бонус”). Едно е да, не знам че е 90% и да подведа несъзнателно някого, съвсем друго е да го гледам в очичките и да го мамя като търговец на употребявани автомобили. “- Какво предлагаш да направя в тази ситуация - питам аз.”, “- Ами нищо продавай си ги така, виж как добре се харчи, не можем да го пускаме 90% защото ще стане много скъп.”. Тогава будната ми (и - ако мога така да се изразя - още девствена) съвест се разбунтува, както се казва “Сбогом Гергино, е*ал съм ти панаира”. Прекратих всякакви отношения с тези “иначе добри” хора и си извадих много полезна поука - по презумция всеки се опитва да те измами: някой - много грубо (като Атлетик), друг - по нежно (леко изкривява фактите и ги тълкува както му е изгодно, преувеличава очаквания ефект на продукта - вижте всички реклами на хранителни добавки).
А да си купиш 1 - 2кг протеин и да дадеш 30-40лв за проверка е безумно решение.
Защо си мислиш, че “вносните” протеини са 100% сигурни - не си ли чувал, че протеините на Оптимум се правят в България? Същият слух го имаше и за протеините на Мусаши. Никой не може да го докаже, но това е чара на слуховете - само ги пускаш и гледай какво става . От друга страна - няма дим без огън. Абе човек вече и на х*я си не може да вярва.
Опичай си акъла, да не го ядеш суров!
08.06.08
09:54
Ама ти какво очакваш - да се закълна в гроба на дядо си ли? Да те навивам, че притесненията ти са безпочвени, че аз не съм като другите, че моите продукти са най-качествените, че това е далаверата на живота ти?
Има едно-две неща за които съм абсолютно сигурен - едното от тях е този WPC 78%. Умишлено избрах да е неовкусен, за да няма какво да маскира вкуса, да се усети че няма нищо друго освен WPC. Проверил съм протеина за тази партида още като го внесох, продавам го от година и никой досега не е проявил съмнение. Ползват го състезатели по културизъм (от СК “Велев” - Герасим Драгнев, Симеон Аначков, Валентин, Митко, Дидо), мои приятели, които никога не бих провалил заради пари. Както се сещаш тези хора биха усетили с тялото си най-финия нюанс в ефекта на която и да е храна. И дори да допуснем за момент, че сертификата е фалшив и резултатите от лабораторното изследване са тотално сгрешени, никога не бих могъл просто да хипнотизирам едновременно пет - шест души, които са на абсолютно стриктна диета и броят всеки грам въглехидрати, и да им внуша, че протеина който приемат в сериозни количества (3-4 пъти на ден по 40-50г) е високобелтъчен, независимо, че съдържа 15% мазнини и 30% лактоза. Това няма как да стане. За мен това е най-важният тест.
Естествено всичко това може просто да е една голяма постановка - тези хора никога да не са помирисвали “моя” протеин, цял живот да са пили само американски продукти, просто да съм им дал по 50лв и да съм им казал да споменат по някоя добра дума на балъците за моите продукти...
Ензо, предполагам, че досега са те преебавали доста пъти с добавки и затова си така леко враждебен към всички търговци в храма на фитнеса. Това е правилната защитна реакция, на човек който не желае повече да бъде мамен. Молбата ми е да не ме измъчваш да предоставя абсолютно неопровержими и сигурни доказателства за качеството на моите продукти - това е невъзможно. След като се фалшифицират пари, всичко останало е детска игра - сертификати, протоколи, клетвени декларации и др. . Каквото да и да направя и да покажа, винаги можеш да се съмняваш, че е манипулация.
Или опитай този протеин, провери го, изследвай го, направи му дисекция - и сподели със всички впечатлението си, или си вземи нещо марково, на което имаш доверие и спри да се измъчваш. Да, ще изпуснеш далаверата с евтиния протеин, но ще си сигурен (може би?), че никой не те е прецакал.
Успех. На всички.
Мне, не са ме преебавали повече от другите.Единствената ми преебавка беше 2 месечен прием на Про Голд 46 или колкото беше там.
Парите (да чукна на дърво) не са ми проблем и предпочитам да заложа на нещо доказано, като въобще не мука за “далаверата с евтиния протеин”.
Но пък това не значи, че ги харча по принципа най-скъпото е най-доброто.
п.с. пазаря си и ще продължа да си пазаря по различни начини/методи от чужбина.Общо взето не ме вълнува БГ пазара.
