Дискусия: ’бърз’,’бавен’. Кои бяха?

CH

15.06.08
19:41

Менове зациклих ще помогнете плс...
Та четох в саита за храненето преди трен. и прочетох че преди тя да започне се яде ‘бавни въглехидрати’
а след бързи... :) . Та .... само изброите ми с 1-2 изречения някои примери за бързи и бавни....
Не се хабете да пишете мн ,само  примерно : ‘барзи: т’ва т’ва  и т’ва за да се ориентирам кои са и саответно и за бавните

така ,зададох темата защото просто не се сещам каде четох кои..кои са :) 10x там предваритено

Ако обичаш, оправи си заглавието.
GH0$T

Темата беше редактирана от chukachy на 16.06.08 05:32.

15.06.08
19:43

Бавни:ориз,картофи,макарони,овесени ядки
Бързи:банан,вафла(повечето неша които имат захар),мед

CH

15.06.08
19:50

мерси пич... мн бързо отговори :)

15.06.08
20:49

бях чел някъде подобна тема но не можах да я намеря....
там се говореше че е хубаво след тренировка веднага да се приемат бързи въглехидрати.. примерно 1-2 шоколадови вафли и кисело мляко... млякото не знам каква роля играе де, но си спомням че го имаше....

15.06.08
20:54

Аз веднага след тренировка ям по 1 банан и вече след 30-40 мин пия си пия протеина

PR

15.06.08
21:29

казано от f1sh на 15.06.08, 20:49:

примерно 1-2 шоколадови вафли и кисело мляко... млякото не знам каква роля играе де, но си спомням че го имаше....

Киселото мляко не играе особена роля, понеже се усвоява сравнително бавно.  Ако се разбие може да служи само за преглъщане на вафлите май май :)  За източник на протеин след тренировка по-скоро да взима месо (пиле или риба най-добре).

15.06.08
21:39

Тва че си зациклил не може само да се дължи на храната :)

казано от vatchev на 15.06.08, 19:43:

Бавни:ориз,картофи,макарони,овесени ядки
Бързи:банан,вафла(повечето неша които имат захар),мед

Ха,още има хора,който мислят ориза и картофите за бавни.Е не са.Нещо май не четете много освен ако не ги ядете сурови.Тогава са по-бавни.А банана е със среден ГИ,така че не е толкова бърз и нестава за след тренировка.
За мене бавните въглехидрати са спагети,овесени ядки,кафяв ориз и от плодовете ябълките и цитрусовите плодове.
Бързите подходящи за след тренировка са бял ориз,бял хляб,захар,някакъв мармалад и различните му варианти.

Мнението беше редактирано от Денислав Атанасов на 16.06.08 04:30.

Все пак е хубаво да се спомене, че има значение и какво влагаме под понятието “бавен” и “бърз” или по-скоро колко бавен и колко бърз е даден въглехидрат. Да се ръководим сляпо от една таблица не е най-практичното решение според мен. Аз съм си изградил мнението на няколко години експерименти върху себе си + разумни и конструктивни съвети от приятели и познати.

Така стигнах до виждането, че бананът е оптимална храна за зареждане след тренировка. Не казвам най-бърза, а оптимална, нека се направи разлика. По същата логика не смятам и че спагетите са чак толкова бавни - играе роля съставът им все пак.

16.06.08
05:26

Оправи си заглавието или темата отива в архива !!!

CH

16.06.08
05:33

Доволен :P ?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1