Помощ за хранителна добавка.

12.06.08
21:47

Моля някой да ми помогне. От скоро ходя на фитнес, по 4 пъти в седмицата. Понеделник, Вторник, Четвъртък и Петък. Висок съм 190 см и тежа 80 кг. Искам да взимам някаква добавка (биологична, нещо което да не е вредно, защото знам, че има супер много химични продукти и глупости...) с която да кача по-бързо мускулна маса. Чувал съм, че креатина е добро, но незнам за какво се пие и на колко време. Ако може някой, които разбира повечко да ми разясни нещата и какво трябва да взимам аз, ако въобще е нужно...
Мерси предварително на всички. :)

FZ

13.06.08
08:52

казано от Bra1nSicK на 12.06.08, 21:47:

Висок съм 190 см и тежа 80 кг. Искам да взимам някаква добавка (биологична, нещо което да не е вредно, защото знам, че има супер много химични продукти и глупости...) с която да кача по-бързо мускулна маса.

На колко години си ?

Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 13.06.08 08:53.

13.06.08
10:08

17 без 5-6 месеца

Мнението беше редактирано от Bra1nSicK на 13.06.08 10:08.

13.06.08
10:10

казано от Bra1nSicK на 13.06.08, 10:08:

17 без 5-6 месеца

Значи си на 16.Рано ти е за добавки.

13.06.08
10:21

Може да се каже, че съм на 16. Имам много приятели и познати, които пият протеини, креатин и други такива... затова и аз се запитах... :)

13.06.08
10:33

Още си във фаза на растеж и развитие, така че не е препоръчително да товариш организма си с такива препарати.

13.06.08
11:53

казано от Bra1nSicK на 13.06.08, 10:08:

17 без 5-6 месеца

Хахахахаха  :lol:  :lol:  :lol:
Аз пък съм на 30 без 10-15 години  :coolsmirk:

Съжелявам, просто такъв лаф не бях виждал скоро...
Значи, може да разгледаш из сайта някои темички:
http://www.bb-team.org/articles/1468/
http://www.bb-team.org/articles/1444/
И тази като за капак: http://www.bb-team.org/articles/1498/

Личната ми препоръка е да си вземеш или аминокиселини или протеин, въпреки че и без тях може.

13.06.08
12:32

[quote author=“Bra1nSicK” Искам да взимам някаква добавка (биологична, нещо което да не е вредно, защото знам, че има супер много химични продукти и глупости...) quote]
значи креатина не прави маса, дава сила да буташ повече, и може би някои задържат вода в мускула...с него не се става едър..

супер биоллогична  добавка са яйца,прясно мляко,сирена, всякакви меса... вместо 60лв за добавка, давай всеки ден по 2кинта за ПОВЕЧЕ храна - наприер това което мама ти сготви + 3 яйца веднага след ставане сутрин и още 3 след тренировка, в друг ден си вземи 150гр пил.месо, в друг ден 2литра мляко и така :)
като пораснеш толкова,и като видиш че имаш застой почвай с добавките...ако много държиш на добавките (те са нещо без което мисля е много трудно да растеш,но след определен момент) вземи сурв.протеин - бих ти препоръчал да заложиш на добро име, има по голям шанс да пиеш нещо качествено-Оптимум, Сайтек са добри..Аминокисил. като цяло мисля са много скъпи..но пак казвам че 1-о тр да пораснеш от храна и тогава почвай добавките..и не забравяй след тренировка да хапваш мед,или сушени плодове,или декстроза...успех

@ Ива Павлина -как точно се “товари младия организъм” с “такива препарати”? (чакай малко-какви са ТИЯ препарати??? за протеин ли говорим или за някви “препарати”..)

Мнението беше редактирано от n_sko на 13.06.08 13:48.

13.06.08
17:11

Това, което минава за протеин на етикета, далеч не съдържа само това вътре......Освен това останах с впечатление, че младежът се интересува от добавките по принцип, а не само от протеина.....та да не започва с тях на сляпо.

Приятел аз съм на 17 и 2 месеца.Тренирам от година и нещо ,и още след втората седмица си взех добавки ,но това си бяха “пари на вятъра”, понеже не разбирах нищо и храненето ми беше супер зле,дори и упражненията не бях научил,ако можех да се върна назад във времето щях да почна добавките чак сега ама его на тъпа глава и честно да ти кажа отначало по-добре си давай парите за хранителния режим,отколкото за добавки и чак след 7-8 месеца, ако имаш и средства мисли да вкараш малко протеин,аминокиселини или гейнър.Тренирай здраво ,прави някакъв хранителен режим за маса и просто няма как да не напреднеш при условие че сега започваш.

14.06.08
11:59

Мерси на всички. След толкова мнения против добавките в началната фаза ще наблегна повече на храненето :)
No_WaY - много ясно, така се казва :D

16.06.08
23:14

казано от Bra1nSicK на 12.06.08, 21:47:

Моля някой да ми помогне. От скоро ходя на фитнес, по 4 пъти в седмицата. Понеделник, Вторник, Четвъртък и Петък. Висок съм 190 см и тежа 80 кг. Искам да взимам някаква добавка (биологична, нещо което да не е вредно, защото знам, че има супер много химични продукти и глупости...) с която да кача по-бързо мускулна маса. Чувал съм, че креатина е добро, но незнам за какво се пие и на колко време. Ако може някой, които разбира повечко да ми разясни нещата и какво трябва да взимам аз, ако въобще е нужно...
Мерси предварително на всички. :)

Hi Bra1nSicK !

If you want a quick natural result I’d recommend to use a higher quality hydrolysed protein. Try the Nano Creatine which has the particles 1250 times smaller than any other creatine. That means your body will utilise every gram of it. For protein I recommend ASN Advanced Sports Nutrition’ s protein HP-100. This protein is the only protein in the world which gets inthe muscle in the first 5-10 min after you drink it.
Remember, it’s not how much protein you take is how well the body will utilise the protein.
I’m a bodybuilder from Australia with many titles holder in bodybuilding competittion. Myself and thousands of athletes round the world are using ASN Australia products with outstanding results. Also, ASN has the best training program (Max-IT Training Program) which you can found it on their website and you can download it for free.
If you want to get HP-100 and the Nano Creatine you can get in touch with www.silabg.com
Also if you want any help with the diet, program etc, I could help you out.

17.06.08
14:00

@peter :who the fu*k are u man and why u write answers in english? if u understand the question in Bulgarian,answer in Bulgarian you stupid fool..and don’t make adv here !!!

Мнението беше редактирано от n_sko на 17.06.08 14:01.

21.06.08
15:34

In my opinion Peter suck alot ! He deserve to be banned by nickname and IP :D

21.06.08
15:47

Не виждам нищо лошо в поста на @Peter, що му се нахвърлихте ?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1