Колкото до състезателите на фона на храната и ААС, които приемат и 40% концентрат да им дадеш все тая, освен може би, когато са в предсъстезателен период.
Мнението беше редактирано от emzo на 08.06.08 10:16.
08.06.08
13:28
г-н Калчев, понеже определено предизвикахте интерес към марката която представлявате.Мисля, че би било хубаво да откриете тема в раздела за вносители/производители/дистрибутори където да може да отговаряте на конкретни въпроси на потребителите си.
08.06.08
13:50
г-н Калчев, въпросът ми по-скоро беше какъв е произходът по страна? Дали е китайски, което въобще не ме устройва, или е американски или европейски? Възможно ли е да проверите като собственик на PN ?
Дочух за марката SUPRO, но и Вие не сте съвсем сигурен.
А и възможно ли е да ни дадете сайта от компанията, от която поръчвате суровините? :)
Мнението беше редактирано от Иван В. Станков на 08.06.08 13:55.
09.06.08
10:36
казано от Иван Станков на 08.06.08, 13:50:
г-н Калчев, въпросът ми по-скоро беше какъв е произходът по страна? Дали е китайски, което въобще не ме устройва, или е американски или европейски? Възможно ли е да проверите като собственик на PN ?
Дочух за марката SUPRO, но и Вие не сте съвсем сигурен.
А и възможно ли е да ни дадете сайта от компанията, от която поръчвате суровините? :)
Добър опит, Иване - “А и възможно ли е да ни дадете сайта от компанията, от която поръчвате суровините? :)”. А ключа от квартирата, където си държа парите, не искаш ли?
Въпроса ти е риторичен, а моят отговора е: да, възможно е, но е малко вероятно. Направо нищожна вероятност.
Сега сериозно. Не искам да те обидя с този отговор, но това е положението. На мен ми костваше много време, усилия и пари да се добера до качествени доставчици - тази информация даже не се продава. На никого.
Освен това такива фирми работят с големи поръчки, само от изрядни фирми (като моята))) - никой от тях не работи с крайни клиенти. На сайта им са изброени всякакви възможни суровини (от протеин, до химически реактиви), но без информация за произход - самата фирма- доставчик е гарант за качеството на продуктите, които предлага.
Както писах преди, произхода е различен - част от продуктите са произведени в Европа, други - в Китай, трети - в Япония и т.н.. Аз не ги избирам по географски признак, а по качество - дадена суровина или е качествена, или не е. За това не пазарувам директно от Китай - иди се оправяй с тях ако нещо не е наред.
Германия е друго нещо - европейско законодателство (истинско, не порнографско като нашето), там никой не може да си позволи да прави такива селски номера като тук - съмнително качество, подправени митнически декларации и т.н.. Вярно, цените са малко по-високи, от колкото от Китай, ама за тази сигурността, която получавам, си заслужава.
Ако ти следя мисълта правилно, ти би искал да си купиш чиста суровина, без лъскава опаковка и гръмко име, само веществото, което ще въздейства върху метаболизма ти. По принцип съм изпълнявал такива поръчки, но само за много близки приятели, които се занимават сериозно и употребяват сериозни количества добавки, които са пили и скъпи и евтини продукти и ще могат да оценят това което получават, които ме познават добре и ми имат доверие. Иначе как бих могъл да убедя някого, че наистина получава 200г Ацетил-Л-карнитин, а не микс от 100г Ацетил-Л-карнитин и 100г аскорбинова киселина?
Чудех се какво ли ще стане ако просто реша да прескоча дистрибуторите (които не са някакви алчни изроди, а хора като мен и теб) - да смъкна цените с тяхната отстъпка (представи си цените с 30% надолу) и така да продавам продуктите на крайните клиенти.
Еха-а-а, че като ми скочи оборота тогава - сбогом сиромашийо, здравей живот! Да, ама не. Тогава ще трябва да продавам само през интернет, няма да ги има в нито един магазин или зала, и съм сигурен, че колегите ще изсипят 2 самосвала с лайна по адрес на продуктите(”- А-а-а, тия ли продукти, знам ги, голям боклук, хвърляш си парите на вятъра, не може да е евтино и хубаво, знам го аз него какви ги слага вътре и т.н.”). И аз, като втори професор Вучков, ще трябва да доказвам по форумите колко са ми хубави нещата, докато не ми излезе пяна на устата и и получа инфаркт на 35 години (т.е. след няколко месеца). И тогава - сбогом жесток свят, ще си отида неразбран.
