кола маска , обрив ???

04.06.08
11:50

преди седмица си направих кола маска на гърдите(за първи път) и ми се появиха супер гадни пъпки точно на мястото,които и сега още се виждат.въпросът ми е има ли някакъв начин тези пъпки да не се появяват след процедурата, защото изглежда гадно чесно казано :) мерси предварително

04.06.08
13:11

да не си се къпал след колата маска?То си е нормално да има пъпчици от колата маска.На мен ми казаха, че било хубаво да се мажеш с мазен крем, така се възстановявала кожата по-добре.Къде ходи на кола маска и съответно колко пари ти взеха ?

04.06.08
13:36

не съм ходил на козметик в къщи ми я направи една приятелка :D след това не съм мокрил мястото за период около час. проблема е там че пъпчиците не бяха толкова малки ами си бяха доста големи и червени. а доло горе колко време не трябва да се мокри мястото(щото не е мн яко да стоиш лепкав) и освен с крем с какво друго може да се намали обрива ?

FZ

04.06.08
13:40

казано от seth на 04.06.08, 13:36:

не съм ходил на козметик в къщи ми я направи една приятелка :D след това не съм мокрил мястото за период около час. проблема е там че пъпчиците не бяха толкова малки ами си бяха доста големи и червени. а доло горе колко време не трябва да се мокри мястото(щото не е мн яко да стоиш лепкав) и освен с крем с какво друго може да се намали обрива ?

Трябваше да се намажеш с крем веднага след  колата маска

Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 04.06.08 13:41.

04.06.08
18:16

казано от seth на 04.06.08, 13:36:

аз си правих сам и не се получи кой знае какво, но свърши работа.За след колата с олио се намазах  :lol: .Сериозно, и се махна бързо и нямаше проблеми.Пробвай  с крем “Здраве” или “Рошко” мисля, че се казваше пудрата за бебета.
Я дай малко информация за колата - студена ли беше ? Махнаха ли се всички косми хубаво?

04.06.08
19:02

ами доло горе.почти всичко се махна(то не беше мн де ама ) можеше и по-добре ама аз мн се дърпах щото болеше :D а като каза олио имаше предвид бебшко олио или такова за готвене :) и как си махна лепкавото след това понеже нали не е добре да се мокри ???

04.06.08
20:41

До колкото знам от тази процедура кожата много лесно може да се възпалява след това....(тъй като се отварят порите и в тях влиза кво ли не...)
лично на мен да ти кажа като си правя ми седи зачервено 1-2 дена и след това ми избиват малко пъпчици но и те се махат за същото време...
То си е до човека... колко е нежен и такива работи.... но си мисля че има кремове които биха ти помогнали малко ;)
Успех другия път.

09.06.08
17:15

Ае приятел и на мен ми излязаха такива гадни пъпки, вече четвърти ден стоят. И което е най-интересното доло в областа на корема нито една не ми излезе, а горе на гърдите е пълно, много гадни червени,като обрив.
Иначе и на мене ми я правиха за първи път в домашни условия (кола маската беше на стреп лентички) и повече никога, от другия път само на козметик.

09.06.08
17:53

И на козметик не е сигурно, че всичко ще мине както трябва - даже нещо може да стане замърсяване и не се знае преди това какви пациенти са минали и какво от тях са използвали или допрели до теб. Пъпчиците излизат от издърпването на косъма като реакция на космения фоликул и околната кожа, могат да се насложат и бактерии от нормалната кожна флора. Още повече, когато започне да расте нов косъм, много често фоликулът вече е изместен при първото издърпване и той започва да расте “накриво”, което оформя нова пъпчица, цесто го и “обръща” навътре. Затова не е лошо кожата да се ексфолира редовно, за да не “пречи” горния слой мъртви клетки на косъма да пробие и той да се обръща отново навътре. Нещата, които казахте за след епилация, са верни.Запъпчиците, дето се появявали по гърдите, а по корема-неМ просто там се трие дрехата, защото е изпъкнало, и дразни (поздравления - имаш плосък корем, aerox4e:)

BU

09.06.08
19:05

казано от Ива Павлина на 09.06.08, 17:53:

(поздравления - имаш плосък корем, aerox4e:)

Ти какво?Да е пред гърдите и ли искаш? :) Това за дрехата не го знаех,мерси.

