bodybuilding.com

Темата е заключена.
Прескочи до:
СБ

11.06.08
10:21

казано от Владимир8507 на 11.06.08, 10:17:

Незнам защо темата изби в посока самозащита на ценовата политика на вносителите на добавки.
Всички тука сме наясно, че цените на добавките в България не са адекватни на доходите в страната. А колкото до това дали са по-ниски от цените в Европа не мога да споря, защото не знам на какви цени се предлагат там, а и честно казано не ме интересува. По мое мнение, за момента има само два вносителя, които предлагат добавки на сравнително прилични цени. Имена няма да споменавам.  При останалите вносители цените варират от много високи, до чиста спекула.

И за да не ме обвини някой, че пиша без да съм наясно какви ддс-та, мита и такси се плащат, ще кажа че съм наясно, но имам и представа какви отстъпки се правят от wholesale цената за големи количества - като за дистрибутор.

Силно се надявам, че ще бъда разбран правилно и че скоро нормалните принципи на конкуренцията в условията на пазарна икономика ще започнат да действат и в България. Факта, че има момчета, които предпочитат да поръчват 25-килограмови пратки от щатите и да плащат по 400долара само за доставка, трябва да ви говори много.

НЕКА МОДЕРАТОРИТЕ ИЗЕСАТ ДИСКУСИЯТА В ОТДЕЛНА ТЕМА, ЗАЩОТО ОЧЕВИДНО ИМА ИНТЕРЕС ТОЗИ ВЪПРОС ДА СЕ ДИСКУТИРА, А И ПО МОЕ МНЕНИЕ, ИМА ЗАЩО! ПРОСТО ТЕМАТА НЕ Е ЗА ЦЕНОВА ПОЛИТИКА НА ДИСТРИБУТОРИТЕ, А ЗА ПРОБЛЕМ, КОЙТО ИМА МОМЧЕТО, КОЕТО Я Е ПОСТНАЛО!

ПРОСТО ИНДУСТРИЯТА В ЛИЦЕТО НА ДИСТРИБУТОРИТЕ (не се разграничавам от тази група на вносителите) ЗАПОЧВА ДА ЗВУЧИ ЖАЛКО, ОПИТВАЙКИ СЕ ДА ВЗЕМЕ ДУМАТА В ЗНАК НА ОПРАВДАНИЕ... В НОВАТА ТЕМА ВЕЧЕ ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС ЩЕ МОЖЕ ДА ИЗЛОЖИ ЧАСТТА ОТ ЦЕНОВАТА СИ ПОЛИТИКА, КОЯТО НЕЕ КОНФИДЕНЦИАЛНА И АКО ИМА АРГУМЕНТИ И БАЗА ЗА ОБОРВАНЕ, НЕКА ДА ГИ КОМЕНТИРАМЕ!

Мнението беше редактирано от Сила БГ на 11.06.08 10:26.

11.06.08
14:17

пичове добавките утре или най късно петък са в софия
на летището
тва означава че хората от сайта са точни
някой има ли наблюдения върху митничарите в софия
помагайте че пратката пристига  хаха
и какво да им обясним щото тва сичкото е на 1 физическо лице

Мисля си, че който е искал да помогне, вече го е направил и там също я очакват. :) На мен ми е по-скоро интересно какво сте поръчали - интересно от гледна точка на добавкоползвател.

Що се отнася до ценовата политика, аз отдавна съм отправил предложение към вносителите, ако желаят, да споделят в своя тема в раздела им какъв е процесът на вноса, както и детайлите, които вълнуват клиентите.

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 11.06.08 14:28.

