11.06.08
11:34
Здравейте предлагам да бъде създадена специална категория в изданието .Топ10 на най добре натоварващите упражнения за различни тe чaсти на тялото. Пример Топ 10 на най добре натоварващите упражнения за бедрата.Предлагам да бъде във вид на таблицa.
Хмм то по-добре ще е да е топ 3 тогава, защото най - добрите упражнения за дадена част на тялото обикновенно са 1 - 2, рядко 3 а останалите им отстъпват доста по ефективност.
11.06.08
12:27
Обща класация на най-добрите упражнения според мен не може да бъде направена по следните причини:
1. Изпълнението на дадено упражнение е почти винаги различно при отделните хора
2. Само по себе си едно упражнение не е нищо без определянето на брой серии и повторения
3. От значение е “стажът” на изпълняващия упражнението
Има още 2-3 причини, но не са с точна формулировка. Ако все пак се потърси мнението на аудиторията за това кое упражнение е допринесло най-много за развитието на дадена мускулна група, мисля, че ще е по-подходящо, макар да бъдем затрупани от субективизъм. :)
11.06.08
12:27
Аз съм скептично настроен към идеята, защото при един едно упражнение е по-ефективно, при друг - друго. Всичко е индивидуално.
11.06.08
12:59
Няма смисъл от такава тема, защото моята класация от упражнения може за мен да е най-добрата, това да са упражненията който най-добре действат при мен , но твоята класация да е друга и при теб моята класация от упражнения да не работи или обратното .
11.06.08
19:02
Иначе най-доброто си е тва за дъвкателните мускули:)
11.06.08
19:48
Номер едно - тяга. Това е моят глас,въпреки че съм привърженик на клека.
Не мисля че е толкова трудно да се отбележат най - добрите упражнения за дадена мускулна група те се знаят, например -
- за краката това са кляканията и нападите
- за гърдите това са пресите с щанги и дъмбели и кофичките
- за рамената основно раменните преси и разтварянията с дъмбели
и т.н.
12.06.08
08:45
Дотук лесно,обаче при гърба не е толкова просто...неможе просто да му удариш едно упражнение и толкова...
казано от DeadManWalking на 12.06.08, 08:45:
Дотук лесно,обаче при гърба не е толкова просто...неможе просто да му удариш едно упражнение и толкова...
Мъртва тяга, гребания и евентуално набирания.
12.06.08
11:50
Трицепс -Френско :)
Трицепс
- преси с тесен хват (с тесен хват на лежанка, с тесен хват на наклонена лежанка или JM преси), екстензии и разгъвания на скрипец.
Мнението беше редактирано от Alkorin на 12.06.08 15:04.
12.06.08
15:27
казано от Alkorin на 12.06.08, 10:38:
Да де,но всички ще развият гърба..неможе и трите да са номер едно...
казано от DeadManWalking на 12.06.08, 15:27:
казано от Alkorin на 12.06.08, 10:38:
Да де,но всички ще развият гърба..неможе и трите да са номер едно...
Но номер 1, номер 2 и номер 3 в този ред може, нали? :) Защо се хващаш за детайлите, прави тягата и не го мисли толкова. ;)
12.06.08
18:42
казано от Димитър Михайлов на 11.06.08, 12:27:
Обща класация на най-добрите упражнения според мен не може да бъде направена по следните причини:
1. Изпълнението на дадено упражнение е почти винаги различно при отделните хора
2. Само по себе си едно упражнение не е нищо без определянето на брой серии и повторения
3. От значение е “стажът” на изпълняващия упражнениетоИма още 2-3 причини, но не са с точна формулировка. Ако все пак се потърси мнението на аудиторията за това кое упражнение е допринесло най-много за развитието на дадена мускулна група, мисля, че ще е по-подходящо, макар да бъдем затрупани от субективизъм. :)
Напълно подкрепям. Напоследък само налудничави и недообмислени идеи в този форум..
Да не говорим, че малко хора могат да ти изброят сами по себе си 10 упражнения за отделен мускул.