Моля Ви помогнете ми мисля,чи съм недоразвит МОЛЯ ВИ !

IO

15.06.08
17:24

Здравейте имам няколко таистина много вожни за мен въпроси ! Значи скоро на 5 юни навърших 14 години и си мисля,че съм недоразвит ! Висок съм 151-152 см а това е много молка за годините ми ! Цялото ми тяло не се развива много бързо смисал не е така,че само ръста да ми е недоразвит !Вярно ли е,че някой хора пубертета им се развива по-късно напрмер 15-16-17 години?!?!На скоро си счупих ръката и не съм изваршвал квито и да е физически работи 1 година ! Не излизам много много почти по цял ден съм на компютъра ! Седя до късничко да към 12-1 а понякога и до повече това има ли влияние?!?!Сега като съм 152 въможно ли е някога да стана поне 180?Тъй като съм на 14 г и съм в пубертет много Ви моля дайте ми някакви съвети относно растеж и здраве! Моля Ви не пускайте теми от сорта на яж Нескуик,всичко е да ген и така знам,че сиг е вярно но искам съвети и помощ ! Моля ви казвайте ми чесно всички например наистина има ли шанс да стана поне 180 и вярно ли е ,че при някои се развиват по късно например към 16-17 години !Имам чувството,че не ръста сиг некаде по 2-3 см на година ! Моля Ви помогнете ми !

15.06.08
17:38

Няма от какво да се притесняваш.Храни се нормално не се ограничавай.Не стой само пред компютъра.Запиши се някакъв спорт ако искаш или почни да ходиш на фитнес,или тичай...Много варианти.Това кога си лягаш няма значение ,само дати се събират поне 7 часа сън.

15.06.08
18:31

Еми да.вярно е че някои се развиват на 16-17.Ти си един от бавноразвиващите може би.

15.06.08
18:37

Върви тренирай волейбол и баскетбол.

15.06.08
19:16

казано от Миро на 15.06.08, 18:31:

Еми да.вярно е че някои се развиват на 16-17.Ти си един от бавноразвиващите може би.

послушай го ! и не почваи по-добре фитнес от толкова рано запиши се на някакъв спорт защото тва е адски важно за развитието на човека ! От волейбола и баскета ще дръпнеш на височина със сигурност и ако е трябвало да станеш 170 ще бъдеш поне 175 така че е оферта а и ще ти помогне за мн друго неща :) послушай тези които са минали по този път пич мен много ме е яд че през пубертета пуших ама кво да се прави

PR

15.06.08
21:23

Мен ако ме питаш си в границите на нормалното за годините (все пак наскоро си навършил 14).  За да не ти давам погрешни надежди, виж баща ти колко е висок и ще разбереш горе-долу колко висок ще станеш.

Мнението беше редактирано от project_lyte на 15.06.08 21:24.

15.06.08
21:42

ТИ не си нормалнен . Сеедно едно дете на 5 г. да иска да има тяло като твоето . Чакай бе човек. Яж здравословно . Мога ти дам десетки примери за хора, които са били по ниски от мен с глава и половина в даскало, а сега са колкото мен. И не си й помисляй за химия че аз ще те бия !

16.06.08
08:04

За 14 годишен си дребен но това не значи че няма да пораснеш в бъдеще. Запиши се на спорт -  Волейбол,Баскетбол но в никакъв случаи не дигаи тежести. Гледаи да ти се събират 9 часа сън защото докато човек спи расте най много. Яж много плодове и зеленчуци (Трябва да приемаш достатъчно витамини)и особено моркови защото съзържат витамин А които е важен за растежа. Можеш и оделно да си купиш някакви детски растворими витамини. И не стои толкова пред компа :)

Мнението беше редактирано от Bill Goldberg на 16.06.08 08:05.

16.06.08
09:28

Какъвто ти е ген-а в родата ,а така ще се развиеш, а иначе че си застоял.... всички младежи са така. Това хич не е на хубаво

16.06.08
11:36

На кратко:
- Не мисля, че си недоразвит, и аз биах някъде на този ръст на 13-14, послед едва на 16-17 стигнах 1.75, а и супер хурбав бях
- Това, че си малък не би трябвало да те спира да тренираш. За тежести още няма смисъл, не че ще ти навредят особено, но има и много по-добри варианти. Примерно карате, а защо не волей или баскет.
- Трениравоката си е едно, но по-важното е храненето. Седни научи повече за храненето, защото си в пълно невидение, което е най-лошото. Примерно тоя нескуик за нищо не става. Трябва си сериозна храна. За съжаление много родители хранят супер некадърно децата си. Не казвам, че трябва да се претъква или насилва да яде. Но да ги оставят на банички и солетки и разни кроасанчета си е просто трягедия.Има си качествени храни има си и боклуци.
- Като цяло просто трябва да водиш здравословен начин на живот. Сам усещаш предполагам, че цял ден на компютъра е пълна тъпня.