Кой съм аз, че да променям системата?
Ако някой има идея как биха могли да се подобрят нещата (т.е. как качествените суровини, които всъщност не са толкова скъпи, да стигнат на по-човешка цена до хората), нека да пише - ако излезе някакъв приложим вариант, бихме могли да го обсъдим, и ако ми е във възможностите - да опитаме да го реализираме. От сега ви казвам - варианта “без пари” отпада))).
Ха да ви вида сега!
09.06.08
19:19
Мисълта ми беше да науча от коя фирма/склад/завод/фабрика произлизат суровините, които ползвате. Нямам интерес в лични облаги, тъй като съм ученик. Нямам интерес и да закупувам чиста суровина. Имам интерес в даден продукт, който бих си закупил в близко бъдеще от Вашата фирма, да е това, което пише на етикета. Доверявал съм се на протеиновите пудри на Праймъри не веднъж и не съм оставал разочарован. Ако не е съществен проблем, бих желал, ако е възможно да получа някакъв сайт на тази компания, за да видя какво предлагат (повтарям пак, че нямам лична изгода от това или бъдещи планове да внасям или закупувам някакви суровини или продукти).
Мисля да Ви се доверя напълно за това, което казвате тук и да пробвам някои неща, които излизат на перфектна цена спрямо други продукти със сходен състав, защото разчитам на ученически бюджет.
10.06.08
11:09
Иване, чувствам се виновен пред теб, мисля че прекалих с хумора предният път и неволно съм те накарал да се чувстваш като алчен плужек, който се опитва да измъкне скромния бизнес на бедния човечец (т.е. на мен). Извинявам се, че не изразих по най-подходящия начин мнението си.
Няма нищо лошо в това да защитаваш личните си интереси (да получаваш годни продукти, най-добра цена и т.н. ) и най-добре не разчитай някой друг да защитава твоите интереси по-добре от теб. Това е твое изконно право и никой не може да ти го отнеме. Също така не виждам нищо лошо в това да изкараш някой лев (да имаш “лични облаги”) - това означава да започнеш да се издържаш сам. Пък и търговийката е не лош бизнес, вярвай ми.
Обаче пак няма да ти кажа от къде си купувам суровините - това е военна (или даже по-страшно - ТЪРГОВСКА) тайна. И съм убеден, че този сайт няма да ти е полезен - ще видиш безкраен списък от химически вещества, подредени по азбучен ред, от реактиви, детергенти, разтворители, антибиотици и психотропни вещества до аминокиселини. И нещата които представляват интерес за фитнес маниаците са една много малка част от огромното разнообразие. Тук няма да видиш препоръчителна употреба или сертификати или произход - само безкраен списък от имена и номера.
Пък и не се вманиачавай на тема “произход”. Да не би някой да проверява от къде си купуват суровините големите фирми (дори и те не произвеждат суровини а ги купуват готови) - най-важното е това което пише на етикета да е наистина в опаковката и ефекта от продукта да не те разочарова. И най-важното - да не уврежда здравето ти.
Пожелавам ти успех.
10.06.08
11:53
казано от Николай Калчев на 10.06.08, 11:09:
Пък и търговийката е не лош бизнес, вярвай ми.
Че то по-добър има ли ;) :-)
11.06.08
15:36
г-н Калчев, аз искам да ви попитам вие като вносител на суровини за производство на хранителни добавки.Сблъсква те ли се с всички тези проблеми които съпътстват вносителите на готови добавки.Имам предвид високите мита, ДДС, транспортни разходи и т.н..Странно е като си помисля, че всяка една от уж реномираните Американски фирми може да ползва за производство на добавките си същите тези суровини които ползвате и вие за вашите добавки.
Дрън дрън малко соево брашно и увкусители :-)
Мнението беше редактирано от Olimp на 11.06.08 16:45.
12.06.08
07:28
Специално за колегата Олимп!
Минава един производител на храни край соева нива и си мисли: “- Ех соя, соя, чудно растение си ти - кеф ти - шоколад, кеф ти - салам, кеф ти - суроватъчен протеин.” ;))))
Иване, всъщност какъв е въпроса? 5 пъти го чета и все повече се обърквам. Моля те, задавай ми прости въпроси (като за инженер;)), на които може да се отговаря с “да”, “не” и “не знам”. Благодаря за разбирането.
Ako някой се върже на хубавите приказки е най-големия будала.
Немските протеини, които са сравнително евтини са по-скъпи, това при големи количества съответно със отстъпка.
