Едно питане ...

DI

08.06.08
09:08

Вече имам всичко необходимо вкъщи, не се налага да хода по зали и т.н. Искам да попитам дали е удачно да раздела мускулните групи такаче всеки ден да правя само по една мускулна група, нещо от рода на..

Понеделник- Гърди
Вторник-Рамо
Сряда-Бицепс
Четвъртък-Трицепс
Петък-Гръб

Събота и неделя почивка.

Е :?

09.06.08
14:25

Според мен е по-добре да правиш трицепс с гърди и с рамо,бицепс с гръб и трапец, и краката и корема в отделен ден,като между тренировките оставяш по 1 ден почивка..Но не ми се спори с професори,така че ако някой не е съгласен с мен нека даде по-добър съвет

Мнението беше редактирано от smokee на 09.06.08 16:23.

11.06.08
11:30

Бицепс и трицепс не ги прави самостоятелно. Или си сложи ден за ръце или ги комбинирай с други мускули. Вариантите са много, разгледай програмите и си избери, трябва да намериш как на тебе ти действа най - добре. Не пропускай краката.

11.06.08
17:03

в момента тренирам така:
1.ръце
2.рамо
3.крака
4.гърди
5.гръб
и 2 почивни
не знам какво толкова страшно има да се тренират краката, че поне 60-70% от трениращите не ги тренират

11.06.08
17:07

Не е удачно, защото стават много дни, в които се тренира.Тоест няма да може да се възстановяваш качествено и ще ти трябва доста сериозно хранене.Не виждам краката..Ако ги сложиш и тях така както си започнал ще си докараш 6 дни тренировка седмица, което няма да доведе до нищо положително.

11.06.08
18:53

Тоя спорт не може без тренировка за крака, макар и 70% в залите да не тренират крака. Обичайния образец е “убавец” на 16год. който тренира от 3 месеца по програма за професионалист и хвърля метан по 50mg и си вика ще стана като тези от плакатите !
Има много варянти, но най-удачния ако си начинаещ е да правиш нещо от сорта на :  3 пъти седмично (понеделник,сряда,петък): 1клякания,2набирания,3гребане на  хоризонтален скрипец,4 хоризонтален лег, и след това по 1 упражнение за малките групи мускули за препоръчване на машини.

DI

12.06.08
10:33

С наличното вкъщи , мога да правя всичко необходимо за ръце , рамо, гръб , гърди , НО не и за крака..., но ще вида да измисля нещо. Значи ще направа така... тъй като знам, че при мен бицепс и трицепс като ги тренирам в един ден ефекта е по голям , така ще направа...

VE

12.06.08
12:38

и аз тренирам в нас ама напоследък започнах да ходя по зали...хубаво е да се тренира вкъщи ( не чакаш за уреди, не те разсейват, не се притесняваш някой назобеняк като застане и почне да те гледа :) ) ама до време ..няма го това разнообразие от машини..след време и тежестите ще ти станат малко и ще ти писне да купуваш тежести през 2 месеца..
И по темата.. :) последно време и аз почнах да трен 1 мускулна група на ден и ми допадна доста..особено тренировката за рамена! :)
Пробвай всичко и сам ще разбереш, кое работи най-добре за теб.

12.06.08
15:20

@DiaVolLo
Няма ли приставка на лежанка примерно за бедрено сгъване/разгъване?И не можеш ли да си направиш някаква импровизирана поставка за клекове?:)

DI

12.06.08
16:09

тцтц , всъщност имало такава приставка за бедрене сгъване (blush) , не я бях сглобил напълно ...

12.06.08
16:18

Още неща, които можеш да правиш за крака без стойка са напади (тежестта при тях е по-малка от клека и позволява да си обърнеш щангата и с преса да я сложиш зад врат), преден клек (пак така - обръщаш си щангата и клякаш), zercher squat (http://youtube.com/watch?v=Xg4dlkDWYuM , можеш да ползваш лежанката и от нея да взимаш щангата, нещо като този пич -> http://youtube.com/watch?v=kW-E0DJcXRo&feature=related), lumberjack squat (http://youtube.com/watch?v=G0yhQ1Ayb14 , запъваш лоста в някой ъгъл), както и пистолети със собствено тегло. Изобщо - желание да има, варианти бол. Не пренебрегвай краката.

Мнението беше редактирано от G33K на 12.06.08 16:20.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1