11.06.08
20:23

Аз преди 2 седмици си поръчах 1 протеин от 5Lbs и 1 опаковка BCAA от ebay.com. Общо ми излезе $55.90, и за Shipping още $41.95.
От поръчката до получаването минаха повече от 10 дни (около 15) и получих известие да отида пощенската станция на митницата да си взема пакета. И приключението започна....
Отидох на митницата (за централната автогара) и чаках 15-20 минути докато открият моя пакет. След това митничаря ми каза да ходя да си разпечатам фактурата кояти са ми пратили. Връщам се аз до вкъщи и принтирам и отново на митницата. Трябваше да платя 4лв. такса (незнам защо...) След като видя че поръчката е около $100 ($97.85 заедо с транспорта) ми заяви че трябва да плащам мито. Мито не се плачало за стоки до 44€ от физически лица и 22€ когато го праща фирма. Хубаво... бях платил вече на online магазина и исках да си взема добавките... Наложи се да ми попънят митни4еска декларация- една кака се мъчи повече от половин час над един лист хартия и накрая платих 8лв. за услугата. След това ме прати да ксерокопирам час от документите (0.50лв и оше 10мин. чакане) и да отида на гишетата. Оказа се че има служител само на едно от гишетата и както можете да се досетите тя не можеше да ми помогне... наложи се да чакам нейната колежка понеже само тя можела да ме обслужи. След около 30-40 мин въпросната госпожа пристигна, погледна ми документите и каза- ‘Ще трябва да чакате- аз имам едни други документи преди вашите’... още около час- час и половина чакане... Преди това се бя изнервил... взех да се отчайвам че може и да не стане на същия ден. Междувременно госпожата митничарка се занимаваше освен с документите и с други 2 случая които я занимаваха други хора- явно добри нейни ‘познати’. Дойде и моят ред и се оказа 4е трябва да плащам мито- 12.8% и ДДС 20%- общо 42.46лв. плюс 4лв. такса на банката за превод. Последва още половин час чакаме “да Ви регистрираме” и в края на работния ден си получих пакета с добавките....
Въпреки всичките допълнителни пари и разправии двете неща които си бях поръчал излязоха с 10-20лв по-евтино отколкото в магазина на официалния вносител.

Така че моят съвет е: вземете си оше пари и се въоръжете с търпение.

11.06.08
22:01

Колко време ти отне цялата процедура?

СБ

12.06.08
06:15

казано от Ninja_EGO на 11.06.08, 20:23:

Аз преди 2 седмици си поръчах 1 протеин от 5Lbs и 1 опаковка BCAA от ebay.com. Общо ми излезе $55.90, и за Shipping още $41.95.
От поръчката до получаването минаха повече от 10 дни (около 15) и получих известие да отида пощенската станция на митницата да си взема пакета. И приключението започна....
Отидох на митницата (за централната автогара) и чаках 15-20 минути докато открият моя пакет. След това митничаря ми каза да ходя да си разпечатам фактурата кояти са ми пратили. Връщам се аз до вкъщи и принтирам и отново на митницата. Трябваше да платя 4лв. такса (незнам защо...) След като видя че поръчката е около $100 ($97.85 заедо с транспорта) ми заяви че трябва да плащам мито. Мито не се плачало за стоки до 44€ от физически лица и 22€ когато го праща фирма. Хубаво... бях платил вече на online магазина и исках да си взема добавките... Наложи се да ми попънят митни4еска декларация- една кака се мъчи повече от половин час над един лист хартия и накрая платих 8лв. за услугата. След това ме прати да ксерокопирам час от документите (0.50лв и оше 10мин. чакане) и да отида на гишетата. Оказа се че има служител само на едно от гишетата и както можете да се досетите тя не можеше да ми помогне... наложи се да чакам нейната колежка понеже само тя можела да ме обслужи. След около 30-40 мин въпросната госпожа пристигна, погледна ми документите и каза- ‘Ще трябва да чакате- аз имам едни други документи преди вашите’... още около час- час и половина чакане... Преди това се бя изнервил... взех да се отчайвам че може и да не стане на същия ден. Междувременно госпожата митничарка се занимаваше освен с документите и с други 2 случая които я занимаваха други хора- явно добри нейни ‘познати’. Дойде и моят ред и се оказа 4е трябва да плащам мито- 12.8% и ДДС 20%- общо 42.46лв. плюс 4лв. такса на банката за превод. Последва още половин час чакаме “да Ви регистрираме” и в края на работния ден си получих пакета с добавките....
Въпреки всичките допълнителни пари и разправии двете неща които си бях поръчал излязоха с 10-20лв по-евтино отколкото в магазина на официалния вносител.

