менте?

11.06.08
18:51

Интересно ми е дали е възможно да подменят съдържанието на добавките, защото преди време си взех протейн oт магазина на един доста известен бг културист и тои беше 85лв за 2 кила и 300 при което отгоре хартииката беше най-обикновена и едвам се държеше, свен това мирише като какао и има вкус на какао и имам подозрения че поне 30% си е чисто какао :/
какво мислите?

11.06.08
18:55

А в темата за киселото мляко съм разказала за едно мое самоинициативно проучване относно един протеин. Можеш да видиш, ако потърсиш.

СБ

11.06.08
19:19

Кой ти го е продал... само ще направиш услуга на останалите потребители ако го споделиш...

11.06.08
19:29

Митко Димитров даже лично ми го продаде беше той в магазина си до Билла Младост 1 не казвам, че е менте а питам дали това е възможно защото имам подозрения :)
капачката беше хваната с най-обикнове наелон или там квото се води като се нагрее дето лепва без никакъв надпис или квото и да е вило а вътре хартията също беше като от лист за принтер и едва се държеше може даже с лепило за хартия да е било закрепено

Мнението беше редактирано от ^MaD^ на 11.06.08 19:32.

11.06.08
19:42

Е няма що!!

За жалост е възможно. Не си първият който виждам да се оплаква.

11.06.08
20:07

Твърде възможно е в този “протеин” да има и много добавено нишесте, тоест въглехидрат. Един прост експеримент в домашни условия дори, ще ти помогне да го установиш. Ако имате вкъщи йод или йодна тинктура (гледай да е в годност), сложи няколко капки върху малка купчинка от протеина и ако посинее (до тъмнолилаво), значи са набутали нишесте вътре.

11.06.08
20:20

да ви кажа бая се омазних :? а не ям много от друга страна от “протеините” които ги пълнят с разни работи примерно нут*им се получава пръцкане  ;-P а от тоя не е имало нищо подобно ама наистина вкуса и миризмата а включително и цвета направо ме изумиха мога да ви дам и пик на протеина ако искате

11.06.08
20:25

Точно на Нутрима се канех да му изследвам белтъчното съдържание едно време с един метод в химията там, ама се задоволих с ДНК-тест,който отхвърли гръмкия надпис на етикета:”Съдържа лиофилизат от млечно-кисели бактерии”

12.06.08
04:15

@^Mad^ - какъв е протеина ?
Случвало ми се е листа под капачката да е почти отлепен и това при продукт закупен директно от USA.

СБ

12.06.08
05:39

казано от emzo на 12.06.08, 04:15:

@^Mad^ - какъв е протеина ?
Случвало ми се е листа под капачката да е почти отлепен и това при продукт закупен директно от USA.

Има го този момент и то доста често, НО... те листа от принтери не ползват, ако може да се цитира този потребител. На тези от САЩ са си понякога от типа на финно велпапе или просто тънък картон.

Сложи някоя снимчица да видиме за какво става въпрос...

HE

12.06.08
07:29

казано от Ива Павлина на 11.06.08, 20:25:

Точно на Нутрима се канех да му изследвам белтъчното съдържание едно време с един метод в химията там, ама се задоволих с ДНК-тест,който отхвърли гръмкия надпис на етикета:”Съдържа лиофилизат от млечно-кисели бактерии”

Ами правил съм изследване на про голд-а на въпросната фирма и от сега мога да ти кажа да не си губиш времето в изследвания.
Ако изкараш повече от 46% ще трябва да почерпят  :-) . Същото предполагам и за останалите им продукти.
Гледам, че си доста грамотна в тази област та бих искал да попитам дали може да се направи някъде анализ за произход на белтъчините? Веднага обяснявам защо задавам такъв въпрос - имам грозните подозрения, че тези 46% са от соя.

12.06.08
07:41

казано от head_hunter на 12.06.08, 07:29:

казано от Ива Павлина на 11.06.08, 20:25:

Ами правил съм изследване на про голд-а на въпросната фирма и от сега мога да ти кажа да не си губиш времето в изследвания.
Ако изкараш повече от 46% ще трябва да почерпят  :-) . Същото предполагам и за останалите им продукти.
Гледам, че си доста грамотна в тази област та бих искал да попитам дали може да се направи някъде анализ за произход на белтъчините? Веднага обяснявам защо задавам такъв въпрос - имам грозните подозрения, че тези 46% са от соя.

Недейте да си губите времето - дори да се окаже, че е с 15% соево белтъчно съдържание, пак ще се купува. Мен разни начинаещи ( и не само начинаещи) непрекъснато ме убеждават, че това е най-добрия протеин, щото идва най на сметка.

