Какви протеини да заместят едно-две яденета в НВД?

18.06.08
18:02

Здравейте, значи от скоро съм на НВД и искам да заменя 1-2 хранения с хранителни добавки. Т.е. идеята ми е да си взема някакви такива, които да съдържат минимално количество въглехидрати и мазнини. Какво точно да търся? Отделно взимам Йохимбе и Л-Карнитин.

18.06.08
18:28

ми примерно Calcium Caseinate, EggWhite Protein на nowfoods

18.06.08
19:08

Ако  имаш финансова възможност според мен удачен избор е продукта Синтра 6 на БСН,  комлексен протеин съчетаващ както  бърза така и сравнително бавна компонента.

Мнението беше редактирано от alpinab на 18.06.08 19:14.

18.06.08
19:52

казано от Fittipaldi на 18.06.08, 18:02:

които да съдържат минимално количество въглехидрати и мазнини.

Синтата не е подходяща за тези цели.Моят избор би бил Синтракс-Нектар-0 мазнини и въглехидрати.НО качеството естествено си има цена ;)

18.06.08
20:41

Вземи си някоя протеинова матрица.

ИВ

18.06.08
21:43

Matrix 5.0 - Syntrax
Lean Grow protein - now foods
Soy, egg, casein

19.06.08
04:45

Момчета той иска с ниско съдържание на въглехидрати, матриците не са най-удачния варянт !

19.06.08
09:12

Мерси много за отговорите. Ясно че трябва да бъде или яйчен протеин или казеин. За соев не знам, четох че растителните били вредни. Днес си взех PowerBar Protein Plus 92% протеин, като въглехидратите във всички дози за деня са общо 0.4 а мазнините 0.9. Дано това да ми свърши работа.

20.06.08
09:56

Моят въпрос е сходен към този в темата и би бил полезен. Ако трябва да се разпределят две дози казеин протеин на два приема за един ден, кога трябв да са те? Единият ще е късно вечерта преди лягане, а другия? Кога е най - подходящо?

20.06.08
10:12

Когато на теб ще ти е най-удобно. Примерно ако се храниш 5 - 6 пъти в деня можеш и като втора закуска, следобедна закуска, използвай го най-добре като заместител на междинно хранене(ако мога така да го нарека този тип).

20.06.08
22:32

казано от Красимир! на 20.06.08, 09:56:

Моят въпрос е сходен към този в темата и би бил полезен. Ако трябва да се разпределят две дози казеин протеин на два приема за един ден, кога трябв да са те? Единият ще е късно вечерта преди лягане, а другия? Кога е най - подходящо?

Другият да е някъде между храненията, може би следобед....

20.06.08
22:47

Защо с протеин, а не с meal replacement. Нещо като Myoplex или Met-Rx. А ако въглихедратите са ти изчислени и ти трябва протеин да запълниш нуждата от белтъчини тогава пробвай някоя матрица.

Мнението беше редактирано от difference на 20.06.08 22:49.

21.06.08
05:06

Няма “прахче” на пазара, което да ми замести 1 хранене, а и си мисля, че 90% от ползващите MRP само се лъжат по този начин (л.м.)

Аз съм експериментирал с MRP-та известно време и стигнах много далече - до мнението на emzo. :)

FZ

21.06.08
09:13

казано от Fittipaldi на 18.06.08, 18:02:

Здравейте, значи от скоро съм на НВД и искам да заменя 1-2 хранения с хранителни добавки. Т.е. идеята ми е да си взема някакви такива, които да съдържат минимално количество въглехидрати и мазнини. Какво точно да търся? Отделно взимам Йохимбе и Л-Карнитин.

Може да вземеш един от  тези два протеина :
http://www.bodybuilding.com/store/opt/complete.html
http://www.bodybuilding.com/store/opt/egg.html

21.06.08
09:39

Нямах предвид само на прахчета да кара, а ако му се наложи да замести някое ядене временно. Естествено, то не може да замести пълноценно някое ядене, но ... Все пак момчето пита с какво да замести 1-2 хранения, а според мен, ако държи да ги замести с добавки най-удачно е или MRP или някоя протеинова матрица, може и с казейн или яйчен, но все пак зависи за какво ядене става въпрос.

Мнението беше редактирано от difference на 21.06.08 09:50.

VA

21.06.08
12:00

Скоро и аз ще преминавам на НВД и приема ми е към 210г протеин на ден, като 60 мисля да си ги добавям от протеинова пудра, това удачен вариант ли е, нали си е все протеин, дайте и някой линк за протеин, който ще ми свърши работа до 100 лева.

21.06.08
21:13

Значи в момента го карам така - ядене, ядене, протеин, ядене, протеин, ядене. Гледам да ям на всеки 2-3 часа. Тренировките ми са задължително сутрин на гладно, като силовите основно ги правя за да не губя много мускул. (затова може би ще отнеса критики) Чувствам се добре и започвам да ставам все по-доволен от режима ми :) Само да не се вманияча :)

23.06.08
17:08

казано от Fittipaldi на 21.06.08, 21:13:

Значи в момента го карам така - ядене, ядене, протеин, ядене, протеин, ядене. Гледам да ям на всеки 2-3 часа. Тренировките ми са задължително сутрин на гладно, като силовите основно ги правя за да не губя много мускул. (затова може би ще отнеса критики) Чувствам се добре и започвам да ставам все по-доволен от режима ми :) Само да не се вманияча :)

В книжката, която наскоро четох, също много препоръчваха тренировката на гладно, защото през вечерта гликогеновите запаси били изпразнени=> по-бързо започват да се горят мазнини, метаболизмът е засилен и също така има повишено отделяне на хормон на растежа... най-важното е след това да успееш качествено да се възстановиш с ядене, добавки и почивката :)
А значи какъв протеин пиеш, защото ми се струва, че след тренировката е по-добре една суроватка или аминота, а след това ядене ?

Едит: Видях, че протеина е матрица и все пак, поддържам мнението си, че след тренировката е по-добре него :)

Мнението беше редактирано от Martinakiss на 23.06.08 17:13.

23.06.08
17:44

Искам да си спазвам границите на въглехидратите, гледам да не минавам 50гр на ден (75кг съм в момента, т.е да съм под 1гр на тегло на ден). Основно наблягам на белтъчините и мазнините

Не-по-темата: как човек трябва да си спазва диетите, като винаги ще се намери някоя готина съседка, която готви добре ...?!

23.06.08
18:53

No_WaY, май мога да предположа каква книжка си чел. :) Всичко е точно и чудесно, но идеята е, както самият си писал, тренировката да е вечер. Т.е. след това имаш recovery meal и лягаш да спиш и да отделяш хормони :) В случая момчето изрично е написало, че тренира сутрин, което би променило времево нещата.

Fittipaldi, няма проблем да си държиш въглехидратите на това количество. Гледай да ги хапваш следтренировъчно, другите хранения могат спокойно да са ти белтъчини+мазнини.

23.06.08
18:59

Всъщност гледам да ги хапвам сутрин ... най-късно ранния следобед. Вечерно време наблягам на протеина, яйцата и месцето. Т.е. - да, следтренировъчно се падат :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1