Така че моят съвет е: вземете си оше пари и се въоръжете с търпение.

ОК... ще те помоля да се абстрахираш от факта, че съм вносител за минута. Имам няколко въпроса към теб, за които ме интересува какво мислиш.

1. Интересно ми е колко ти струва на теб един ден пропуснат от работа, защото по твоите думи, толкова ти е отнело докато се справиш с проблемите около пратката?
2. Колко ти струват нервите, провокирани от въпроса, “дали ще я получа тази пратка или не”?
3. Заслужаваше ли да чакаш толкова много, само за да спестиш, както се оказва накрая, някакви си 15 лева, осреднено?
4. Колко вероятно, според теб, беше да ти конфискуват пратката като не регламентиран паралелен внос?
5. За колко време ще похарчиш спестените 15 лева, когато излизаш с приятели навън и колко и какво би могъл да си купиш с тях на фона на нервите и времето които ти е коствало спестяването им?

ИМАМ И ЕДИН ФИНАЛЕН ВЪПРОС... ТЕЗИ 15 ЛЕВА, КОИТО СИ СПЕСТИЛ, НЕ СА ЛИ НАЙ-СКЪПО ИЗКАРАНИТЕ/СПЕСТЕНИ ПАРИ КОИТО НЯКОГА НЕ СА ИЗЛИЗАЛИ ОТ ДЖОБА ТИ??

Относно големите поръчки, логично е както всички вносители казват, Е да се правят  ОТСТЪПКИ от наша страна... И ГИ ПРАВИМ... АМА КОЙ ДА ПИТА? то е като при жените... АКО НЕ СИ ПОИСКАШ, НЯМА КОЙ ДА ТИ ДАДЕ!!!!

П.П. - надявам се да не съм обидил някое нежно създание ;) просто давам адекватен пример от всекидневието приложен адекватно по цял свят в пазарната икономика и търговски взаимоотношения!!! ;)

Незнам за другите тук, но със сигурност ще има други, които биха ме подкрепили

Мнението беше редактирано от Сила БГ на 12.06.08 06:47.

12.06.08
07:25

Какъв е изводът - не правете тежки поръчки ;)

CL

12.06.08
07:27

Правя едно примерно съпоставяне на цените в Европа и България за да се спре с приказките за високи такива. Разберете , че доходите са ни ниски.

Цени на продуктите на Controlled Labs в европейските сайтове без транспорта:
1. fiteurope.com
Black Hole™ - 90 капсули (30 дози) - 32.99 euro
Blue Up™/ Blue Up™ Stimulant-Free - 60 капсули (30 дози) - 27.99 euro
GlycerGrow™ - 1000 g. (120 дози) - 34.99 euro
Green Bulge™ - 150 капсули (30 дози) - 31.90 euro
Green MAGnitude™ - 835 g. (80 дози) - 48.99 euro
Purple Wraath™ - 954 g. (90 дози) - 62.99 euro
Red Acid GEN 2™ - 120 капсули (60 дози) - 35.99 euro
REDuction™ -  120 капсули (30 дози) - не се предлага
SesaGlow™ - 180 капсули (180 дози) - 33.99 euro
Orange Triad™ - 270 капсули (45 дози) - 34.99 euro
White Blood™ - 90 капсули (30 дози) - 36.99 euro
White Flood™ - 549 g. (50 дози) - 51.99 euro
Golden FinisH™ - 1352 g. (20 дози) - не се предлага
Yellow nEuphoria Gen 2 ™ - 90 капсули (30 дози) - 85 лева
Цените са промоционални отстъпки от 17% до 37% на различните продукти и пак повтарям без транспорт.