10.06.08
05:06

Хаххахааа.....ми има и такива случаи:) Дрехите по принцип е добре да са от памук или лен през лятото. Може да пуснем и отделна тема по този въпрос.

11.06.08
07:19

Хубаво е колата маска да е качествена, за чувствителни кожи за да не предизвиква раздразнения, и след процедурата трябва козметичката да намаже кожния участък (третираният) с подходящ лосион - който успокоява, затваря порите и предотвратява възпаления. В къщи - бебешко олио и крем здраве. И полека с дезодорантите и парфюмите.

11.06.08
10:52

Като ходите на козметик, питайте ги с каква маска работят, ако ви кажат с топла, бягайте.. Разбира се, не го правят всички, но топлата кола маска подлежи на “прецеждане” и се ползва пъти,пъти,пъти....... Сами се сещате за какво става дума. Има си специални олиа за след кола, които имат за цел точно това, да не се възпалява кожата. Успех :)

11.06.08
11:24

Има топли коли маски, които отдавна вече не се варят в гадни чугунени тенджери - както беше едно време. Може би някои от вас си спомнят преди промените каква  лепкава гореща месалоподобна гадост, миришеща на огранени смоли и някакви псевдо козметички-лелки се опитваха да я духат за да я охладят и после я нанасят по горките кожи и често изгаряха клиентиките. Сега обаче не е така. Има топли коли маски, които се поставят в патрон с ролка. Патронът се загрява в специална машина и по ролката се нанася на кожата. В този вариант не се използва многократно, нито се прецеждат. Въпросът е в състава на колата - както вече написах най-добрият вариант е за чувстивелна деликатна кожа. Ако някой иска да му препоръчам салон, в който работят точно с такава - пишете на лични. Иначе от некадърни и съмнителни козметични салони и манипулаторки всички сме си патили - и жени, и мъже.

11.06.08
12:32

В патроните с кола, маската не се води топла, само да кажа аз. Наименованието “топла”  и “студена” не се определя от това дали се затопля, защото и в двата случая се затопля. “Студената” се изравнява с температурата на тялото и няма как да те изгори, след това се издърпва с лентичките. При “топлата” маската се загрява и ако козметичката не знае точно какво прави е много лесно да те изгори. След нанасянето, се отделя самата кола маска и космите са останали по нея. Тук идва моментът с повторното загряване и прецеждането. За жалост имам непряк контакт с доста козметички и са ми ясни работите им. Разбира се, не трябва всички да се поставят под общ знаменател. Стойте далеч и от китайски коли.

11.06.08
12:59

Да така е. От всичко китайско май трябва да се стои настрана!  Че моите патки колежки решили да отслабват с онзи забранен продукт, който онзи ден съобщиха по телевизята че изтеглят от Аптечната мрежа. И вчера настана рев и паника в работата - кака дали по 60 лв., пили 2 седмици и сега олеле, не само че няма да се събудим слаби и красиви след няколко часа, ами май сме злоупотребили със здравето. Да не говорим как се разтрепервали не можели да спят. А на мен ми се смяха цяла зима, че бъхтам като луда във фитнеса и плюскам през два часа месо, яйца , ядки и извара на работа , донесени от вкъщи.  Ама като стана топло и се посъблякохме - ми проличаха смъкнатите 8 кг. и закъцаха каква промяна и колко ми е бил плосък корема и как ги нямали паласките - но всъщност това е малко офф топик.

11.06.08
17:29

Естествено, че ще се похвалиш, сладкишче! И аз пък ще се похваля с по-плоско коремче - всички да се хвалим!:)

11.06.08
18:45

Ох, в случая не го казвам Иве от хвалба, а от яд как можаха тия момичета такава тъпотия да направят! Беше по повод на китайските неща- които явно са плъзнали и в коли маските.

11.06.08
18:50

Оооооооо, тук няма спор, ама аз не ги жаля тия, които искат да отслабват, отново пъхайки нещо в устата си:) Може да съм сурова и безсърдечна, но го мисля!!!:)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1