22.03.04
18:00
dobre li i koga to4no da naprava SUPER SERII BIVCEPS TRICEPS?togava da gi treniram samo 1 put v sedmicata nali?ili se luja?a kato sum na himiq bujno li e super seria vuob6te za rucete?6te pomognat li na rasteja?
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 14.04.11 17:24.
По принцип суперсериите се правят повреме на релеф,но не пречи да се правят и за маса, но един пьт на 2 седмици.Още повече че когато са антигонисти,се повишава и силата :wink:
Здравеите билдери, абе искам да ви питам за супер сериите върху бицепс-трицепс, как се правиат, в смисъл един път седмично но колко серии и упражнения трябва да направия? Не ми вървят тези ръце и т’ва е! Даите идеи моля
27.03.04
21:16
То момчето горе не знае как се правят суперсерии а вече е на химия :oops: .
Пък на мечката да кажа че няма точна формула колко упражнения и серии да прави,н о за упражненията да не слиза под 3,4(освен ако не правиш нещо от сорта на 10 по 10)
Пък това че не ти вървят ръцете може да е по 1000 причини.Пробваи нови упражнения,пробваи принжипи за интензивност,пробваи някои специализирана програма за сила,чрез която сила после ще можеш да натрупаш маса.Пробваи това после ми говори че ръцете не ти вървят 8)
lesno_nema, това за силата е наистина много ценно, не се бях замислил над това преди :D със сигурност ще го пробвам :!: А за това “упражненията да не слиза под 3,4(освен ако не правиш нещо от сорта на 10 по 10)” какво имаш предвид????? Ако права 1 серия с 4 упражнения по 8-6 повторения, ще бъде ли достатъчно????? 10х :)
27.03.04
22:09
Сигурно искаш да кажеш не една серия с 4-ри упражнения а четири серии от едно упражнение?Няма точен отговор,това е специфичното на бодибилдинга че при всеки е инивидуално.Бих ти препоръчал някои основни упражнения като-1.Сгъване с прав лост 2.Сгъване с дъмбели от полулег 3.Сгъване с макара 4.Скотово сгъване.Прави тези упражнения и им разменяи местата,после включи нови на тяхно място има страшно много.Повторенията да бъдат 8-10 но много тежки.Наи важното е разнообразието,Възстановяването,Принципа стрес-адаптация.Наблюдаваи дали качваш силата си на основните упражнения ако не я качваш значи си в застои и ти трябва програма за сила.
lesno_nema, черпа мноо ценна информация от теб :wink: за стратегията ти върху ръцете разбрах и бъди повече от сигурен че ще я използвам (звучи ми много логично) но ми кажи специално за супер сериите след згъване на прав лост за бицепс, веднага т.е. без почивка правя и френско за трицепс, колко пати така? (немам основа в смисъл не съм виждал други по колко правят, стах ме е да не ги претренирам, за това искам твоето профи мнение). Според теб тренировката сутрин, удачна ли е?
Дано не те тормозя с моите въпроси, надявам се да ми отговориш за което ти Благодаря :!: :)
27.03.04
22:58
Eстествено че моето мнение не е профи,в този форум се съмнявам че повече от 4-5 човека знаят какво говорят :( .Пък не ме тормозиш няма проблем,аз с моята диета вечерта трябва да си стоя в нас и така няма какво да правя затова гледам да черпя инфо и да давам такова.
По добре след сгъване с прав лост прави разгъване на скрипец,защото идеята за трениране на антагонисти(както правиш ти) е движенията да са огледални.Естествено трябва да ги сменяш.
Значи правиш 3 супер серии без почивка,след това почиваш,отново 3 супер за бицепс и трицепс но с други упражнения не като първите три,почиваш и последно още 3 супер с други упражнения но внимаваи да не претренираш.Между другото в новият брои на мускули и фитнес има голяма статия за трениране на антагонисти.
Пък според мен сутринта е идеалното време за тренировка от гледна точка на самочувствието и концентрацията но от друга гледна точка по добро време е вечерта,аз лично бих искал да тренирам сутрин,но немога защото залата в която тренирам отваря в 18:30 часа.
lesno_nema, разбрах те човече :) личи си кои е чел :) и аз съм в къщи ако искаш даи некво ICQ или некъв чат да си побабрим :wink:
28.03.04
00:25
за личните работи по добре ми пиши на е-маила :P Там ще се разберем.
абе Е-mail сега нема да ти пиша но ако имам въпроси, ще се възползвам :) а как си слагаш снимка като постваш? 8)
Тьй като видях че тренираш сутрин, а и правя сьщотоще си позволя и аз да се намеся.Сьщо така правя бицепс-трцепс в супер серии.Мога да тидам една примерна моя тренировка,ако те интересува може да пробваш.1.Сгьване с щанга/Разгьване с вьже на скрипец2.Скотово сгьване с дьмбел или щанга/френско разгьване3.Концентрирано сгьване с дьмбел от седеш/Изтласкване на дьмбел от седеш зад врат4.Хамьр сгьване от седеш/Пресдаун на скрипец.Разбира се всяка тренировка Упр.се сменят или вьртят.Един пьт в месеца правя и трисет основно за бицепса.Надявам се да сьм ти бил полезен и аз :wink:
mile, ако иска6 да знае6, помогна ми :wink: мерси и успех!
абе кога да пиа витамин Б комплекс? имали неква препоръка за това или стратегята е по едно на ден?
29.03.04
19:11
Мечок 8) ти питаш за различни неща в една и съща тема ако искаш ползотворен отговор я постни в хранителни добавки или хранене!
еи lesno_nema :wink: абе защо не ми отговори а требва сега да правя гимнастики от че там....... кажи и как сложи тази снимка на този якичкиа 8) мерси
29.03.04
21:35
Вземи URL на снимката която искаш и го напиши на съответното място в личният си профил после даи на прати.
29.03.04
22:21
какво урл урл??????????????? :?
абе следващия път като поствам си представете че от лево има снимка на един много много як тип!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
29.03.04
23:20
хахахахахахахаха добре 8)
abe lesno_nema nekade da sum te pital kka to4no se pravqt super serii?a be?haha ne sum znael!ti kato si oligofren i tup ne se izkazvai be harmonika takava!pitah kato sum na himiq 6te moje li da napravq super seriata nakraq na cikala 6te moga li da vustanovq a ne kak s epravqt be tupan!i malko gluposti pi6e6 ama are kak 6te da e!
06.04.04
23:09
Пичове, ще го кажа още веднъж:
- По-леко я карайте с епитетите, по-малко темперамент влагайте, a и някой неща е добре да се кажат чрез лично съобщение! Радвам се да Ви видя разгорещени в интелектуални спорове, ала нека това да става на чист български език. Благодаря!