Проблемче

От 5-6 дена имам известни проблеми със съня.До 2-3 часа не мога да заспя ,въпреки че се опитвам ,но просто не чувствам никаква умора,но сутринта съм като труп и на даскало ми се спи супер яко,а и сега контролни тва онова човек не може да поспи и там :П.Интересното е че след училище пак не ми се ляга да спя и на тренировката се чувствам добре (тя е обикновено е около 16:00ч)
Не пия кафета,алкохол,коли,и енергу напитки.Kажете какво да правя ,че не ми харесва това.Да е някаква предваканционна превъзбуда ли и аз нз дайте някви съвети да си оправя режима.

Темата беше редактирана от Велико Иванов на 11.06.08 21:45.

На мен ми се е случвало подобно нещо, когато си направя опит да си изместя биологичния часовник. В статията за съня има добри съвети и решения, като аз се възползвах от основното, а именно да фиксирам дневните дейности в определен часови диапазон, както и да си лягам / ставам по едно и също време.

12.06.08
06:31

И аз съм имала подобни проблеми - с най-добри намерения си лягам в 22-22:30 и после се върта до 01:47!!:))

Да не е пълнолуние?
Безсънието тррае 2-3 дена в такива фази....

12.06.08
08:55

Сигурно.

FZ

12.06.08
09:04

казано от WarChieft на 11.06.08, 21:45:

От 5-6 дена имам известни проблеми със съня.До 2-3 часа не мога да заспя ,въпреки че се опитвам ,но просто не чувствам никаква умора,но сутринта съм като труп и на даскало ми се спи супер яко,а и сега контролни тва онова човек не може да поспи и там :П.Интересното е че след училище пак не ми се ляга да спя и на тренировката се чувствам добре (тя е обикновено е около 16:00ч)
Не пия кафета,алкохол,коли,и енергу напитки.Kажете какво да правя ,че не ми харесва това.Да е някаква предваканционна превъзбуда ли и аз нз дайте някви съвети да си оправя режима.

Вземи си Мелатонин , продава се в магазините  за суплементи . Пие се по една таблетка вечер  преди сън .
Уравновесява натуралните нива на хормоните с цел отпускане на тялото и постигане на здрав сън .
Усилва ефекта на антиоксидантите  в храната и помага за стимулирането на имунната система .

12.06.08
10:46

Това според мен се дължи на промяната във времето - Дължината на деня , Температурите , Влаги и др. Като ги съчетаеш с нарошен или променен режим винаги се полага това . Тялото неможе да опрадели по кое време ти е необходима енергия и не я разпреедля равномерно . :) Съвета ми е недей си ляга до късно и стани сутринта мн рано . Да видим дали няма си легнеш по рано от 11 ;) Изпробвал съм го :)

BU

12.06.08
16:52

Или по-лесен вариант - недей си ляга въобще и изтрай до 9 вечерта. :)

май по-добре да не лягам въобще и да изтрая до 9-10 отколкото да легна късно и да ставам рано ,щото може и да не успея да стана рано и да къртя до обяд :D

А тоя Мелатонин има ли някакви нежелани странични ефекти,вреди ли нещо и често ли се пие или само ако не ти се спи?

12.06.08
17:51

Това е хормоноподобно вещество, отделяно от една миниатюрна жлезичка в мозъка-епифиза. Отговаря за биологичните ритми на тялото.

FZ

13.06.08
08:44

казано от WarChieft на 12.06.08, 17:07:

А тоя Мелатонин има ли някакви нежелани странични ефекти,вреди ли нещо и често ли се пие или само ако не ти се спи?

Ето ти един линк да се информираш малко повече за този продукт
http://www.bodybuilding.com/store/opt/melatonin.html

ВН

13.06.08
09:48

Случайно да приемаш забранени медикаменти? В случая стероиди? Те могат да окажат подобно негативно въздействие върху съня. Ако случайно употребяваш, по-добре ги откажи от рано. Ако ли не, браво - доста масивен си станал за 14 месеца тренировки. Ръка 43, тяга 210. :) Давай към НСА :) ! 
Дзвера ще се сети за кого ми напомняш.

13.06.08
10:40

Нерви, промяна на времето , за 2-3-4 дни трябва да се оправи всичко.

Не вземам забранени мадикаменти ,пък кой каквото иска да мисли.До сега съм пил само Креатин 3 пъти по 300 гр и около 1 kg протеин по простата причина че нямам такива финанси,че да ги бутам за добавки,все пак храната на първо място.А за тягата беше с фитили :(,ама все пак ги вдигнах.Иначе за малкото време от което се занимавам с фитнес съм прочел много теми в този прекрасен сайт,също и по списания и мисля че са ми помогнали доста.

13.06.08
13:56

И аз понякога имам такива проблеми но след хипер тежка тренировка по карате заспивам кат бебе :)
ПП: Когато ми се спи сутрин си взимам IsoTon има кофеин и ме освежава.

Мнението беше редактирано от Vasko на 13.06.08 13:57.

BU

13.06.08
20:44

Как тренираш?Имам особено чувство,че тренираш по-честичко.Би ли ми описал програмата си?

Мхм нещата се оправиха май.Пробвах една вечер да не спя и сега вече лягам по рано и ставам по рано,уж.Иначе да с тежко тренирам  и предимно на свободни тежести,понеже в залата освен Скрипците и Пек дека всичко останало е щанги , дъмбели и железа.Ами примерно:
Пон Рамо и Трицепс
1)Раменни преси с дъмбели или щанга 4x(10-8-8-6)
2)разтваряне настрани с дъмбели 3x10-8
3) разтваряне от наклон или заден хеликоптер 3x10-8 повторения
4)Изтласкване с тесен Хват от Лег или Кофички за трицепс 3x10-8
5)Френско 3x(10-8) повторения
6)Конски Топки :)тва е въженцето 3x(12-10-8) повторения
Вт Гръб и трапец
1)пулдаун 3-4x(10-8)
2)Долен скрипец 3x(10-8)
3)Тяга 4x(12-10-8-8)
4)Мечка или Гребане с Щанга 3x(10-8)
5)Повдигане на раменете с щанга 3-4 серии по 12-15 повторения
Сряда и Четвъртък почивка
Петък Гърди и Бицепси
1)Изтласкване от Лег с Щанга 4x(12-10-8-6)
2)горна част 3x10-8
3)Флайс 3x12-10
4)Пулоувър 3x15-12
5)Сгъване за бицепс с щанга или дъмб 3x12-8
6)Скот 3x10-8
7)концентрично 3x12-10
Събота Крака и корем
1)Клек 3x10-8
2)Бедрено Разгъване
3)бедрено Сгъване
4)Прасец на Лег Пресата 3x(20-18-15)повторения
5)Молитва 3x12-10
6)Повдигане на краката от лежанка 3x12-8
Нделя Почивка

Това е тренировката ми,но това със съня едва ли е било точно от програмата,понеже тренирам по нея 2,5 месеца вече

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1