2. lesproteines.com
Black Hole™ - 90 капсули (30 дози) - 34.99 euro
Blue Up™/ Blue Up™ Stimulant-Free - 60 капсули (30 дози) - 29.99 euro
GlycerGrow™ - 1000 g. (120 дози) - 35.99 euro
Green Bulge™ - 150 капсули (30 дози) - 32.90 euro
Green MAGnitude™ - 835 g. (80 дози) - 49.99 euro
Purple Wraath™ - 954 g. (90 дози) - 68.99 euro
Red Acid GEN 2™ - 120 капсули (60 дози) - 36.99 euro
SesaGlow™ - 180 капсули (180 дози) - 36.99 euro
Orange Triad™ - 270 капсули (45 дози) - 36.99 euro
White Blood™ - 90 капсули (30 дози) - 39.99 euro
White Flood™ - 549 g. (50 дози) - 57.99 euro
Цените са без транспорт.

3. pansport.co.yu
Този е сръбски, но немога да намеря курса на динар към лев

4.discount-supplements.co.uk
Картинката е същата, както и в другите сайтове

5. В БЪЛГАРИЯ цените са:
Black Hole™ - 90 капсули (30 дози) - 85 лева
Blue Up™/ Blue Up™ Stimulant-Free - 60 капсули (30 дози) - 60 лева
GlycerGrow™ - 1000 g. (120 дози) - 85 лева
Green Bulge™ - 150 капсули (30 дози) - 70 лева
Green MAGnitude™ - 835 g. (80 дози) - 110 лева
Purple Wraath™ - 954 g. (90 дози) - 150 лева
Red Acid GEN 2™ - 120 капсули (60 дози) - 80 лева
REDuktion™ - 120 капсули (30 дози) - 80 лева
SesaGlow™ - 180 капсули (180 дози) - 86 лева
Orange Triad™ - 270 капсули (45 дози) - 86 лева
White Blood™ - 90 капсули (30 дози) - 75 лева
White Flood™ - 549 g. (50 дози) - 120 лева
Golden FinisH™ - 1352 g. (20 дози) - 120 лева
Транспорта за София е безплатен, за страната е евтин и НЕЧАКАТЕ И НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАТЕ!
Пожелавам ви лек ден
:-)

Мнението беше редактирано от Controlled Labs на 12.06.08 07:42.

12.06.08
08:06

казано от Controlled Labs на 12.06.08, 07:27:

. Разберете , че доходите са ни ниски.

Това не е така  ;-)
Парите са си пари,независимо дали е 1 левче,2 лева или 20’0000лева.Аз моите си ги уважавам ,затова мисля къде и за какво да ги похарча :)
Оптимистка съм де,вярвам ,че ще намерите вярното решение, за да са доволни клиентите  ;-)

СБ

12.06.08
08:07

казано от Controlled Labs на 12.06.08, 07:27:

Правя едно примерно съпоставяне на цените в Европа и България за да се спре с приказките за високи такива. Разберете , че доходите са ни ниски.

Цени на продуктите на Controlled Labs в европейските сайтове без транспорта:
1. fiteurope.com
Black Hole™ - 90 капсули (30 дози) - 32.99 euro
Blue Up™/ Blue Up™ Stimulant-Free - 60 капсули (30 дози) - 27.99 euro
GlycerGrow™ - 1000 g. (120 дози) - 34.99 euro
Green Bulge™ - 150 капсули (30 дози) - 31.90 euro
Green MAGnitude™ - 835 g. (80 дози) - 48.99 euro
Purple Wraath™ - 954 g. (90 дози) - 62.99 euro
Red Acid GEN 2™ - 120 капсули (60 дози) - 35.99 euro
SesaGlow™ - 180 капсули (180 дози) - 33.99 euro
Orange Triad™ - 270 капсули (45 дози) - 34.99 euro
White Blood™ - 90 капсули (30 дози) - 36.99 euro
White Flood™ - 549 g. (50 дози) - 51.99 euro
Цените са промоционални отстъпки от 17% до 37% на различните продукти и пак повтарям без транспорт.

