bodybuilding.com

Темата е заключена.
Прескочи до:

10.06.08
15:46

днес с едни приятели направихме поръчка към скайта и ни излезе близа 2000 цялото нещо
платихме чрез уестърн юнион синята бланка както си пише в сайта
и тва се води експресна поръчка в рамките на 2-5 дена
искам да ви попитам
възможно ли е да не пристигнат в бг и ако да какво може да се направи

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 12.06.08 09:40.

10.06.08
15:54

казано от kikidelucia на 10.06.08, 15:46:

днес с едни приятели направихме поръчка към скайта и ни излезе близа 2000 цялото нещо
платихме чрез уестърн юнион синята бланка както си пише в сайта
и тва се води експресна поръчка в рамките на 2-5 дена
искам да ви попитам
възможно ли е да не пристигнат в бг и ако да какво може да се направи

Мен ако питаш, цяло чудо ще е ако не изгърмите на митницата. Още повече като си представя колко ли килограма протеин сте си поръчали...

А защо не се сети да попиташ ПРЕДИ да направите поръчката? Или имате пари в излишък :-)

10.06.08
16:03

да разбирам ли че няма шанс да пристигнат

СБ

10.06.08
16:08

казано от kikidelucia на 10.06.08, 16:03:

да разбирам ли че няма шанс да пристигнат

Аз мислия, че ще имате сериозен проблем на митница...

10.06.08
16:11

нещо може ли да се направи на митиицата
тоест да говорим с тях ли не знам
щото тва са си добавки и си е законно

NF

10.06.08
16:18

Плащаш мито и ддс... черпиш митничарите за да не пускат уведомление до риокоз и с повече късмет минаваш...

10.06.08
16:19

а те изобщо ще ни уведомят ли ако пристигне
щото извинявай по добре да ги черпим отколкото да загубим толкова пари
тва са много пари се пак

СБ

10.06.08
16:22

казано от kikidelucia на 10.06.08, 16:11:

нещо може ли да се направи на митиицата
тоест да говорим с тях ли не знам
щото тва са си добавки и си е законно

Ами не е точно така, а за законно там вече може да се поспори. Предполагам какво внасяш и мога да ти кажа, без да те стресирам, че всеки един от нас оторизираните вносителите на подобни продукти, по един или друг начин има определени контакти, които следят за паралелен внос на продуктите, които се внасят от bodybuilding, netrition и т.н. И такива пратки рядко минават не само през нашето, но и през ситото на самата митница.

Вероятността да минеш метър, поне по мое мнение, е минимална, или ако това стане, ще ти струва сумати пари в ДДС и МИТА, което реално ще обезмисли поръчката и нервите около нея!!

10.06.08
17:19

Трябваше по-рано да мислите.  Все пак това не е една кофичка протеинче ами добавки за 2 бона. Вии какво ше правите . . . магазин ли ще отваряте бе хора :D

10.06.08
17:27

ми освен да помоля някой ако има познати или връзки някви
щото голяма част от хората тук се занимават с това
да удари едно рамо
пък ние ще черпим то е ясно
все пак не правим нищо незаконно а сме добри момчета трениращи натурално
за бъдещето на бодибилдинга

10.06.08
17:29

И да и не.
Има два варианта:
1. плащате си мито и ДДС, споменавате и правите почерпка и пей сърце
2. заяждат се и не Ви ги дават, защото според еди кой си закон, еди какво си .... (мдааа има такива)

Колкото до пристигането им до БГ - спокойно ще дойдат, най-вероятно сте платили за доставка с куриер и ще ви дадат tracking номер.

Д-

10.06.08
17:40

хехехе те почерпките в митница не стават туко така. Трябва да знаеш кой точно да почерпиш. Има много голямо значение през коя митница ще минат добавките. Ако е през пловдивската може да ги отпишете още сега. Няма да минат толкова продукти на физическо лице. Ако е през друга митница пак ме съмнява да минат.

Не знам на коя марка сте поръчали продукти, но ако бяхте направи поръчката от БГ вносител, ако има на тази марка такъв, щяха според мен (поне съм сигурен за фирмата, в която работя), да ви направят такива отстъпки, че щеше да ви излезе същото като от bb.com.

