16.06.08
11:59
Здр, на 18 съм и съм закачалка, трябва основно си разширя по някъв начин гръдния кош и раменете и да вдигна кила, дотука съм практикувал 2 год. домашен фитнес, без добавки и много полза няма, камоли за разширяването, някой тука беше казал че костите не се разширявали, обаче не съм съгласен, който е в растеж и тренира се разширява, въпроса ми е на тая възраст-18 имам ли някакъв шанс да се разширя-основно гръдния кош и с какви упражнения да става, а и по възможност с по малко терминология-пуловър и др че не съм мн навътре и не чаткам!
16.06.08
15:28
Пробвай пулоувър в суперсерия с клек за разширяване на гръдния кош. За раменете си трябват преси. Широките рамене идват от широк гръб и тясна талия. Нз какво имаш предвид като казваш, че си като закачалка. Аз си го преставям като човевк без мускули, ако е така е норамлно да не са ти широки раменете и гръдния кош. Започни да ходиш на фитнес и тренирай по някаква програма според нивото ти на напредналост и вкючи пулоувър при клека. Това е начина. За “терминологията” земи прочети малко из сайта.
16.06.08
16:06
Аз гърба го раширих наи вече от набирания с широк хват
НАБИРАНИЯ !!!!!!!!!!! прави широк хват и тесен хват и зад врат .... и мн ядене... за 4-5 месеца усилено трениране+ядене ще се изумиш
17.06.08
20:15
За гърба има много упражнения за разширяване, най-доброто е набирания. Но като ти чета въпроса, ми се струва,че искаш да се разшириш в раменете. За това най-ефективни са раменните преси.
19.06.08
20:17
казано от tisho на 16.06.08, 15:28:
Пробвай пулоувър в суперсерия с клек за разширяване на гръдния кош. За раменете си трябват преси. Широките рамене идват от широк гръб и тясна талия. Нз какво имаш предвид като казваш, че си като закачалка. Аз си го преставям като човевк без мускули, ако е така е норамлно да не са ти широки раменете и гръдния кош. Започни да ходиш на фитнес и тренирай по някаква програма според нивото ти на напредналост и вкючи пулоувър при клека. Това е начина. За “терминологията” земи прочети малко из сайта.
Еи тишо значи да те питам аз тренирам от 3 месеца и няколко дена значи качил см 1/2 кила пушач съм .. Аз качвам мн сила а килограми по малко, почнах клек с 30 са го права с 70/80 тяга с 40 са с 80 без колан само че права. Т въпросът ми е винаги след тяга и клек права пулоувър и значително ми се е разширил гръдния кош ето снимка, http://www.album.bg/stf/images/4115998/ въпросът кога ще почна да качва по сериозни килограми след като почна да дигам по голяма тежест ЛИ ? и ще станат ли големи рамете ми :) малка ми е талията висок см 177 65/66 килограма иам чуството че костите ми растат. :)
П.С Извинявам се ако въпросите са ми тъпи :)
19.06.08
21:26
От тази снимка, която си дал, трудно може да се разбере колко ти е пораснал гръдният кош. Виж гърба - да. За гръден кош отпусни раменете и стойката и го мери два пъти - като си издишал и като си вдишал. След време дай промяната в мерките ;)
Мнението беше редактирано от project_lyte на 19.06.08 21:26.