2. lesproteines.com
Black Hole™ - 90 капсули (30 дози) - 34.99 euro
Blue Up™/ Blue Up™ Stimulant-Free - 60 капсули (30 дози) - 29.99 euro
GlycerGrow™ - 1000 g. (120 дози) - 35.99 euro
Green Bulge™ - 150 капсули (30 дози) - 32.90 euro
Green MAGnitude™ - 835 g. (80 дози) - 49.99 euro
Purple Wraath™ - 954 g. (90 дози) - 68.99 euro
Red Acid GEN 2™ - 120 капсули (60 дози) - 36.99 euro
SesaGlow™ - 180 капсули (180 дози) - 36.99 euro
Orange Triad™ - 270 капсули (45 дози) - 36.99 euro
White Blood™ - 90 капсули (30 дози) - 39.99 euro
White Flood™ - 549 g. (50 дози) - 57.99 euro
Цените са без транспорт.

3. pansport.co.yu
Този е сръбски, но немога да намеря курса на динар към лев

4.discount-supplements.co.uk
Картинката е същата, както и в другите сайтове

5. В БЪЛГАРИЯ цените са:
Black Hole™ - 90 капсули (30 дози) - 85 лева
Blue Up™/ Blue Up™ Stimulant-Free - 60 капсули (30 дози) - 60 лева
GlycerGrow™ - 1000 g. (120 дози) - 85 лева
Green Bulge™ - 150 капсули (30 дози) - 70 лева
Green MAGnitude™ - 835 g. (80 дози) - 110 лева
Purple Wraath™ - 954 g. (90 дози) - 150 лева
Red Acid GEN 2™ - 120 капсули (60 дози) - 80 лева
REDuktion™ - 120 капсули (30 дози) - 80 лева
SesaGlow™ - 180 капсули (180 дози) - 86 лева
Orange Triad™ - 270 капсули (45 дози) - 86 лева
White Blood™ - 90 капсули (30 дози) - 75 лева
White Flood™ - 549 g. (50 дози) - 120 лева
Golden FinisH™ - 1352 g. (20 дози) - 120 лева
Транспорта за София е безплатен, за страната е евтин и НЕЧАКАТЕ И НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАТЕ!
Пожелавам ви лек ден
:-)

АЙДЕ ДА СИ ДРЪПНЕМ ЕДНА ТЕМА ЗА ЦЕНИТЕ В ОТДЕЛНА ТЕМА... CONTROLLED LABS - ИЗКАРАЙТЕ ВАШИТЕ СРАВНИТЕЛНИ ТАБЛИЦИ В ЕДНА ОТДЕЛНА ТЕМА НАРЕЧЕНА ” Ценова Политика на БГ Дистрибуторите”... НИЕ ПО-КЪСНО ЩЕ СЕ ВКЛЮЧИМ С НАШИТЕ МАРКИ!!СИГУРЕН СЪМ ЧЕ И ОСТАНАЛИТЕ ЩЕ СЕ ВКЛЮЧАТ АКО ИСКАТ ДА ЗАЩИТЯТ ЦЕНИТЕ!

CL

12.06.08
08:20

Tigra ще се радвам всички българи да получават доходи равни на тези в Европа съответно за труда им. Таблиците са побликувани за да се покаже че нямаме намерение да продаваме на по-високи цени от европейските, но законодателството и и митата ни са сходни и правим невъзможното поне ние да подържаме по-ниски цени от тяхните.

CL

12.06.08
08:25

Sila можем да си направим, но ще сме си само ние двамата. Преди време пуснах нещо подобно за взаимопомощ и никой не се намеси.

