11.06.08
20:10
На 16 години сим тремирам 9 месеца 70 кг съм и смятам да пия накаква добавка за покачване на маса.
Вапрсат ми е коя от следните добавки ще е наи добре да приемам.
http://www.muscletech.com/products/aplodan/index.shtml
http://www.4fitnessbg.com/profile/anabolic-x-factor/
http://www.muscletech.com/products/celltech_hardcore/index.shtml
Ще съм ви благодарен ако ме насочите към правилния и качствен продукт.
Или има и друг варянт ако това не ви се вижда добре за мен имам 500лв и съм решил да си взема някаква добавка която в рамкита на 3,4 месеца да приемам тези пари трябва да ми стигнат да си закупя такава добавка на прилична цена за да мога да е пия 3,4 месеца ако имате по дибри решения за продукт от тези които съм дал по горе ще се радвам да ме поущрите.И смятам да закупя само един от 3-те продукта не да комбинирам.
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО !!!
Темата беше редактирана от Георги Гайдов на 13.06.08 09:11.
11.06.08
22:05
ами приятел какво да ти кажа..
16 години, 9 месеца стаж, никаква информация за тренировъчна програма и хранителен режим, ама аз се отплеснах..
ако толкова рано ти се почва с добавки, насочи се към нещо по-леко първо - аминокиселини BCAA, някой млечно-яйчен протеин или пък умерен суроватъчен. Аплоданът е за доста напреднали билдери, а и в тази възраст не мисля, че ще ти се отрази добре. Наивното описание на втората добавка само говори за себе си. Арахидоновата киселина не е от пиле мляко, все пак се съдържа в месото, яйцата и млечните продукти. Последното е креатин, за който мисля ти е все още рано. А най-добре вместо да питаш тук за мнение, попитай някой лекар първо (най-добре личния стига да е компетентен в тази сфера, ако не да те насочи).
12.06.08
04:30
Тренирам по тази програма:
Програма за първи ден
* повдигане на щанга от полулег - 4 серии по 8 повторения
* повдигане на щанга от лег - 4 серии по 8 повторения
* повдигане на дъмбели от полулег - 4 серии по 8 повторения
* пек-дек - 4 серии по 10 повторения
* кoремни преси - 3 серии по 30 повторения
* повдигане на краката от вис - 3 серии по 30 повторения
Програма за втори ден
* гребане с щанга - 4 серии по 8 повторения
* набирания - 4 серии по 10 повторения
* мъртва тяга - 4 серии по 8 повторения
* придърпване на хоризонтален скрипец - 3 серии по 8 повторения
* хиперекстензии - 3 серии по 20 повторения
Програма за трети ден
* клякане с щанга - 4 серии по 10 повторения
* напади с щанга - 4 серии по 10 повторения
* лек екстензия - 4 серии по 10 повторения
* бедрено сгъване - 4 серии по 10 повторения
* повдигане на пръсти на калф машина - 4 серии по 12-15 повторения
Програма за четвърти ден
* раменна преса пред гърди - 4 серии по 8 повторения
* разтваряне с дъмбели встрани - 3 серии по 8 повторения
* изнасяне на дъмбели назад за задно рамо - 3 серии по 8 повторения
* трапецовидно повдигане с щанга - 4 серии по 10 повторения
* кoремни преси - 3 серии по 30 повторения
* повдигане на краката от вис - 3 серии по 30 повторения
Програма за пети ден
* повдигане на щанга от лег в тесен хват - 3 серии по 8 повторения
* френска преса - 3 серии по 8 повторения
* трицепсово разгъване на скрипец - 3 серии по 8 повторения
* бицепсово сгъване с щанга от стоеж - 3 серии по 8 повторения
* бицепсово сгъване с дъмбели - 3 серии по 8 повторения
* концентрично сгъване - 3 серии по 8 повторения
А диета в момента си правя
12.06.08
06:07
При посочената възраст и хранителни добавки направо се чудя още не са започнали критиките. :) Тъй като въпросът е често срещан във форума, ще резюмирам отговорите, които най-вече ще получиш:
1. Не е препоръчително да приемаш хранителни добавки през първите 12-18, а ако питаш мен, 24 месеца - изпитай тялото си, провери къде е пределът на възможностите ти.
