18.06.08
08:24
Запознатите от Вас знаят, че през последните няколко години много Американски и други марки започнаха да се вкарват от
различни вносители, къде било с цел, къде просот ей така “... да додат, па ша видим...”.
Определено разнообразието е голямо не само от марки, но и от продукти... НО винаги има какво още да се желае.
Ето защо бих искал да видя “какво ни липсва” (на Българския пазар като цяло):)
Ето и въпросите ми:
1. Коя марка/и бихте искали да я има на БГ пазара, а към момента не е репрезентирана/внасяна официално? Защо... Предимства?
2. Кой тип продукти липсват или са много малко на БГ пазара, а бихте искали да има по-голямо разнообразие?
3. Кой/и специфичен/и продукт/и бихте искали да присъстват на БГ пазара, а към момента има липса на такива?
***Тук говорим не само за добавки, но дори и за аксесоари. Също не само за мъжки, но и за женски фитнес/бодибилдинг/хелти ливинг и т.н.
1. За марка се въздържам от коментар за момента.
2. Такъв тип продукти липсват според мен - http://www26.netrition.com/snaclite_powerpb_page.html .
3. Като точка 2.
18.06.08
08:46
казано от Hvanatema на 18.06.08, 08:40:
Защо ?
18.06.08
08:47
казано от FZKTWGS на 18.06.08, 08:46:
Защо ?
Да и аз се чудя също?
1. Не мога да кажа, че ми липсва конкретна марка.
2. Определено липсват сампъли. Досега съм получавал само от Нау / Синтракс, като определено единия сампъл на протеин наклони везната в негова полза при следващата ми покупка. Интресно, фирми като Controlled Labs и Gaspari са известни с подобна политика, а тук поне аз не съм срещал нито сампъли нито (както бяха обещали от Гаспари) стартър китове? Нясно съм, че един продукт не може дa се “усети” от един сампъл, но 1-2 дози Green mag щяха да са ми достатъчни, за да установя дали ми дразни стомаха и да си го купя.
3. Може би Ultra Peptide 1.0 / 2.0 на Xtreme Formulations, Xtend на Scivation… глезотийки ;)
18.06.08
09:07
silabg.com , като се замисля май не останаха много фирми ,които да не се внасят в България , друг е въпроса до колко са успели да се наложат на пазара , мисля че доста от фирмите имат проблем с дистрибуцията на продуктите си ,трудно откриваеми са за потребителите . :smirk:
Иначе като фирми предлагам Cyto Sport и Higher Power
казано от silabg.com на 18.06.08, 08:47:
Защо ?
Да и аз се чудя също?
Марка, която ми харесва е Anabolic Innovations, защото имат много комплексни продукти и при добри цени бих си ги купил с удоволствие. Същото важи и за S.A.N.
П.П. Какво ще кажете за точка 2 в първия ми пост?
18.06.08
09:10
казано от FZKTWGS на 18.06.08, 09:07:
silabg.com , като се замисля май не останаха много фирми ,които да не се внасят в България , друг е въпроса до колко са успели да се наложат на пазара , мисля че доста от фирмите имат проблем с дистрибуцията на продуктите си ,трудно откриваеми са за потребителите . :smirk:
Иначе като фирми предлагам Cyto Sport и Higher Power
За CytoSport съм много съгласен, но при тях е деликатно, трудно се работи директно с производителя, дори невъзможно... Проверено е вече :)
Higher Power… хммм... не знам дали фирмата мн ми допада... Мисля че ДМ Груп ги внасят нерегламентирано с ОК-а на Bodybuilding.co, но само толкова
18.06.08
09:13
Anabolic Innovations основната и сила са продуктите Cycle Support и Post Cycle Support {Stoked} , но масовата тенденция в България е да не се взимат продукти за след цикъл, иначе това са уникални добавки. Имат още 2 продукта - Chaos и Excell, но те не отличават с много специален хранителен профил.