12.06.08
07:57

Аз не бих си купила каквото и да е било от магазин,в който продавача е по анцуг и  потник !Отделно ,че гледа като луд понеже е избушил кочината от зоб !
Елементарно уважение към клиента щом липсва,мога да си представя какво ще е всичко останало ;-)

HE

12.06.08
08:41

Отначало си мислех, че с тези изследвания нещата могат да се променят в полза на нас обикновенните потребители, но след това се оказа, че това не е така. Хората които имат нещо в главата се усетиха, че ги лъжат, а останалите ще продължават да си купуват добавки “на сметка” пък дори и вътре да има изсушени л..на.
Да не говорим, че като им настъпиш интересите се почват едни заплахи и чудесии, но в крайна сметка се оказват абсолютно безобидни /личен случай - едно момченце си ме заплашваше след публикуването на изследването навсякъде където имаше възможност и накрая се принудих да го намеря - въпросното типче се оказа 18 годишно хлапе на не повече от 60 кг. лично тегло, което спипано в един тъмен ъгъл взе та се напишка без дори да е отнесло и един шамар/, втори случй /при официално запитване до фирмата защо се получава така при обявени 90% на практика вътре се оказват 46% - отговора беше да отида на място те щели да ми платят престоя и пътя и да се уверя, че имат най-качествените добавки на Българския пазар  :-)  моного се смях на штедрата оферта/ изобщо ако седнете да се занимавате с подобен род действия Ви чакат неподозирани забавления. При подобни изследвания се натъкнах и на разни верни до фанатизъм потребителчета на, които каквито и доводи да им извадиш насреща пак отказват да приемат действителността, а да не говорим, че и гъз дават името на любимата фирма да остане неопетнено.
Общо взето това е забавление за хора със стабилни нерви.

12.06.08
08:44

Кофтито е, че вече никога незнаеш каде могат да те преебат а и навсякаде само далавери се въртят и са се чудя от каде да пазарувам за да съм сигурен за качеството ако изощо има такова място

12.06.08
08:54

От какво е протеина-трябва да се пускат егати изследванията-обезсмисля се, а и пак ще се купуват-и да им го кажеш в очитена производителите, какво от това??!!! Иначе си е така, както и с имуностимулаторите - изсушено и лиофилизирано ла*но, направено на таблетка и оцветено - и ето ти мощен имуностимулатор, при това поликлонален!!:)

FZ

12.06.08
09:08

казано от ^MaD^ на 11.06.08, 18:51:

Интересно ми е дали е възможно да подменят съдържанието на добавките, защото преди време си взех протейн oт магазина на един доста известен бг културист и тои беше 85лв за 2 кила и 300 при което отгоре хартииката беше най-обикновена и едвам се държеше, свен това мирише като какао и има вкус на какао и имам подозрения че поне 30% си е чисто какао :/
какво мислите?

На коя фирма беше протеина ?

СБ

12.06.08
09:12

казано от FZKTWGS на 12.06.08, 09:08:

казано от ^MaD^ на 11.06.08, 18:51:

какво мислите?

На коя фирма беше протеина ?

и аз тва щях да питам, че нещо не стана ясно...

12.06.08
10:24

Е как Шампиона на българия ше продава боклуци . Мн мн не го вярвам , но пък все пак Българска работа . МЕГА жалко . Между Другото от Бг протеинче и креатинче ( верно евтини ) ми се подуха каналите над Оная работа. Мислех си че е  от многото кола дето пия , но в момента в който ги спрях се оправиха нещата . Така че извода е ясен !

13.06.08
10:36

API Whey Protein X гледах го и в нета пак си е по 85

HE

13.06.08
13:06

казано от ^MaD^ на 13.06.08, 10:36:

Ами пил съм го и хартията с която е запечатан е доста далече от описаната от теб - тази на оригинала е плътна и с надписи.
Преди доста време го ползвах тъй като мои познати ми пращаха, но не вярвам нещата да са се променили.

13.06.08
14:27

Само да вметна нещо :-)
Винаги си искайте касова бележка,когато купувате нещо !Практика е да не се издава такава(ей такива тарикатски номерца ме влудяват мен...),а без нея няма как да си потърсите правата!Като усетите нередност -директно  в комисията за защита на потребителите!Няма оправия иначе :-)Докато позволявате да ви правят на маймуни,ще ви правят .Не е луд този,който яде баницата ... ;-)

13.06.08
20:18

казано от head_hunter на 13.06.08, 13:06:

казано от ^MaD^ на 13.06.08, 10:36:

Ами пил съм го и хартията с която е запечатан е доста далече от описаната от теб - тази на оригинала е плътна и с надписи.
Преди доста време го ползвах тъй като мои познати ми пращаха, но не вярвам нещата да са се променили.

Е супер значи  :cheese: , уфф карай поне ще знам следващия път да ходя на друго място :) или да си взема Нескуик направо  :coolgrin:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1