Какво прочетох днес в списание флекс !

05.01.05
16:58

Направо ще напиша тоя абзатц ,който ме учуди!

.. Някои суплементи подпомагащи преврьщането на мазнините в мускулна маса са незаменимите мастни киселини под формата на капсули рибено масло ( по 6 грама дневно) , калциев пируват ( 6 грама дневно) и CLA-конюгатен линеоик ейсид.Има побликувани статии показващи, че и трите посочени по-горе субстанции имат ефект на преразпределяне на мазнините .

Е това нещо е абзатц , който ме у4уди ! Вси4ки знаем , че мазнините немогат да се преврьщат в ММ . Кажете ми какво е това ?? Някакво ново откритие ? Се пак го  чета в списание Флекс !

Статията е много интересна ! Комбинацията на ускоряването на метаболизма , увели4аването на термогенезата,калориен дефицит и аербоика . След някои ден ще я пусна цялата. Има и опити ,който са впе4атляващи !

поздрави

Вероятно е метафора и става въпрос не за директното им превръщане от мазнини в белтъци, а по - скоро за ролята, която има тяхното разграждане в анаболния процес; например:
Мастните киселини, за които говориш, доколкото знам могат да имат положителен ефект върху разграждането на мазнините в тялото. Оттам се образува голямо количество енергия. А изграждането ан мускулните влакна е по своя характер енергоемък процес.
Иначе сериозна формула ще се иска за превръщане да кажем на кетоните в пептиди...

05.01.05
17:46

В кой брой на “ФЛЕКС” го четеш?Американско или европейско издание?

05.01.05
22:12

:lol:  :lol:
Въпросните масти (незаменими) киселини са в основата на изграждането на хормоните (включително анаболните), така, че тяхната консумация предизвиква повишаване на изграждането на мусклуната маса.
Може би сте чували разни легенди, че по пълните хора имат по-високи нива на тестостерон спрямо хората с нормално тегло, като някой дори проповядват идеята да се тъпчете с мазнини за да имате по-високо хормонално ниво. Аз бих се изсмял на тези хора, тъй като те визират мазнини (мазнини от животински произход или пък слънчогледовото олио, което са типичните мазнини в повечето храни или изобщо нямат идея за какво говорят), а истината е че става дума за незаменимите масти образуващи хормоните, които обаче почети нямат способност да се отделят като подкожна мазнина и обикновенно хората страдат от липса на тези мазнини (например Омега-3).

05.01.05
22:30

[quote author=“perlsite”]:lol:  :lol:
Въпросните масти (незаменими) киселини са в основата на изграждането на хормоните (включително анаболните), така, че тяхната консумация предизвиква повишаване на изграждането на мусклуната маса.
Може би сте чували разни легенди, че по пълните хора имат по-високи нива на тестостерон спрямо хората с нормално тегло, като някой дори проповядват идеята да се тъпчете с мазнини за да имате по-високо хормонално ниво. Аз бих се изсмял на тези хора, тъй като те визират мазнини (мазнини от животински произход или пък слънчогледовото олио, което са типичните мазнини в повечето храни или изобщо нямат идея за какво говорят), а истината е че става дума за незаменимите масти образуващи хормоните, които обаче почети нямат способност да се отделят като подкожна мазнина и обикновенно хората страдат от липса на тези мазнини (например Омега-3).

perlsite кои са сичките незаменими масти освен Омега-3 и от какво се набавят знам ,4е омега-3 се сьдьржа в лененото семе/олио

05.01.05
22:57

хехе рибено маслко 6 грама
то е на перли по 20мг май :)

05.01.05
23:21

Alpha linolenic acid (LNA) (omega-3) which can be converted into:
Eicosapentaenoic acid (EPA) (omega-3)
Docosahexaenoic acid (DHA) (omega-3)

Linoleic acid (LA) (omega-6) which can be converted into:
Gamma linolenic acid (GLA) (omega-6)
Dihomogamma linolenic acid (DGLA) (omega-6)
Arachidonic acid (AA) (omega-6)

Ако те интересуват подробности потърси инфо за EFA (Essential Fatty Acids)  8)

Post 2:
Да рибеното масло е отличен източник.. както и лененото олио на Omega-3

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1