Достатъчно е да си спортуваш и хапваш спокойно и нещата ще започнат да се подреждат. Иска време, това не е от днес за утре, но през това време се старай да научаваш кое как се прави...

ГН

16.06.08
12:12

казано от iosaka на 15.06.08, 17:24:

Здравейте имам няколко таистина много вожни за мен въпроси ! Значи скоро на 5 юни навърших 14 години и си мисля,че съм недоразвит ! Висок съм 151-152 см а това е много молка за годините ми ! Цялото ми тяло не се развива много бързо смисал не е така,че само ръста да ми е недоразвит !Вярно ли е,че някой хора пубертета им се развива по-късно напрмер 15-16-17 години?!?!На скоро си счупих ръката и не съм изваршвал квито и да е физически работи 1 година ! Не излизам много много почти по цял ден съм на компютъра ! Седя до късничко да към 12-1 а понякога и до повече това има ли влияние?!?!Сега като съм 152 въможно ли е някога да стана поне 180?Тъй като съм на 14 г и съм в пубертет много Ви моля дайте ми някакви съвети относно растеж и здраве! Моля Ви не пускайте теми от сорта на яж Нескуик,всичко е да ген и така знам,че сиг е вярно но искам съвети и помощ ! Моля ви казвайте ми чесно всички например наистина има ли шанс да стана поне 180 и вярно ли е ,че при някои се развиват по късно например към 16-17 години !Имам чувството,че не ръста сиг некаде по 2-3 см на година ! Моля Ви помогнете ми !

Ако си толкова нисък едва ли ще станеш 180. Колко са високи майка ти и баща ти? Прибави 10-12 см над средният им ръст (освен ако нямат 30см разлика, тогава пак няма да е сигурно) и това е най-вероятния ти ръст. Познавал съм хора като тебе. Ако спортуваш, за предпочитане както ти казаха баскетбол и волейбол, може да удариш 175-176 но за повече не вярвам. Както и да е, това да не е малко - 25 санти над това което си! И не 7, ами 8 часа сън е най-добре, особено ако се будиш от време на време. Не е фатално, но опитай 23.00 - 8.00 - тогава е най-здраволсловно, тоест и най-добре за растежа. Не пуши! (Аз пуша ама нейсе). И тва е общо взето.

Мнението беше редактирано от Георги Николаев на 16.06.08 12:14.

16.06.08
17:18

Напълно съм съгласен с мненията че сегашната младеж са много заспали и незнаят кво да правят, тъпчат боклуци и са по цял ден на компа! Познавам хора които късно израстват. Аз например съм 179 см на 14 години а баща ми е пораснал най-много като е бил на 15 тъй че незнам кво да чакам :-) . Тренирал сам 3 години баскетбол а сега тренирам карате.

казано от cheFo`` на 16.06.08, 09:28:

Какъвто ти е ген-а в родата ,а така ще се развиеш, а иначе че си застоял.... всички младежи са така. Това хич не е на хубаво

Не мисля че всички са такива! Просто преобладават. Аз например по 3 пъти на седмица ходя на фитнес няколко пъти бягам като събота и неделя по 10 км и 4-5 пъти на карате...
До колкото знам морковите помагат, но може да е поредната “градска легенда” :) Пък и не е чак толкова важно колко си висок.

BU

16.06.08
17:24

казано от Vasko на 16.06.08, 17:18:

Пък и не е чак толкова важно колко си висок.

Бе,принципно си прав,но в реална ситуация,когато застанеш до гаджето и тя е значително по-висока от теб... :(

ДО автора - пий повече Нескуик.Аз най-много дръпнах една зима,когато баба ми всеки ден след училище ме чакаше с паничка прясно,шоколадово мляко и кифлички. :)

Мнението беше редактирано от BusyMan на 16.06.08 17:25.

16.06.08
19:07

Едва ли е било от това. Между другото по време на стачката дръпнах за 2 седмици с 2 см :)
Кво говорим за гажето, кат ги гледам момичетата кви са “високи” ся по 155-160… Направо не са мисля с 1 глава под мен кат е :-)

16.06.08
19:13

Е, някои са над 170:)

16.06.08
19:15

Ам те не са много :-)

Мнението беше редактирано от Vasko на 16.06.08 19:15.

16.06.08
19:22

Еми...малко сме......:)

16.06.08
19:52

А сега един друг въпрос - дори и да не порастнеш (а ти ще.. тъй че няма за какво така или иначе да се притесняваш), какво толкова те бърка това? Аз съм 1.65/16 години. Да, дребен съм, но какво ми пречи това?