Мнението беше редактирано от Даниел - Трибоеца на 10.06.08 17:44.

10.06.08
18:04

Ако не е нахално,може ли да споделиш какви добавки сте взели за 2000лв.???

10.06.08
18:07

казано от silabg.com на 10.06.08, 16:22:

всеки един от нас оторизираните вносителите на подобни продукти, по един или друг начин има определени контакти, които следят за паралелен внос на продуктите, които се внасят от bodybuilding, netrition и т.н. И такива пратки рядко минават не само през нашето, но и през ситото на самата митница.

Мдаа , ето това най ми “хареса” . За това и спрях да си поръчвам по големи пратки ами карам скромно .

пп: митницата да ме ме прецака айде но ако разбера че е човек на някои представител ... никак няма да ми е приятно за натам да не споменавам .

10.06.08
18:08

Убеден съм че при 2000 лева поръчка от официалните вносители на по-големите фирми бихте получили такава отстъпка, че поръчката от чуждестранен саит ще е неизгодна. ;)

От както сме в ЕС доста посъкратиха митничарите и всеки си пази мястото и внимава много... определено номера с почерпките не минава много лесно... а и тази пратка е голяма и надали някой би рискувал.

__

10.06.08
18:54

Лелее.... хората какви поръчки правят за по 2000лв+,а аз се притеснявам за мойте 400лв :lol:
Дано си получиш проуктите и успех. :)

СБ

10.06.08
18:57

казано от Калоян Георгиев на 10.06.08, 18:08:

Убеден съм че при 2000 лева поръчка от официалните вносители на по-големите фирми бихте получили такава отстъпка, че поръчката от чуждестранен саит ще е неизгодна. ;)

От както сме в ЕС доста посъкратиха митничарите и всеки си пази мястото и внимава много... определено номера с почерпките не минава много лесно... а и тази пратка е голяма и надали някой би рискувал.

СПОДЕЛЯМ МНЕНИЕТО ТИ... А И СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ СИ ПОЛУЧИ ЧОВЕКА ПРОДУКТИТЕ БЕЗ ДА ПОБЕЛЯВА ОТ ПРИТЕСНЕНИЕ

10.06.08
20:46

Не, аз все още  не мога да повярвам на очите си - 2000 лв за една поръчка!!! Ta вие като нищо да надминавате месечния внос на някой родни вносители :-)

10.06.08
21:28

Луди ли сте - БГ Гутаминче -15 лв , Бг Креатинче -18 лв , Дексторза 4 лв , Протеинче -20 лв . Всичко прави 57 лв. Ко праите с 2000 лв нз . ААА и трибестан 42 лв , стават 99 лв . За 2 бона ше вкарам децата си в американски колеж . :)

10.06.08
21:39

Не че искам да плаша пича ама аз за 3 пака + едно БЦАА, щях да го ям целия в митницата. За пръв път ми беше и ми се размина. Незнам откъде намирате такива пари за добавки, аз кретам тука с 70-75лв на месец(колкото протеинец да си купя).

11.06.08
06:29

еми целия списък с добавките го нямам ама по памет 4 по 10 лбс протеин на нау изолат
1 по 10 лбс стандарт голд на оптимум 4 бустера но експлоуд 1 греен магнитюд анимал стаци и м паци по няколко също някви будтери имаше на гаспари нютришън и още ама не си спомням конкретно

11.06.08
06:32

и между другото се съмнявам да ни бяха направили отстъпка такава защото цената на добавките не е 2000
само транспортът ни е близо 400 долара и към уестърн юнион 80

NF

11.06.08
07:08

Със сигурност щяхме да ти направим доста добра отстъпка за такава поръчка, а изолатите щяха да ти струват по-евтино при нас защото транспорта им е доста скъп... ;)

11.06.08
07:17

Уважаемите вносители,вместо да дебнат по митниците и по форумите кой какво си поръчва,
по-добре да си оправят цените !Само не ми излизайте с номера “Ама ние плащаме транспорт,мита,такси и т.н ...”Да,така е ,обаче аз съм наясно за какви цифри говорим и надценката,която си слагате е неоправдано висока!Начините да се избегнат доста от митническите тежести изобщо няма да ги коментирам ;-)

