КОМ - ЕМИНЕ, какви добавки и храна бихте взели

11.06.08
21:26

Здравейте!

Искам чисто хипотетично да ви  попитам какви хранителни добавки (плюс витамини,чайове, масла..) 
бихте взели в раницата си,ако ви предстои 720 км път по билото на Стара планина в рамките на 25 дни,
като имате предвид високото продължително натоварване (преходи от сорта на 8-10 часа) и непълноценното хранене
(предимно мед и ядки).

Моля ви, да опишете от кой продукт по колко и кога ще приемате.
Режимът е следният: ставане 5.00 сутринта , ходене по баирите между 6 и 12 часа, подготвяне  на бивака, сън.

Би било интересно да опишете и храната , която бихте взели със себе си, чисто хипотетично. Условието е да е
лека и да оцелява на жегите.

Имам приятел, който е планинар. Той ми спомена за някакъв вид добавка (Гу, гну ... ще го попитам отново), която представлявала вид лентичка за слагане на езика и водела до мигновено засищане. Определено бих се възползвал от това. :)

От други познати и вещи хора на тема преходи съм чувал за ползването предимно на захарни продукти + ядки. За съжаление не сме говорили по какъв начин си набавят белтъчините.

12.06.08
06:44

Уха, много добре звучат подобни изпълнения.

Първо ти трябва да си организираш нещата, защото е ясно, че за 25 дена трябва да презареждаш раницата на места. Иначе аз бих я карал на сандвичи с меса(качествени да не се натровиш, защото кой знае от какви дупки ще го взимаш) и овесени ядки и ставиди. Тоест затоплям малко ядките/ , прецежам ги  и със ставиди и вода ги изяждам. И не забвавяй, че апетита ще ти е вълчи така, че няма с изяждането...

Иначе с право питаш, много от “планинарите”, които познавам все се скитаит изглядняли и в лоша форма заради некадърна организация на преходите и изобщо.

Между другото, как сте го планирали това пътуване? Използвате ли някаква съществуваща организация или самодейно?

12.06.08
08:02

Ми самодейно.  С двама приятели ходим често из планините и решихме да пробваме по най-дългата пътека...
Ще има зареждания с прясна храна от време на време. Ама като цяло ще е на ядки, стафиди, мед, супи, сухари,
малко консерви, епизодично мляко и сирене където можем да си намерим по пътя.
За набавяне на необходимото количесвтво белъчини освен протеини и амино друг вариант не виждам. Храната ще дава твърде малко за тия натоварвания.
Аз го виждам сутрин на закуска овес,стафиди,мед + протеинче. На обед.. пак;)
Имате ли идея каква работа могат да свършат аминките? Кога да се пият?
Само на протеин ми се вижда кофти. То като гледах аминките съдържат много малко белтъци. За да набавиш 35 гр белтък тряа да лапнеш една шепа по мои сметки.Докато протеинчето си е една дозичка и малко.
Има ли смисъл да се вземе БЦАА да се пие вечер с цел бързо възстановяване?
Нещо друго за възстановяване знаете ли?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1