Мнението беше редактирано от Сила БГ на 18.06.08 09:15.
18.06.08
09:14
казано от Hvanatema на 18.06.08, 09:07:
казано от silabg.com на 18.06.08, 08:47:
Защо ?
Да и аз се чудя също?
Марка, която ми харесва е Anabolic Innovations, защото имат много комплексни продукти и при добри цени бих си ги купил с удоволствие. Същото важи и за S.A.N.
П.П. Какво ще кажете за точка 2 в първия ми пост?
SAN ги внася Юлиан Карабиберов а за другата марка,...да добра е... :)
18.06.08
09:14
Higher power е дъщерната фирма на bodybuilding.com и там много трудно ще стане. ако търсите ниски цени на протеини съвсем скоро ще бъдете приятно изненадани
ТЕЧНИ БЕЛТЪЦИ!!! http://www.eggology.com/Public/Home/index.cfm
Няма да обяснявам предимства...
казано от silabg.com на 18.06.08, 09:13:
Anabolic Innovations основната и сила са продуктите Cycle Support и Post Cycle Support {Stoked} , но масовата тенденция в България е да не се взимат продукти за след цикъл, иначе това са уникални добавки. Имат още 2 продукта - Chaos и Excell, но те не отличават с много специален хранителен профил.
Chaos преди тренировка и Excell след тренировка и получаваш всичко необходимо за растеж, възстановяване, сила, издръжливост и стигат за много време. Ако са направени като стак (2 Chaos + 1 Excell) стигат за 3 месеца точно, като се прави почивка от месец след първия Chaos.
18.06.08
09:21
Иска ми се да видя продуктите на scivation и по точно scivation xtend , които според мен е много добър продукт.
Друга фирма за която се сещам е Man sport , доколкото знам в България могат да се намерят само два техни продукта за намаляване на теглото (scorch и vaporize), но креатиновите формули основани на три креатин оротат все още не са достъпни в България.
казано от Стоянчо на 18.06.08, 09:17:
Добро попадение, Стоянчо :]
Протеин, конкурент на ОН(концентра + изолат) на достъпна цена - разбирай 70-75лв за 5 либри.Тогава ще спра да си поръчвам протеин от чужбина.
казано от Стоянчо на 18.06.08, 09:17:
Да, и аз съм за това.
18.06.08
09:29
Интерсно ми е дали някой е на моето мнение, а то е:
В Америка съществуват хиляди марки, защото пазара е необятен и има място за всички. Някои от тях съществуват на регионален принцип, или са си намерили своята ниша в интернет. Има и някои, които са супер силни в магазините и почти не се предлагат по нета. Силните марки в САЩ са около 10.
Докато на нашия пазар, ако можем да го наречем пазар, хората, които използват такива продукти са “ексцентрици’” в лицето на обществеността(много малка част от българите тренират, една част от трениращите ходят на фитнес, 1 от 10 пият спортни добавки).
Причината да се внасят повече и повече марки е че повече и повече хора виждат възможност да се занимават с бизнес с малка инвестиция и никакво образование. Като краен резултат имаме 10 вида креатин монохидрат от 500гр с няколко лева разлика, като единия бил микро, другия нано, третия бил разработен от НАСА(ПРИМЕРНО) и всеки от тях очаква своите 5 клиента. А най-забавното е че в Америка има само няколко производителя и всички си правят нещата при тях. Тук се сравняват няколко протеина по ЕФЕКТ, а всъщност те са направени на едно и също място, просто едните са послъгали малко в етикета, другите не чак толкова.
Сега има и някои по-иновативни формули и винаги когато видя патентен номер( не patent pending, а влязла в сила регистрация) ми става интересно, но пак се връщаме на варианта за 5 клиента.
Българина е дебел и иска да отслабва с продукти в диапазона 15-30лв(еднократно) и не му пука особено за спорта и спортните храни.
А не знам дали някой се замисля че добавките от САЩ от тук нататък имат само да поскъпват - $, crude oil, infaltion.