NF

11.06.08
07:26

Без да се засягаш, но не мисля че си наясно за какво става въпрос. От страни нещата изглеждат лесни, но опитайте се вие да предлагате някоя марка хранителни добавки официално (всичко по законния начин) и да видим до къде ще стигне всичко това? Абсурдно е да се твърди, че надценката е неоправдано висока - и това го казвам от позицията на представител на фирма с доста конкурентни цени на пазара. По един начин изглежда вноса на добавки в очите на едно момче на 20 години (тук не визирам теб Тигра), но друга е реалността когато наистина трябва да се организира един сериозен внос. Познавам немалко хора които плюеха срещу високите цени на добавките, след това започнаха да внасят продукти и веднага млъкнаха защото видяха каква е деиствителността. Още повече цените на добавките в България са такива каквито са и в цяла Европа (говоря за физическите магазини, защото онлайн магазините в България все още не предлагат значително по ниски цени както е на запад и в САЩ).
Сравнявайте цените на добавките с тези в Европа, не с тези в САЩ. Цените в САЩ и Европа никога няма да са дори близки... Причини много...

Легални начини да се избегнат митническите тежести няма. Да се внасят добавки нелегално от официален представител на марка е леко смешно.

11.06.08
07:44

Не се засягам  ;-) Не се и заяждам-държа да се знае !
Умея да смятам просто.Също така съм наясно какво означва свободен пазар и конкуренция.:-)
Аз лично няма да тръгна да внасям добавки ,интересите ми са в съвсем различна сфера:-),което обаче не означава,че не съм се интересувала:-)Верно,че не е лесно,обаче всеки си преценява възможностите ,нали ?Има начини да се договорят добри условия !При реализиране на по-голям оборот,дали няма да ви паднат доставните цени ?Изградете си и добра  дистрибуторкса мрежа  за целта.
Незнам обаче и какви доводи ще ми дадете,за да си пазарувам от Бг?Как ще ме привлече някой като клиент ?М?
В крайна сметка не е мой проблем кой какви разходи има ,за да поддържа имижд -за мен е важна цифрата накрая ,а  в случая не  ме усторойва  ;-)

СБ

11.06.08
07:44

Ето защо и нашата ценова политика е такава каквато е... Би било безмислено да се прави паралелен внос на марките, които представляваме официално за България!!!

За тези от Вас, които си мислят, че е лесно да си представител с изключителни права... Просто и идеа си нямате през какво минаваме докато се договарят условията и се стигне до предоставяне на представителство, НО това в никакъв случай, ПО НАШЕ МНЕНИЕ, не означава, че няма по какво да се поработи в ценово отношение!!! Мразя да се само-изтъкваме, но в това отношение сме живия пример за това как може да се работи в БГ на адекватни цени с платени мита и ДДС!

Мнението беше редактирано от Сила БГ на 11.06.08 07:57.

ИВ

11.06.08
07:47

казано от kikidelucia на 11.06.08, 06:32:

и между другото се съмнявам да ни бяха направили отстъпка такава защото цената на добавките не е 2000

Да бяхте си купили всичко от бг...

СБ

11.06.08
07:52

казано от Иван Станков на 11.06.08, 07:47:

казано от kikidelucia на 11.06.08, 06:32:

Да бяхте си купили всичко от бг...

Добър съвет ама малко е след дъжд качулка... :)

NF

11.06.08
08:02

Исках да кажа, че много от разходите които формират крайната цена се виждат чак когато човек се сблъска с тях и не се знаят предварително. Тук мога да коментирам единствено политиката на нашата компания, ние сме от скоро на пазара, но определено има как да привлечем клиентите от България. Големите обороти се достигат постепенно с течение на времето. Пак казвам сравнявайте цените в Европа с тези в България... излишно е да се сравняват цените с тези в страната производител. Преимущества на пазаруването от България има много:

1. Продуктите са в наличност - можеш да ги закупиш веднага от магазина или пък да си ги поръчаш от инет и ще пристигнат на следващия ден.
2. Няма опасност да ти изчезне пратката или да ти начислят мито и ддс което ще обезмисли пазаруването от САЩ.
3. При закупуването на продукт от официалният вносител можеш да получиш точно обяснение за начина на ползване и ефекта на продукта.
4. Ако има проблем с продукта винаги може да бъде заменен.
5. При поръчка на по-голямо количество винаги може да бъде договорена отстъпка, както и за редовни клиенти.
6. Сигурен си, че получаваш оригиналният продукт директно от оторизиран представител на фирмата производител. И знаеш че това което е на етикета е вътре в опаковката...