12.06.08
09:55
Ох, Емзо, Емзо-о-о-о, Емзо, Емзо. Аз просто така се изразявам, не те свалям за да ти пробутам 2 кила протеин. Не е хубаво да се вземаш прекалено на сериозно - това ти пречи да изпитваш истинско удоволствие от това с което се занимаваш (каквото и да е то - работа, хоби, семейство).
Мислиш ли, че ако започна да се изразявам граматически не вярно, с много гняв, ако смятам хората с по-малко познания от мен за некадърници, а по-начетените - за дървени философи, ако възприемам по-бедните за неудачници, а по-богатите - за мошеници, та мислиш ли, че ако изливам такава емоционална помия в интернет ще подобря качеството на продуктите си?
То верно, че не продавам цигулки на музиканти от филфармонията, ама добавки не ползват само дебеловрати момченца “с чело - два пръста и пистолетче на кръста”. Е не може да всички фитнес маниаци да са академици-милионери, но това не ми пречи да се отнасям с еднакво уважение към всеки един човек. Та затова съм си избрал такъв стил на изразяване.
А германците не са най-големите европейски производители (просто продават много чужд протеин) на протеини - това са холандците и французите, но техните продукти определено не са най-евтините (това не означава, че са най-качествените). Един от най-големите производители на млечни продукти са Нова зеландия - затова техен протеин се продава и в САЩ и в Европа, въпреки солените мита, с които се облага. Всичко това се отнася за пазара на суровините.
Никой уважаващ себе си производител на хранителни добавки не пише на етикета на протеина от кой производител е купил суровината - разгледайте внимателно етикетите на водещите фирми (нау, диматайз, биотеч, оптимум, юнивърсъл, масъл теч и т.н.) и ако намериш такава информация - ела ми се обади. На големите производители не им се налага да убеждават клиентите в качеството на продуктите си - те психически са смазали клиентите с грандиозна реклама, пи-ар и всякакви позволени и непозволени средства.
Виж, малките фирмички (като Праймъри нутришън), които са световно неизвестни, дават мило и драго да сложат на етикета си името на някои голям производител на суровини - за да се възползват от доверието към този производител. И да могат да кажат: “- Ето какви високо качествени суровини използваме ние, а не както си мислят някои злобари - сухо мляко и соев протеин от борсата!”.
Такива мити работи...
Всъщност поздравления, тактиката, която си избрал за реклама е много добра.Много шарани ще налапат въдицата.
12.06.08
12:16
Я чакай малко, ти да не се изживяваш като народен герой, който спасява хората от големия лош вълк? “Всичко ми е ясно, знам ги аз такива като теб, всички сте маскари!” - това ли ти е философията? Или просто не можеш да приемеш, че някой знае повече за бизнеса със суплементи от теб?
Това ми е работата - аз контактувам с производители на продукти и суровини, получавам оферти, изпращам запитвания, правя изследвания, ходя на изложения, чета адски много и коментирам с други специалисти от бранша - в този бизнес съм от 15 години. Това което говоря не са празни приказки, прочетени в някой форум или дочути в съблекалнята на залата. Знанията, които имам, съм събрал по трудния начин - по метода “опит-грешка” - много болезнен и поучителен метод. Това не ти е сценка от “Ръководство по Маркетинг и Реклама - как да увеличим продажби те си през интернет 10 пъти”.
Ма-а-а-алко се натоварих от твоя коментар. По принцип всеки е невинен до доказване на противното, включително и аз. Я да изясним в какво ме обвиняваш (тонът ти е меко казано обвинителен) - в опит да продавам хранителни добавки, в това, че харесвам продуктите си и обичам работата си или има нещо друго.
Да не би да се представям под някакъв ник-нейм като доволен анонимен потребител? Или съм излъгал за ефекта на някой от продуктите? Не?
Добре де, какво има тогава?
Ако толкова дълбоко те дразнят моите коментари - просто спри да ги четеш. Интернет е необятен - намери си местенце където ще се чувстваш по-добре и се успокой. Нали знаеш че болестите идват от ядовете?
12.06.08
13:43
Г-н Калчев,
Според мен трябва просто да спрете да отговаряте на очевидно провокативните постове на emzo.
12.06.08
14:06
Мисля да приема този съвет.
От своя страна искам да се извиня за острите изказвания, както казах реално погледнато няма да пробвам продуктите и няма никакъв смисъл да коментирам.