Някой да си мисли подобни неща?
Мнението беше редактирано от Валентин Иванов на 18.06.08 09:32.
18.06.08
09:31
казано от emzo на 18.06.08, 09:27:
Протеин, конкурент на ОН(концентра + изолат) на достъпна цена - разбирай 70-75лв за 5 либри.Тогава ще спра да си поръчвам протеин от чужбина.
Ееееееее направо не мога да се стърпя... @ Emzo - скоро... до 3 седмици
Относно Scivation и PrimaForce ( двете компании са под една шапка)... очаквайте техните продукти в средата на Юли... Не исках да го раздухваме, НО ексклузивитета ни с тези две компании е факт от скоро с подписани двустранни споразумения и скоро ще можете да се радвате на техните продукти!!!
Мнението беше редактирано от Сила БГ на 18.06.08 09:33.
:))))) значи да не бързам да си поръчвам протеинче :D :D :D
Scivation и PrimaForce ползвам почти постоянно по нещо тяхно. EGCGто им е N1 !
18.06.08
09:40
казано от emzo на 18.06.08, 09:35:
:))))) значи да не бързам да си поръчвам протеинче :D :D :D
Scivation и PrimaForce ползвам почти постоянно по нещо тяхно. EGCGто им е N1 !
Скоро Emzo… Мн скоро,... Имай търпение, няма да си разочарован...
казано от silabg.com на 18.06.08, 09:31:
Относно Scivation и PrimaForce ( двете компании са под една шапка)... очаквайте техните продукти в средата на Юли... Не исках да го раздухваме, НО ексклузивитета ни с тези две компании е факт от скоро с подписани двустранни споразумения и скоро ще можете да се радвате на техните продукти!!!
Много добри марки. Очаквам ги с нетърпение.
18.06.08
09:55
казано от Валентин Иванов на 18.06.08, 09:29:
Интерсно ми е дали някой е на моето мнение, а то е:
В Америка съществуват хиляди марки, защото пазара е необятен и има място за всички. Някои от тях съществуват на регионален принцип, или са си намерили своята ниша в интернет. Има и някои, които са супер силни в магазините и почти не се предлагат по нета. Силните марки в САЩ са около 10.
Докато на нашия пазар, ако можем да го наречем пазар, хората, които използват такива продукти са “ексцентрици’” в лицето на обществеността(много малка част от българите тренират, една част от трениращите ходят на фитнес, 1 от 10 пият спортни добавки).
Причината да се внасят повече и повече марки е че повече и повече хора виждат възможност да се занимават с бизнес с малка инвестиция и никакво образование. Като краен резултат имаме 10 вида креатин монохидрат от 500гр с няколко лева разлика, като единия бил микро, другия нано, третия бил разработен от НАСА(ПРИМЕРНО) и всеки от тях очаква своите 5 клиента. А най-забавното е че в Америка има само няколко производителя и всички си правят нещата при тях. Тук се сравняват няколко протеина по ЕФЕКТ, а всъщност те са направени на едно и също място, просто едните са послъгали малко в етикета, другите не чак толкова.
Сега има и някои по-иновативни формули и винаги когато видя патентен номер( не patent pending, а влязла в сила регистрация) ми става интересно, но пак се връщаме на варианта за 5 клиента.
Българина е дебел и иска да отслабва с продукти в диапазона 15-30лв(еднократно) и не му пука особено за спорта и спортните храни.
А не знам дали някой се замисля че добавките от САЩ от тук нататък имат само да поскъпват - $, crude oil, infaltion.
Някой да си мисли подобни неща?
Относно всичко до последните 2 изречения, мога само да кажа че е въпрос на лично мнение. Моето е различно и точно поради тази причина я създадох тази тема.
Не само трениращи билдъри ползват добавки, ами и доста обикновенни хора, които никога не са стъпвали в залата. Тук се опира до гледна точка, която не трябва да се критикува.