Единственото преимущество на пазаренето от инет е че има възможност да се намали цената на продукта и то ако не ти обмитят пратката, но не знам дали си заслужава на фона на голямото чакане и треперене какво ще стане...

11.06.08
08:21

Интересно ми е какъв е принципа на обмитяване на хранителните добавки? В смисъл какви данъци се взимат - на база цена по фактури, физически обем или нещо друго? Самите мита абсолютни стойности ли са или са пропорционални(% от цената на продукта). Питам не за друго, а защото много се говори, че митата и ДДС-то(него го знаем колко е :) ) вдигат цените на добавките, но тук говорим повече наизуст отколкото с реални факти. Кажете каква е схемата на облагане при внос и така общо взето всеки потребител ще можеда си прецени дали го “цакат” в цената или не(и няма да ви мрънкат толкова защо са ви високи толкова цените, като има конкретно и точно  обяснение за нещата).

П.П. При положение, че вносителите имат желание да намаляват цените при по-големи поръчки, защо не измислите по-атрактивна система за промоции, както на цели доставки, така и на отделни продукти, поне при online пазаруване и закупуване от фирмените магазини? Това разбира се го пиша за тези, които нямат :) .

Мнението беше редактирано от Cherniq_Konan на 11.06.08 08:23.

11.06.08
08:55

казано от NOW Foods България на 11.06.08, 08:02:

Тук мога да коментирам единствено политиката на нашата компания, ние сме от скоро на пазара, но определено има как да привлечем клиентите от България. Големите обороти се достигат постепенно с течение на времето.
.

Успех!Мисля си,че си заслужава да се работи в тази насока и ще се радвам да видя конкурентни цени в Бг ! :coolsmile:

казано от NOW Foods България на 11.06.08, 08:02:

Пак казвам сравнявайте цените в Европа с тези в България... излишно е да се сравняват цените с тези в страната производител.

Сетих се за този виц :-)
Говорят си двама руски олигарси и единия казва:
-Вчера си купих вратовръзка от Италия за 10’000еуро!
А другия отговаря:
-Глупак, прецакали са те - същата я има в Париж за 15’000еуро!
;-)

Д-

11.06.08
09:11

Искам тези, които критикуват цените да се замислят и за нещо друго. Един вносител не продава само директно на краен потребител. Той продава и на клиенти на едро, на които е длъжен да прави отстъпка...

NF

11.06.08
09:16

@Cherniq Konan - няма как да ви напишем на един лист всичките си разходи, приходи. мита, такси и т.н... оборотите - и след това Вие потребителите да седнете на по бира и да прецените дали печалбата която имаме е достатъчна или е прекалено голяма и трябва да намалим цените... малко прекалявате. ;)

Това което мога да кажа е, че цените на добавките (по принцип говоря най-вече за фирмите които ние предлагаме в България) са сходни с тези в Европа. Такова е положението в цяла Европа. За разликата в цените между Европа и САЩ определено не сме виновни ние БГ Дистрибуторите. И пак Ви казвам - при такова положение на пазара - няма как да се постигне по-добра цена. Абсурдно е. Това което мога да кажа е че от НАУ България имаме интересни планове за бъдещето (тоест работим с идеята ситуацията да се подобри) но се изисква време. Но не може да очаквате да се развие бг пазара на добавки при условие че има наличен нелегален внос на продукти... нещата са свързани.

@Тигра - разбирам недоволството ти... но как да ти обясня, че това е най-доброто което можем да направим... има много неща които не зависят от нас...