2. Добавките за старт биха били протеин и аминокиселини, както и витаминен комплекс. Посочените от теб продукти не заместват изброените, напротив - изискват ги, даже и в по-големи количества, което само по себе си няма да пасне на бюджета ти.
12.06.08
06:07
това, което в твоя случай е най-подходящо и ще ти даде видим резултат, и за 3-4 месеца за 500 лв, са 2 опаковки протеин по 4,5кг и обикновен креатин монохидрат. Има много теми как се употребяват, но с радост ще ти помогнем като се решиш какво да си купиш. Добавките ,които си посочил в твоя случай и с твоя стаж, години и килограми няма да ти дадат по-добър резултат от обикновен протеин и креатин монохидрат и стабилно ядене. Отсявай внимателно какво си поръчваш. Даже евентуално може и да пропуснеш засега креатина и както е написла Димитър да си вземеш витаминен комплекс и най-вече да наблягаш на яденето. Сега си в период на растеж и единственото, което ти трябва е стабилно ядене и яки тренировки
Muscletech е една от най-оплюваните фирми в Щатите, набиват много пари за реклама, а продуктите им по-голямата част не действат. Аплодан на практика е креатин, просто са го изписали както му е химичното наименование и няма да ти даде по-добър ефект от обикновения креатин. CellTech hardcore с нищо не е по-добър от многото други следтренировъчни креатинови комплекси като Size On Gaspari, CellMass BSN, Storm Universal, Green Magnitude Controlled Labs, Torrent Universal, даже напротив дори не може да се сравнява с тях като ефект и цена. Адски много захари съдържа, повярвай ми, дразни стомаха. Просто ти казвам, че в сравнение с изброените по-горе продукти, които ги има на Българския пазар, той изобщо не се отличава. Остави какво пише на етикета, това е фирмената политика на Muscletech, залагат най-вече на гръмки реклами и яко спонсорство на културисти, които да им рекламират продуктите, които са адски скъпи.
Мнението беше редактирано от Сила БГ на 12.06.08 06:34.
12.06.08
09:43
казано от silabg.com на 12.06.08, 06:07:
Добавките ,които си посочил в твоя случай и с твоя стаж, години и килограми няма да ти дадат по-добър резултат от обикновен протеин и креатин монохидрат и стабилно ядене. Отсявай внимателно какво си поръчваш. Даже евентуално може и да пропуснеш засега креатина и както е написла Димитър да си вземеш витаминен комплекс и най-вече да наблягаш на яденето. Сега си в период на растеж и единственото, което ти трябва е стабилно ядене и яки тренировки.
Съгласен съм с мението по-горе.
Аз ти препоръчвам следното. На 16 години си. Купи си само суроватъчен протеин и витамини + минерали. Друго не ти трябва. Тренирай си така няколко години, докато не видиш на какво с способно тялото и физиката ти. После дооформяй с добавки.
Мнението беше редактирано от Даниел - Трибоеца на 12.06.08 09:44.
12.06.08
09:48
Колко си висок?Дай парите за храна...
12.06.08
10:04
казано от Minimal_House на 11.06.08, 20:10:
На 16 години сим тремирам 9 месеца 70 кг съм и смятам да пия накаква добавка за покачване на маса.
Вапрсат ми е коя от следните добавки ще е наи добре да приемам.http://www.muscletech.com/products/aplodan/index.shtml
http://www.4fitnessbg.com/profile/anabolic-x-factor/
http://www.muscletech.com/products/celltech_hardcore/index.shtml
Ще съм ви благодарен ако ме насочите към правилния и качствен продукт.
Или има и друг варянт ако това не ви се вижда добре за мен имам 500лв и съм решил да си взема някаква добавка която в рамкита на 3,4 месеца да приемам тези пари трябва да ми стигнат да си закупя такава добавка на прилична цена за да мога да е пия 3,4 месеца ако имате по дибри решения за продукт от тези които съм дал по горе ще се радвам да ме поущрите.И смятам да закупя само един от 3-те продукта не да комбинирам.