Поне като се прави търговия с подобни продукти, не е зле да видим и потребностите на пазара... ако пазара налага да се вкара поредния креатин монохидрат, който не е мн различен по грамаж и цена от другите присъстващи вече тук, то тогава ще се вкара... пазара диктува правилата и тенденцийте!!... Мое мнение... не го налагам...
Разбира се,в САЩ е нещо като неписан закон да се ходи на фитнес,все пак това е меката на ББ.Но и в България има много трениращи,залите са пълни,а тук постоянно никнат теми как да се пие това,как да се пие онова :@ Така,че е абсурдно да се твърди,че в Б-я не се използват добавки.В момента е на мода да се ходи на фитнес.
Само не мога да разбера какво цели silabg.com с подобен род теми...всъщност се досещам,но...
18.06.08
10:19
казано от Финдо на 18.06.08, 10:14:
Разбира се,в САЩ е нещо като неписан закон да се ходи на фитнес,все пак това е меката на ББ.Но и в България има много трениращи,залите са пълни,а тук постоянно никнат теми как да се пие това,как да се пие онова :@ Така,че е абсурдно да се твърди,че в Б-я не се използват добавки.В момента е на мода да се ходи на фитнес.
Само не мога да разбера какво цели silabg.com с подобен род теми...всъщност се досещам,но...
Просто ми е интересно какво мислите... все пак повечето хора тук ги обединява едно и също нещо!! А и реално не може да се държи крайния потребител на разстояние и да очаква човек че ще му върви бизнеса :) Скоро в сайта ни ще има поле в което може да ни критикувате, съветвате и хвалите и не искам да ни пестите НИЩО....
Доста любопитен факт споделяш, кой е въпросния протеин?
18.06.08
11:16
казано от Стоянчо на 18.06.08, 11:13:
Доста любопитен факт споделяш, кой е въпросния протеин?
Нали не си мислиш, че ще Ви спестя подробната презентация тук? :) Като дойде контейнерчето веднага я пускаме и презентацията...
18.06.08
11:18
В другата тема за мнения ти споменах за течните белтъци и това те развесели. Тук няколко съфорумци също го споменават и го подминаваш :).
Истината е, че това е един от малкото продукти(аз за други не се и сещам), който напълно отсъства от бг пазара и е невъзможен за внос през интернет.
Pure Liquid Egg Whites - ТОВА ИСКАМЕ :)
18.06.08
11:29
казано от mamaligabg на 18.06.08, 11:18:
В другата тема за мнения ти споменах за течните белтъци и това те развесели. Тук няколко съфорумци също го споменават и го подминаваш :).
Истината е, че това е един от малкото продукти(аз за други не се и сещам), който напълно отсъства от бг пазара и е невъзможен за внос през интернет.Pure Liquid Egg Whites - ТОВА ИСКАМЕ :)
Хммммм... да съгласен съм и с теб и с Стоянчо на 100%... в US употребявах звески количества от този продукт, НО... проблемът с този тип продукти е че докато дойдат до БГ цената им ще е доста висока... срока на годност, съхранението и специалният транспорт ще го оскъпят много!
Мнгого по сложно е да се търгува с подобни продукти поради ред причини... Компания, която би се занимавала с подобни продукти би се занимава също с подобни на този продукт продукти (сирена, млека, дори месо).
Мнението беше редактирано от Сила БГ на 18.06.08 11:30.
18.06.08
11:39
казано от silabg.com на 18.06.08, 11:29:
казано от mamaligabg на 18.06.08, 11:18:
Истината е, че това е един от малкото продукти(аз за други не се и сещам), който напълно отсъства от бг пазара и е невъзможен за внос през интернет.Pure Liquid Egg Whites - ТОВА ИСКАМЕ :)
Хммммм... да съгласен съм и с теб и с Стоянчо на 100%... в US употребявах звески количества от този продукт, НО... проблемът с този тип продукти е че докато дойдат до БГ цената им ще е доста висока... срока на годност, съхранението и специалният транспорт ще го оскъпят много!