Момичета - има си много сладки миньончета и нямам никакъв проблем с тях
Спорт - не искам да звучи като хвалба, но от едно 500 човека училище няма човек с по-висок отскок от мене. Пипам ринг на 2.95 м от място. Което не знам дали можеш да си го представиш визуално, но при падането имам чувство, че падам от високо, а не че скачам. За справка - средностатистически нетрениращ човек 1.85 см не може да пипне ринг на 2.95…поне от многобройните ми наблюдения.
Фитнес - една от най-хубавите фигури, които съм виждал на живо, е на текущия републикански шампион в лека категория по културизъм, който е по-нисък от мен. Разликата от него и тези, които взимат абсолютната титла (да се разбира.. тежката категория) е, че при него фигурата изглежда много по-естествена и приемлива, отколкото огромните набичени културисти, които класифицираме често като “животни” :)
Няма нещо, което да зависи от височината ти... няма никакъв повод да се притесняваш.

16.06.08
20:46

.

Мнението беше редактирано от tra^la^la на 17.06.08 10:49.

17.06.08
07:08

За всеки влак си има пътници и за всеки пътник...влак:)

BU

17.06.08
07:19

казано от Ива Павлина на 17.06.08, 07:08:

За всеки влак си има пътници и за всеки пътник...влак:)

За някой влакове има повече пътници и за някои пътници има повече и по-големи,и по-хубави влакове.  :-)

17.06.08
08:05

Възприятието на другите за теб е директно следствие от собственото ти възприятие за себе си. Ако ръст или други физически характеристики те карат да се чувстваш некомфортно и да не се харесваш е твърде вероятно точно те да се набиват на очи и у околните. Обратно, ако се харесваш точно такъв, какъвто си и се възприемаш така и по никакъв друг начин, то най-вероятно несъвършенствата ти ще убягват и на другите. Така че - дали си 150 или 190 няма значение, важното е как се чувстваш в кожата си. А това, да се чувстваш добре в нея, си е умение, което може да бъде усвоено от всеки, само трябва малко старание в началото (на някои им идва отвътре де, но иначе е усвоимо от всички).

Мнението беше редактирано от G33K на 17.06.08 08:08.

17.06.08
09:51

Хората те възприемат по различен начин.

Точно това се опитах да илюстрирам с горния ми пост - че ако си достатъчно уверен в себе си, независимо от физическите черти, хората ще те приемат. Ако си достатъчно уверен в себе си, няма да имаш проблем с момичетата. Ако си достатъчно уверен и имаш спортните качества можеш да се включиш в спорт, който е иначе за високи хора, какъвто беше примера ми с баскетбола, без да обръщат внимание на факта, че си нисък. Това се отнася във всяка една област.

NA

17.06.08
10:35

НЕ си  неодразвит,но почни да тренираш някакъв спорт-какъвто и да е.Не стой по цял ден пред компютъра,защото като пораснеш ще съжаляваш.Иначе си много малък да се притесняваш че си недоразвит...

Мнението беше редактирано от nachinae6t на 17.06.08 10:35.

BU

17.06.08
13:50

Да не си създава илюзии момчето, че като играе 1 година баскет и ще изникне като гъба. Качват се сантиметри към ръста, но нищо фрапантно, разбира се.

Аз на твоите години компютър нямах, но за това пък всеки ден съм висял и съм се набирал по лостовете и нищо не съм загубил от това, даже съм спечелил. Така, че упраженията със собствено тегло са вариант при теб, за изграждане на физическа сила и хубаво тяло.

Както беше написал 1 баскет или волеибол :)

Мнението беше редактирано от Стефан Петров на 17.06.08 15:40.

17.06.08
18:16

Имам много познати които до 17-18 годишна възраст бяха недоразвити... сега ме гледат отвисоко и са по здрави от мен  а аз съм 1.83см. Прави си сметката. А за ген-а искам да поясня ,че  ген-а понякога прескачат поколение , смесва се странно , но ако цялата ти рода откъм 2те страни са средно от 170-180 без изключения ти няма да си останеш 1.50 в никакъв случай.Хората ти дадоха много компетентни мнения , смени си начина на живот, аз ако мога да върна назад 7-10 год, че от по ранна възраст да съм започнал с спорт... Задължително почни някакъв спорт , кик бокс , карате , плуване , а ако можеш запиши боен спорт и волейбол или баскетбол едновременно, и никога няма да съжаляваш.Спорта подобрява много неща , изгражда характер и самочуствие , повишава комуникативността с хората и разширява мирогледа и отнема напрежението.Ае стига съм писал ,че се почуствах като старче което дава съвети

17.06.08
18:22

Vasko всяко изключение потвърждава правилото :] ;] За жените височината прави впечатление , но не е нещо кой знае какво.А само да спомена ,че като си много дълъг 1.83 е АДСКИ гадно.Повече от половината момичета са до 1.70 и малко по-високи..... Имах приятелка 1.56… да не ти казвам какъв ужас е постоянно да се навеждаш да я целуваш, почна да ме боли гърба по 1 време.... може да звучи смешно , но който го е изпитал ме разбира

21.06.08
10:38

Е звучи логично да те заболи гърба :) 183 и се оплакваш а аз кво да кажа когато баща ми е 184 а на моята възраст с точност до месец е бил с 4 см по-нисък от мене :-)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1