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО !!!
За второто си малък, а първото и третото...хм... няма да повтарям написаното от останалите :)
Давай си паричките за храна. Евентуално можеш да си вземеш един хубав сурватъчен протеин, който да пиеш след тренировка. Мутливитамините са ясни - то тях всеки трябва да ги приема :)
12.06.08
10:40
Висок съм 1,84 а относно протеина колебая се между тези двата
http://www.muscletech.com/products/anatorp70/index.shtml
http://www.muscletech.com/products/masstech/index.shtml
И ако може да ми дадете някво линкче за няквакви витамини на прилична цена и на добра марка.
12.06.08
10:46
Мастек е гейнър, адски скъп е, само 10 дози и в една доза има 40 грама протеин, нищо специално не е, има много по-ефикасни като цена и брой дози продукти и количество протеин в доза. не се минавай да си взимаш Анатор, ще се разочароваш, нищо специално не е, остави какво пише, дори съставките са му най-обикновени,а и е 16 дози,а и Масълтек съвсем скоро ще го спират от производство поради недоволството на клиенти от този продукт.
12.06.08
11:49
Какъв ще ми препоръчате тогава като имате предвид 4е имам 500 лв и да ми стигнат за 3,4 месеца а защо не и повече :)
12.06.08
12:15
Комбинация от суроватъчен протеин 4,5кг по 2 дози плутно всеки ден, и отделно добавяш гейнър след тренировка и още един път през деня. дозата, която я пише на опакожката на гейнъра я разделяш на 2 приема. в почивните дни на 2 приема пак, като също си пиеш по 2 дози протеин. не искам да се ангажирам да ти препоръвам марки, има много качествени за цената си, ако искаш ни разгледай каталога и си избери нещо и после ще го обсъдим
12.06.08
12:31
Aко може да ми дадете вие примерно 3 4 вида и аз да си избера защото не разбирам много много и нз на кво да се спра или да ме насочите към някоя марка .
12.06.08
13:00
ok, като протеин моят избор се спира на 4-5 продукта - ето ги и тях
Dymatize Elite Whey - 4,5кг
NOW Isolate - 4,5 кг
ON Gold Standart - 4,5кг
Universal Ultra Whey Pro - 3 кг
ON Pro-Complex
За гейнъри
ON Serious Mass - 5,5кг
ON Pro-Complex Gainer
Dymatize High Protein Mega Gainer
Dymatize Mega Gainer
Universal Gain Fast
Universal Real Gains
BSN True Mass
Има и много други качествени протеини и гейнъри. Марките които НИЕ внасяме не са включени по-горе, за да не си правим само-реклама, което не би било правилно, независимо че продуктите са на много високо ниво.
Мнението беше редактирано от Сила БГ на 12.06.08 13:06.
12.06.08
19:30
Ако може да ми дадеш някакъв саит в които мога да видя прдуктите които си ми изброил и да ми кажеш в този вашият саит какви продукти ще ми помогнат и ако може линкчета.
13.06.08
03:26
Всичко от изброеното по-горе можеш да го намериш както в нашия така и в други сайтове. Относно линкчета, не мисля че ще е удачно да поствам линкчета към продуктите! Ако решиш можеш лесно да се ориентираш в сайта ни за изброените по-горе продукти! Ако въпреки всичко не успееш да стигнеш до желаните продукти, тогава се свържи директно с нас и щете упътим. По долу ще намериш инфото за връзка... Skype или тел.
13.06.08
13:36
Спрях се на този протеин и този гейнър
silabg.com/bg/product/detail/bid/1/id/178/page/2/OPTIMUM%20NUTRITION-100%20%%20WHEY%20PROTEIN%20GOLD%20STANDART
silabg.com/bg/product/detail/bid/1/id/140/page/5/OPTIMUM%20NUTRITION-SERIOUS%20MASS
Какво мислите за тях
Мнението беше редактирано от Minimal_House на 14.06.08 09:23.