NF

12.06.08
08:29

Е чак пък двамата само няма да сте.... ;)

ВИ

12.06.08
08:34

Тази тема наистина стана на мазало. С риск да ви дотегне съвсем от мен ще се изкажа за последен път по темата за цените.
Спора какви да бъдат цените на добавките е напълно безпредметен, защото всеки един човек, който се захване с бизнес, примерно си отвори магазинче за дрехи, гледа какви са му разходите и си образува така цените, че да не е на загуба и му дреме на дедовия че някъде по света едни гащи струват по-малко. Майка ми работи като продавачка в магазин за евтини дрехи и знам че един панталон, ако се купува на едро за 3 лв се продава за 50. Е, нормално ли е? -ДА. Зашото така сам се покрива наема. Същия този панталон е 20лв на илианци и 100лв на витошка.
Добавките струват толкова, колкото да минат хиляди километри, да са законно транспортирани и внесени и да ви бъдат безплатно доставени, с внимание и гаранция за качество.
Никой не прави големи пари от добавките. Всеки един вносител обслужва около 100-200кл на месец, а всички имат наеми, заплати, европейски данъци и пр.
А тук се дискутира защо цените не са ни като на някой сайт, който почти няма чисти разходи(рекламата винаги е % от печалба, тя не се смята) и обслужва милиони клиенти, които си плащат и доставката.
И да ви кажа че петрола вече е 140$, а като минат изборите и самия $ ще се вдигне 10-15% и добавките ще станат още по-скъпи. Така че се въоръжете с още повече пари и по-малко търпение:)

СБ

12.06.08
08:55

казано от Валентин Иванов на 12.06.08, 08:34:

Тази тема наистина стана на мазало. С риск да ви дотегне съвсем от мен ще се изкажа за последен път по темата за цените.
Спора какви да бъдат цените на добавките е напълно безпредметен, защото всеки един човек, който се захване с бизнес, примерно си отвори магазинче за дрехи, гледа какви са му разходите и си образува така цените, че да не е на загуба и му дреме на дедовия че някъде по света едни гащи струват по-малко. Майка ми работи като продавачка в магазин за евтини дрехи и знам че един панталон, ако се купува на едро за 3 лв се продава за 50. Е, нормално ли е? -ДА. Зашото така сам се покрива наема. Същия този панталон е 20лв на илианци и 100лв на витошка.
Добавките струват толкова, колкото да минат хиляди километри, да са законно транспортирани и внесени и да ви бъдат безплатно доставени, с внимание и гаранция за качество.
Никой не прави големи пари от добавките. Всеки един вносител обслужва около 100-200кл на месец, а всички имат наеми, заплати, европейски данъци и пр.
А тук се дискутира защо цените не са ни като на някой сайт, който почти няма чисти разходи(рекламата винаги е % от печалба, тя не се смята) и обслужва милиони клиенти, които си плащат и доставката.
И да ви кажа че петрола вече е 140$, а като минат изборите и самия $ ще се вдигне 10-15% и добавките ще станат още по-скъпи. Така че се въоръжете с още повече пари и по-малко търпение:)

Ще се включиш ли в темата, която предложих да се създаде? SIDE BY SIDE PRICING COMPARING с EU цените, които са достъпни да се видят в нета? това което е направил CONTROLLED LABS… АКО “ДА”... ДАЙТЕ ДА Я СЪЗДАВАМЕ И ТОЛКОВА... ДРУГИТЕ НЯМА ДА ИМАТ ИЗБОР ДА НЕ СЕ ВКЛЮЧАТ... ТОВА Е ЕДИНСТВЕНИЯ НАЧИН ЗА УБОСНОВКА, ДО ТОЛКОВА ДО КОЛКОТО НЕ ЗАСЯГА ПРЯКО ФИРМЕНАТА ТАЙНА НА КОЙТО И ДА Е...

Мнението беше редактирано от Сила БГ на 12.06.08 08:59.

Понеже развитието на темата я откъсна от нейното начало и замисъл, по-добре ще е да я затворя и да предложа на представителите да ползват тази и тази важни теми в раздела им за следващи общи дейности.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1