11.06.08
09:21

Даниеле, критики върху цените винаги ще има най-малкото, защото потребителите винаги ще искат продуктите за без пари, а продавачите - за колкото се може повече, така че от това няма да се оттървете :) . В крайна сметка идеята да се направи някакъв компромис, който да задоволява(сравнително) двете страни.

Now Foods, на мен( а и предполагам не само за мен) ми е интересно каква е тежеста на митата и всички данъци, който плащате на границата при внос на стоки. Не ме интересува как си образувате цените, нито какви са ви отстъпките( отвашите доставчици), транспортните разходи, оборотите или балансите ви - все пак това си е ваша работа и с това си правите бизнеса. Но ако опишете какво ви е данъчното облагане, определено ще хвърлите повече светлина върху разходите, които правите и няма имате толкова остри критики по отношение на цените В БГ. А и определено ще имате по-малко въпроси от рода “Защо цените ви са 3 пъти по-високи от тези в Щатите”.

Мнението беше редактирано от Cherniq_Konan на 11.06.08 09:27.

11.06.08
09:31

казано от Даниел - Трибоеца на 11.06.08, 09:11:

Искам тези, които критикуват цените да се замислят и за нещо друго. Един вносител не продава само директно на краен потребител. Той продава и на клиенти на едро, на които е длъжен да прави отстъпка...

Ми да отворят телефонни линии да ги спонсорираме ,а ?
Когато някой е официален представител (сега незнам кой какви условия конкретно е  договорил )всичко(съответните отстъпки към под  дилъри ) е включено,в цената ,на която той купува продукта !Отделно от това се приспадат разходи за брак и т.н За да не бъда голословна,ще кажа,че фирмата за която работя сега (не е в този бранш споко;) също е официален представител и вносител на дадени продукти.
Всичко се постига с  много работа и договорки!

Караш ме да се самоцитирам :)

казано от tigra на 11.06.08, 07:44:

В крайна сметка не е мой проблем кой какви разходи има ,за да поддържа имижд -за мен е важна цифрата накрая ,а  в случая не  ме усторойва  ;-)

казано от NOW Foods България на 11.06.08, 09:16:

@Тигра - разбирам недоволството ти... но как да ти обясня, че това е най-доброто което можем да направим... има много неща които не зависят от нас...

Недоволна ли звуча...?Просто си говорим :-)Няма как да избегнете подобен род дискусии:-)Пък и може да са полезни ,знае ли човек ;-)
Мисля,че  се разбрахме  с теб ;-)
Пак казвам -стискам палци и се надявам нещата да се развиват благоприятно!:-)

@Cherniq Konan
Вземи прочети малко закони (митнически,търговски ..),не чакай наготово :-)

Мнението беше редактирано от tigra на 11.06.08 09:34.

NF

11.06.08
09:37

Задължително се плаща - ДДС - 20%, Мито за добавките от 13% до 20%(За протеините) - като едното се начислява върху другото. Тоест Ако митото е 15%. Продукт който струва 100 лева му се начислява ДДС - става 120 лева и след това се слага 15% мито и става - 138 лева. (Протеините имат допълнително мито което варира от 100 Евро до 250 Евро за 100 килограма според съдържанието на мазнини и захар) След това се слага такса опаковки по 3 лева на килограм. Отделно се плащат терминални такси, летищни такси, документална обработка...
Върху транспорта също се начислява мито и ддс по гореописаната схема. Върху вътрешноконтиненталният транспорт (разбирай от вътрешните щати в USA до пристанището) също се плаща мито и ддс.

И пак ще кажа цените в цяла Европа са такива... само тук в България се мръщим на тях, а истината е че трябва да се вдигне стандарта на живот в странта и тогава няма да има такива караници. Всичко което идва от САЩ се оскъпява ... техника, компютри, храни... всичко... неизбежно е...

СБ

11.06.08
09:41

Темата отиде в посока, за която по мое мнение трябва да се отвори нова тема!! Ако има желаещи да пренесем дискусията извън тази тема, дайте да го направим. Не мисля че бихме могли да помогнем на първоначално зададения въпрос повече!