Мнгого по сложно е да се търгува с подобни продукти поради ред причини... Компания, която би се занимавала с подобни продукти би се занимава също с подобни на този продукт продукти (сирена, млека, дори месо).
Е да, не е като да натовариш прахчетата в 1 контайнер и да са с по 2-3 години срок на годност.
Трябва да се съхраняват замръзени. А размразени издържат само 7 дена в хладилник. Доколкото видях цената им върви към 8лв./л. в UK, а за внос от там доколкото ми е известно не се плаща мито и ддс. Т.е. цената им за бг не би трябвало да е много повече. А 8лв./л. е повече от приемлива цена за такъв продукт.
Ти най-добре си знаеш какво можете да внасяте и какво не, аз просто исках да ти предложа нещо върху което да помислиш :).
18.06.08
11:44
Греша или течните белтъци не са свръхвисока технология на производство и би могло да се намери европейски аналог с (до някаква степен) улеснен внос?
Sila,
а протеинта за който говориш концентрат ли е или изолат, че не намирам инфо? Все пак 10 lbs си е бая разфасовка и въпреки, че бил много вкусен е хубаво да се знае какъв му е състава ;)
18.06.08
11:50
казано от Димитър Михайлов на 18.06.08, 11:44:
Греша или течните белтъци не са свръхвисока технология на производство и би могло да се намери европейски аналог с (до някаква степен) улеснен внос?
Преди 5 мин свърших тел разговор с един партньор относно този тип продукти и в БГ със сигурност никой не ги внася... Сега, чисто хипотетично, би могло да се вкарат, но транспорта и съхранението им ще е доста скъпо... Ще проуча въпроса и ще пиша пак тук... Единственото нещо което ме притеснява е само това че това като продуктово потребление в БГ ще е много слабо и инвестицията, може да не се оправдае, освен ако не се подпишат споразумения с големи хранително търговски вериги. Разбирате, че не е проста работа...
18.06.08
12:04
казано от silabg.com на 18.06.08, 11:50:
Преди 5 мин свърших тел разговор с един партньор относно този тип продукти и в БГ със сигурност никой не ги внася... Сега, чисто хипотетично, би могло да се вкарат, но транспорта и съхранението им ще е доста скъпо... Ще проуча въпроса и ще пиша пак тук... Единственото нещо което ме притеснява е само това че това като продуктово потребление в БГ ще е много слабо и инвестицията, може да не се оправдае, освен ако не се подпишат споразумения с големи хранително търговски вериги. Разбирате, че не е проста работа...
Това исках да прочета :). Мерси за усието.
Не се притеснявай за потребителите. Аз като такъв, ако знам, че ефекта е в пъти по-добър ще бъда първия купил.
Ако мислиш така, то нямаше да внасят и Armani, Boss, Escada и т.н.
За всеки влак си има пътници. Бъди сигурен. А всеки иска и да получи най-доброто, ако в момента не може, то започва да се цели на високото.:)
18.06.08
12:23
Ще получа инфото към Петък и тогава ще пиша относно това....
18.06.08
12:24
Например Метро и Била и т.н ?
18.06.08
12:26
казано от FZKTWGS на 18.06.08, 12:24:
+ Фантастико, Кауфман и т.н.
18.06.08
12:29
казано от silabg.com на 18.06.08, 12:26:
казано от FZKTWGS на 18.06.08, 12:24:
+ Фантастико, Кауфман и т.н.
Абе да ти кажа може и да вървят там :)
Ако не се лъжа в Англия има производство... Относно вноса им - много се съмнявам някой да се нагърби да внася течни белтъци от Щатите, просто ги споменах като продукт, който липсва изцяло от нашия пазар, а е нещо страхотно.
Eggology имат 2 продукта - течни и на прах, за течните не бих рискувал да си поръчам въпреки, че намерих сайт, който да доставя.Но на прах вече бих се замислил :)