12.06.08
19:47
21 години, 189 см, 70 кг
Цел: да кача някое друго килце.
Тренирам 3 пъти на седмица по подобна програма http://www.bb-team.org/workout/1358/
До сега не съм ял почасово и дано се получи.
Това си измислих според това как минава деня ми.
Ще чакам мнения, критики и препоръки.
8:00 Овесени ядки с кисело мляко. 3-4 белтъка и 1 жълтък (38/130/20)
10:00-10:30 Вафла(протеинова)
12:00 Ориз с месо (риба или пилешко или каквото има) (27/80/1)
15:00 Вафла(протеинтова)
17:00 Ориз/картофи с месо някакво (25/80/1)
19:00 Манджа (според сготвената), извара, сиренце, салатка (домати/краставици), мръвка ако има. (20/20/10)
20:00-20:30 Тренировка
22:00 След тренировка - банан (1/20/0)
23:30 Преди лягане - Извара със сирене и млекце. (30/5/0)
(120/375/47) (белтъци/въглехидрати/мазнини)
Извара обичам и може навсякъде да се хапва.
Стойностите съм ги смятал долу-горе според:
http://www.bb-team.org/values/nutrition_facts
Може и да не са точно така.
Въпросите:
На какво да наблягам и колко време минимум преди тренировка? В случая манджата може да е всякаква (пържола, картофи или таратор).
Какво да ям и кога след тренировката?
Колко време преди да си легна да е последното хранене ?
Това преди лягане добре ли е ?
Да ям ли ядки? Ако да по кое време?
Вредни ли са лютите чушки ? Или са полезни? Изобщо пречат ли ?
Темата беше редактирана от pico на 14.06.08 08:40.
Преди тренировка бавни въглехидарти и протеин да е към 1;30-2 часа преди трен.След тренировка протеин + бърз въглехидрат, колкото се може по-скоро.За препоръчване са рамките на 30-45 минути.Примерно преди трен кафяв ориз/картофи с пилеко, а след трен бял ориз с риба/пилешко.Няма значение.. важното е да не лягаш след 2-3 часа след последното хранене, защото 1 вид лягаш гладен.Храненето е добре да.Мисля че лютите чушки нямат особено голямо значение за тренировките..единствено внимавай с тях да не си сасипеш корема.
12.06.08
20:26
Това с кифлите и вафлите не ми хареса особено.....хич даже.
12.06.08
21:06
Ако си мислиш, че сандвич = вафла... Изобщо не знам, какво си смятал, ама никак не си прав :) ... Нещо грамажи имат ли тия храни? Я по-сериозно!
12.06.08
21:39
като обичаш извара, защо не смениш тези кифли, вафли с извара и може би някой плод?
А за лютите чушки - яж ги!! В една люта чушка има 4x повече витамин C, отколкото в един средно голям лимон. Освен това лютото отваря апетита, тъй че възползвай се спокойно от това свойство само гледай да не преяждаш много ;) Ако преядеш няма да усвоиш напълно поетата храна.
Благодаря за отговорите.
Извинявам се, че не съм писал грамаж. Да кажем че овеса е 200 гр, ориза по 100 на хранене, месото също по около 100 гр. Не мисля, че сандвич=вафла ама се чудих какво да сложа между закуска и обяд защото си михлех че ще огладнея и реших че една вафла с едно леко сандвиче ще е достатъчно да изкарам до 12 часа.
По-горе се има предвид обикновена вафла (морени макс).
Удачно ли ще е примерно в 10 и в 15 да изядам по една протеинова вафла ? Конкретно вафлите на Екслпоуд (ГОТОН).
Банана бърз въглехидрат ли е ?
Мисля, че ми е рано за добавки, но може ли примерно да си взема едно протеинче и да си подпомагам с него яденето ? Незнам дали винаги ще имам възможност да си набавям достатъчко протеин, пък и не вярвам да навреди. Ако смятате, че идеята е дорба, кажете кога да го пия спрямо хр. режим по-горе и по колко.
В 10;15 е много по-добре да изядеш една протеинова вафла от това, което беше планирал само, че EXPLODE не мисля че е най-добрия избор..Относо банана - да той е бърз въглехидрат.За добавки - няма смисъл, ако успяваш да си набавяш необходимите количества хранителни в-ва от храната.А това месо 100гр на хранене е малко - сложи го 200.Има схващане, че организмът може до освои около 30-40гр протеин на хранене, а колкото повече протеина толкова по-добре за организма.Следователно 200гр месо на хранене според мен е идеално.
Може би не най-добрия, но откъм цена е добре и предполагам ще върши работа. Ще си взема бележка за протеина. Като свърша работа и се прибера ще преразгледам всичко и ще си направя хр. режим.
Благодаря за помоща.
С тия вафли и кифли до никъде няма да стигнеш.Това не е сериозно ядене.Както каза Владимир Недков я по сериозно.Лютото не е лошо, само внимавай да не си повредиш стомаха.За бара на експлоуд все пак е български и затова си имай едно на ум че има възможност да не ядеш това което пише на опаковката.Но по-добре нагъвай експлоуд отколкото вафли и кифли. :)