11.06.08
09:52

Now Foods, наистина много благодаря за отговора. Пожелавам ви успех с развитието на фирмата, защото сте наистина коректни и в обслужването и в информирането :) .

Мнението беше редактирано от Cherniq_Konan на 11.06.08 10:15.

11.06.08
10:17

Незнам защо темата изби в посока самозащита на ценовата политика на вносителите на добавки.
Всички тука сме наясно, че цените на добавките в България не са адекватни на доходите в страната. А колкото до това дали са по-ниски от цените в Европа не мога да споря, защото не знам на какви цени се предлагат там, а и честно казано не ме интересува. По мое мнение, за момента има само два вносителя, които предлагат добавки на сравнително прилични цени. Имена няма да споменавам.  При останалите вносители цените варират от много високи, до чиста спекула.

И за да не ме обвини някой, че пиша без да съм наясно какви ддс-та, мита и такси се плащат, ще кажа че съм наясно, но имам и представа какви отстъпки се правят от wholesale цената за големи количества - като за дистрибутор.

Силно се надявам, че ще бъда разбран правилно и че скоро нормалните принципи на конкуренцията в условията на пазарна икономика ще започнат да действат и в България. Факта, че има момчета, които предпочитат да поръчват 25-килограмови пратки от щатите и да плащат по 400долара само за доставка, трябва да ви говори много.

ВИ

11.06.08
10:18

Ь...?!!! За момент си помислих че по грешка съм отворил форума на инвестор.бг
Искам да призова потребителите да не прибягват до саморазправа:) И вносителите са хора като вас. Даже един ден и вие може да станете вносител и всички благини и богатства да ви споходят. На по-чувствителните ще се извиня за сарказма.
Същината на проблема не са цените тук,а факта че потребителите на интернет виждат цените на едро в САЩ и се дразнят. Ако имаше само няколко производителя и МАР, или казано иначе минимална допустима цена, което е практика в други браншове, никой нямаше да каже нищо.
Бизнеса с добавките е като всеки друг(с изключение на петрола разбира се, там е повече политика и картелен модел), по същия начин както в източна европа плащаме аудио, видео, телефони и др на по-високи цени, така е и с добавките.
Това не е защото се слагат бесни надценки и се правят големи пари, а защото конюктурата на пазара го изисква. Ако сте забелязали с едно изключение хората които стоят зад вноса на повечето продукти са в диапазона 25-30г. Те са амбицирани да се наложат на пазара, да направят нещо и мислят постоянно как това да стане. И ако отоговора беше да свали цените и всичко ще се оправи и хората ще пазаруват само от него и ще му се вдигне оборота, отдавна щеше да  се е случило. Но не е.
Даниел каза една от причините и аз ще допълня. Вносителя е дистрибутор и продава на едро като пази крайната цена. Защо я пази?- Защото иначе няма да има и 10% от потенциалния си пазар, защото никой няма да работи с него и всички ще псуват по зали и форуми как “неговата” марка е боклук и менте. А БГ е малка.
Ако между САЩ и еевропа има нещо общо е че и на двете места 90% от добавките минават през реални магазини и фитнеси на цени двойни от интернет магазините. Ако бб.ком ви се струва внушителен със своите 70М , то GNC ПРАВИ 2000М на двойни цени. Но тъй като Америка е голяма единия модел не пречи на другия, а тук пречи.
И за да не си помислите, че тук е монте карло и се набутвате адски ето един пример, който ще отговори и на Конан.
Syntha 6 в ББ-.КОМ е 27$, транспорта е 20$, митото е 5.20лв на килограм, ДДС 20%
(27+ 20)* 1.26+(1.36*5.20)*1.2+ 80лв
Препоръчителнат цена тук е 86. Печелиш 6лв , но имаш разкарване до митница което ако не си с Градския си е 6лв а чакаш 2 седмици да дойде.
Ако поръчаш повече разбира се е по-евтино, но и тук ако купиш повече пак е по-евтино, припокриват се. Сметката е сходна и с другите фирми/продукти.
ще завърша с една мисъл на един много успешен човек: “Концентрирайте се върху това колко пари изкарвате, а не колко харчите, иначе инфлацията винаги застига и те смачква”

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1