19.06.08
10:01
Искам да ви питам как нараства силата и масата при вас.
Дали едновременно имате нарестване на силата и масата или първо качвате на сила и после на тел. тегло.
Доста одавнаа четох че повечто хора ( като мен ) първо качват сила и след време ММ, единици (или доста малко на брой) са тези който едновремено имат нарастване и на двата параматера.
Как става практически силовото нарастване при мен.
Де кажем че 2 месеца в най-тежката си серия от лег правя по 2 повторения с 100 кг.
В края на 2рия месец имам прилив на сила в една тренировка и усявам да направя 5x100.
Следващите няколко тренировки ( 1/2 , 1 месец ) имам лег спад и правя 4x100 и съсвсем
плавно стигам отново до 5x100 ( 1 повторени повече ) .
Тук вече тежеста става нормалното ми работно тегло и се остановявам пак за гоям прейод от време докато цикълт не се повтори
с по-голяма тежест ( 105,110 кг ) .
Toзи цикъл на нарастване е характерен за всички мускули групи,
но е най-лено забележим при работа с базови упражнения и големи тежести.
Темата беше редактирана от Digger на 19.06.08 12:34.
Като се замислям , се убеждавам че при различните групи при мен е различно.При гърдите идваше 1во масата след това силата , при гърба също , при ръцете е обратното.
Темпове при нарастване на сила и маса при какъв протокол? Защото според мен всичко е до цели и съответстващи на тях методики - ако целиш сила ще нараства повече силата, ако целиш маса - повече масата, както и всевъзможни съотношения между двете. Всичко е до тренировъчни методи.
Силата и масата при мен нарастват едновременно. Силата расте при големи тежести и достатъчно почивка между сериите, масата от достатъчно обем при тренировката и при двата варианта базовите упражнения са най - добри.
Доста хора решават да жертват или обема или големите тежести, за да развият повече едното качество.
Аз правя друго използвам и големи тежести с големи почивки и достатъчен обем като просто увеличавам времето прекарвано в залата а също времето в почивка извън залата.
23.06.08
12:58
казано от Alkorin на 23.06.08, 11:53:
Аз правя друго използвам и големи тежести с големи почивки и достатъчен обем като просто увеличавам времето прекарвано в залата а също времето в почивка извън залата.
Като увеличиш времето в залата , колко часа ти става тренировката ?